Jump to content

thestargaze

StjÀrnflottan
 • Posts

  1,093
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by thestargaze

 1. 👍 hoppas du tycker det Ă€r roligt. TĂ€nker ta upp det igen nĂ€r jag har semester .
 2. HallÄ .. nÄgon dÀr?

  1. thestargaze

   thestargaze

   Japp .. glömde mitt login ..

 3. Spelar fortfarande varje dag .. antar jag Àr den enda hÀrifrÄn som Àr aktiv med STO.
 4. Har lyssnat pĂ„ de första 5 avsnitten. Är faktiskt roligt .. rekommenderar starkt till alla Voyager fans. Varför inte se om alla avsnitt i takt med vĂ„ra gamla vĂ€nner ’Tom’ och ’Harry’ .. ? 😜
 5. Jag tycke Picard var bra, men sĂ€song hade nĂ„gra problem med t.e.x tempo .. mitt största besvikelse var nog de sista minuterna pĂ„ sista avsnittet med Picard. Tyckte det var lite klumpigt ihop skrivet och filmat. Hade nog föredragit ett annat avslut ,.. Ă€r jag glad att Picard Ă€r kvar men jag vet inte vad det innebĂ€r nu .. Serien var vackert i scenografi och miljön och jag gillade mĂ„nga av karaktĂ€rerna (inte alla). Är dock rĂ€dd att vi inte kommer att höra ifrĂ„n Narek nu eller hans syster. Jag ger Picard ett högt betyg men den kan vara bĂ€ttre. Ärligt talat det bĂ€sta med Picard för mig var nog att se Riker och Deanna igen och framförallt att Ă„terse Seven of Nine (och allt annat Borg innehĂ„ll och karaktĂ€rer). Hoppas hon fĂ„r sin egen serie eller blir en ’regular’ karaktĂ€r .. det Ă€r ingen hemlighet att jag Ă€lskar allt med Borg innehĂ„ll i Star Trek .. kul med att en del kĂ€nns igen ifrĂ„n Star Trek Online.
 6. Ha ha .. jo, kanske som en ’short Trek’ eller liknande. jag vet dock inte om det finns intresse för detta .. jag gillade dock captain Proton scenerna nĂ€r det var pĂ„ Voyager ..
 7. Tips! I natt ska hela Voyager gÀnget trÀffas i en live feed, jag tror att det gÄr att kolla pÄ det senare pÄ youtube .. LÀnk till Voyager reunion ..
 8. Ville ge lite tips om att skĂ„despelarna som spelade Tom Paris och Harry Kim har en podcast och en patron version (för de som vill ha lite mer exklusiv innehĂ„ll) dĂ€r de gĂ„r igenom deras minnen för varje avsnitt i deras genomgĂ„ng av Star Trek Voyager.. het tips för alla Voyager fans. Podcast The Delta Flyers Dessutom kommer det bli en Captain Pike serie . .. !! Hurra!! Battlestar Galactica finns nu pĂ„ Amazon Prime .. 😉 Serien Legends of Tomorrow pĂ„ Netflix kommer att ha en Star Trek tema i deras nĂ€sta avsnitt..
 9. Följer Star Trek Picard tÄget. MÄste sÀga att det Àr roligt att fÄ se Seven of Nine (Annika) igen. Hon Àr min favorit och det Àr spÀnnande att följa hennes story. Hemskt öde för alla XBs, vet inte om det var nödvÀndigt. Undrar om det kommer att locka Borg tillbaka. Hade hoppats att de skulle bli en mini-borg kluster med Seven som drottning.. men jag antar att det Àr kanske bÀst sÄ. SÄ nu vet Soji vem hon Àr,.. ska bli intressant och se vart det leder. Inte sÄ mÄnga avsnitt kvar nu. Roligt var det ocksÄ att se Deanna och Riker igen,..
