Jump to content

Aike

ST Databas-redaktörer
 • Content Count

  3,348
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Aike last won the day on May 20

Aike had the most liked content!

About Aike

 • Rank
  Amiral

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

12,243 profile views
 1. Aike

  Pike-serien blir av!

  Kul! Detta har ju potential att bli den bästa av de nya serierna. Plus vi får äntligen se hur Star Trek var tänkt från början
 2. Det är ju mest också att vissa serier som den länge omtalade Section 31 inte känns riktigt Star Trek och att många andra förslag verkar bygga mest på nostalgi. Hellre då en eller två serier som sänds med fler avsnitt.
 3. Coola grejer, men tror att de ser bättre ut på bild än i verkligheten.
 4. Ser att åtminstone tre har röstat😀 Forumet är alltså inte helt dött. Jag röstade på att det var den sämsta serien baserat på de tidiga avsnitten. Måste revidera det till att den ändå tillhör de bättre när de väl kom ut i rymden och de avslutande avsnitten var väldigt bra. Tyvärr om jag ska säga att den dock inom ett område kvarstår som den sämsta, nämligen inom förmågan att attrahera nya fans. Med tanke på alla möten med gamla figurer, flashbacks och om än väl utvecklade sidokaraktärer, så är serien verkligen inte lätt att följa om man bara kikat lite eller aldrig på Star Trek. Jag tvivlar att serien har lockat särskilt många nya tittare. Lite trist eftersom man mycket väl kunnat gjort det med en relativt lik handling.
 5. En utmärkt final med klassisk Star Trek och kära återseenden i form av Riker och Data. Jag är mycket nöjd med avslutningen och kanske med tanke på sista scenen, så är kanske Seven of Nine en figur som kommer att vara med i den andra säsongen. Vore kul att utveckla hennes och Picards relation med tanke på deras gemensamma Borg-förflutna. Sammantaget har de fyra sista avsnitten räddat serien från att vara den klart sämsta Star Trek-serien i mitt tycke. Huvudberättelsen har hela tiden varit stark och de lite segare avsnitten i inledningen betalade sig i ganska väl med tanke på att ingen annan Star Trek-serie har byggt upp så många karaktärer lika snabbt och mycket under en första säsong. Ett värdigt farväl till Data och att Picard fick en ny syntetisk kropp löste ju problemet med hans ålder och hans hjärnsjukdom. Tycker dock att hans sjukdom borde ha figurerat mer i serien. Nu dök den upp väldigt tidigt och sen kom den tillbaka sent i serien. På många sätt var det en missad möjlighet att bygga upp Picard ännu mer som figur och hans karaktärsresa. Nu har man istället gett alla andra någon inre konflikt, vilket jag kan tycka är onödigt med tanke på att Picard är seriens stjärna.
 6. Hade varit kul. Men jag undrar verkligen om man kommer att göra alla dessa serier det ryktas om.
 7. Frågan är ju om detta stämmer med tanke på det näst sista avsnittet. Men, men kanske det finns förklaringar om det skulle visa sig stämma.
 8. Ytterligare ett mycket bra avsnitt, även trots den kortare sändningstiden hade lite sega sekvenser. Avsnittet är ju tillsammans med Absolute Candor ett av få avsnitt som liknar klassisk Trek med besök på planeter. Mycket av avsnittet från en galen vetenskapsman, lättklädda robotar till gigantiska orkidéer kändes som originalserien. Väldigt kul att få se Spiner som skurk! Och intressant sf om krig mellan syntetiska och organiska varelser. Romulanerna har ju ensidigt framställts som onda i serien för att vilja stoppa detta, men delar av de syntetiska är ju likadana. Ser fram emot finalen!
 9. Kul presentation. Välkommen!
