Jump to content

Timilim

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 1. Det var ingen "spelfilm" utan de hade mer gjort det som en "vanlig" lång direktsändning. Man fick se förberedelser, intervjuer med de resande etc. Det var meningen att det skulle vara så som den första Marsfärden kunnat bli. Dvs. inga påhittade problem som besättningen mirakulöst lyckats lösa i sista sekund... I filmen/programmet får man även se någon grupp som hackar nyhetssändningen och lyckas ta över sändningen i någon minut. Gruppen är emot att människan åker till Mars. Tror den gick på TV för 4-5 år sedan.
 2. Jag såg en film på TV för några år sedan om hur det kunnat gå till när människan åker till Mars... Den utspelade sig i form av en "Live nyhetssändning". Någon som vet vilken film jag menar?
 3. Jag ser på Star Trek pga "dokumentärvärdet". Ungefär som grottfolkets tid, dinosauriernas tid Etc Jag tycker att actionscenerna är väldigt tråkiga, gillar inte action i andra filmer/serier heller. Det bästa är när Stratrekarna kommer till någon ny planet och man får se naturen, djuren och folket, Pre-warpplaneterna är mest spännande Gärna ett samhälle kring medeltiden... Även datoranimationerna av skepp och andra grejer i rymden är rätt häftiga i Enterprise.
 4. Varför det är så att väldigt många andra raser liknar människan har ju naturligtvis att göra med att man inte kunde göra några direkta datoranimationer förr i tiden, det blev enklast att ha de flesta som humanoider helt enkelt. Dessutom tycker vi väl att det är trevligare att se just "människor" än grön sörja... Men finns det någon historia bakom varför så många utvecklas till humanoider? Jag har har hört något om att det var en art som visste att de skulle dö ut, och därför skickade ut sitt DNA i rymden. Någon som har mer information om detta, på svenska? Finns det även någon förklaring på hur de bär sig åt för att inte t.ex. "Pre-warpare" ska märka att de använder en översättare, när de klätt ut sig för att inte upptäckas (t.ex. i vissa avsnitt av Enterprise)? Ljudet måste väl komma ifrån datorn och inte från munnen, dessutom måste läpparna väl röra sig i otakt till talet, eller hur funkar det egentligen? Och hur kan översättaren översätta ett språk den inte alls känner till, bara genom att "höra" några få meningar? Det kanske vore tråkigt att se på en serie ifall man inte förstod vad de sa? ;) Men samma sak här, finns det någon "riktig" förklaring till det? I ett avsnitt precis i början av Enterprise säger Hoshi att hon vill byta hytt till andra sidan av skeppet eftersom "stjärnorna åker åt fel håll". Stjärnor ligger väl oftast med flera ljusårs mellanrum, närmsta stjärnan till jorden är ju 5 ljusår bort. Att åka dit tar ca 8,5 dagar i warp 5. Man märker väl knappast att stjärnorna "åker" ifall det tar flera dygn att flyga mellan stjärnorna? Även ifall de bara skulle ligga med ett ljusårs mellanrum skulle det ju ta över ett dygn att åka mellan dem... Dessutom, hur kan stjärnorna åka åt andra hållet bara för att man har sin hytt på andra sidan skeppet...? De åker väl likväl "från fören, mot aktern", vilken sida om skeppet hytten än är på? Räknar Hoshi kanske de avlånga ljuspartiklarna, som uppstår när man kör i warp(?), som stjärnor (som även dem måste åka från fören, mot aktern)? Vad är dessa partiklar för något förresten?
 5. Jag har aldrig sett någon Star Trek-film, däremot har jag sett hela Star Trek Voyager samt Enterprise. Ärligt talat tycker jag att deras actionscener är rätt tråkiga, jag gillar mer själva utforskandet och möten med nya arter. Anledningen till att jag drar mig för att även se de äldre serierna är att grafiken är så dålig. Det blir inte samma "dokumentärvärde" då. Men som jag har fattat det så är de flesta filmer med andra besättningar än VOY och ENT, behöver jag först läsa på om de övriga serierna för att kunna förstå filmerna? Varken i Enterprise eller i Voyager får man reda på speciellt mycket om människans möte med Vulcanerna eller andra historiska händelser, något jag väldigt gärna skulle vilja se. Ska man se filmerna "i ordning" efter när de gjorts eller är det som i Star Wars, att de passar bättre på ett annat sätt (även om det finns delade meningar där :P )? Och gärna inget spoilande tack
×
×
 • Create New...