Gå till innehåll

To'E'Cra

Stjärnflottan
  • Innehållsantal

    60
  • Gick med

  • Besökte senast

Inlägg postade av To'E'Cra

  1. Hehe :rolleyes: Vi har lirat lite Flogging Molly och The Pogues faktiskt! Det är väl bland det rockigaste vi har kört! Men om ni vill höra så har vi precis spelat in några snabba små demos som ni kan höra på våran myspace. http://www.myspace.com/the_shamrocks

    Det är ju ingen musik man blir känd eller rik på. Utan vi spelar helt och hållet för att det är så förbannat kul!

    Blood or Whiskey är förövrigt ett helt okej band om man gillar irländsk folkmusik blandat med punk. Nästan lite som Flogging Molly!

  2. Då ska jag nog införskaffa den :) För musik är bäst live, även om jag knappt har sett någon livemusik i verkligheten, men liveinspelningar mosar studio! :)

    Hahaha ja helt klart! :rolleyes: Det är ju mer levande när det är live!

    Hmmm... vad lyssnar jag på för musik? Det finns nog inget sätt jag kan generalisera riktigt. Men jag gillar Beatles, Winnerbäck, Hellström, Miss Li, Stefan Sundström, Dan Viktor och Irländsk folkmusik! Har till och med ett band med två polare där vi spelar Irländsk folkmusik. Svinkul! :D Men jag gillar all möjlig musik utöver detta också. Det enda jag inte klarar av egentligen är synthig pop, typ Rix Fm musik. Då mår jag helt ärligt illa!

  3. Låter riktigt kul med musik :) . Det måste vara tacksamt att jobba med och vara ett härligt yrke om man har tur och kan försörja sig på det. Jag känner flera unga musiker som det går riktigt bra för. Har man bara glöd och något man "eget" kan man komma långt.

    Planen jag har är att söka in till Valla folkhögskola i Linköping efter gymnasiet. (Är ju faktiskt inte så långt kvar nu) Där vill jag läsa fritidsledar utbildningen och bli fritidsledare! Dom har profilämnen på utbildningen där, och då vill jag såklart välja musik profil. Så har ju ingen direkt plan att bli musiker på heltid. Men med detta så får jag ju ändå syssla med det på en lite mindre seriös nivå och få vara med att inspirera, uppmuntra och lära ut. Skulle aldrig klara att vara musiklärare... har så svårt med läroplaner och mål. Det är bättre att ungdomar får närma sig detta själva än att det blir tvingat på dom. :rolleyes: Det är min syn på det!

  4. Just nu läser jag till matematiklärare, 3:terminen och har bara matte på hjärnan (jag drar skämt om matte som är torrare än snus och drömmer om integraler och gränsvärden på nätterna)

    Ja nae själv är man ju glad att man bara tog sig igenom Matte B! :rolleyes: Grejen är ju inte den att jag är dålig på matte. Jag har egentligen väldigt lätt för det... Men det är ju det att jag tycker att det är så sjukt tråkigt! Men det är ju jag det...

    Går förövrigt tredje året på gymnasiet. (Om det nu räknas som yrke) Läser estetiska programmet (musik) och extraknäcker som musiker i svenska kyrkan då och då. Trots att jag inte är troende... Men det är kul ändå!

  5. Här menas väl närmast att alliansens politik mot arbetslöshet bygger på floskler.

    Ja jag tror inte man ska lägga någon större vikt i det där citatet. Personligen så tror ju jag att en rödgrön omställning skulle ta oss närmare det välfärdssamhället som vi ser i Star Trek. Så det var ett klumpigt uttalande av han eftersom han inte har någon som helst koll enligt mig.

  6. Stör mig också på att hon inte har någon energi i scenerna. Man märker att det drar ner dom andra skådisarna också. Det känns som om det inte händer någonting. Den där dialekten är väldigt väldigt jobbig också!

    Nae... tacka vet jag Kate Mulgrew! Hon är faktiskt riktigt bra tycker jag.

