Jump to content

Erika

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Erika

 1. Personer jag känner som gillar någon form av star trek: mig själv, mamma och jaa... det var alla :rodna:
 2. Ja, man vet aldrig var vi kommer sluta...! Jag måste erkänna att jag är mer än en gnutta skeptisk till 77-åringens historia. Ja menar "en ET-liknande" alien - Hur fantasilöst kan det bli?! Men å andra sidan, kanske finns det en bakomliggande anledning till att aliens avbildas på detta sätt ...?
 3. Tack tack ! Jag känner mig redan mycket välkommen !
 4. Jo, jag kämpar för nuvarande med att se hela vogager (är dock bara på säsong 2). men vem vet, kanske har jag sparat de bästa serierna till sist? tack för välkomnandena!
 5. Erika

  Boktips

  Hej! Jag har skummat igenom detta ämnet, och såg till min förvåning att ingen rekomenderat Terry Pratchett :blink: ! Själv har jag läst ett tiotal av hans runt 50 fantasy romaner. De romaner som utspelar sig i "The Discworld" är mina favoriter. Böckerna är lättsamma och jag älskar hans formuleringar och idéer om hur det står till i världen ( med magi, verklighet och dimensioner). Jag rekommenderar att de läses på orginalspråket engelska, även om det finns översättningar. Halva stämningen med boken försvinner (enligt mig) med översättningen. Lycka till med bok-letandet !
 6. Personligen så vet jag inte hur det kunde gå så fel. Enterprise är min favorit serie, och jag älskar handlingen och intrigerna. Jag stör mig något så ofantligt på att man inte får veta vem som ger Sulibanerna order från framtiden. Väldigt väldigt synd att den inte fick fortsätta några säsonger till
 7. Erika

  Introt

  Jag håller med ovanstående; introt passar bra till Enterprise! Jag gillar också att de visar bilder från tidigare skepp under sången. Det gör att man blir påmind om att den här serien presenterar människans första tid i rymden och att enterprise bara är ännu ett steg framåt. ;)
 8. Enterprise är bäst! Jag tycker att det finns en personkemi mellan skådespelarna i ENT som inte finns i TNG. Dessutom så är det ENT som har slussat in mig i "Star trek världen", jag började sedan att följa TNG på 6:an och har köpt andra boxen av voyager nu. någon som häller med?
 9. Säsong 4 fick min röst. den hade några av de mest intressanta avsnitten. och självklart så vill man ju se hur det går för Trip och T'pol! men sista avsnitten har jag bara sett en gång. usch och fy!jag hade gärna sett fler säsonger... Jag tycker om alla säsongerna av ENT, förutom 3:an. För mycket om bara ett ämne för mig, hade gärna sett att Xindi problemet löstes efter en halv säsong eller mindre. ;)
 10. Självklart så är T'pol bäst! hon lyckas ju efter sitt trellium D beroende att få balans mellan känslor och logik! Hon klarade det som de flesta vulcans inte gör, att leva med sina känslor "närmre ytan" ( se i avsnitt Fusion säsong 1 ENT).
 11. Hej hej! jag blev medlem idag Jag har länge (eller ja, några månader) tittat in på forumet , och har nu alltså tagit steget in i gemenskapen. Min favorit serie är Enterprise (ENT) . Fast jag får ju erkänna att jag faktiskt inte ens har sett vissa av serierna och är helt ovetande om filmerna... :rodna: men jag har sett (ENT) flera gånger om, så där kan jag i alla fall bidra till konversationen.
×
×
 • Create New...