Jump to content

thestargaze

Stjärnflottan
 • Posts

  1,093
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Reputation Activity

 1. Like
  thestargaze reacted to Pjotr'k in Garrett Wang och Robert Duncan McNeill startar en podd om Voyager   
  Jag har lyssnat på de första tre avsnitten och jag har valt som du föreslog att se avsnitten innan jag lyssnar på deras "recap". 
 2. Haha
  thestargaze reacted to Noveak Prime in Star Trek Online   
  Star Trek Online är mitt favorit spel.
  Enligt Steam, har jag 85 timmar.
  Ock jag har ranken Amiral.
 3. Haha
  thestargaze reacted to Nyhet in Garrett Wang och Robert Duncan McNeill startar en podd om Voyager   
  I maj kommer första poddavsnittet i podden The Delta Flyers där Garrett Wang och Robert Duncan McNeill (som spelade Voyagerkaraktärerna Harry Kim och Tom Paris)  skall titta genom alla avsnitt av Voyager och sedan diskutera dessa. 
   
  Självklart kommer det under detta år, när Star Trek Voyager firar 25 år. 
   
  [ Till originalnyheten ]
 4. Haha
  thestargaze reacted to Aike in Hur står sig Star Trek: Picard jämfört med övriga Star Trek-serier?   
  Ser att åtminstone tre har röstat😀 Forumet är alltså inte helt dött. Jag röstade på att det var den sämsta serien baserat på de tidiga avsnitten. Måste revidera det till att den ändå tillhör de bättre när de väl kom ut i rymden och de avslutande avsnitten var väldigt bra. Tyvärr om jag ska säga att den dock inom ett område kvarstår som den sämsta, nämligen inom förmågan att attrahera nya fans. Med tanke på alla möten med gamla figurer, flashbacks och om än väl utvecklade sidokaraktärer, så är serien verkligen inte lätt att följa om man bara kikat lite eller aldrig på Star Trek. Jag tvivlar att serien har lockat särskilt många nya tittare. Lite trist eftersom man mycket väl kunnat gjort det med en relativt lik handling.
 5. Haha
  thestargaze reacted to Nyhet in Namnen på sju Discoveryavsnitt läckta   
  Spoilervarning: Mellan, då artikeln antyder kopplingar till andra TV-serier, dock avslöjas inget om det faktiska innehållet, mer än spekulationer.
   
  Det här kanske några redan har sett men jag stötte på det bara för en kort tid sedan och tyckte det var så intressant att det behövde delas. Vullein070 på Resetera har fått tag i uppgifter som ser ut att vara läckt av någon med kunskap om produktionen av säsong 3 av Star Trek: Discovery. Det som avslöjas är inget om handlingen, i alla fall inget mer än det som man kan koppla till den trailer som lanserades för ett par veckor sedan. Men titlarna på de första sju avsnitten finns med och man kan även få veta vilka som ansvarar för regi och manus, etc. 
   
  1. That Hope Is You
  Regi: Olatunde Osunsanmi
  Manus: Michelle Paradise, Jenny Lumet & Alex Kurtzman
  Titeln kan vi nog koppla till trailern där just orden "That hope is you" sägs till Michael Burnham. 

  2. Forget Me Not
  Regi: Olatunde Osunsanmi
  Manus: Alan McElroy, Chris Silvestri & Anthony Maranville

  3. Scavengers
  Regi: Jonathan Frakes
  Manus: Anne Cofell Saunders

  4. Unification III
  Regi: Hanelle M Culpepper
  Manus: Kirsten Beyer
  Det här är det mest intressanta bland titlarna - Varför en trea? Om inte för att vi på något sätt kopplar samman detta avsnitt med Unification I och Unification II från den femte säsongen av TNG?

  5. Terra Firma, del 1
  Regi: Maja Vrvilo
  För TV: Alan McElroy
  Berättelse av: Bo Yeon Kim, Erika Lippoldt & Alan McElroy
  Det verkar som att detta och nästkommande avsnitt kommer att utspela sig på Jorden. Terra Firma betyder ordagrant den fasta jorden, alltså landytan på Jorden. Kan detta betyda att Jorden är utan vatten vid detta tillfälle?

  6. Terra Firma, del 2
  Regi: Douglas Aarniokoski
  För TV: Kalinda Vazquez
  Berättelse av: Bo Yeon Kim, Erika Lippoldt & Alan McElroy

  7. The Sanctuary
  Regi: Jon Dudkowski
  Manus: Kenneth Lin & Brandon A. Schultz
   
  Källa 
  [ Till originalnyheten ]
 6. Haha
  thestargaze reacted to Nyhet in Discovery i rubrikerna, 7 maj 2020   
  Spoilervarning (låg): Texten nedan kan avslöja saker som hände i säsong 1 och 2 av Discovery. 
   
  Idag hittar vi en hel del om Star Trek: Discovery i nyhetsflödet från de sista dagarna. Vågar vi hoppas på en premiär av den tredje säsongen till juni?
   