  7. Alliansen i jobb frågan tycker jag har varit j***t duktiga de senaste 4 åren. dom har lättat på arbetsgivaravgiften för unga som har varit arbetslösa, dom har utformat ett program som gör att du måste "aktivera" dig om du skall ha fortsatt stöd och inte bara sitta hemma och gråta för att du inte har nått jobb samt hur mycket som helst till.

    sossarna däremot har ju gått ut med att dom skall höja arbetsgivaravgiften för unga om dom blir regerande parti, undrar hur det går med unga arbetslösa då?

    Det hjälper inte att bara sätta större press på arbetslösa ungdomar. Man måste också se till att det finns jobb att söka. Det har alliansen varit extremt dåliga på. Till skillnad från S som har format hela sin politik på att bygga upp samhället och satsa för att skapa fler jobb. Det är något som inte har kommit fram så bra i valrörelsen tyvärr. Men som bland annat upprustandet av infrastrukturen är ju en del av det. Jag ser inte sänkandet av arbetsgivaravgiften och uppluckringen av LAS som en aktiv satsning att skapa mer jobb. För det är inte bara ungdomar som lider av arbetslöshet.

    En intressant grej för övrigt... När det var val 2006 så skrek alliansen att det var massarbetslöshet med 4% arbetslöshet. Nu ligger den istället på 8,5% sist jag kollade och man pratar inte något om den. Istället pratar Reinfeldt om ungdomsarbetslösheten som en "synvilla".

  8. Jag hade helt klart röstat på S. Alltid tyckt att dom har haft den vettigaste och mest humana politiken. Mycket också i jobbfrågan som jag tycker Reinfeldt och company har varit väldigt dåliga. Känner inte att dom har kommit med egentligen något som helst vettigt förslag för att minska ungdomsarbetslösheten eller arbetslösheten som stort. Deras senaste utspel om att arbetsförmedlingen ska kunna tvinga arbetslösa in i försvarsmakten tycker jag är förjäv**gt! Jag skulle hellre dö än att skickas ner till Afghanistan eller ens hålla i ett vapen som är byggt för att döda.

    När vi ändå är inne på samtalsämnet SD så kan jag berätta en intressant historia. Min kompis Anton var nere vid valstugorna här i Borås och tjötade med dom. Dom var några stycken som var där med samhällskunskapsläraren för att fråga ut dom nu inför valet. Men det verkar som frågorna blev lite för mycket... Tillslut kunde han inte svara på all dom frågor och den kritik som Anton och hans kamrater lade fram som t.ex. "Vad är svenskhet?" "Vem ska bestämma vem som är invandrare?" och sånt. Så den här mannen som stod där blev så trött på dom att han ringde in en stor man med rakad skalle, skinnväst och solglasögon för att stå där och vakta. (Dom stod där ett bra tag vad jag förstått.) När det då inte skrämde dom så hämtade han snuten och började dra en rövarhistoria om att Anton och hans kamrater mordhotat honom och liknande. Ett jävligt fegt knep om ni frågar mig...

  9. För er som inte känner till det så var det inte helt klart att det skulle bli Kate Mulgrew som skulle spela Captain Janeway. Först att axla rollen var Geneviève Bujold som slutade efter bara två dagars inspelning. Här är ett litet klipp ni kan få se av henne i pilot avsnittet Caretaker:

    Ni kan läsa mer om det på Memory Alpha om ni har lust. Men om man säger så här... serien hade nog blivit en riktig katastrof om dom haft kvar henne som kapten. Vad jag kan utläsa ur det här klippet, så ser man att hon verkligen inte vill vara där. Hennes skådespel är pinsamt dåligt om ni frågar mig. Kate Mulgrew utstrålar mer auktoritet och hon kan, till skillnad från Geneviève, fylla den där uniformen.

    Men vad tycker ni? :rolleyes:

  10. har en bror som är tröt på det men jag förstår inte varför, jag tittar, läser,spelar,citerar, diskuterar (fantiserar) drömmer star trek det är väl inget överdrivet, :visslar: :rolleyes: :P ellerhur?

