Jump to content

Jonas1968

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

About Jonas1968

 • Rank
  Kadett 3:e året
 • Birthday 08/11/1968

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Örebro
 1. Är konstigt hur dom kunde åka in till centrum av galaxen bara så där. Är 28000 ljusår från jorden och om man jämför med t ex Voyager där det med maximal warp skulle ta ca 60 år att åka dom 65000 ljusåren från deltakvadranten så borde den resan ta ca 25 år med Voyager och Enterprice-A ca 80 år tidigare lär ju knappast ha varit särskilt mycket snabbare än Voyager. Hade inte Sybock tillgång till Transwarp eller Slipstream eller hittat något maskhål vilket det inte verkar som enligt filmen så verkar det ju helknasigt att dom kunde komma in till galaxens centrum så snabbt som dom gjorde i den här filmen. Detta stämmer ju inte alls.
 2. Ozon är starkt giftigt så den duschen skulle jag inte beträda utan gasmask. Tror jag nämner något om det i inlägg nr. 30. Men (beroende på koncentationen naturligtvis) normalt behöver man inte skyddsmask (inte gasmask") för att gå in i ett utrymme där ozonbehandling pågår. Finns betydligt giftigare ämnen som många andas in dagligen som exempelvis bensin... Kanske går att ha ozon i sådana halter att det inte är omedelbart farligt men jag tvivlar på att det skulle vara nyttigt att varje morgon utsätta sig för ozon när man duschar. Dessutom behövs det väldigt små halter av ozon för att det skall lukta mycket fränt så man skulle nog ändå behöva någon form av mask för att slippa lukten.
 3. Ozon är starkt giftigt så den duschen skulle jag inte beträda utan gasmask.
 4. Fast det beror ju kanske lite på hur varmt det är i övrigt. På ett sådant där rymdskepp är det nog varmt oavsett vad temperaturen är ute i naturen med tanke på alla maskiner ombord som lär alstra en hel del värme.
 5. Varför väljer man att spela in filmen i 2D och sedan konvertera till 3D i stället för att spela in direkt i 3D? Att konvertera till 3D i efterhand brukar ju sällan bli lika bra som att filma 3D från början så undrar vad anledningen är att dom väljer denna metod?
 6. Ja, det finns ju redan sidor som försöker köra design och innovation i open source-projekt (på t.ex. forumet thingiverse). Det som används är det som idag är det närmsta en replicator man kommer för under tio tusen kronor, en RepRap (de är riktigt coola faktiskt, har ett par vänner som har en). Dock verkar Federationens ställning gentemot informationsfrihetsfrågan ändå vara otydlig. Hur är det inrikes t.ex.? Kan icke-starfleetare få tillgång till starfleetteknik (med undantag för vapensystem, såklart)? Kan de göra det utan att betala? Vad skulle de betala med om det inte finns något valutasystem så kan dom få tillgång till det så bör det ju vara utan att betala, i allafall på jorden.
 7. I hemmiljö låter inte detta som någon bra idé. Det lär ta längre tid att diska apparaten med alla sprutorna efter måltiden än vad man sparar på matlagningen. Sen låter det aptitligare med naturligt tillagad mat än att först mala råvarorna och sedan bygga ihop dem igen.
 8. Vad intressant! Jag har länge funderat och hoppats på att det ska komma en Star Trek serie utspelad i framtiden. Om hela galaxen är inom räckhåll (kanske t.o.m. andra galaxer) m.h.a slipstreamdrift eller transwarpdrift (eller liknande) skulle det fortfarande vara "Star Trek". Tror ni att sådan Star Trek serie är möjlig och tillräckligt intressat? Eller är det mer intressat att gå tillbaka i tiden då man inte hade så stora möjligheter med att resa så långt under kort tid? På tal om Slipstream, hur snabb är egentligen Slipstreamdrift jämfört med Warpdrift? Finns det några bra exempel? Tex.
 9. Även om det är samma upplevelse rent fysiologiskt så blir det nog inte riktigt samma känsla som att se sina idoler live på riktigt. Många kommer nog ändå föredra att gå på riktig livekonsert framför att följa konserten på ett holodeck. Sedan har väl inte holodecken obegränsad kapacitet. Vill 4 miljarder människor samtidigt uppleva konserten på holodeck i realtid så kommer nog inte utrymmet på holodecken räcka till eller har alla lägenheter eget holodeck?
 10. Att uppleva en konsert virtuellt på ett holodeck blir ju inte samma känsla som att se sina idoler live. Av samma anledning så har vi ju fortfarande opera och teater live trotts att vi borde kunna uppleva opera på bio i stället. Visserligen har ju SF börjat att visa opera på sina biografer men det kan ju aldrig bli samma sak som att uppleva opera på riktigt.
 11. Det finns ju flera alternativ. Ett alternativ är ju att helt enkelt dela ut biljetter enligt principen först till kvarn vilket även sker idag då man säljer biljetter till populära konserter. Idag säljer man ju biljetter tills dess att evenemnget är fullbokat. I ett pengalöst samhälle så delar man helt enkelt ut biljetter allt eftersom folk beställer dem tills dess att alla biljetter är slut. För dom som inte får biljett så erbjuder man nog dock möjlighet att följa evenemanget via holodeck. Sedan kan man ju också ha ett system där man helt enkelt lottar ut biljetter. Nu kommer det garanterat att bli svarta börsen handel med biljetter mot t ex latinum precis som det blir idag då biljetterna inte räcker till för alla som vill ha dem.
 12. Dilithium används väl som energikälla och då inga kraftverk kan ha mer än 100 % verkningsgrad så borde det gå åt kanske 2 ton dilithium i kraftverket för att replikera fram 1 ton dilithium så därför borde det vara meningslöst att replikera fram dilithium även om replikatorn skulle klara av det.
 13. Jonas1968

  Saw-filmerna

  Fast hur många gånger har vi inte förut hört att en film skall blöi den sista men sen så har det ändå kommit uppföljare. Allt beror nog på hur mycket Saw 3D spelar in.
 14. I First contact ser Cochrane äldre ut än vad han borde vara. Han föddes enligt information på denna hemsida 2032 och First contact utspelar ju sig 2063 så han borde vara 31 år men han spelas av en 56 årig skådespelare. Undrar varför man valt en skådespelare som är 25 år för gammal?
 15. Vad skulle syftet vara med att på elektronisk väg avlägsna alla kryddor? Effekten på energiförbrukningen borde vara försumbar och kryddor är ju vanligtvis inte heller något som försämrar hälsan. Att ta bort sådant som är onyttigt t ex mättat fett är en sak, Det kan vara motiverat men att avlägsna kryddor kan ju inte fylla något vettig funktion.
×
×
 • Create New...