Jump to content

thestargaze

Stjärnflottan
 • Content Count

  1,085
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

thestargaze last won the day on February 11

thestargaze had the most liked content!

2 Followers

About thestargaze

 • Rank
  Kommendör av 1:a graden
 • Birthday 04/19/1982

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Plats
  Jönköping

Recent Profile Visitors

8,394 profile views
 1. Följer Star Trek Picard tåget. Måste säga att det är roligt att få se Seven of Nine (Annika) igen. Hon är min favorit och det är spännande att följa hennes story. Hemskt öde för alla XBs, vet inte om det var nödvändigt. Undrar om det kommer att locka Borg tillbaka. Hade hoppats att de skulle bli en mini-borg kluster med Seven som drottning.. men jag antar att det är kanske bäst så. Så nu vet Soji vem hon är,.. ska bli intressant och se vart det leder. Inte så många avsnitt kvar nu. Roligt var det också att se Deanna och Riker igen,..
 2. Jag gillade avsnittet, mycket mera go jämfört med tidigare avsnitt. Bättre konversationer/scener etc.. man får veta lite mer om karaktärerna och dess miljöer vilket jag gillar. Det som kanske gör denna serie annorlunda jämfört med tidigare serier är att Picard är inte perfekt kapten längre. Det kan finnas folk som inte gillar detta. Jag har inget emot det, men det är verkligen en konstrast till den Picard man lärde känna i TNG. och hur det har påverkat Romulan sedan starfleet övergav dem. Jag gillar att man får se nya världar och får se mer ifrån perspektivet ifrån t.ex. romulans och Borg. Gillar att man ger mera historik till Romulans och dess kultur än vad man tidigare sett i TNG. vet inte om jag gillar Narek story med Soji.. köper inte riktigt deras kärlekshistoria.. ganska tråkigt med upprepning av i princip samma scene. Gick lite framåt med Narek och hans syster i detta avsnitt och får veta vad hans avsikt är (även om man kunde gissa detta). De verkar ha en ganska underlig relation. Men jag är okej med vad jag har sett hitintills,. Hoppas de kommer med någon förklaring dock ., slår vad om att Narek blir kär i Soji,.. tråkigt och förutsägbart enligt min åsikt. Hopps han verket ifrån hans uppdrag, men har känsla av att han kanske gör det eftersom hans ’syster’ påminner honom hela tiden. Gillade överraskningen på slutet. 😉
 3. Hej, jag är thestargaze#3279 på Discord om ni vill chatta. Finns också på Facebook, dm mig för länk.
 4. Jag gillade avsnitt 3, men jag måste erkänna att jag tycker att det går väldigt långsamt framåt. Jag har inget emot att de utvecklar ’storyn’ men mycket av scenerna känns som onödigt utfyllning. Effekterna är fina att titta på men det hjälper inte om storyn är dåligt skrivet eller utfört. Lite förbryllad över Romulanska syskonparet, de står och viskar i varandras öron lite väl närgående .. vi får väl se vad det handlar om. Tycker också att han Narek? är väldigt lik unga Spock ifrån Discovery. Undrar vad det kommer att leda till,.. speciellt om det mystiska ex-Borg Romulanska kvinnan och den storyn. De var noga med att säga att det var de enda /första Romulan som har blivit ”assimulated” och det var det som antagligen ett virus eller likande som fick kollektivet att koppla loss Borg skeppet. Vet för lite om de nya karaktärerna gör att ge någon åsikt om detta,.. Man kan ju undra varifrån den unga forskaren (med blont hår) fick sitt vapen ifrån. Om Starfleet fick henne att spionera på Picard eller något liknande. Jag gillade inte direkt scenerna med före detta Starfleet officern,.. förstod inte riktigt varför hon var så arg på Picard?
 5. Va roligt, .. har aldrig spelat brädspel. Tror ja .. ha ha .. osäker vad det är. (Jag är en 82:a och arbetar med fysik) /Susan
 6. Har lite svårt att ta mig till Ulricehamn eftersom jag har varken körkort eller bil . Jag är här online dock,.. i alla fall efter kl 17.
 7. Jag håller med att det borde finns en facebook grupp och länka till detta forum/hemsida. Det kan ge lite mer trafik till forumet/hemsida om folk ser att vi har ett svensk forum för Star Trek fans. Folk från sverige kan ju söka Star Trek på facebook. Koppla så att alla nya nyhetsinlägg postas i facebook gruppen med en länk till hemsidan.
 8. Jag tyckte om första och andra avsnittet av Picard. Bästa med serien är förstås Jean-Luc Picard men jag börjar uppskatta de nya karaktärerna. Allt är ännu på ytan, men vi får se hur det utvecklar sig. Jag uppskattar hur vackert allt ser ut (skepp, rymdbilder etc). Serien är långsam i dess utveckling och jag kan ibland tycka att det går lite för långsamt. Men jag vet att de arbetar med att bygga upp den nya Star Trek världen för oss, det är definitivt en annan "approach" jämfört med TNG med dina "episodiska" avsnitt. Det är skrivet som om något man ser i en Star Trek RPG .. lol. Blev lite förvånad i det andra avsnittet med *spoilers* Romulans. Lite oväntat, men kanske inte konstigt med tanke på hur de beter sig över åren, dess beteende måste komma från någonstans. Jag hoppas de utvecklar det lite mer, Romulans har oftast berättas ur Starfleets perspektiv. Det är ett par intressant koncepta de introducerade i första och andra avsnittet. Måste se om andra avsnittet igen innan jag kan formulera mera tankar om detta. Jag kan erkänna att det är något som jag inte riktigt gillar med hur storyn utvecklar sig, men jag kan inte riktigt sätta fingret på det ännu. Kanske är det för att det går så långsamt framåt. lol Ville bara lägga till att jag har inte sett short treks ännu. Finns de på netflix ännu, eller?
 9. Gud va tråkigt. finns det någon planner på en ny föreing eller liknande? Facebook grupp eller så?
 10. Hej, jag är en stor Star Trek fan som nu bor i Jönköping och undrar om det finns en star trek klubb eller liknande i Jönköping/Huskvarna trakten? Letar efter liksinniga vänner i min ålder, för att se på eller prata om star trek och annat, för att prata i en t.ex. gruppchat eller liknande. Jag arbetar som forskare/ingenjör och är 37 år. Vänligen/Susan
 11. Finns det någon information om vart man kan se serien i Sverige? Är det prime video eller Netflix?
 12. Kommer serien vara tillgänglig den 23 januari i Sverige?
 13. Finns det någon här som spelar Star Trek Online..? Jag själv spelar nästan dagligen. Vore roligt och ha lite svenska star trek vänner online,.. jag har alias 'thestargaze'. lol .. jepp... spelar star trek online via pc. Vill också påpeka det är mycket som händer via Star Trek Online. Många original skådespelare/karaktärer medverkar i Star Trek online. Nyligen var det några ifrån Ds9 som Nog, Quark, etc som lånade ut sina röster till några avsnitt. Skådespelare som porträtterar Tilly eller Captain Lorca ifrån Discovery som är med. Nu i september är det Anthony Rapp som spelar Lt. Stamets som kommer med ny material i spelet. Här en teaser som visar lite vad som kommer. Nu i helgen kommer de avslöja lite mer om vad som kommer framöver i STO.
 14. Önskar att jag i Las Vegas denna helg #stvl .. kanske nästa år. 😃

×
×
 • Create New...