Jump to content

Antiscamp

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Antiscamp

 1. Jag vill vara Romulan. Lite sådär lagom Vulcan och så är de lagom skrämmande också. Romulanerna faller mig i smaken.
 2. Memory Alpha är väldigt imponerande, men den svenska delen kunde behöva en hel del arbete. Själv brukade jag hålla på med Wikipedia och skriva historiska artiklar, men jag tröttnade.
 3. Ja. Det där är för mycket, så jag håller med. Jag kommer inte att köpa den heller. Den kostar trots allt över 30 Euro. Jag kunde ha levt med den om hela Voyager varit täckt, men eftersom det är på hälft, är det liksom ingen nytta.
 4. Ja. Boken är ju tio år gammal. Jag undrar om den vore en bra investering alls. Finns det nåt liknande men nyare projekt i tryck? Memory Alhpa är jättebra, men jag vill gärna ha en tryckt bok att ha i bokhyllan bland alla böckerna om medeltiden, andra världskriget och napoleonkrigen. Där skulle en encyclopedi om Star Trek passa bra. Hähä.
 5. Jag tänkte beställa den här boken. Vad gillar ni den?
 6. Gettysburg (1993) med bland annat Martin Sheen som General Robert E. Lee. Filmen är storslagen och är en omsorgsfullt gjord rekonstruktion av slaget vid Gettysburg. Amerikanerna och sina reenactments av historien at it's best. Gettysburg är troligen den bästa filmen jag har sett och den har alla ingredienserna jag vill ha; storslaget och historiskt korrekt in i minsta detalj.
 7. Tack för länken till artikeln. Jag kommer inte att spela det där. Jag vill vara en del av en besättning och skapa min egen version av Lieutenant Commander Data eller nåt. Jag vill inte ha ett eget skepp, utan vill skapa en personlighet som lever i Star Trek-världen. Därför är Star Trek Online en besvikelse. Jag har aldrig hittat nåt onlinespel som lyckats hålla mitt intresse mer än trettio minuter i alla fall och jag har testat en hel del. Jag håller mig till Civilization IV, Oblivion och Morrowind. Online-karaktärer kan jag bygga på IMVU om jag vill, även om det inte är strikt rollspel.
 8. Talas det om nedläggning av Fantomen? Geez. Det skulle bli sista spiken i barndomens kista, antar jag. Jag är själv uppväxt med Fantomen. Han var som bäst på åttiotalet (någon som minns dubbeläventyren om kriget på Malta?) och hade en del ljuspunkter under nittiotalet också. På åttiotalet gick serien i svartvitt och tecknades och författades av stora konstnärer. Efter år 2000 har jag knappt läst Fantomen. Detta år har jag inte köpt en enda fantomentidning. Kanske en miniserie kan blåsa nytt liv även i serietidningen, för den borde få finnas kvar eftersom det finns en viss barnslig trygghet i att se Fantomen i tidningshyllan.
 9. Nu är jag bara inne på säsong tre än så länge, men det är ett avsnitt som har fått mig att vilja spy, faktiskt. Det är "The Price". Star Trek TNG är sådär överlag inte alls 80-tals och tidstypiskt för den tid det producerades i, utan håller standarden och man kan verkligen tro att det hela utspelar sig på 2300-talet och inte på 1980-talet, men "The Price" tar priset (pun intended). Avsnittet handlar om hur Deanna Troi blir kär i en förhandlare som är ombord för underhandlingar om rättigheterna till ett maskhål som har upptäckts. Hela avsnittet är genomsyrat av åttiotal. Klädseln, färgerna, dekoren, musiken. Det finns till och med en scen där Doctor Crusher och Deanna Troi är involverade i workout á la Jane Fonda, komplett med speglar, tights och neonfärger. Jag satt bara och himlade med ögonen under hela "The Price" och jag vill INTE se det igen för atmosfären var helt förstörd. "The Price" var Miami Vice och absolut inte Star Trek. Det borde aldrig ha blivit filmat.
 10. Jag är Antiscamp, från Finland. Jag är 33. Just nu håller jag på att se igenom hela The Next Generation och jag är på säsong tre. Som tur är, har jag välsignats med en sambo som gillar Star Trek också, och hon och jag fördriver kvällarna med att se igenom avsnitten. Efter TNG, ska vi se igenom Voyager också. Jag såg Star Trek i ungdomen också; TNG bland annat. Speciellt minns jag Star Trek Voyager, men även den klassiska serien från 60-talet har en avsevärd plats i hjärtat. Jag hittade hit till Star Trek Databasen genom Memory Alpha, vars svenskspråkiga del tyvärr tycks vara död. Cheers.
×
×
 • Create New...