Jump to content

Ahlqvist

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Ahlqvist's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. WCT arrangerar Star Treff 61: Democracy den 15 september på Biograf Möllan i Mölndal. Eftersom temat är demokrati passa det väldigt bra att alla får gå in på föreningens nya hemsida och rösta på de avsnitt som ska visas.
 2. Den 3 september anordnar WCT Star Treff 57: Back to the future. Platsen kommer inte att vara Bio Roy, utan istället Aftonstjärnan på Hisingen (http://aftonstjarnan.se/).
 3. En annan sak man borde göra (som någon säkert redan skrivit) är att utbilda besättningen lite. Det är officerarna som gör nästan allting, alla away-missions, sköter hälften av kontrollerna osv. Har de inga specialister på skeppet? Sedan skulle jag även förbjuda alla röda tröjor, de dör ändå mest hela tiden...
 4. Gör inte det. Se Cube två gånger till istället. Båda uppföljarna är värdelösa och förstör bara.
 5. Nu är jag ingen forumledare utan bara vanlig användare. Men borde det inte vara bra att skriva en ingress på svenska (i stil med "Nu såg avsnittet X, recension följer på svenska/tyska/norska/engelska) och därefter skriva på engelska.
 6. Det finns i dagsläget pressofficerare i betydligt lägre nivåer i de flesta beväpnade styrkor/försvarsmakter. Även om en presstab på jorden kan skriva officiella notiser så är jag skeptisk till att de kan skriva längre reportage utan att vara med på skeppen. Tänk på att även Star Fleet borde ha ett intresse att rekrytera och att framställa sig positivt, vad är då bättre än en pressofficer/journalist som skriver intressanta reportage direkt från skeppen/plattformarna?
 7. Två veckor senare. Finns det något förslag på hur nya trekkers.se skall fungera? Har styrelsen funderat?
 8. Jag har hyfsad koll på PHP, dock ont om tid. Jag kan dock hjälpa till om det inte blir något mastodontprojekt. Det viktigaste är dock att innehållet är bra och uppdaterat, ingen besöker en sida för att den är fräck (eller snarare, ingen besöker en sida två gånger för att den är fräck). I värsta fall kan man väl implementera någon färdig cms (motsv.) och bygga på det. Minimalt med kodning, dock begränsad användning till ens önskemål. Först bör man dock bestämma vad som skall finnas på sidan och hur den är tänkt att användas. Sedan kan man hitta någon kodare eller färdig cms (motsv.) och färdigställa sidan.
 9. Ja, det tycker jag. Avsnitten kan man, trots allt, titta på hemma..
 10. Det primära med en ny hemsida torde vara att skriva (implementera?) kod/programvara för att på ett enkelt sätt kunna uppdatera sidan. Det som behövs göras då är en design och verktyg, sedan kan en större grupp redigera. Folk kommer hoppa av förr eller senare, men har man några stycken som jobbar gemensamt kommer förhoppningsvis deras avhopp att överlappa varandra., dessutom måste det i så fall bli dokumentation för att gruppen skall fungera, vilket underlättar kommande ansvariga.
×
×
 • Create New...