Jump to content

Rickard90

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rickard90

 1. ska man ange linux eller windows som OS för att ha störst chans att få testa det tror ni? använder båda så kan ta vilket som
 2. Har inget emot 3D (om man av någon anledning inte gillar 3D så går det alltid att skaffa filmen i 2D också). Enda problemet jag ser är att regissören riskerar överanvända specialeffekter och göra filmen lite för actionaktig. Och för hurvida 3D är effektslöseri: allt det tar dem är 2 kameror i lite olika vinklar istället för en.
 3. Vara cadassian. Har du funderat ut över vilken cardassian du vill vara. Jag menar många är både elaka och lömska. Tänk på Gul Dukat eller han som torterade Picard i Chain of command. Klart att det finns sådana som Garak som inte är direkt eleka men ändå ganska lömska. Att cardassierna ses som onda och lömska tror jag bara beror på att de har blivit en diktatur med ganska skruvat rättssystem som vi i stort bara får se den ganska patriotiska militären av. De få gånger vi får se cardassiska forskare får jag iaf en blid av dem som i grunden väldigt lika människorna, kanske till och med något mer utåtriktade än oss människor. Och som det står i databasen om cardassier "Historiskt sett har cardassierna varit stora inom de olika konstvetenskaperna". Under en demokratisk regering skulle jag inte ha någon emot att vara en carrdassier
 4. Eftersom jag håller på att kolla igenom DS9 för första gången nu (Är nu i säsong 4 avsnitt 18) så är min lista inte helt komplett men här är vad jag tycker än så länge: 1. Garak (intressant karaktär bra skådespelare och alla de avsnitt han är med i är bland de bättre) 2. Jadzia (bra skådespelerska, lite "stel" karaktär i första säsongen men kommer igång fint lite senare) 3. Bashir ("My name is Bashir, Julian Bashir") 4-6. Miles (Blev en skön karaktär då han började hänga med Bashir) Dukat (En person som i början sågs som ondska personifierad men som mer och mer börjar ses som någorlunda god/mindre ond, tycker han är riktigt intressant.) Sisko () 7-9. Quark (kul, girig, stör Odo/störs av Odo.) Kira () Worf (lite lägre på min lista än på andras. (jag är inte så mycket för klingonerna)) 10. Odo (Har fortfarande lite svårt med logiken i shape shifters, hur en sådan art skulle kunna existera. Men bortsett från det är Odo helt ok) 11. Gowron () 12-14. Rom (Gillar att det även finns lite mindre giriga ferengier) Jake () Nog () 15. Winn (För min del slår hon Dukat i att kännas ondskefull) 16. Leeta (För att vara tillsammans med Bashir, en väldigt okänd karaktär än så länge. Hoppas det ändras snart) 17. Morn (Så pratglad:D)
 5. har man hunnit kolla igenom all star trek så kan man ju ge firefly ett försök. Blev ju tyvärr bara en säsong + en film av det så tar inte så lång tid
 6. har precis börjat tanka sto betan:D

