Jump to content

Aike

ST Databas-redaktörer
 • Content Count

  3,344
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Aike last won the day on February 6

Aike had the most liked content!

About Aike

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

12,147 profile views
 1. En utmärkt final med klassisk Star Trek och kära återseenden i form av Riker och Data. Jag är mycket nöjd med avslutningen och kanske med tanke på sista scenen, så är kanske Seven of Nine en figur som kommer att vara med i den andra säsongen. Vore kul att utveckla hennes och Picards relation med tanke på deras gemensamma Borg-förflutna. Sammantaget har de fyra sista avsnitten räddat serien från att vara den klart sämsta Star Trek-serien i mitt tycke. Huvudberättelsen har hela tiden varit stark och de lite segare avsnitten i inledningen betalade sig i ganska väl med tanke på att ingen annan Star Trek-serie har byggt upp så många karaktärer lika snabbt och mycket under en första säsong. Ett värdigt farväl till Data och att Picard fick en ny syntetisk kropp löste ju problemet med hans ålder och hans hjärnsjukdom. Tycker dock att hans sjukdom borde ha figurerat mer i serien. Nu dök den upp väldigt tidigt och sen kom den tillbaka sent i serien. På många sätt var det en missad möjlighet att bygga upp Picard ännu mer som figur och hans karaktärsresa. Nu har man istället gett alla andra någon inre konflikt, vilket jag kan tycka är onödigt med tanke på att Picard är seriens stjärna.
 2. Hade varit kul. Men jag undrar verkligen om man kommer att göra alla dessa serier det ryktas om.
 3. Frågan är ju om detta stämmer med tanke på det näst sista avsnittet. Men, men kanske det finns förklaringar om det skulle visa sig stämma.
 4. Ytterligare ett mycket bra avsnitt, även trots den kortare sändningstiden hade lite sega sekvenser. Avsnittet är ju tillsammans med Absolute Candor ett av få avsnitt som liknar klassisk Trek med besök på planeter. Mycket av avsnittet från en galen vetenskapsman, lättklädda robotar till gigantiska orkidéer kändes som originalserien. Väldigt kul att få se Spiner som skurk! Och intressant sf om krig mellan syntetiska och organiska varelser. Romulanerna har ju ensidigt framställts som onda i serien för att vilja stoppa detta, men delar av de syntetiska är ju likadana. Ser fram emot finalen!
 5. Kul presentation. Välkommen!
 6. Senaste avsnittet var också utmärkt. Serien har tagit sig markant och nu är det riktigt spännande. Upplever att det är klassisk Star Trek i samspelet mellan Soochi och Picard. Och väldigt kul att se Seven of Nine igen och åter bli en borg, för ett kort ögonblick. Huvudberättelsen har verkligen tagit fart. Sedan måste jag säga att Rios och alla hans hologram var ytterligare en höjdpunkt. Blir kul att se avslutningen nu på fredag och nästa vecka.
 7. Varifrån kommer de svenska titlarna från för TOS. Jag kan tänka mig att SVT på 70-talet översatte de cirka tio avsnitt de sände med tanke på att allt översattes då. Men gjorde verkligen Kanal 5 det också 20 år senare? Sedan är det Amazon som har översatt för Picard? Tillägg: Ser i databasen att flera TOS-avsnitt har fått svenska namn av dåvarande Kanal 5. Men inte alla verkar det som om?
 8. Riker, Troi och Picard tillsammans är verkligen kul att se. Samspelet mellan Sirtis, Steward och Frakes fungerar underbart och detta är helt klart seriens bästa avsnitt hittills. Men det är inte bara nostalgi och glädjen att se dem återförenade som gör avsnittet till en fröjd, utan även hur Riker och Troi hjälper Picard att vinna Sojis förtroende. Sedan kan väl ingen säga att Troi och Rikers villa mitt ute i skogen är något annat än riktigt läckert. Vem hade inte velat bo så? Och kul med att den dystra framtid som All Good Things visade kunde ske inte verkar ha inträffat. Ytterligare ett plus är Kestra, som gärna får återkomma. Men den stora nackdelen med serien är ju just att det hade varit mer intressant om fler gamla TNG-figurer hade haft stora roller genom hela serien än bara Picard. Det är ju dem i alla fall jag vill se tillsammans med honom. Ingen av de övriga figurerna har ju lyckats övertyga på samma sätt som Data, Riker och Troi. Det skulle möjligen kunna vara Soji och hennes tvillingsyster. Nu har dock huvudberättelsen äntligen tagit fart efter att avsnitt 2-5 var relativt sega med att fortsätta vad som etablerades i det första avsnittet. Och stundtals är detta avsnittet riktigt spännande, vilket har saknats i en hel del av de andra avsnitten. Tyvärr har vi väl inga fler gamla Trekfigurer kvar i denna säsongen, men i nästa säsong borde vi få se LaForge, Dr Crusher och Worf åtminstone.
 9. Har aldrig sett någon sådan lista, tyvärr. Risken är nog att du får skapa det själv.
