Jump to content

taktak

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

taktak's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. >Vad händer med Borg när de har assimilerat Sikarus? "blonde borgs... have the same fun.< hehehe själv tänkte jag en mer skenbart snällare vinkling av deras beteende: Borg erbjuder nya bekanta rymdskepp att färdas med som de behagar om Borg får ta del av deras berättelser samt att de accepterar att stanna i kollektivet.
 2. Jag ser den här filmen som början till Borg och förklaring till varför de är humanoider... borger har ju bara form av humanoider trots allt de assimilerar... om ni förstår vad jag är inne på...
 3. Det är kul när Picard blir radikalt sarkastisk mot Deanna i the chase när hon försöker påpeka att de faktiskt måste åka på ett viktigt möte med några ledare och inte har tid att spåra hans gamla arkeologilärares livsverk och revolutionerande upptäckter: "Counselor, this is not simply a case, let me take in the Enterprise and its crew on some wild goosechase to pearce me of guilt and remorse."
 4. Jag skrattade åt mig själv nyss när jag kom på hur jag höll på att sortera på mina hårddiskar. Min största disk hade blivit full framför allt på grund av alla star trek- avsnitt som blir flera och flera och jag kan heller inte förmå mig att ta bort något. Så jag flyttade över dem på den andra hårdisken och la dem i en ny mapp som heter Star Trek. Och för att göra det bekvämt för mig slängde jag ihop resten av det som låg ytterst på hårddisken till en ny mapp som fick heta Övrigt.
 5. Jazzmusiker brukar Q:a (cue:a) varandra med fingerrörelser eller tecken när det spelar. Det är ett av deras favoritbegrepp.
 6. Vad händer med Borg när de har assimilerat Sikarus?
 7. Q´s favoritsysslor: 1. Överbevisa att Picard inte alls har rätt när han är säker på det. 2. Försöka att förföra Janeway. 3. Utnyttja makten att kunna göra vad som helst, speciellt oväntade saker som får omgivningen att tappa greppet och stanna till med en min. 4. Sarkastiska Borg- skämt
 8. Kan du bättre själv då? Kom på en ännu sämre: Vilket yrke av idag är mest klingonskt/romulanskt? Svar: Rörmokare, eftersom de är i c(/k)loak-branschen. :P :P :P hahaha jag gillar dina star trek referenser!
 9. på en lektion hade vi en lärare som gav oss ett perspektiv på hur vi skulle tänka för att göra rätt, han sa "tänk som en vulkan (vulcan), liksom att det är stora krafter som rör sig under ytan och ibland kan det brista och bubbla ut lite."
 10. "What you get when you love someone, is greater than you risk." Chakotay i Twisted till en svartsjuk Neelix
 11. appropå det här råkade jag se nu att det är en väldigt liknande historia i the squire of gothos med samma varelser dessutom ännu mer lika Q. Men i Voyager Q2 säger Q att det aldrig tidigare har funnits något barn i continuet. Men han kanske bara sa så bara för att han inte har brytt sig om att veta om det. Jag tror att Q är en fortsättning på de andra två tidigare nämnda.
 12. Jag kollade på Charlie X igen för en stund sedan och uppfattade det som att Charlie kom ifrån Q-continuiet. Han skulle ha kunna varit ett missanpassat Q- barn. Jag vet inte det är avsiktligt eller om de ens hade kommit på Q- continuiet då, men om man spekulerar utifrån den världens synvinkel. Charlie kunde ändra på saker eller ta bort dem ifrån att existera som han ville. När han hade "tagit bort" Janice framför Kirk sa han, när Kirk frågade var han hade gjort med henne, att hon var borta helt enkelt borta. Det kan man tolka som en utradering gjord av en Q. På slutet när Charlie styrde skeppet med tankar nämnde han själv att han kunde göra vad som helst, att han var en allsmäktig. Förutom att ta bort en del besättningspersoner krossade han skeppet som försökte varna Enterprise, disfigurerade personer och Spocks schackpjäser och kunde gå igenom forcefield. På slutet uppenbarar sig något diffust i rymden som Spock noterar inte består av någon substans alls. Allt som Charlie hade ändrat med sina övernaturliga krafter blev återställt. Charlie blir rädd och säger att han inte vill komma hem. Då kommer något transparent huvud upp i rummet som säger att den tagit den skepnaden för att kunna kommunicera med dem. Han meddelar att Charlie hade rymt och är ledsen för allt Charlie hade ställt till med men att de iallafall lyckades återställa Enterprise. Charlie motiverar att han inte vill gå hem för att: - I can´t even touch them! They don´t feel, not like you Janice! They don´t love! Men när Kirk säger till fantomen att Charlie borde stanna med sin egen sort som människa och föreslår att de på skeppet kan lära honom att inte använda sina krafter säger den att de gav Charlie krafterna så att han skulle kunna leva. Den kommentaren gör att man kan vrida teorin lite till att Charlie kan vara ett experiment av Q att leva i materiell form. någon som reagerat på det också?
 13. Den är riktigt bra! Hela det avsnittet är bland de roligaste någonsin På citat så har jag den här favoriten, från DS9-avsnittet "In the pale moonlight": Garak: "You seem angry." Sisko: "Who's watching Tolar?" Garak: "I've locked him in his quarters. I've also left him with the distinct impression that if he attempts to force open the door, it may... explode." Sisko: "I hope that's just an impression." Garak: "It's best not to dwell on such minutiae." Klassiskt Dock är Neelix teori om vad Tuvoks mardröm kan vara väldigt kul: "Alone, exiled, on a planet where the only form of communication is laughter!" Och så har man ju förstås, från episoden "Message in a bottle", denna klassiska konversation: EMH: "Stop breathing down my neck!" EMH-2: "My breath is merely a simulation." EMH: "So is my neck, stop it anyway!" hahaha trevliga! EMH-2 är allmänt skojig också. Det här är en kul scen från Mirror Mirror i TOS, särskillt eftersom inte Spock vet vad som hänt med uppdragsgruppen när de transporterades upp till skeppet. En vildsint Kirk och Spock när han låser in den urspårade uppdragsgruppen.. K- SPOCK.. your traitors pig I hang you up in your vulcan ears, I have you aaall executed!! S- I think not, your authority on this ship is extremly limited captain, the four of you will remain here in the brigg and in custody until I discover how to return you to whatever it is you belong. K- There is a whole galaxy on crazy.. what kind of a uniform is this were is your beard whats going on, where is my personal guaard?! ... (När spock är påväg att gå K - Spock! What is it that will buy you?.... Power? S- Faschinating. (går iväg) K- Power Spock?! I CAN GET THAT FOR YOU! ett annat bra Spock- citat: - Random chance seem to have operated in our favour.
 14. De är roliga. Jag gillar deras uttryck med kroppsrörelser som ska förstärka vad de säger. Jag tror att de gör så för att klargöra vad de har att säga och vara säkra på att inte bli missförstådda. De verkar ha väldigt starka principer som är säregna. Sedan är deras tankebanor och ordval väldigt skojiga som astonishment, purification och "your illness, our apologies". De ser väldigt kul ut också med näsan som är fäst under hakan.
 15. Det här är mer än notering än en relevant diskussion, men jag tror att den spacehappy proben som var med i TOS The Changeling hade blivit modifierad av Borg. Det verkar misstänkt sant med tanke på vad Spock säger när han är i mind meld med roboten. Kan det i sådana fall vara den första indirekta kontakten med Borg i avsnitten?
×
×
 • Create New...