Jump to content

ambreal

Stjärnflottan
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

About ambreal

 • Birthday 12/23/1986

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Plats
  Stockholms län

ambreal's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Generations First Contact Insurrection Nemesis Som sagt, inte många jämnfört med alla filmerna totalt.
 2. Jag har inte sett alla filmerna, men utav dom fyra jag har sett så är Generations garanterat längst ner på listan. Väldigt synd att Captain Kirk dog så det förbättrade knappast filmen. Sorry till alla er som diggar filmen, men den kommer jag inte se om igen.
 3. Jag hade faktiskt ganska svårt för sci-fi innan jag fastnade för Vala Mal Doran i SG-1. Efter det tycks jag bara se på sci-fi serier för tillfället. :P Ärligt talat så var jag lite halvdum på vad sci-fi innebar. Om jag minns rätt såg jag Serenity året filmen kom ut och älskade den men var fortfarande emot sci-fi av nån anledning som jag ej minns längre. Star Trek Voyager har alltid varit en av mina favoriter inom TV men jag började se den som 11-åring typ så sci-fi var helt okänt för mig då. Många av mina tjejkompisar tycker dock att sci-fi är väl mest för killar men det finns ju serier/filmer inom kategorin som inte kryllar av aliens och allt det där. Jag gillar humorn i Voyager, Farscape, Firefly etc.etc. och tänker inte så mycket på att de är sci-fi serier längre. Gäller väl att inte haka sig fast på kategorin och se bortom det, även inom Star Trek. (Hoppas inte detta inlägg blev alldeles för ologiskt och att jag lyckades på sätt och vis hålla mig till ämnet.)
 4. Equinox är min andrahands favorit. Gillar verkligen den men den var mer sorglig än spännande så som Year of Hell var, men var också ett bra sen jag såg YOH också.
 5. Har ju sett andra halvan av Unimatrix Zero och även om detta dubbelavsnitt hamnar bland mina topp tre favoriter, så har jag äntligen bestämt mig för vilket dubbelavsnitt som är min absoluta favorit; Year Of Hell. Tycker personligen att det har varit ett av de mest häftigaste och intensiva avsnitten i serien kort sagt. Men i slutändan tycker jag att de flesta dubbelavsnitten i Voyager är jäkligt bra.
 6. ambreal

  Farscape

  Just ja, det var du som nyligen köpt serien eller? Första gången jag såg serien, speciellt första säsongen, så var jag lite halv skeptisk men fortsatte kolla tack vare Claudia Black. Hade ju också läst spoilers så jag hade ett hum om hur saker skulle gå. Och som sagt, charmen med Farscape är att den helt klart inte är som andra sci-fi serier. :P
 7. Något annat speciellt du gillar med serien? Humorn kanske till exempel? (Ingen komedi direkt men den har ju sina komiska stunder tycker jag.)
 8. ambreal

  Förhäxad

  Haha jag tycks ******** har sett det mesta av serierna/filmerna här på forumet. :P Följde serien religiöst de första fem säsongerna (även om endast de första tre var absolut underbara!) och hade i slutändan över 30 VHS band med inspelade avsnitt som jag tittade på konstant och nästan nötte sönder banden. Favoriten i serien var alltid Phoebe, även om hon blev ganska jobbig i S4/S5 och jag började digga Piper mer. Paige tålde jag aldrig helt enkelt. Har inget mer att säga om henne. Slutade följa serien nån gång i säsong fem och efter det var serien liksom död i mina ögon. Hörde dock om det pissiga slutet den fick. *suckar*
 9. Aldrig läst bökerna, så hade inget att jämnföra med när jag såg filmen med mamsen hemma. Kommer däremot inte ihåg så himla mycket så här lång tid efteråt men tyckte den var hyfsad. Absolut inte den bästa jag någonsin sett men skulle inte ha något emot att se den igen.
 10. ambreal

  Fantasyintresset

  Som nämnt tidigare så är jag inte så haj på att alltid veta skillnaden på sci-fi och fantasy, men i bokväg har jag väl läst en eller två fantasy böcker som mest. När det gäller serier och filmer har jag nog säkerligen sett en stor del mer. Föredrar stort sett alltid film/serie versionen över boken. Så i slutändan är mitt sci-fi intresse klart större än fantasy, även jag tycker det är lättare att skriva fantasy liknande historier än sci-fi. (Did that make any sense at all?) :P
 11. Första Superman filmen (om jag minns korrekt) är den enda av dom tre som är riktigt sevärd. Treans slut var minst sagt dåligt, men som sagt jag kan förstå varför filmerna betyder så mycket för så många människor. Jag är helt enkelt inte en av dom. (Och nu kommer vi in på Superman filmerna istället... hmm, finns det en seperat tråd för dom?)
 12. Jag älskar Willow!!!! Har en mamma som är helt tokig i denna film så jag har haft turen att se den åtminstone 4-5 gånger under min uppväxt. Den är ju guld!
 13. Huh... tänka sig att jag verkar vara den enda Smallville beundrare här, precis som i verkliga livet typ. Okay, liten halv lögn där. Inte så himla förtjust i själva serien i sig, utan denna nya version av Lois Lane. Slötittade på serien innan Erica Durance (Lois Lane) dök upp i säsong fyra och sedan dess har jag varit fast. Har säsong fyra-sju på dvd och har säkerligen titta på Lois avsnitten dussintals gånger vid det här laget. Tänker inte börja rabbla på som jag brukar göra när jag verkligen gillar en serie/karaktär, men detta är en serie jag har hållt fast vid även om det har varit vissa korta perioder då jag nästan tröttnat på den hattiga storylinen. Har sett alla Superman filmerna med Christopher Reeve och Margot Kidder, och visst jag kan fatta varför dom blivit kult, men jag är inte mer impad av dom filmerna än Smallville. Båda två handlar om Clark Kent, i helt olika stadier av hans liv, men det är typ där likheten tar slut. Dom har ju ändrat en hel del i serien och jag är inte ett fan av allt, men Erica Durance's Lois Lane uppväger en hel del. Jag har personligen aldrig sett en bättre och roligare Lois Lane förut, och jag följde även Lois & Clark: The New Adventures of Superman som liten. (Och skulle nog säga att Smallville är mer sci-fi än fantasy. Borde inte tråden flyttas eller nått?)
 14. Alla är vi ofrällse i början. Det viktiga är att du funnit vägen. Nu är den svåra uppgiften att hålla dig till vägen och inte förirra dig in i någon bakgränd eller sidoväg. Du ska inga andra Sci-Fi serier sätta framför Star Trek. Så låter kvällen predikan. Haha :lol: Jag har nämlingen tendens att hålla mig till vägen under en längre tid, med ett par undantag iofs. I shall do my best.
×
×
 • Create New...