 10. Gillade det senaste avsnittet. Definitivt topp tre i serien. I synnerhet var Picards och Hughs möte välgjort. De har lyckats koppla tillbaka till TNG samtidigt som de gjorde en intressant berättelse om hur ex-borger lever på kuben, men har svårt att återintegreras i sina ursprungliga samhällen. Det är också lite spännande varför det romulanska syskonparet är så angelägna att döda Soji Asha. Tyvärr har det ju tagit alldeles för lång tid att komma hit, då detta var ju det som det första avsnittet påbörjade och gjorde spännande. Känns lite som att vi har en bra samling figurer, men man har tagit sig alldeles för lång tid att introducera dem samt Romulus undergång. Förhoppningsvis blir det en bättre avslutning av säsongen än inledning. Dock så lovar ju en mer rymdfokuserad berättelse i säsong två med Picard och övriga figurer gott. Kanske det är så att Picard, precis som TNG, har en av Star Treks svagaste första säsonger? Men sen vet vi ju hur det gick... Vad tycker ni andra om avsnittet och serien så här långt?
 11. Hur många medlemmar var ni under sista året? Du skriver också att ni kommer fortsätta utan förening. Kan du utveckla det. Vore kul också att höra lite mer om varför föreningen enbart verkade leva i västra Skåne under sista åren. Minns att föreningen vid starten och genom åren hade en del medlemmar även i Blekinge och Småland. Vad hände där?
 12. Ja, som rubriken skriver: hur bra är Star Trek: Picard jämfört med övriga Star Trek-serier? Visst, är det ännu tidigt och inte ens första säsongen har avslutats, men ändå kan vi fatta ett beslut nu i omröstningen eller åtminstone skriva ett inlägg. För min del så tycker jag tyvärr att serien hittills har varit den sämsta Star Trek-serien. Mestadels på grund av att den är utdragen och långsam. Dock är den fortfarande sevärd, men mest för att se vad som hänt med Picard och övriga figurer från 90-talets Star Trek-serier. Förhoppningsvis är avslutningen av säsong ett och nästa säsong betydligt bättre, så jag får möjlighet att revidera min åsikt.
 13. Absolute Candor var absolut flera steg uppåt jämfört med avsnitt två och tre. Intressant att få se mer av den romulanska kulturen som vi sällan har fått förr, trots att de förekommer så ofta i serierna. Dessutom spänning, rymdstrider och att vi äntligen har tagit oss ut i just rymden höjer avsnittet. Sedan tycker jag dock inte det når upp till premiäravsnittet. Tyvärr tycker jag dock att tempot som vi har dragits med har gjort att vi fått mycket dötid och att man hade kunnat berätta vad som tog fyra avsnitt på 2,5 avsnitt. Det är mycket flashbacks och karaktärsintroduktioner, men en ganska tam och oklar huvudberättelse så här långt. Den mest intressanta berättelsen är ju Romulus undergång och den hade varit värd en egen serie med Picard. Sedan avsnitt fem som jag såg igår. Kul med Seven i en stor roll och en hel del humor. Men berättande är ju inte linjärt utan hoppar i tid rent allmänt i serien, men väldigt mycket här. Visst, det är snyggt när de klär ut sig för att besöka baren och det hoppar mellan då- och nutid. Samtidigt är det dock lite tröttsamt och huvudberättelsen lider. På ett sätt vet vi mer om Romulus öde och de olika figurerna än vad seriens huvudhandling egentligen är. Jag tror det är en stor orsak till att serien kan uppfattas vara långsam och lite seg. Tyvärr hade jag nog inte tittat på serien om det inte hade varit Picard och Star Trek. Så hittills är ju serien tyvärr klart sämre än Discovery. Vi får hoppas att det bättrar sig under andra hälften av säsongen och att den redan beställda säsong två har en rakare handling som utspelar sig i rymden mer.
 14. Jag tycker att det tredje avsnittet var bättre än det andra om inte lika bra som det första. Vi får lite mer bakgrund om Picards besättning efter han lämnade oss i Nemesis och lite häftig action. Stewart är som vanligt strålande. Sedan kan jag inte säga att jag riktigt förstår handlingen på Borgkuben. Kanske behöver jag kika om på scenerna i avsnitt två och tre. Men denna del känns lite trist. Även effekterna tycker jag i serien inte riktigt håller måttet stundtals. Både borgkuben och Picards nya skepp var tydligt cgi. Är verkligen underligt att denna serien ser så mycket sämre ut än Discovery. Har Netflix månne betalat betydligt mer än Amazon Prime för de internationella rättigheterna? Dock tror jag de flesta med mig fick gåshud när Picard ånyo säger "Engage" i slutet av avnsittet och vi äntligen beger oss ut i rymden. Med tanke på att vi inte har sett till flera av de utlovade gästskådespelarna från de gamla serierna, så kanske en del av dem inte bor på jorden längre, vilket jag trodde eller så dyker de kanske upp som en introduktion i slutet av säsongen för att fungera som en brygga till den redan utlovade andra säsongen?
×
×
 • Create New...