Jump to content

laxsill

Stjärnflottan
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

About laxsill

 • Birthday 10/11/1991

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://isakgerson.se/

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Plats
  Internet

laxsill's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. 1: Jag vacklar ständigt mellan The Next Generation och Voyager. Avsnitten är bättre i The Next Generation, men karaktärerna är bättre i Voyager. 2: First Contact. 3: Borg. De måste väl ändå räknas som en karaktär? Särskilt de tidiga Borg. 4: Jag läser typ inte Science fiction, men Stiftelsetrilogin var helt okej? 5: Fantasy läser jag om möjligt ännu mindre av. 6: Friluftsliv och kommunism. 7: Grisar är jättesöta och otroligt trevliga. 8: Circle Takes the Square. Rimlig emotional hardcore. 9: Ogillar ägande :-( 10: Jag var på en fantastisk konferens om teknik, politik, konst och framtiden för något år sedan i Belgrad http://www.shareconference.net/en
 2. Min stora favorit är Janeway. Janeway och Picard är båda två väldigt stora etiska beslutsfattare, men Picard har något Janeway inte har - velandet och lyssnandet. Trots att både Picard och Janeway oftast är långt mest kompetenta att fatta etiska beslut själva är Janeway den enda som verkligen inser det. Picard kompromissar ofta med sina åsikter för att ge andra en chans med deras åsikter. Janeway skulle inte göra så. Hon vet vad som är rätt, och hon vet att hon vet vad som är rätt.
 3. Jag hade älskar Settlers of Catan om jag inte spelat det alldeles, alldeles för många gånger. Standardspelet för en brädspelskväll.
 4. Jag tycker inte att man behöver vara så väldigt vänstervriden för att tycka att en frånvaro av en privatekonomi är en bra idé i ett samhälle som federationen. De lever ju uppenbarligen i ett stort överflöd av tillgångar, i ett samhälle där det mesta av det som tidigare sköttes av lönearbete har automatiserats och i ett samhälle där skillnaderna mellan de som har makt och/eller tillgångar och de som inte har makt och/eller tillgångar inte är särskilt stora. Vad skulle privatekonomi behövas för, inom federationen? Jag kan förstå att det fortfarande finns skäl att sköta ekonomi mellan samhällen - varför jag också förstår att pengar är mycket vanligare i Deep Space Nine där serien utspelar sig på en rymdstation med mängder av personer utanför federationen. Sedan, att Star Trek visar en kritik mot kapitalismen tycker jag är svårt att betvivla. Tråden har redan behandlat vissa av Picards diskussioner av pengar. Den diskussionen återkommer ofta - inte minst i porträtteringen av Ferengis, som är till för att vara en nidbild av kapitalister. Vad man däremot kan diskutera är om Star Treks bedskap är en socialistisk utopi, eller om den kan tänka sig en "snällare" kapitalism.
 5. Jag försöker att låta bli att resa interkontinentalt i dagsläget, ja. Har lyckats bra hittils :-)
 6. Med dagens energilösningar för flygen är flyg tyvärr fortfarande väldigt långt från ett alternativ för mig - oavsett inredning. Tycker att de borde börja på andra sidan, med energifrågan.
 7. Du kan kontakta mig på isakgerson snabel-a gmail punkt com.
 8. installerade nyss Linux Mint på min nya dator, sartre.

 9. Det var korta presentationer av avsnitten som förutom att presentera avsnittet diskuterade köns-, ras- och klassaspekter i serierna. Däremot var det en hel del diskussion efter avsnitten, men en väldigt löst hållen diskussion.
 10. Helt fantastiskt hur stort intresset är. Hoppas att många av dem blir trogna trekkies i framtiden. Fildelad kärlek är bra kärlek.
 11. Trekkers som bor i Uppsalaområdet och tycker om socialism kan mycket väl vara intresserade av den visning bokcaféet/kulturföreningen Projektil håller i. Avsnitten som visas är The Neutral Zone (TNG), Bar Association (DS9) och Critical Care (VOY). Till det kommer det att säljas mat, dryck och tilltugg billigt. Mer information finns på deras hemsida: Filmvisning: med Projektil in i framtiden.
 12. Har nu beställt boken. Ska se om jag kan skriva en recension i framtiden.
 13. Jag hjälper gärna till. Det beror ju på vilken typ av fan du letar efter också. Jag har sett nästan all Star Trek, och jag diskuterar serierna ofta. Men jag åker aldrig på konvent och så.
 14. Ja alltså det är ju inte ljud i det hörbara spektrat, så det låter inte. Ljudvågor vibrerar och får saker det träffar att vibrera och möjligtvis flytta på sig. På så sätt kan man få saker som sitter på kroppen men inte fast i kroppen att skakas av. Antar jag.
×
×
 • Create New...