 10. Senaste avsnittet var också utmärkt. Serien har tagit sig markant och nu är det riktigt spännande. Upplever att det är klassisk Star Trek i samspelet mellan Soochi och Picard. Och väldigt kul att se Seven of Nine igen och åter bli en borg, för ett kort ögonblick. Huvudberättelsen har verkligen tagit fart. Sedan måste jag säga att Rios och alla hans hologram var ytterligare en höjdpunkt. Blir kul att se avslutningen nu på fredag och nästa vecka.
 11. Varifrån kommer de svenska titlarna från för TOS. Jag kan tänka mig att SVT på 70-talet översatte de cirka tio avsnitt de sände med tanke på att allt översattes då. Men gjorde verkligen Kanal 5 det också 20 år senare? Sedan är det Amazon som har översatt för Picard? Tillägg: Ser i databasen att flera TOS-avsnitt har fått svenska namn av dåvarande Kanal 5. Men inte alla verkar det som om?
 12. Riker, Troi och Picard tillsammans är verkligen kul att se. Samspelet mellan Sirtis, Steward och Frakes fungerar underbart och detta är helt klart seriens bästa avsnitt hittills. Men det är inte bara nostalgi och glädjen att se dem återförenade som gör avsnittet till en fröjd, utan även hur Riker och Troi hjälper Picard att vinna Sojis förtroende. Sedan kan väl ingen säga att Troi och Rikers villa mitt ute i skogen är något annat än riktigt läckert. Vem hade inte velat bo så? Och kul med att den dystra framtid som All Good Things visade kunde ske inte verkar ha inträffat. Ytterligare ett plus är Kestra, som gärna får återkomma. Men den stora nackdelen med serien är ju just att det hade varit mer intressant om fler gamla TNG-figurer hade haft stora roller genom hela serien än bara Picard. Det är ju dem i alla fall jag vill se tillsammans med honom. Ingen av de övriga figurerna har ju lyckats övertyga på samma sätt som Data, Riker och Troi. Det skulle möjligen kunna vara Soji och hennes tvillingsyster. Nu har dock huvudberättelsen äntligen tagit fart efter att avsnitt 2-5 var relativt sega med att fortsätta vad som etablerades i det första avsnittet. Och stundtals är detta avsnittet riktigt spännande, vilket har saknats i en hel del av de andra avsnitten. Tyvärr har vi väl inga fler gamla Trekfigurer kvar i denna säsongen, men i nästa säsong borde vi få se LaForge, Dr Crusher och Worf åtminstone.
 13. Har aldrig sett någon sådan lista, tyvärr. Risken är nog att du får skapa det själv.
 14. Gillade det senaste avsnittet. Definitivt topp tre i serien. I synnerhet var Picards och Hughs möte välgjort. De har lyckats koppla tillbaka till TNG samtidigt som de gjorde en intressant berättelse om hur ex-borger lever på kuben, men har svårt att återintegreras i sina ursprungliga samhällen. Det är också lite spännande varför det romulanska syskonparet är så angelägna att döda Soji Asha. Tyvärr har det ju tagit alldeles för lång tid att komma hit, då detta var ju det som det första avsnittet påbörjade och gjorde spännande. Känns lite som att vi har en bra samling figurer, men man har tagit sig alldeles för lång tid att introducera dem samt Romulus undergång. Förhoppningsvis blir det en bättre avslutning av säsongen än inledning. Dock så lovar ju en mer rymdfokuserad berättelse i säsong två med Picard och övriga figurer gott. Kanske det är så att Picard, precis som TNG, har en av Star Treks svagaste första säsonger? Men sen vet vi ju hur det gick... Vad tycker ni andra om avsnittet och serien så här långt?
 15. Hur många medlemmar var ni under sista året? Du skriver också att ni kommer fortsätta utan förening. Kan du utveckla det. Vore kul också att höra lite mer om varför föreningen enbart verkade leva i västra Skåne under sista åren. Minns att föreningen vid starten och genom åren hade en del medlemmar även i Blekinge och Småland. Vad hände där?
×
×
 • Create New...