    Du är helt normal. Precis som alla oss andra här på Forumet :D . De är de andra som är konstiga :blink:

    D#mn straight

    Låter som om du passar bra på det här forumet! Välkommen! :rolleyes:

  11. Tittade precis klart på avsnittet Flashback som är det andra avsnittet i den tredje säsongen på Voyager, Tänkte ta upp det här och förhoppningsvis få igång en liten diskussion. :rolleyes:

    Spontana reaktioner på det här avsnittet?

    Personligen så tyckte jag avsnittet hade kunnat utförts bättre. Främsta anledningen att den står ut från mängden är väl det faktum att man har fått in George Takei och kopplar till en tidigare Star Trek film. Hade man haft lite mer tid att arbeta igenom manuset och kanske göra dilemmat lite tydligare och större så hade avsnittet nog kunnat bli en klassiker. Nu känns det framstressat och ytligt.

    Vad är bra med avsnittet?

    Grundidéen att koppla så här till tidigare händelser i Star Trek universumet är väldigt bra. Det är väl det som gör Star Trek universumet så pass starkt. Att man då får se lite av Sulu som kapten är något som jag ser som väldigt positivt.

    Vad hade man kunnat gjort bättre

    Som jag sa innan så kunde man ha arbetat mer på manuset och gjort hela dilemmat med Tuvok och hans kritiska tillstånd. Tycker senare att förklaringen till hans tillstånd är långsökt. Tycker det är så synd att avsnittet blev så tunt när man väl fått med sig lite Star Trek historia i avsnittet.

  12. Det finns flera användningsområden för sådana här extrem-hög-energi-lasrar, bl.a. inom partikelfysik, gravitationsfysik, icke-linjär fältteori, ultrahögtrycksfysik, astrofysik och kosmologi. Den mest fascinerande tillämpningen är väl kanske för s.k. laserinducerad fusion.

    Right... can you make cookies with it? :rolleyes:

    Haha jag önskar jag förstod hälften av det där.

  13. Mycket har att göra med hur mycket ljus det är som stör, bor du i stockholm och kommer ut i ett sommarstuge område så ser du stjärnorna mycket mer och tydligare. J.

    Hmm... ja det kan ju vara förklaringen. Var ju mitt ute i ingenstans i princip utan några större städer inom räckhåll. Haha men jag har nog aldrig sett så mycket stjärnor förut i hela mitt liv. Det var riktigt mysigt! :rolleyes:

  14. Han är en bra skådespelare. Men han har mest synts i tjejfilmer som Just my Luck och Blind dating innan Star Trek.

    Men vill man se honom i en helt annan typ av roll så har en biroll som galen nazist i Smokin´Aces.

    Jo han har lite det utseendet så jag kunde nästan ha gissat att han varit med i en del sådana filmer. Men ja... Har nog sett lite för lite med han för att riktigt bedöma han som skådis. Men jag tycker ju han var bra i Star Trek i alla fall! :rolleyes:

  15. Jag kan ju egentligen bara peka ut karlavagnen... Känns ju lite dåligt av mig faktiskt. Fast jag tycker om att titta på stjärnor ändå.

    Någon som vet varför stjärnorna är mycket tydligare när man är mer söderut föressten? Har det med ozon och sånt att göra? Var i södra Frankrike förra sommaren och blev så förvånad över hur tydligt man kunde se stjärnorna och vad många dom var!

  16. Känns lite grann som speed^^ Men den kan väl vara kul att titta på, antar jag. J.

    Haha ja det var det som kändes bekant... Satt och tänkte: "Har jag inte sett det här konceptet förut?"

    Sitter och funderar på hur bra Chris Pine är som skådis egentligen. Har ju egentligen bara sett han i Star Trek och den här trailern. Någon som har en åsikt?

  17. Maquis är enligt mig ett väldigt intressant inslag i Star Trek universumet av flera drama skäl. Det skulle man säkert kunna göra en lång utläggning om... Men det faktum att man visar upp människor som har vänt ryggen åt federationen, använder sig av deras teknik och bildar en egen rörelse. Genom Maquis tycker jag vi får en mer realistisk bild av hur människor fungerar.

×
×
  • Skapa nytt...