Jump to content

Awry

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Awry

 1. Artificiell gravitation (artificial gravitation) innebär att man skapar en konstgjord tyngdkraft som liknar jordens så att arbetet i rymden underlättas. I serien har federationens rymdskepp och vissa rymdstationer en "artificiell gravitations"generator som skapar ett gravitomagnetiskt fält som leds genom duraniumplattor placerade direkt under golvet på skeppet eller stationen. Därvid kan gravitationen ändras från 0g (tyngdlöshet) till ungefär 1g (tyngdkraften på jorden). Konstgjord gravitation kan i dagsläget enbart skapas genom att t.ex. ett rymdskepp roterar kring sin axel, accelererar eller bromsar in. Effekten av detta är att varje föremål inuti skeppet drivs ut mot skrovet, vilket upplevs som en gravitation riktad utåt (och vid rotation kan man säga att det är centrifugalkraft). Under 2006 så påstod en forskargrupp att de skapat en apparat som bestod av en roterande supraledare (alltså en grej som leder ström helt utan motstånd), vilken skulle ha producerat ett kraftfullt gråvitomagnetiskt fält. Mätningarna antydde att gravitationen skulle ha ökat med 2%. Försöket sägs ha upprepats av NASA, men inga rapporter om något resultat har lämnats ut. (Detta är vad jag fått fram av diverse människor på STdb och andra artiklar/böcker)
 2. Jag har boken hemma, men tycker dock den innehåller så mycket att jämföra med. Tack för de andra tipsen, skall checka dem.
 3. Jag håller på med ett fysikarbete i skolan och behöver er hjälp. Mitt uppdrag är att jämföra vår rymd med rymden i Star Trek. Jag ska alltså inte bara snacka om gravitationen, utan kanske en grej som att rymdexplosionerna i Star Trek till en början var ljudlösa, men att det upprörde tittarna och att producenterna därför tillsätter ljud i rymden, trots att där ljud inte kan färdas. eller ännu hellre hur tröghetsdämpare gör det möjligt att färdas snabbare än ljuset. Det vore sjukt fint om ni kom på intressanta skillnader och förklaringar som jag kan ta hjälp av. tack
 4. Jag är tjej och gillar Star Trek -simpelt.
 5. Varför? Jean-Luc är absolut en av de bästa någonsin, han är dessutom otroligt intelligent och är oerhört respekterad. Han verkar också vara den kapten som f??rstår Data bäst. tbh - Skulle inte du också vilja vara kapten på Enterprise-D?
 6. Hah, jo det observerade jag också :> Ganska fult.
 7. Jag skulle vilja vara Picard. Make it so.
 8. Någon som vet om, och isåfall när, TNG ska börja sändas på kanal 6 igen?
 9. (3 år senare... Hette roboten möjligtvis Pluk?
 10. Jag såg serien för första gången för ett år sen ungefär. Det är fastställt: den är grym. Något jag dock inte gillar är slutet på andra säsongen.
 11. Inte många super-fantaster, men absolut fyra stycken obsessed, och då räknar jag samtidigt med mitt ego. logarithm här på STF är en av dem. (smygreklam)
 12. Jag är inte jättestolt över att faktiskt ha gjort det där. Eller jo, det kanske jag visst är. I annat fall hade jag inte spoilat det för alla er.
×
×
 • Create New...