Jump to content

mikaela

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

About mikaela

 • Birthday 05/20/1985

Profilinformation

 • Kön
  Säger inte
 • Plats
  Uppsala
 • Intressen
  spela retro tv-spel speciellt super nintendo och sega mega drive, universitetsstudier m.m

mikaela's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Icke-godkänd. Tänkte att jag skulle kunna förhålla mig distanserat till denna film efter besvikelsen vid förra. Det är ju bara en actionfilm, det har ingenting med Star trek att göra. Men! Kunde inte, kände samma sorgsenhet som när jag sett den första filmen. Om man bara vill göra en fånig actionfilm kan man väl göra det, men kalla det inte Star trek. Jag tror Roddenberry skulle vänt sig i sin grav om han sett det här. Om man hade respekterat Roddenberrys vision tycker jag att man skulle kunna göra något som utgick från pilotavsnitt the cage, innan Roddenberry tvingades ge upp alla sina ideal och göra en tramsserie istället. (Visst är det mycket som är bra med tos, men finns också mycket oförlåtligt) Hade dock helst sett någon av de andra serierna som grund, eller en fristående fortsättning ännu längre in i framtiden? Fast det finns iofs ingen regissör jag litar på som skulle kunna genomföra jobbet. Filmen kändes som ett hafsverk, det var inte ens en bra actionfilm. Och då försökte jag verkligen eftersom jag tycker om både Zachary Quinto som Spock och Cumberbatch som villain. Men den är inte bra genomförd nånstans. Kan iofs påverka att jag hade sett Ironman 3 dagen innan som var awesome. Och dagen när en Ironman-film har mer hjärta och ställer mer intelligenta filosofiska frågor än en Star trek-film är en dålig dag för trekkers everywhere.
 2. ser på andra säsongen av stargate SG-1 men saknar Battlestar galactica :(

  1. Lord Di Lego

   Lord Di Lego

   Vad tycker du om SG1 än så länge då?

   Jag tyckte den var rätt bra ändå, även om jag får hålla med om att BSG nog var strået vassare. BSG var en väldigt välskriven serie, tyckte jag.

  2. RoLaren

   RoLaren

   Lite för mycket body count i SG1 för att jag ska tycka att det är en riktigt bra serie. Den är ok men inte direkt tänkvärd.

  3. mikaela

   mikaela

   Har inte varit inne på länge nu insåg jag :P Försöker tycka om det men jag tycker både karaktärerna och berättandet generellt är ganska lamt, även om det finns undantag.

 3. spenderar fredagskvällen med the 4400

 4. Du har många fantastiska timmar framför dig. Farscape blir bara bättre och bättre. Min favvo är Harvey men han dyker upp senare i serien.

 5. Hej, nu har jag sett fyra avsnitt av Farscape och serien är ju hur bra som helst :) Precis innan jag började se på första avsnittet tänkte jag att det skulle vara intressant om mänskligheten för en gång skull var i minoritet istället för utomjordingarna.

 6. spenderar sommardagarna med battlestar galactica och stargate SG-1

  1. RoLaren

   RoLaren

   perfekt. man får ändå bara hudcancer av att sola. när du är klar kan du ta itu med Farscape

  2. mikaela

   mikaela

   ja det borde jag verkligen, en kompis har börjat se på farscape och tycker den verkar bra.

 7. hörde igår ryktas om att det faktiskt har varit med nördtjejer i The big bang theory. Om det är någon som följer serien får de gärna säga vad dessa karaktärer heter så jag kan kolla efter de på youtube :)

  1. RoLaren

   RoLaren

   Amy Farah Fowler är Sheldons motsvarighet men han verkar ha Asberger och är samtidigt nörd. Leslie Winkle ska föreställa nörd men man är inte nörd för man är smart och har glasögon...

 8. har sett om voy-avsnittet "heroes and demons" bra grejer!

 9. har sett om ds9-avsnittet "Vortex" :)

 10. Fast de kan ju ha mer eller mindre, de kan ha smink för att de ska se mer naturliga och osminkade ut och det är inte samma sak som lösögonfransar, eyeliner och annat som i större grad visar att en karaktär är sminkad. För det som stör mig mest med det är väl att det mest används för att särskilja kvinnor och män; männen är de med kort hår och mer osminkade och kvinnorna är de med långt hår och smink. Och det stör mig ändå mer med vulcans eftersom de strävar att inte bry sig om annat än logik. Och eftersom vulcan-kvinnorna tillåts ha kortare hår är det som att skaparna måste överkompensera med sminket.
 11. Excelsior: haha, du har svårt för att t`pol har silikonbröst? jag störde mig på att de "kvinnliga" vulcans i Ds9 hade smink, lika ologiskt det. (Fast å andra sidan hade ju även Spock smink i Tos) Fast jag tror inte det var meningen att t`pols karaktär skulle ha silikonbröst, det är väl snarare skådisen som har det om hen nu har det? Själv har jag ingen aning om hen har det eller inte. Catryn Jameway: Tänkte nästan också rösta på T`pol för den anledningen ;) Anders: Men som Anders anser jag inte att Enterprise är star trek. När jag började se Enterprise tänkte jag om regissörerna: vilka är ni och har ni sett något av de tidigare serierna, för ni har helt missuppfattat konceptet! (Och då visste jag att det var samma serieskapare som till ds9 och voyager, men änd??! it sucks!) Men tillbaka till det tråden handlar om. Jag röstade på Tuvok, för att hen är absolut mest flerdimensionell som karaktär fast jag gillar Spock för hens humor så är hen lite väl endimensionell ibland. Tycker om Spock bäst i Tas-avsnitten som handlar om henom. T`Pol har de förstört helt och jag tycker att det (SPOILER ALERT) är väldigt fånigt att T`pol och blondisen hookar up, och att T`pol blir knarkare. Känns bara som en lame excuse för att den kvinnliga vulcan inte ska få vara kallt logisk längre. Ba: kunde inte någon stoppat manusförfattarna och frågat "what the hell were u thinking?" Jag tycker om Tuvok för hen är den mest omtänksamma av de alla. Till de som tycker Tuvok är tråkig och torr; se HELA voyager och speciellt avsnitten som riktar in sig på henom.
 12. Har sett om tos-avsnittet "The menagerie part 1" och nu blir det Tas :)

 13. har kollat på tos-avnittet Miri :)

 14. Precis som andra påpekat verkar det som hon har tagit sömnpiller, men också att hon säkert hade kunnat växa med rollen. Men samtidigt älskar jag ju mulgrew som janeway så jag skulle inte velat se henne utbytt. Plus att mulgrew verkar så intressant som privatperson av dem klipp jag sett med henne. En riktigt powerlady, som när hon berättar om när någon ur personalen bad henne att förstora hennes bh-storlek med inlägg. Hon sade ifrån att det skulle hon inte göra. Och när hon pratar om att hon var orolig för att jeri ryan bara skulle vara där som någon som man skulle "vila sina ögon" på, men att hon blev imponerad av ryan`s karaktärstolkning, precis som jag själv också blev.
×
×
 • Create New...