Jump to content

Aike

ST Databas-redaktörer
 • Posts

  3,363
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Reputation Activity

 1. Like
  Aike reacted to AlmostHuman in De 101 bästa science fiction och lite till   
  Några av mina stora favoriter är t.ex. Blade Runner, Den tysta jorden, Moon, District 9, Terminator, Flykten från New York.

  Det finns fler intressanta filmer på Kai Dukats lista som jag också tycker om och som jag till och med inte ens har sett. Än. Det går ju alltid att råda bot på sådant.
 2. Haha
  Aike got a reaction from thestargaze in Hur står sig Star Trek: Picard jämfört med övriga Star Trek-serier?   
  Ser att åtminstone tre har röstat😀 Forumet är alltså inte helt dött. Jag röstade på att det var den sämsta serien baserat på de tidiga avsnitten. Måste revidera det till att den ändå tillhör de bättre när de väl kom ut i rymden och de avslutande avsnitten var väldigt bra. Tyvärr om jag ska säga att den dock inom ett område kvarstår som den sämsta, nämligen inom förmågan att attrahera nya fans. Med tanke på alla möten med gamla figurer, flashbacks och om än väl utvecklade sidokaraktärer, så är serien verkligen inte lätt att följa om man bara kikat lite eller aldrig på Star Trek. Jag tvivlar att serien har lockat särskilt många nya tittare. Lite trist eftersom man mycket väl kunnat gjort det med en relativt lik handling.
 3. Haha
  Aike got a reaction from thestargaze in Pike-serien blir av!   
  Kul! Detta har ju potential att bli den bästa av de nya serierna. Plus vi får äntligen se hur Star Trek var tänkt från början
 4. Haha
  Aike got a reaction from thestargaze in Finns det Star Trek fans i Jönköping/Huskvarna?   
  Jag känner inte till någon,  men finns säkert Star Trek-intresserade som man kan träffa om man är villig att starta en förening. Men annars finns Trekkers i Östra Sverige men de håller till mestadels i Östergötland och Norrköping, men är inte så långt med tåg och bil.
 5. Sad
  Aike got a reaction from thestargaze in Forumstatistiken 2018   
  Hur såg forumets statistik ut under 2018?
   
  Det skulle väl inte förvåna någon om det var en markant nedgång i aktivitet jämfört med 2017. Det har varit väldigt dött här inne stundtals. Samtidigt så frodas ju forum i allmänhet idag ändå. Facebooks grupper blir bara mer och mer populära (i alla fall så som jag upplever det, och det kan ju vara fel med tanke på att ens vägg på Facebook beror på ens egna val). Och Reddit har tagits sig in bland de tio mest besökta sajterna i Sverige. 
 6. Like
  Aike got a reaction from Pjotr'k in Diskussionstråd: Project Daedalus (avsnitt 9, säsong 2)   
  Ett väldigt bra avsnitt. Gillar att både huvudhandlingen med hotet mot Federationen fördes framåt och att relationen mellan Spock och Burnham fördjupas ytterligare. Nu får vi se om kommande avsnitt kommer att kunna leverera en spännande fiende (verkar ju vara AI som Pjotr´k skriver) och upplösning med den röda ängeln som vi får förmoda räddar galaxen. Jag lutar ju mer och mer åt att den röda ängeln är Burnham och att hela säsongen bygger på att hon får åka tillbaka i tiden till alla de tillfällen ängeln har dykt upp. Det tycks för mig idag långsökt att vi får se en helt ny art som introduceras sent i säsongen som orsaken till den röda ängeln. Frågan är nog mer hur Burnham får tag i dräkten nu. Men vi får se hur upplösningen blir.
 7. Like
  Aike got a reaction from Durator in Star Trek i rubrikerna 26 januari 2019   
  Kommer ju snart finnas fyra Star Trek-serier att se  Star Trek har kommit tillbaka rejält.
 8. Like
  Aike reacted to sTriLo in Filmbutiken Movieline lägger ner   
  R.I.P. Melody Line. ❤️ Jisses så mycket film som jag köpte via deras postorder. Främst under VHS-eran. Jag trodde helt ärligt att butiken hade stängt igen för länge sedan, men är glad att se att dom höll fanan högt ända fram tills nu. Som genom ödets nyck så grävde jag runt bland en massa sparade kartonger i vårat ena förråd för några dagar sedan och fick tag i en som bland annat innehöll en plastpåse som jag sparade ifrån mitt senaste besök i butiken, minns helt ärligt inte när det var, men jag gissar i slutet av 1990-talet. Butiken hette fortfarande Melody Line och låg på Packhusplatsen. Nu fick den landa i plaståtervinningen, men vad är oddsen att jag några dagar senare skulle logga in här och springa på den här nyheten? Det måste ju betyda något? 😋
 9. Like
  Aike got a reaction from Markus in Picard kommer tillbaka till Star Trek   
  Kul! Nu väntar man bara på en serie med Shatner med. Hade funnits utrymme för en Young Captain Kirk-serie där Shatner återberättar om sina äventyr. Generations kunde de glömma bort.
 10. Like
  Aike got a reaction from Pjotr'k in Picard kommer tillbaka till Star Trek   
  Kul! Nu väntar man bara på en serie med Shatner med. Hade funnits utrymme för en Young Captain Kirk-serie där Shatner återberättar om sina äventyr. Generations kunde de glömma bort.
 11. Like
  Aike got a reaction from Markus in Diskussionstråd: Avsnitt 5 - "Choose Your Pain"   
  Gillade avsnittet väldigt mycket. Serien lyckas hålla en seriösare nivå hittills än tidigare serier. Och det är därför t ex kriget mot klingonerna fungerar bra och inte känns som en tecknad barnserie från 80-talet. Sedan kan jag dock sakna en del av humorn som fanns i TOS främst och DS9 i viss mån. Mudd var förvisso rolig men inte på långa vägar så rolig som original-Mudd.
×
×
 • Create New...