Jump to content

Mr Trek

ST Databas-redaktörer
 • Posts

  2,677
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mr Trek

 1. Jag håller nog allt DSC högre. The Orville har varit en väldigt blandad kompott tycker jag. Det mesta av humorn har varit rätt trött stereotyp-humor, "äktenskap, hahaha" med mera. Det känns också som att serien allmänt har problem med att hitta en balans mellan humorn och dess mer seriösa ambitioner. Några avsnitt har varit lyckade, t ex det senaste avsnittet Krill som jag nog tyckte var det bästa. Både ett tänkande avsnitt, samt med den mest välfungerande humorn hittills. Avsnittet innan, Pria, var dock svårt att se över huvud taget tyckte jag. Fyllt med unkna stereotyper, bland annat den extremt trötta och dessutom skadliga stereotypen med den "opålitliga kvinnliga förförerskan". Hade kanske haft någon chans att fungera om serien varit en ren parodi, men det är ju uppenbart att den vill vara mer än det. Avsnittet var dessutom helt enkelt inte spännande. Väldigt blandat från serien än så länge alltså tycker jag. Det finns potential, men jag är inte alls säker på om den kommer att uppnå den. Sedan tycker jag inte att Seth MacFarlane övertygar som skådis.
 2. Jag har sett hela första säsongen och längtar verkligen efter säsong två. Det är helt klart ingen ny Star Trek, utan sin egen serie. Teknologin är bra mycket mer primitiv (de är ju t o m kvar i solsystemet) och serien har en mer vuxen ton skulle jag säga.
 3. Hoppas och tror på att det ska bli en riktigt rolig helg det här!
 4. 2 pm står det i schemat, antagligen i Pacific Time, då det är i San Diego. Blir väl vid kl 23 för oss då.
 5. Det senaste jag hörde är att det nog blir av, men det är väl inte helt officiellt än
 6. Sedan vet vi väl också från Enterprise att vulcans inte riktigt gillar hundar på grund av lukten
 7. Något som talar för post-Nemesis är väl att Kirsten Beyer, som skrivit Voyager-böcker som utspelar sig då, jobbar på serien.
 8. Lite jobbigt att inte veta vilken kväll den veckan jag absolut inte vill jobba...
 9. Jag älskar Firefly och skulle nog inte ha något emot att se honom som rymdskeppskapten igen.
 10. Du är såklart välkommen om du skulle dyka upp! Jag ska dit, någon mer härifrån som kommer?
 11. Var det bara jag som kände en "oj, en SW-film med dödsstjärna/planet/något... det var originellt"-känsla?
 12. Tror att det ska finnas som bonusmaterial till säsong tre på sista skivan.
 13. Detta känns positivt för om de förväntar sig att den internationella marknaden ska ge en stor del av intäkterna lär det betyda att de har planer på en snabb och effektiv utlandsdistribution, för annars kommer säkert många se den på sätt som inte ger dem inkomster.
 14. Bryan Fuller och Nicholas Meyers iblandning känns mycket hoppingivande tycker jag!
 15. Sedan några veckor tillbaka är jag läkarstudent
 16. Välkommen! Jag upptäckte också Star Trek genom TNG, men på 2000-talet när det gick på TV6! Sedan dess har dock blivit DS9 blivit favoriten, även om jag verkligen gillar TNG också. Håller just nu på att se om TNG på de remastrade blu-rays som släppts, vilken skillnad det är i bild jämfört med när det gick på sexan!! Hoppas att du ska trivas här på forumet, som helt klart kan behöva lite nytt blod. Tror och hoppas att ett gäng övervintrade trekkers ska krypa fram snart när vi äntligen har nya avsnitt att diskutera igen! 2016 borde också bli spännande med ny film och rykten om den nya serien, som vi ju borde börja höra mer och mer om snart!
 17. West Coast Trekkers har senare även visat Star Trek (2009). Den enda som inte visats än är Into Darkness. Det är rätt vanligt att någon av långfilmerna visas på WCT:s biotreffar (och säkert också på andra föreningars treffar), så om det är någon film man önskar att man hade sett på bio så är det inte för sent än.
 18. Tror att det är oklart precis när han får katten, men Spot dyker upp för första gången i avsnitt elva i säsong fyra, Data's Day.
 19. Tror nog inte heller på en muslimsk befälhavare då ST i allmänhet visat en värld med rätt lite religion bland mänskligheten. Med tänke på att det väl inte funnits någon starkt troende människokaraktär i någon av huvudrollerna innan (om vi inte räknar Sisko, men det är ju en något annorlunda situation), så skulle det kännas lite konstigt att det helt plötsligt fanns en troende muslim. Skulle tro att vi snarare får se en kristen karaktär först i sådana fall, men hoppas nog att de undviker det också. Det skulle bli ett stort brott mot det vi brukar se i Star Trek. På ett sätt hade det dock kanske varit intressant med en människokaraktär som trodde starkt på någon av jordens "gamla" religioner mitt bland den rätt sekulariserade mänskligheten ST visar.
 20. Omröstningar som gjorts när en film var alldeles är dock något farliga då folk ofta är lite extra positiva när hypen är som störst. Också värt att påpeka att betyget 8/10 på databasen sätter filmen på åttonde plats av tolv filmer. Betygen på databasen är överlag väldigt positiva. Jag säger inte att Into Darkness är dålig och jag tycker själv rätt bra om den, men jag är rätt säker på att de flesta tycker att den inte var riktigt lika bra som STXI.
 21. Att ID skulle fått topprecensioner från trekkers i synnerhet vet jag inte om jag kan hålla med om. De flesta trekkers jag känner är snarare rätt negativa mot den. Har upplevt samma sak bland ST-fans på nätet. Själv tycker jag att den är helt okej och har ett något oförtjänt dåligt rykte.
 22. Du är fel ute. FCC kontrolleras inte av kyrkan. De bryr sig vidare främst om nakenhet och ordet "****". Det finns flera homosexuella karaktärer på amerikansk TV, det är absolut inte något som regleras. I t ex Grey's Anatomy, som är en mycket framgångsrik serie inne på sin tolfte säsong, är två av huvudkaraktärerna lesbiska. Det är dessutom så att FCC har mycket mindre makt över icke-antenn-TV (icke-gratiskanaler). På kabel-TV-kanaler som HBO kan du få höra både ordet "****" och se helnakna människor. CBS, som ska göra den nya serien är visserligen en gratiskanal som regleras, men eftersom serien görs för deras streamingtjänst skulle de kunna ha hur mycket svordomar och nakenhet som de vill, eftersom internet inte regleras. Homosexuella karaktärer regleras däremot ingenstans. Några amerikanska vänner tyckte att dina kommentarer här var rätt absurda.
 23. Jag håller med helt och hållet! Ville bara få fram att det ju inte på något sätt bör vara omöjligt att göra djup, trekkig Star Trek i den nya tidslinjen också. Det viktigaste för hur bra den nya serien blir är inte tidslinjen, utan snarare skådespelarna och materialet de har att jobba med Hoppas verkligen att de hittar några riktigt bra manusförfattare.
 24. Att den skulle utspela sig i den nya tidslinjen är ju dock inget hinder för djup och trekkighet... det återfinns ju i manusen för avsnitten :)
 25. Just nu läser jag ingen Star Trek-bok, men det senaste jag läste var A Time To...-serien, som utspelar sig mellan Insurrection och Nemesis. Tyckte att det var en bra serie, men kvaliteten på böckerna varierade en del. Vissa böcker vara väldigt bra, några var lite sådär.
×
×
 • Create New...