 10. Jag gillade avsnittet, mycket mera go jĂ€mfört med tidigare avsnitt. BĂ€ttre konversationer/scener etc.. man fĂ„r veta lite mer om karaktĂ€rerna och dess miljöer vilket jag gillar. Det som kanske gör denna serie annorlunda jĂ€mfört med tidigare serier Ă€r att Picard Ă€r inte perfekt kapten lĂ€ngre. Det kan finnas folk som inte gillar detta. Jag har inget emot det, men det Ă€r verkligen en konstrast till den Picard man lĂ€rde kĂ€nna i TNG. och hur det har pĂ„verkat Romulan sedan starfleet övergav dem. Jag gillar att man fĂ„r se nya vĂ€rldar och fĂ„r se mer ifrĂ„n perspektivet ifrĂ„n t.ex. romulans och Borg. Gillar att man ger mera historik till Romulans och dess kultur Ă€n vad man tidigare sett i TNG. vet inte om jag gillar Narek story med Soji.. köper inte riktigt deras kĂ€rlekshistoria.. ganska trĂ„kigt med upprepning av i princip samma scene. Gick lite framĂ„t med Narek och hans syster i detta avsnitt och fĂ„r veta vad hans avsikt Ă€r (Ă€ven om man kunde gissa detta). De verkar ha en ganska underlig relation. Men jag Ă€r okej med vad jag har sett hitintills,. Hoppas de kommer med nĂ„gon förklaring dock ., slĂ„r vad om att Narek blir kĂ€r i Soji,.. trĂ„kigt och förutsĂ€gbart enligt min Ă„sikt. Hopps han verket ifrĂ„n hans uppdrag, men har kĂ€nsla av att han kanske gör det eftersom hans ’syster’ pĂ„minner honom hela tiden. Gillade överraskningen pĂ„ slutet. 😉
 11. Hej, jag Àr thestargaze#3279 pÄ Discord om ni vill chatta. Finns ocksÄ pÄ Facebook, dm mig för lÀnk.
 12. Jag gillade avsnitt 3, men jag mĂ„ste erkĂ€nna att jag tycker att det gĂ„r vĂ€ldigt lĂ„ngsamt framĂ„t. Jag har inget emot att de utvecklar ’storyn’ men mycket av scenerna kĂ€nns som onödigt utfyllning. Effekterna Ă€r fina att titta pĂ„ men det hjĂ€lper inte om storyn Ă€r dĂ„ligt skrivet eller utfört. Lite förbryllad över Romulanska syskonparet, de stĂ„r och viskar i varandras öron lite vĂ€l nĂ€rgĂ„ende .. vi fĂ„r vĂ€l se vad det handlar om. Tycker ocksĂ„ att han Narek? Ă€r vĂ€ldigt lik unga Spock ifrĂ„n Discovery. Undrar vad det kommer att leda till,.. speciellt om det mystiska ex-Borg Romulanska kvinnan och den storyn. De var noga med att sĂ€ga att det var de enda /första Romulan som har blivit ”assimulated” och det var det som antagligen ett virus eller likande som fick kollektivet att koppla loss Borg skeppet. Vet för lite om de nya karaktĂ€rerna gör att ge nĂ„gon Ă„sikt om detta,.. Man kan ju undra varifrĂ„n den unga forskaren (med blont hĂ„r) fick sitt vapen ifrĂ„n. Om Starfleet fick henne att spionera pĂ„ Picard eller nĂ„got liknande. Jag gillade inte direkt scenerna med före detta Starfleet officern,.. förstod inte riktigt varför hon var sĂ„ arg pĂ„ Picard?
 13. Va roligt, .. har aldrig spelat brÀdspel. Tror ja .. ha ha .. osÀker vad det Àr. (Jag Àr en 82:a och arbetar med fysik) /Susan
 14. Har lite svÄrt att ta mig till Ulricehamn eftersom jag har varken körkort eller bil . Jag Àr hÀr online dock,.. i alla fall efter kl 17.
 15. Jag hÄller med att det borde finns en facebook grupp och lÀnka till detta forum/hemsida. Det kan ge lite mer trafik till forumet/hemsida om folk ser att vi har ett svensk forum för Star Trek fans. Folk frÄn sverige kan ju söka Star Trek pÄ facebook. Koppla sÄ att alla nya nyhetsinlÀgg postas i facebook gruppen med en lÀnk till hemsidan.
