Jump to content

Mathezar

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

About Mathezar

 • Birthday 03/06/1982

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Huskvarna

Mathezar's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Enligt en rad böcker jag läst tycks det inte vara särskilt troligt att allt liv utvecklas för att sedan bli humanoider längst upp på utvecklingsstegen. Det är t ex inte ens särskilt sannolikt att vi skulle ha blivit till överhuvudtaget i den form vi är nu. Säg till exempel att en viss meteorit inte hade krockat med jorden för 65 miljoner år sedan och utrotat dinosaurierna, hur hade världen sett ut då? Det finns många miljoner arter på jorden i våra dagar och man ska samtidigt komma ihåg att 99,9% av alla arter som någonsin funnits är utdöda idag och bara en art på 10 000 finns bevarade som fossil. Det finns med andra så enormt många nöjligheter att livet hade tagit en annan vändning att det är helt orimligt att se människan som evolutionens krona. För övrigt så är frågan om läppsynkningen förmodligen omöjlig att ge ett svar på (universal translatorn har ganska många logiska luckor för övrigt). Är nog bara att acceptera den som en nödvändig bugg i star trek logiken. Det hade nog varit lite jobbigt att titta på annars.
 2. Tom Hell - Två stycken klargöranden: För det första: Vi kommer uppenbarligen inte att komma överrens om huruvida star trek skulle kunna skapa oroligheter i samhället om de hade med s k icke politiskt korrekt material. Du har din fulla demokratiska rätt att tycka som du gör och jag har min rätt att tycka att det är helt uppåt väggarna. Schyman och Bildt lär komma överrens innan oss. För det andra: Om man skriver "Vet du ingenting om jänkarnas olika dubbelmoraler? Eller deras moral över huvud taget" , så får man nog räkna med ett drygt svar tillbaka. Inte minst då jag vet en hel del om sådant, t ex att det skulle bli 100 ggr större liv om nån visade brösten i star trek eller sa the f-word än vad något julavsnitt i världen skulle kunna skapa. Fakta.
 3. Tom Hell - Så du menar att det är amerikanerna (kristendomens just nu kanske starkaste anhängare) som ska ta illa upp julavsnitten? Vad har det med beepade svordomar och dubbelmoral att göra (som jag för övrigt smickrar mig med att veta en hel del om, förmodligen en god bit mer än dig) Jag frågar återigen: Star Trek visas i länder med främst västerländsk kultur. Vem ska ta illa upp? Star Trek är en fiktiv TV-serie, inte ett gulf-krig. Ingen krig/terrordåd/våldsbrott eller vad du vill har eller kommer att ske p g a Star Trek, med eller utan julstrumpor vid spisen.
 4. Nja, titta bara på hur vårt traditionella julfirande förändrats under de senaste hundra åren eller så. Mycket kan hända - och snabbt. Det handlar inte om vad jag tycker. Det handlar om att det inte finns mycket på denna jord som är så lättantändligt som religionskonflikter. Inte ens rasfrågan, som du tar upp är jämförbar med de känslor som religionen kan röra upp. Det spelar sedan inte heller någon roll vilket budskap du vill koppla till högtiden, den religiösa kopplingen finns fortfarande där och då tror jag att man hellre tar det säkra före det osäkra och undviker den helt och hållet. Att ha med ett tydligt julfirande som kan uppfattas som det mest vanliga förekommande i ST:s värld är detsamma som att tända på en krutdurk. Man säger nämligen med det att kristendomen kommer att segra över de andra religionerna! Det är budskapet som skickas ut! Av bland annat den anledningen tror jag att de har undvikit många högtidsavsnitt. Tom Hell - I'm not getting through to you, am I? Nu får du släppa hörnflaggan och komma med i matchen. Du måste verkligen övervärdera star treks