Jump to content

Species 2669

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Species 2669's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Jag skulle kunna tänka mig att det på skrovet inte är någon sköld i egentlig menig utan bara en del av skrovet,som typ Polarized Hull eller nått, leder ut kraften över så mycket skrov som möjlig men dåligt jämfört med den riktiga skölden vilken är bubblan. Det på skrovet ska förhoppningsvis inte träffas ändå.
 2. Den svenska motsvarigheten borde vara vb/vo alltså vakthavandebefäl/vakthavandeofficer som då har beslutsrätt och ansvar just då, dock kanske den personen måste väcka chefen om det är nått viktigt som händer som vb inte vill/får själv fatta beslut om.
 3. I svenska flottan är det vanligt med 6h skift där man jobbar varannat och har "jour" varannat, när det är "klart skepp"(i samband med till exempel robotavfyrningar och liknande) kommenderat på tex svenska korvetter måste alla jobba även de som trodde de skulle få sova får kanske jobba 18h i streck. 4h system finns också, jag tror det är upp till fartygschefen att bestämma hur han vill ha det. Jag har för mig att Kim jobbar natt på bryggan Voyagare i nått av de tidiga avsnitten och då får ha befälet.
 4. Måste hålla med, sidan är vacker och ser väldigt lovande ut. Bra jobbat! Vem/Vilka har vi att tacka och berömma för den fina sidan?
 5. Det har nu diskuterats arbetsgrupper och liknande, vilket är bra. Jag kan själv tänka mig att hjälpa till på ett hörn med hemsidan, men jag har ingen erfarenhet av att sådant arbete inte heller kan jag programera. Min fråga är finns det nån i föreningen som har kan programera php eller vad som nu är lämpligt? Finns det någon sådan bland de frivilliga eller är alla som mig, villiga men okunniga? Som Pjotr'k påpekade, det behövs nån med kunskap som kan sköta engineering om det ska bli nått.
 6. Jag kom med i WCT lite senare än många här, min första treff var Q2 som hölls i kårhuset på Chalmers. Innan WCT hade jag inte sett så mycket star trek svt hade visat Voyager, det var allt jag hade sett. Fösta treffen när min ST värld vidgades var speciell . Jubilet, 3 dagar med Star Trek, kan det bli bättre, den var härlig. Senaste treffen med utställning var väldigt trevlig och att få pilla på prylarna var häftigt, den treffen står högt i min kurs.
 7. Varför består så stor del av Starfleet av Människor? Det är min fråga. Starfleet=Människornas flotta? Alla andra har en egen flotta som kan användas av federationen, men som lyder under den egna regimen, var är Jordens flotta? Varför bygger alla fartyg i Starfleet på människodesign, om man kollar på ENT dvs. efterföljande fartyg som senare blir starfleet ser ut som enterprise från ENT. Om den formen nu skulle visa sig vara den bästa för uppgiften, varför gick inte Vulcanerna över till en liknande design som jag har uppfattat har liknande tänk för sin flotta. Men var är alla utomjordingar i Starfleet om det inte i praktiken är jordens flotta. I VOY borde det ha hunnits att utjämnats. Är det bara jag som har tänkt på detta?
 8. Nu var det i och för sig en månad sedan något sades i denna tråden men diskussionen tycker jag var väldigt intressant. Federationen=EU/FN liknande. Starfleet dess flotta. Jag tycker inte det är så konstigt att Starfleet är militärer. Star Trek universumet är ganska outforskat och ganska ofta hittar de nån fientlig art och/eller någon art de är i krig med. Samtidigt är inte officerarna riktigt som de är i dag, om man tittar på intressen och utbildning. Många av de högre befälen i serien är forskare. Det har i mina öron nästan låtit som alla kadetter måste ta en major eller liknande i en vetenskap, som sällan är krigsvetenskap eller vapenteknik. Jag har nyligen gjort lumpen så jag är kanske lite färgad men om man tittar på ett fartyg som går på de vanliga haven. Om det börjar brinna, läcka eller nått annat så är det allvarligt och alla måste veta vem som ger order och de måste följa order, det kan inte bli nått snack, då dör alla. I rymden måste det på den punkten vara liknande. Dock kanske man inte måste vara militärer för att ha strukturen, men om man ska röra sig lika obehindrart i ogästvänliga områden måste man nog bära vapen. När de bär vapen blir de militärer. Jag tror att det finns civila forsktningsftg i star trek som rör sig på redan utforskade områden, 7 of 9 s föräldrar kan inte har varit unika i att de var forskare och inte militärer.
 9. Hej! Jag heter Simon, bor i Göteborg och är då självklart med i WCT, det var så jag hittade hit. Jag har precis muckat och tänkte börjar plugga på Chalmers i höst.
×
×
 • Create New...