Jump to content

Aike

ST Databas-redaktörer
 • Content Count

  3,309
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Aike last won the day on March 17

Aike had the most liked content!

About Aike

 • Rank
  Amiral

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

11,655 profile views
 1. Blir spännande! Två tankar. 1.Bilden med Picard bland en massa folk tycks tyda på att Picard inte är aktiv eller med i Stjärnflottan längre när serien startar. Kan mycket väl vara så att Picard återkallas i tjänst eller kommer med av någon annan anledning på ett sista uppdrag. 2. Bra att vi får se serien i Sverige. Men blir ju mycket hoppande mellan streamingtjänster. Fortfarande tycker jag knappt någon av tjänsterna är värda att ha hela året, trots att i synnerhet Netflix bara blir bättre och bättre sett till innehåll.
 2. Tre filmer, en ny serie och ett antal på g. Det var inte riktigt så jag tänkte 2008 och våren 2009 inför Star Trek-filmens premiär. Då var man mer glad att det kom något nytt med Star Trek. Men den senaste årtiondet och lite framgent är ju nästan lika produktivt som 00-talet eller 80-talet när det gäller Trek. Att vi får se så mycket Star Trek som under 90-talet någon gång igen håller jag som osannolikt men läget är ju ofantligt mycket bättre nu än efter Enterprise nedläggning 2005.
 3. Detta är ju vad många trekkers velat ha -- en fortsättning efter Voyager. Men de som tyckte så kanske inte väntade sig att det blir det 33:e-århundrandet😁. Själv vill jag gärna se en serie med Pike, Number One och Spock. Enterprise såg helt underbar ut, de lyckades verkligen återskapa bryggan och skeppet på utsidan med en modern tappning, utan att göra det alltför olikt originalet.
 4. Aike

  Falling Skies

  Kul! Hade gärna gjort det med själv. Men nu får man ju köpa serien, då den inte längre finns kvar på Netflix.
 5. Aike

  Fantomen på Syfy

  Har gått tio till sedan miniserien. Men nu är tydligen svenska Fantomentidningen den enda kvarvarande i Skandinavien. Den norska tidningen las ner i slutet av förra året upptäckte jag nu: https://www.tegneserier.info/press/det-siste-fantomet-bladet/ Oklart om den finska Fantomentidningen lever, men snart kastar nog den svenska tidningen i handduken. Vore förvånad om den finns kvar om 10 år. Men kanske nuvarande ägarna lägger ner den och den återupplivas med en Kickstarter som man gjorde med Herman Hedning.
 6. Men dock blev det ju sant till sist även om han spelade en stor roll för Star Trek Into Darkness.
 7. Aike

  Skyline

  Cloverfield var fantastiskt bra hemma. Ingen bio behövdes för att uppskatta den!
 8. Aike

  Falling Skies

  Kul att det fanns en tråd om denna serie här! Såg Första säsongen och en bit in på säsong två när Netflix hade den. Gillade den skarpt. Det var en spännande variant av den klassiska invasionsfilmen fast nu i tv-serieformat.
 9. I den boxen jag hade fanns den inte med. Minns att jag har hyrt den på 90-talet, men har inget minne av att den egentligen behövs för att förstå serien.
 10. Tycker det är kul att denna frågan lyfts här med. Inte för att jag har en uns tvivel att månlandningarna är äkta, utan för att den här typen av konspirationsteorier är så typiskt amerikanska. Tyvärr har det ju seglat upp på högsta nivå i USA de sista tio åren i och med idéerna om att Obama inte var född i USA och att Ryssland samarbetade med Trump för att vinna presidentposten.
 11. Men det är dock trots allt runt 600 personer som är återkommande. Inte så illa när Facebook dominerar.
 12. Gillade hur Control-AI:n tog över Leland och scenerna med Burnham och hennes moder. Samtidigt kändes som avsnittet stundtals var en mellanakt och lite segt. Jag är väl inte helt nöjd med att AI:n är sektion 31:s skapelse och att Burnhams mor är Red Angel. Det känns som om att man har ett ganska litet universum när allt kretsar kring figurer och organisationer som har introducerats tidigare i säsongen eller under tidigare serier. Hoppet lever dock om att de skall introducera något nytt science fiction-koncept eller art via Sfären. Det antyddes ju att språket var flera tusen år gammalt och därför kunde Saru inte stänga av det. Eller till och med att de lämnar något åt fantasin. Vi får se hur det slutar, men som om inte de sista avsnitten är fenomenalt bra så tvivlar jag att säsong två kommer att vara bättre än säsong ett. Något som är lite trist då de har haft några av seriens bästa avsnitt under denna säsong. Men hittills har spänningen som klingonkriget och Spegeluniversumkonflikten skapade lyst med sin frånvaro. Det är svårt att göra det riktigt spännande med den klassiska "jorden är hotad"-berättelsen, eftersom Star Trek egentligen inte handlar om jorden och livet där. I mitt tycke är det egentligen bara The Best of Both Worlds och delar av Dominionkriget där detta har lyckats. Det är ju snarare när skeppet eller besättningen är hotad det blir spännande i Star Trek, så dessa rädda världen-berättelser passar inte riktigt in i Star Trek. En intressant spekulation som har dykt upp är ju att Controll är kopplat till Borgerna. Kan det vara så att Sektion 31 ligger bakom dem? Vi får se...
 13. Disco-Weekend!!!! Ännu en helg har kommit, vilket innebär att det är dags för ett nytt avsnitt av Star Trek: Discovery! Veckans avsnitt heter Perpetual Infinity. Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt. Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här: Visa gömt innehåll För att i ditt svar få in spoilertaggen klickar du på "ögat" jämte emoji-ikonen Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter två veckor, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 14. Manusförfattarna lyckades verkligen lura de flesta i och med att det är Burnhams mor som är Red Angel. Jag, och vad jag tror är en majoritet bland trekkers, hade nog trott att det var Burnham själv som var ängeln. Detta hade manusförfattarteamet förutsett när de tidigt i avsnittet fick oss att tro att Burnham faktiskt var det. Så trevligt med en överraskning. Samtidigt tycker jag att avsnittet var lite sämre än vad vi har sett de senaste veckorna. Det puttrade på med olika relationstrådarna som följt med oss genom säsong två. Samt lite trist är det allt att säsongens fiende tycks vara ett misslyckat tidseresevapen signerat Sektion 31. Dels så har säsongen i övrigt lyckats väl med att introducera nya sf-koncept och arter, dels så avstår man att från att låta det mystiska få behålla lite av sin mystik. Det gjorde man bättre i t ex TOS och DS9.
×
×
 • Create New...