Jump to content

Wande

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wande

 1. I Star Trek Enterprise så kan de transportera folk hit o dit, men om de bara ska prata med någon så måste de gå till en konsol i väggen?? Om de nu kan fixa transportörer, hur svårt kan det vara att fixa "walkie talkies" som i Star Trek Voyager som man har på sig?
 2. Hur gör man enklast idag om man vill komma i kontakt med andra Trekkers? Jag bor i Linköping.
 3. Hur svårt är det att starta en egen Star Trek-förening? Tänkte på en i Linköping isåfall.
 4. Om min artikel kommer in får jag åka till Hawaii
 5. Låter intresant. Berätta gärna mer. I vilket syfte gör du den forskningen? För att få min doktorshatt...nej men dels för att man vill lära sig mer om hjärnan, dels för att man måste utveckla mättekniken. Man håller bland annat på att forska om att använda magnetkameror för att avgöra om någon ljuger eller inte, om man ljuger borde det ju generera mer hjärnaktivitet. Sen skulle det kunna användas för "locked-in people" som inte kan kommunicera på något annat sätt än via sin hjärnaktivitet och sen kanske man kan lära sig hur nya kroppsdelar kan styras från hjärnaktivitet och liknande.
 6. Forskar om hur man mäter hjärnaktivitet med magnetkameror.
 7. Wande

  Dvd-abonnemang

  Har haft dvd-abonnemang hos Lovefilm rätt länge och det har funkat bra, perfekt när man vill se massa Star Trek utan att behöva köpa alla säsonger. Eftersom jag vill se så mycket Star Trek som möjligt så ville jag utöka mitt abonnemang på 3 dvd-filmer i taget. Men hör och häpna så har de inga större abonnemang och man kan inte ha flera abonnemang själv heller. Om man bor flera i ett hushåll kan man ha ett abonnemang var men eftersom jag bor själv går alltså inte det. Känns konstigt att de säger nej till en kund som är nöjd och vill beställa ett större abonnemang. Tydligen har cdon dvd-uthyrning och de har ett abonnemang med 6 dvd i taget, dock har de inte star trek-serierna i sitt utbud. Vad gör man?
 8. Nej jag är redan klar med min grundutbildning, är civilingenjör i teknisk fysik & elektroteknik. Men jag ska doktorera i 4-5 år inom medicinsk informatik, just nu forskar jag om hur man mäter hjärnaktivitet med magnetkameror.
 9. ST har nog påverkat mig en hel del fast jag inte började se på det förrän jag var 24-25 år gammal. När jag var yngre trodde jag alltid att Star Wars och Star Trek var samma sak... Nu har jag sett alla avsnitt av Voyager och har börjat med Enterprise. Har abonnemang hos lovefilm så man har 3 dvd hemma men tycker ändå det är för lite. Blev väldigt fascinerad av den holografiska doktorn i Voyager och all häftig medicinsk teknik, så fascinerad att det påverkat mitt val av arbete 4 år framåt...
 10. Självklart ett program om voyager så man kan vara en del av besättningen på rymdskeppet och testa all deras utrustning. Frågan är om man skulle använda holodecket i programmet Annars ett program där man får vara ensam med Seven :rodna:
 11. Tjenis och välkommen! Mej veterligen så finns det ingen star trek-förening alls i detta länet. (Jag bor i Linköping) Men gör en sökning på nätet o kolla vettja! Kanske dags att starta en i Linköping då? Blir ju lite jobbigt att åka till Stockholm varje gång de har en träff.
 12. Tjena, ny medlem. Finns det någon Star Trek-förening i närheten av Linköping?
×
×
 • Create New...