Gå till innehåll

Aike

ST Databas-redaktörer
 • Innehållsantal

  3 294
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  4

Aike vann senast 17 Mars

Aike hade det mest gillade innehållet!

Om Aike

 • Rank
  Amiral

Profilinformation

 • Kön
  Man

Senaste besökare till profilen

11 605 profilvisningar
 1. Ett väldigt bra avsnitt. Gillar att både huvudhandlingen med hotet mot Federationen fördes framåt och att relationen mellan Spock och Burnham fördjupas ytterligare. Nu får vi se om kommande avsnitt kommer att kunna leverera en spännande fiende (verkar ju vara AI som Pjotr´k skriver) och upplösning med den röda ängeln som vi får förmoda räddar galaxen. Jag lutar ju mer och mer åt att den röda ängeln är Burnham och att hela säsongen bygger på att hon får åka tillbaka i tiden till alla de tillfällen ängeln har dykt upp. Det tycks för mig idag långsökt att vi får se en helt ny art som introduceras sent i säsongen som orsaken till den röda ängeln. Frågan är nog mer hur Burnham får tag i dräkten nu. Men vi får se hur upplösningen blir.
 2. Jag gissar att serien hamnar på Netflix här. Tror inte CBS har ett tillräckligt starkt varumärke här för vilja ge sig in på den Skandinaviska marknaden när Netflix och Hbo har ett sådant försprång. Men det vore förstås möjligt, och inte önskvärt enligt mig, att serien hamnar på Hbo och att man måste ha bägge tjänsterna för att följa Star Trek.
 3. Ett av säsongens bättre avsnitt. Snygg återkoppling till The Cage och vi får veta mer om vad den röda ängelns uppdrag är. Spännande att få reda på att någon planerar att attackera Federationen.
 4. Så mässorna blir bara bättre och bättre eller?
 5. Gillade avsnittet, men det var ändå en försämring från veckan innan. Men svårt att tävla med vad jag tycker är säsong tvås och förmodligen hela seriens bästa avsnitt.
 6. Jag undrar mer och mer om det inte är Burnham, eftersom "ängeln" ser ut att ha en kvinnokropp. Finns hittills inga egentliga tecken på en ny utomjordisk art som kommer att spela en stor roll mer än att kanske låta Burnham använda dräkten för att få tidslinjen att utspela sig korrekt eller att förhindra något hemskt från att hända.
 7. Kul hoppas att ni får en bra resa! Hur många Destination Star Trek har du varit på nu? Vilken var den bästa?
 8. Vem som är den mysteriska röda ängeln i Discovery är kanske huvudfrågan hittills under säsong två av Discovery. Jag tycker denna delen av säsong två har varit höjdpunkten, men har inte lyckats själv komma på vem det kan vara. Det finns dock en jättetråd på Trekbbs om denna fråga: https://www.trekbbs.com/threads/red-angel-theories-post-here.297881/page-17 De flesta gissningar och spekulationer tycks luta åt att det är en art eller figur vi har sett förut antingen i TOS eller TNG. Spock har nämnts, talosians från The Cage samt Iconians från TNG-avsnittet Contagion. Eller tom Burnham eftersom ängeln verkar att ha en kvinnlig kroppsform. Ett roligt svar på gåtan är: Här är ett längre argument för varför det är Iconians: Kan dock inte säga att jag minns avsnittet Contagion eller Iconians särskilt bra, men de förekommer tydligen i DS9-romanen "Demons of air and darkness" också. Min egen förhoppning vore dock att det är en helt ny art eller varelse. De har till exempel lyckats väldigt bra med Kelpierna (Sarus art). Dock har ju mycket i serien lånats från tidigare serier, så varför inte detta med? Tror dock baserat på serien och vad Alex Kurtzman sagt att det inte är en övernaturlig varelse som Q eller en gud. Vad tror ni?
 9. Det här var ytterligare ett bra avsnitt. Samtidigt är det intressant att i de senaste avsnitten hade både Tilly och Saru kunnat omkomma, och med tanke på hur många serier idag, inklusive Discovery, låter huvudrollsfigurer dö, så väntade jag mig inte att bägge skulle överleva. Men här återupplivar de även doktorn, vilket innebär att vi kanske skall vänta oss att Lorca återuppstår med? Sedan beskylldes ju särskilt Voyager av att lida av en resetknapp, där inget som hände egentligen spelade någon roll. Discovery har kanske hittat det moderna sättet att utföra en reset.
 10. Jag tycker att detta var en rejäl uppryckning jämfört med avsnittet dessförinnan. Säsong två:s styrkor så här långt har varit dels att det är de bästa sf-berättelserna sedan TNG i en Star Trek-serie, dels att bifigurer som Saru och Tilly har levererat väldigt intressanta berättelser. Nu var det allt detta i ett avsnitt, vilket gör att det inte kan bli något annat än mycket bra. Samtidigt tycker jag att Michaels och Sarus relation väldigt fort gick över i vänskap, just när han trodde att han skulle avlida. Det är något de inte har riktigt byggt upp. Snarare har ju deras relation präglats av misstro och rivalitet inledningsvis och jag minns ingen direkt övergång till denna väldigt kärvänliga relation de uppvisar nu.
 11. Hade det på min Xbox One under två år, men testade det bara en gång. Tror att jag har avinstallerat det under hösten. Så svaret är nej. Men kanske jag var den som sist spelade spelet bland de som är aktiva här på forumet?
 12. Är det en stor del av samlingen du säljer? Sett till dina priser verkar det inte vara något större värde på mycket memorobilia, litteratur etc som handlar om Star Trek.
 13. Var ingen höjdare. Det sämsta avsnittet i serien hittills. Hade avsnittet fokuserat på Tilly och hennes "spöke" hade vi haft ett riktigt intressant sf-avsnitt. Men när två av tre berättelser i avsnittet är trista, så blir betyget bara "bra". Att prata om en figur som de har gjort om Spock i ett par avsnitt nu hade de bara kunnat göra om honom i en Star Trek-serie. Men det är fortfarande tråkigt. Så spännande är det inte att se en tredje skådespelare ta sig an rollen... Klingondelen spann vidare på vad som avslutades under förra säsongen. Jag tyckte dock den var ganska trist större delen av tiden, och oväsentlig för denna säsong. Nu räddas det ju lite av att vara en teaser för den nya serien. En rolig grej med avsnittet är dock att på nytt väcktes misstanken att Pike är bedragare. Vem vet? Vågar de köra samma sak igen och med en populär tidigare känd figur?
 14. Tycker detta är det bästa av säsong tvås tre avsnitt så här långt. Intressant sf-berättelse, även om vissa delar var lite ologiska som att alla världsreligioner plus wicca skulle ligga till grund till en ny religion. Det vore lite oväntat att personer som tillhör alla världsreligioner skulle samlas i en kyrka i USA och sedan förflyttas till en annan planet. Dessutom wicca är ju knappast särskilt stor sett till antal utövare. Men det kanske ändras under de kommande årtionden? Och kanske kyrkan redan från början hade en universell syn på Gud och religion? Det finns ju några sådana små samfund. Dock förvånar det dock att de skulle ha med wicca i sånt fall. I realiteten tror jag emellertid det är för att manusförfattarna inte ville förolämpa någon.
 15. Jag hade den misstanken tidigt om Pike med. Men tror inte de kör samma berättelse som förra säsongen på nytt.
×
×
 • Skapa nytt...