betydelse om du tror att det vore farligt för en fiktionell amerikansk tv-serie som sänds i länder främst med västerländsk kultur att ha med en julklapp är som att tända på en krutdurk. Tror du att någon i mellanöstern blir upprörd? Du måste verkligen se ner på dem om du tror att något sådant trivialt skulle få några som helst konsekvenser i den verkliga världen. Om en sådan världssyn fick råda kommer nog inte världen att utvecklas mycket i framtiden. Så snälla berätta för mig, VEM skulle explodera i vrede över ett julavsnitt? För nu börjar du skriva så mycket dumheter att uttrycket "måla in sig i ett hörn" inte räcker till på långa vägar. Att författarna velat visa att människan kommit förbi religionens tunga ok är en sak, åtminstone så har många länder blivit alltmer sekulariserade (även om jag är rädd för att vi aldrig kommer komma över religionens inverkan ett globalt hänseende de närmaste 1000 åren eller så), men antagandet att våra kulturella seder och bruk skulle försvinna är felakigt och en ren tabbe från deras sida. Det är detta tråden handlar om.
 5. Man får förstås göra skillnad på folks eventuella reaktioner i serierna, i framtiden och hur eventuella tittare nu reagerar. Att ha med vissa religiösa inslag riskerar i allra högsta grad att trampa folk (tittare) på tårna i verkligheten. Och julens budskap? Vilket då? Det kristna eller det mer moderna kommersialistiska budskapet? Inget av dem hör hemma inom Federationen iaf. Så du tycker inte man trampar folk på tårna när man inte har med en enda karaktär från mellanöstern i ett enda litet avsnitt? (när de t o m har med en ryss med fånig brytning) Nä gud förbjude att de ger varandra en liten julklapp, det är ju i princip hets mot folkgrupp.... Eftersom de inte har med en enda arab så får man väl anta att serien vänder sig mot den västerländska kulturen, så vem är det som ska känna sig trampad på? Även om det är känsligt med rondellhundar o dylikt så tror jag inte någon bryr sig nämnvärt om Tom ger B'elana en julklappp (vilket han borde göra med tanke på hur besatt han är av vår tid). Det ryktas om att Al-Jazeera inte sänder Star Trek i vilket fall som helst. Och nej, jag pratar varken om julens religösa eller kommersialistiska budskap, utan om budskapet att samlas med nära och kära i vintermörkret och umgås och ta hand om varandra.
 6. Tom Hell - Jag är inte så säker på att julen trampar folk på tårna, med tanke på hur religöst avskalad den är och hur icke-religös den kommer vara i framtiden. Det hör i allra högsta grad till diskussionen, då det är väldigt sannolikt att julen som högtid är här för att stanna (dock inte i religös form). Även i en warp-civilisation tror jag julens budskap skulle höra hemma som hand i handske. Vilket gör det till en rejäl tabbe av star trek-makarna att inte ha med en enda julklapp eller nånting under jag vet inte hur många avsnitt...700+? Och att tro saker som bottnar i religösa riter kommer att försvinna....du tror inte man firar t ex midsommar år 2300?
 7. Tycker knappast man kan kalla julen för särskilt religös eller ens kristen längre. Allt färre har t ex det senaste århundradet firat julen för vad den egentligen är samtidigt som man man firar jul i allmänhet mer än någonsin och detta i världens mest sekulariserade land, Sverige. Man kan anta att den utvecklingen fortsätter i framtiden, vilket skulle föra med sig att kristendomen i det närmaste försvinner och julen är alltjämt när vi kommit fram till star trek åren. Människan kommer knappast sluta fira jul för att man uppfunnit Warp drive eller att det kommer ett gäng Vulcans som kan sära på fingrarna på ett lite speciellt sätt. Då jag även får känslan av att det är den västerländska kulturen som är dominerande i människodelen av federationen eller star fleet så borde definitivt julen finnas kvar.