 16. Jag tyckte om första och andra avsnittet av Picard. BÀsta med serien Àr förstÄs Jean-Luc Picard men jag börjar uppskatta de nya karaktÀrerna. Allt Àr Ànnu pÄ ytan, men vi fÄr se hur det utvecklar sig. Jag uppskattar hur vackert allt ser ut (skepp, rymdbilder etc). Serien Àr lÄngsam i dess utveckling och jag kan ibland tycka att det gÄr lite för lÄngsamt. Men jag vet att de arbetar med att bygga upp den nya Star Trek vÀrlden för oss, det Àr definitivt en annan "approach" jÀmfört med TNG med dina "episodiska" avsnitt. Det Àr skrivet som om nÄgot man ser i en Star Trek RPG .. lol. Blev lite förvÄnad i det andra avsnittet med *spoilers* Romulans. Lite ovÀntat, men kanske inte konstigt med tanke pÄ hur de beter sig över Ären, dess beteende mÄste komma frÄn nÄgonstans. Jag hoppas de utvecklar det lite mer, Romulans har oftast berÀttas ur Starfleets perspektiv. Det Àr ett par intressant koncepta de introducerade i första och andra avsnittet. MÄste se om andra avsnittet igen innan jag kan formulera mera tankar om detta. Jag kan erkÀnna att det Àr nÄgot som jag inte riktigt gillar med hur storyn utvecklar sig, men jag kan inte riktigt sÀtta fingret pÄ det Ànnu. Kanske Àr det för att det gÄr sÄ lÄngsamt framÄt. lol Ville bara lÀgga till att jag har inte sett short treks Ànnu. Finns de pÄ netflix Ànnu, eller?
 17. Gud va trÄkigt. finns det nÄgon planner pÄ en ny föreing eller liknande? Facebook grupp eller sÄ?
 18. Hej, jag Àr en stor Star Trek fan som nu bor i Jönköping och undrar om det finns en star trek klubb eller liknande i Jönköping/Huskvarna trakten? Letar efter liksinniga vÀnner i min Älder, för att se pÄ eller prata om star trek och annat, för att prata i en t.ex. gruppchat eller liknande. Jag arbetar som forskare/ingenjör och Àr 37 Är. VÀnligen/Susan
 19. Finns det nĂ„gon information om vart man kan se serien i Sverige? Är det prime video eller Netflix?
 20. Kommer serien vara tillgÀnglig den 23 januari i Sverige?
 21. Finns det nÄgon hÀr som spelar Star Trek Online..? Jag sjÀlv spelar nÀstan dagligen. Vore roligt och ha lite svenska star trek vÀnner online,.. jag har alias 'thestargaze'. lol .. jepp... spelar star trek online via pc. Vill ocksÄ pÄpeka det Àr mycket som hÀnder via Star Trek Online. MÄnga original skÄdespelare/karaktÀrer medverkar i Star Trek online. Nyligen var det nÄgra ifrÄn Ds9 som Nog, Quark, etc som lÄnade ut sina röster till nÄgra avsnitt. SkÄdespelare som portrÀtterar Tilly eller Captain Lorca ifrÄn Discovery som Àr med. Nu i september Àr det Anthony Rapp som spelar Lt. Stamets som kommer med ny material i spelet. HÀr en teaser som visar lite vad som kommer. Nu i helgen kommer de avslöja lite mer om vad som kommer framöver i STO.
 22. Önskar att jag i Las Vegas denna helg #stvl .. kanske nĂ€sta Ă„r. 😃

 23. Jaha, nu Ă€r man ute i den riktiga vĂ€rlden som doktorand och ingenjör. 🙃 Men jag Ă€r fortfarande like Star Trek nördig som tidigare. 

  1. Pjotr'k

   Pjotr'k

   Underbart - grattis till din karriÀrs uppstart!

  2. thestargaze
×
×
 • Create New...