 7. Holodecks star-trek-holodeck-125.jpgIn fact brilliantly designed (except for the fact that it's a little too easy to override the safety protocols, and, you know, die), but none of the movies ever addresses what anyone who's ever thought seriously about holodecks knows: Given that it's hard enough to get some MMORPG players today to take care of their basic bodily needs with Cheetos and moist towelettes, what's keeping the entire population of the Federation from queuing up the "Roman orgy" recreation, stepping into a holodeck, and never ever coming out again? If you say "they have to eat," allow me to introduce you to the magic of the food replicator Tycker han har fel på den pungten. Det är ju faktiskt flera avsnitt som handlar om holodecksberoende tex avsnitt 7.18 - Human Error i Voyager.
 8. Kan ju också vara för att han egentligen bara är programmerad till att användas kortare tidsperioder då den vanliga doktorn är död eller av annan anledning inte kan jobba. Inte användas regelbundet. I början av voyager får man också en bild av att många inte tycker att doktorn är mycket mer än ett vanligt verktyg och varför skulle ett verktyg ha en klocka? Min räknare har tex ingen. Men om jag hade varit doktorn skulle jag förmodligen ha bet Harry eller någon som kan programera att läggatill en.
 9. Gillar forskning så ScienceBridge fick det bli även om jag likt många andra här läser(/snart ska börja läsa) till civ.ing. Jag vet dock inte riktigt vad Voyager skulle ha för användning av någon med den tidens motsvarighet till informationsteknologiutbildningen jag ska läsa :P fast någon typ av datatekniker borde kanske finnas, fast det kanske ligger mer under engineering?
 10. Jag har har att detta ska vara enda tillfället man nämner något om toaletterna på skeppen, i alla serier? Avsnittet är Course: Oblivion. Allt på skeppet håller på att lägga av inklusive toaletterna , vilket Neelix säger huvudsakligen skappar problem för besättningsmedlemar av nårgon art jag inte kan minnas.
 11. Jag skulle chansa på avsnittet "Friendship One" i säsong 7. Men som sagt han har nog hittat det redan.
 12. Jag tolkar inte det som att han lägger ner hela projektet, utan bara tillfäligt går ut. Men kanske menar regisören att lämnar projektet. Jag vet inte men tolkade det dock inte på det viset när jag såg det och därför tyckte jag inte att den logiken höll. Men om han värkligen lämnade projektet så håller jag med om att det finns en logik. Men om det nu var så att han lämnade projektet så frågar jag mig: "Varför lämnar han projektet i denna tidslinje men inte i den förra?".
 13. Ja troligen kommer allt att ske om igen. Du förstår vad jag menar. Men jag ska studera det avsnittet igen så ska vi se vad jag tycker. (OT: finns det någon tråd för avsnitt med tveksamma tidslinjer?)
 14. Om ni är två mot mig så kanske jag möjigtvis kan tänkas ha lite fel så jag ska kolla på det igen bara för att se om jag fortfarande efter att ha kollat på det kan undvika att hitta logiken
 15. Men efter som han som skappade detta vapen inte försvann från tidslinjen kommer han att skappa det ingen och igen dra in Voyager i problem
 16. Jag kan inte se att det fins något ologiskt med tidsresorna i Endgame? Tvärt om är det mycket logiskt. Sedan är det väll inte så konstigt att ha med borger i avsnittet? De har figurerat mycket i Voyager.... Jag tror att du missförstod mig jag gillar Endgame det är bland de bästa menar jag. Det är svårt att förklara men att döda den onde vid den tidpunkten skulle inte ändra vad han redan har gjort.
 17. Jo jag håller med. Tror att det som gör att jag skattar VOY och DS9 högst bland ST är att de generellt är lite mörkare än vad "vanlig" ST (tex TNG: konstant är ljust och glatt). Year of Hell är som du säger lite "skitigare" och mörkare jag gillar det jag med men det är bara det att två avsnitt som täcker ett år känns.. jag vet inte men det skulle behövts mer än 1,5h för att det skulle kännas helt bra. Sammt tycker jag fortfarande att slutet inte håller, om någon förstår logiken i det så försök gärna förklara för mig
 18. Tycker inte att det finns några dåliga(sämre) dubbelavsnitt men EndGame toppar min lista på dubbelavsnitt. Borger, Tidsresor (utan tydlig ologik som brukar finnas i de flesta tidsrese avsintt) m.m (vad mer kan man begära?) Men jag ser att många skattar Year of Hell och Caretaker välldigt högt. De är nog några av de dubbelavsnitt som jag gillar minst tror jag. Year of Hells slut tycker jag är ologiskt och tråkigt vilket är synd till ett iövrigt så bra program. Caretaker är inte dålig på något vis men saknar bara det som skulle få den att bli bland de bättre.
 19. Röstade på annan, vet dock inte vem jag tycker är sämst. Jag gillar de flesta av STs karaktärer. Men förut skulle jag antagligen ha sagt Nellix men jag kollar på VOY nu och eftersom han växer allteftersom serien går tycker jag inte längre att han ska klassas som dålig.
 20. ja det tror jag nog (om jag kan få med mig någon att gå med, trist att gå själv)
 21. Scorpion II Year of hell I & II Killing game One
 22. jag tror att de är väldigt få som igentligen hatar ST men det är väll ganska många som säger sig hata/ogilla det bara för att det anses nördigt att gilla det eller nåt sånt. :blink:
 23. Jag kan inte förneka att det finns avsint som är mindre bra skrivna men att säga att Star Trek har dåliga manus är i min syn en överdrifft :arg:
 24. Jag är helt övertygad om att dessa båda personer som skapas av ensådan transport skulle tycka att det var han/hon som var den som transporterades och att den andra var kopian. Men tänk er att den som transporteras på grund av något fel inte dematerialiseras utan att det bara dit han/hon skulle ha transporterats byggs upp en kopia. Denna kopia som då inte skulle veta om att den ursprungliga kroppen inte dematerialiserades skulle helt logiskt tycka att allt var som vanligt och se det som att han/hon precis har blivit transporterad. Den som skulle ha transporterats men inte demateralisreats skulle tro att transporten inte hade utförts trots att det enda som inte gjorts var att plocka sönder honom (döda). Och om det vore mig så tror jag att jag inte skulle be dem att döda mig så att transportens slutprodukt blir den tänkta
 25. tycker TOS och TNG har enformiga intron med ganska tråkig musik (särskilt TOS).
×
×
 • Create New...