 8. Tom Hell - Det är väl klart att omröstningen är subjektiv när det är jag som har nominerat kandidaterna, enda utrymmet för objektivitet finns under omröstningsalternativ "annan". Vad du dock inte har förstått är att förmodligen alla min inlägg (gamla såväl som kommande) är skrivna med glimten i ögat och inte ska tas personligt eller överdrivet allvarligt. Vad sägs om att bara ha en rolig diskussion istället för blodigt allvar? Supreme Commander - Jag tycker det finns nog med sådana trådar i forumet, det var dags för något nytt Expendable Ensign - se ovan Michael richochet - Kolla in avsnittet i fråga (önskar jag visste vilket det var) så kommer du hålla med mig, det ser riktigt kul ut. I övrigt verkar många gilla Guinan, kan verkligen inte förstå det hon får mitt blod att koka, men ge mig gärna ett avsnitt där hon är rolig så ska kolla in det. Nomineringen kvarstår dock :lol:
 9. Jag har inte med Neelix därför att jag tycker om Neelix. Jämför inte han med Jar-Jar. Jar- Jar är en irriterande, tråkdum, tråkrolig och onödig pisskaraktär som är med av kommerisella skäl, dvs sälja star wars till den nya yngre publiken. Neelix är iaf en glad skit som har roligt samspel med Tuvok, det räcker långt. Guinan, Troi, Chekov? Populära? Tillåt mig småle. Det ända som är roligt med nån av dem är när Troi gympar i sin tajta åttiotalsjympadräkt som inte direkt smickrar hennes ska vi säga smått rultiga figur...
 10. Nog för att Star Trek kan vara kul att se på men man undrar ju ibland vad *** en del karaktärer har i serien att göra? Nu har ni chansen att visa vem som är den all-time sämsta sopan i casten Glöm inte att motivera. Nomineringsmotivering: 1. Natasha Yar - Smått hysterisk och oerhört irriterande kärring som alltjämt får snedspel. Har de inte botat PMS i framtiden? Good riddance. 2. Wesley Crusher - Irriterande snorunge som behöver en manlig förebild som kan lära honom supa och jaga brudar. Där lär Picard inte hjälpa till iaf. 3. Deanna Troi - Världshistoriens mest irriterande röst, min fru arg på riktigt när jag härmar henne, "Whatts seeem tooo beee boothering yoo nata-lie?" 4. Guinan - Kommentarer överfl??diga. Släng ut skatan ur närmsta air-lock. 5. Pavel Chekov - Kom igen, vad *** gör karln på skeppet? Vilken j***a sopa. Lägg ner den där fåniga rösten, jag trodde det fanns Universal Translators som filtrerar bort sånt... 6. Nyota Uhura - Du kan inte sjunga, det här är inte American Idol och du hör inte hemma på ett rymdskepp. Bort med dig. 7. Kes - Är du bra nåt? Har du nån intressant egenskap överhuvudtaget? Nä, du är tråkig. Basta. 8. Hoshi Sato - Är väl duktig, men måste hon vara så tråkig. Borde lära sig bitcha lite med T'Pol eller nåt. 9. Vic Fontaine - Du kan inte sjunga, det här är inte American Idol och du hör inte hemma på ett rymdskepp. Bort med dig. 10. Hittar ni nån värre? Har svårt att tänka mig det (bortsett från irriterande karaktärer som bara är med i ett avsnitt t ex clownen i voy-avsnittet)
 11. Jag har kollat på en massa Voyager på sistone och slås av samma sak varenda (i princip) avsnitt. Varenda gång ett skepp, en anamoly eller vad fan som helst dyker upp så är det "off the port bow" Det är hela tiden Port Bow. Jag tror inte att Starboard bow förekommer mer än 5 gånger under hela serien, jag tror inte ens man hör ordet förrän i säsong 5 eller så. Undrar hur många ggr orden port bow resp starboard bow förekommer i serien. Den första att ge mig det korrekta antalet vinner en hembakad pepparkaka i form av ett Ferengiansikte. Nu vill jag se nån super-trekker komma in här och sprida ljus över ämnet.
×
×
 • Create New...