  Samma typ av serie?
  Med anledning av att skeppet USS Discovery nu befinner sig ungefär ett årtusende framåt i tiden fick Doug Jones, som spelar Saru i serien, frågan om det fortfarande är samma TV-serie eller om allt faktiskt har förändrats. Hans svar till TrekMovie var att det är samma show, men med en ny bakgrundsberättelse. Det är samma besättning, men den nya berättelsen tillsammans med de nya personerna de möter ger en ny dynamik och nya utmaningar. 
   
  Men vem blir kommendör ombord skeppet - Saru eller Burnham? På den frågan blir han än mer svävande och nöjer sig med att svara att båda är fullt kapabla men att det kommer att visa sig i säsong 3... (TrekMovie)
   
  Möt skådespelarna
  Som vi berättade för två veckor sedan blir det ett onlinekonvent nu på lördag där man kan möta Doug Jones (Saru), Patrick Kwok-Choon (kapten Rhys), Raven Dauda (doktor Pollard) och Hannah Cheesman (Airiam). Det finns fortfarande biljetter kvar. (Star Trek Databas)
   
  Efterproduktionen av säsong 3
  Efterproduktionen är i full gång och både Wilson Cruz och Scott Gamzon (redaktör för Discovery) ber fansen om att hålla ut ännu ett tag, då detta arbete tar mer än dubbelt så lång tid när det skall göras hemifrån i karantän. De lovar dock att det skall vara väl värt all den väntan som vi behöver utstå. (Twitter)
   
  Karaktärsskifte till säsong 3
  Jonathan Frakes, som regisserat flera avsnitt i säsong 2 och 3, menar att det till denna säsong blir ett skifte i vilket fokus serien har. Från att Michael Burnham tidigare varit driven av en önskan att återupprätta det som hon gjort fel, nu istället finner stöd i en ny person i hennes liv och fokuserar på att istället återupprätta det som i historien har gått fel med Federationen. (ComicBook)
   
  [ Till originalnyheten ]
 7. Haha
  thestargaze reacted to Aike in Pike-serien blir av!   
  Kul! Detta har ju potential att bli den bästa av de nya serierna. Plus vi får äntligen se hur Star Trek var tänkt från början
 8. Like
  thestargaze reacted to natal_plum in Finns det Star Trek fans i Jönköping/Huskvarna?   
  Hej, jag är ny på forumet, men en nygammal Star Trek fan ( började titta igen efter många års uppehåll, sedan jag upptäckte att alla serier finns på Netflix :) . Bor strax utanför Jönköping, en 83:a som jobbar med logistk. Snackar gärna på chatten eller liknande.
  //Magdalena
 9. Haha
  thestargaze reacted to Pjotr'k in Diskussionstråd om Picard, säsong 1   
  1.4 Absolute Candor
  Nej, nu tar det verkligen fart! Härligt med rymdstrider, svärdstrider och mer action. Jag gillade verkligen detta avsnitt och det är det första avsnitt som jag redan sett 4 gånger (alla gångerna tittade jag idag). 
  Vad tyckte ni andra?
 10. Like
  thestargaze got a reaction from Commander Michels in Finns det Star Trek fans i Jönköping/Huskvarna?   
  Va roligt, .. har aldrig spelat brädspel. Tror ja .. ha ha .. osäker vad det är. (Jag är en 82:a och arbetar med fysik) 
  /Susan 
 11. Haha
  thestargaze reacted to Commander Michels in Finns det Star Trek fans i Jönköping/Huskvarna?   
  Jag har varit inaktiv i forumet väldigt, väldigt länge nu, men jag bor i Huskvarna. Har en del kompisar som gillar Trek, men vi har inte direkt några "träffar" om enbart det, utan umgås mer i samband med ex. brädspel. (Jag är en 86:a som arbetar med juridik 😊 )

  /Natalie
 12. Haha
  thestargaze reacted to Aike in Finns det Star Trek fans i Jönköping/Huskvarna?   
  Jag känner inte till någon,  men finns säkert Star Trek-intresserade som man kan träffa om man är villig att starta en förening. Men annars finns Trekkers i Östra Sverige men de håller till mestadels i Östergötland och Norrköping, men är inte så långt med tåg och bil.
 13. Sad
  thestargaze reacted to Aike in Forumstatistiken 2018   
  Hur såg forumets statistik ut under 2018?
   
  Det skulle väl inte förvåna någon om det var en markant nedgång i aktivitet jämfört med 2017. Det har varit väldigt dött här inne stundtals. Samtidigt så frodas ju forum i allmänhet idag ändå. Facebooks grupper blir bara mer och mer populära (i alla fall så som jag upplever det, och det kan ju vara fel med tanke på att ens vägg på Facebook beror på ens egna val). Och Reddit har tagits sig in bland de tio mest besökta sajterna i Sverige. 
 14. Haha
  thestargaze reacted to Elenaki in Star Trek Online   
  Är det någon som fortfarande spelar STO?
×
×
 • Create New...