Jump to content

Aike

ST Databas-redaktörer
 • Content Count

  3,315
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Aike last won the day on March 17

Aike had the most liked content!

About Aike

 • Rank
  Amiral

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

11,711 profile views
 1. Riktigt bra trailer. På många sätt verkar det ju vara den serien som de som ville se en fortsättning på 90-talets serier vill se. I alla fall om man ser till att många populära karaktärer och inte minst Picards huvudfiende.
 2. Mycket info som har kommit idag och tidigare tycks tyda på att serien inte utspelar sig på ett stort stjärnskepp som Discovery. Jag tycker mycket av upplägget liknar vissa av fanserierna (t ex Renegades?) som kom på slutet med en besättning som inte är den vanliga gruppen av Stjärnflotteofficerer.
 3. Jag har inget minne av de någonsin diskuterat detta. Frågan blev ju också mer på tapeten några år efter Enterprise slutade. Tror dock aldrig att Star Trek kommer att förespråka att patent eller immaterialrätt inte skulle gälla, då serierna och filmerna är just kommersiella produkter som skyddas av detta.
 4. Ja, Star Trek är inte konsekvent när det gäller hur olika transaktioner går till. Finns ju ett otal situationer med pengar och krediter där det motsäger vad som sagts tidigare.
 5. Tycker att Elba vore ett bra val med för Bond, men frågan är om han inte håller på att bli för gammal. Craig gör åtminstone en film till och i sådant fall skulle Elba vara över 50 år när rollen kan bli aktuell. Plus att Craig mycket väl kan fortsätta längre än en film, då han är den mest populära Bond i USA någonsin (möjligen med konkurrens från Connery) sett till biointäkter.
 6. Jag tycker att detta var det bästa avslutningsavsnittet för någon Star Trek-serie (What we leave behind i DS9 kommer nära). Dels är det en riktigt utmärkt sf-berättelse som knyter det ihop seriens första avsnitt och Q:s utmaning i det på ett snyggt sätt. Dels avslutar det inte riktigt serien, utan äventyret fortsätter när vi lämnar dem kring pokerbordet. Antingen i vår fantasi eller i och med att man ser om gamla avsnitt eller Generations. De andra seriernas slut är däremot definitiva slut för serien.
 7. Blir spännande! Två tankar. 1.Bilden med Picard bland en massa folk tycks tyda på att Picard inte är aktiv eller med i Stjärnflottan längre när serien startar. Kan mycket väl vara så att Picard återkallas i tjänst eller kommer med av någon annan anledning på ett sista uppdrag. 2. Bra att vi får se serien i Sverige. Men blir ju mycket hoppande mellan streamingtjänster. Fortfarande tycker jag knappt någon av tjänsterna är värda att ha hela året, trots att i synnerhet Netflix bara blir bättre och bättre sett till innehåll.
 8. Tre filmer, en ny serie och ett antal på g. Det var inte riktigt så jag tänkte 2008 och våren 2009 inför Star Trek-filmens premiär. Då var man mer glad att det kom något nytt med Star Trek. Men den senaste årtiondet och lite framgent är ju nästan lika produktivt som 00-talet eller 80-talet när det gäller Trek. Att vi får se så mycket Star Trek som under 90-talet någon gång igen håller jag som osannolikt men läget är ju ofantligt mycket bättre nu än efter Enterprise nedläggning 2005.
 9. Detta är ju vad många trekkers velat ha -- en fortsättning efter Voyager. Men de som tyckte så kanske inte väntade sig att det blir det 33:e-århundrandet😁. Själv vill jag gärna se en serie med Pike, Number One och Spock. Enterprise såg helt underbar ut, de lyckades verkligen återskapa bryggan och skeppet på utsidan med en modern tappning, utan att göra det alltför olikt originalet.
 10. Aike

  Falling Skies

  Kul! Hade gärna gjort det med själv. Men nu får man ju köpa serien, då den inte längre finns kvar på Netflix.
 11. Aike

  Fantomen på Syfy

  Har gått tio till sedan miniserien. Men nu är tydligen svenska Fantomentidningen den enda kvarvarande i Skandinavien. Den norska tidningen las ner i slutet av förra året upptäckte jag nu: https://www.tegneserier.info/press/det-siste-fantomet-bladet/ Oklart om den finska Fantomentidningen lever, men snart kastar nog den svenska tidningen i handduken. Vore förvånad om den finns kvar om 10 år. Men kanske nuvarande ägarna lägger ner den och den återupplivas med en Kickstarter som man gjorde med Herman Hedning.
 12. Men dock blev det ju sant till sist även om han spelade en stor roll för Star Trek Into Darkness.
 13. Aike

  Skyline

  Cloverfield var fantastiskt bra hemma. Ingen bio behövdes för att uppskatta den!
 14. Aike

  Falling Skies

  Kul att det fanns en tråd om denna serie här! Såg Första säsongen och en bit in på säsong två när Netflix hade den. Gillade den skarpt. Det var en spännande variant av den klassiska invasionsfilmen fast nu i tv-serieformat.
×
×
 • Create New...