Jump to content

Aike

ST Databas-redaktörer
 • Content Count

  3,323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Aike last won the day on March 17 2019

Aike had the most liked content!

About Aike

 • Rank
  Amiral

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

12,032 profile views
 1. Ja, det är trist utan text. Men det utesluter ju de som inte kan eller inte är så bra på engelska, vilka ändå är en del i Sverige fortfarande.
 2. Prime video. Vad jag vet så kommer den väl samma dag eller dagen efteråt.
 3. Tänkte på huvudrollsinnehavare. Nog var ju en bifigur.
 4. Tråkigt. Det är den förste som avlider i de moderna Trek-serierna.
 5. Mycket tråkiga nyheter. En av de stora birollsinnehavarna i Star Trek har lämnat oss alldeles för tidigt.
 6. Det är ju sant att många populära tecknade serier är "dåligt" tecknade (äldre upplagor av The Simpsons och Family Guy t.ex.), så där har du en poäng. Samtidigt har jag läst på lite om serien och det skall vara halvtimmesavsnitt med en äldre målgrupp. Så vissa av mina åsikter ovan var baserade på felaktiga premisser.
 7. Jag undrar vad tanken är med denna serien? Att nå de yngre med helt okända figurer och vad som ser ut som relativt dåliga animationer? I sådant fall verkar det dödfött. Att följa dessa figurer som inte alls är hjältar verkar inte särskilt spännande. Dessutom när barn och ungdomar är vana vid datoranimerade filmer i toppklass, så ser detta verkligen lågbudget ut. Jag hade hellre sett en animerad serie med Kirk och Spock. Antingen på Enterprise eller när de var vid akademien. Särskilt när nästa långfilm med dem verkar vara lagd på is.
 8. Riktigt bra trailer. På många sätt verkar det ju vara den serien som de som ville se en fortsättning på 90-talets serier vill se. I alla fall om man ser till att många populära karaktärer och inte minst Picards huvudfiende.
 9. Mycket info som har kommit idag och tidigare tycks tyda på att serien inte utspelar sig på ett stort stjärnskepp som Discovery. Jag tycker mycket av upplägget liknar vissa av fanserierna (t ex Renegades?) som kom på slutet med en besättning som inte är den vanliga gruppen av Stjärnflotteofficerer.
 10. Jag har inget minne av de någonsin diskuterat detta. Frågan blev ju också mer på tapeten några år efter Enterprise slutade. Tror dock aldrig att Star Trek kommer att förespråka att patent eller immaterialrätt inte skulle gälla, då serierna och filmerna är just kommersiella produkter som skyddas av detta.
 11. Ja, Star Trek är inte konsekvent när det gäller hur olika transaktioner går till. Finns ju ett otal situationer med pengar och krediter där det motsäger vad som sagts tidigare.
 12. Tycker att Elba vore ett bra val med för Bond, men frågan är om han inte håller på att bli för gammal. Craig gör åtminstone en film till och i sådant fall skulle Elba vara över 50 år när rollen kan bli aktuell. Plus att Craig mycket väl kan fortsätta längre än en film, då han är den mest populära Bond i USA någonsin (möjligen med konkurrens från Connery) sett till biointäkter.
 13. Jag tycker att detta var det bästa avslutningsavsnittet för någon Star Trek-serie (What we leave behind i DS9 kommer nära). Dels är det en riktigt utmärkt sf-berättelse som knyter det ihop seriens första avsnitt och Q:s utmaning i det på ett snyggt sätt. Dels avslutar det inte riktigt serien, utan äventyret fortsätter när vi lämnar dem kring pokerbordet. Antingen i vår fantasi eller i och med att man ser om gamla avsnitt eller Generations. De andra seriernas slut är däremot definitiva slut för serien.
 14. Blir spännande! Två tankar. 1.Bilden med Picard bland en massa folk tycks tyda på att Picard inte är aktiv eller med i Stjärnflottan längre när serien startar. Kan mycket väl vara så att Picard återkallas i tjänst eller kommer med av någon annan anledning på ett sista uppdrag. 2. Bra att vi får se serien i Sverige. Men blir ju mycket hoppande mellan streamingtjänster. Fortfarande tycker jag knappt någon av tjänsterna är värda att ha hela året, trots att i synnerhet Netflix bara blir bättre och bättre sett till innehåll.
 15. Tre filmer, en ny serie och ett antal på g. Det var inte riktigt så jag tänkte 2008 och våren 2009 inför Star Trek-filmens premiär. Då var man mer glad att det kom något nytt med Star Trek. Men den senaste årtiondet och lite framgent är ju nästan lika produktivt som 00-talet eller 80-talet när det gäller Trek. Att vi får se så mycket Star Trek som under 90-talet någon gång igen håller jag som osannolikt men läget är ju ofantligt mycket bättre nu än efter Enterprise nedläggning 2005.
×
×
 • Create New...