Jump to content

Lexx

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lexx

 1. Utanför Star Trek världen (du sa att det var helt fritt val).. så hade jag nog valt Na'vi :lol: Annars hade jag valt ett självständigt hologram med mobil emitter. Gärna flera emittrar så jag kan överföra mig själv snabbt mellan hem/arbete/fritid. Då kan man ju uppleva mer än vad andra kan när man inte är like känslig för värme/kyla/syre/avgaser/kemikalier etc.
 2. Bah .. 507? det kan vi väl slå! Gör en gemensam sverigetreff i t ex Stockholm eller Göteborg med krav på uniform :-) Planera det 4-6 månader i förväg så kan man lätt fixa billiga tågbiljetter på 190kr tur/retur från t ex Göteborg/Malmö/Stockholm. Eller europa med Köpenhamn som bas, kan få lika billiga tågbiljetter dit om man köper 3 månader innan. Åkte själv dit tur/retur med X2000 för 190kr. Eftersom det blir en stor hype av det så kanske man kan fixa extra många sponsorer, lämpligt vore ju till nästa Startrek film då man kanske kan fixa en bra deal med en biograf som gärna tar in 500+ trekkies på förhandsvisning
 3. Hoppas då han får ett speciellt dekorerat hem, med Private Quarters, Ten Forward för gäster och såklart en brygga :-)
 4. Såg förresten en intressant dokumentär om att vi faktiskt kan bosätta oss på Merkurius, med vissa förbehåll. Det är ca +400 grader på solsidan och -200 på nattsidan, men däremellan finns ett ca 50km brett bälte som kan ge en mer behaglig temperatur. Denna zon flyttar sig relativt långsamt, bara 3km/timme, så en bosättning där hade behövt flytta i samma hastighet. En annan möjlighet är Venus, men inte på ytan som är alldeles för ogästvänlig men i zeppelinare uppe i atmosfären där temperaturen är precis lagom. Venus har en tjock atmosfär som är lätt att "flyta" på verkar det som :-)
 5. hm, om man har flera segel som kan man ju fokusera solljuset på en viss del av skeppet så borde man lätt kunna svänga också.. och med rätt fokus på vattenbehållaren så borde man ju lätt kunna koka/avdunsta vatten för återanvändning och kanske också en god kopp te på färden :visslar:
 6. Med vår teknologiska utveckling chansar jag på att människan blir den som besöker andra planeter. Förhoppningsvis är vi då hyfsat snälla mot de som redan bor där. Men om de är primitiva i våra ögon kommer vi säkerligen att kolonisera en stor del av planeten och gradvis förtränga dem. Jag säger inte att det är rätt, men vi har gjort det förut och jag tror säkerligen inte vi bugar och bockar och flyger iväg till nästa solsystem när vi väl hitat en andra jordliknande planet.
 7. Om man nu inte kunde hitta materialet i rymden och smälta det med antingen kärn- eller solkraft. Kanske halvvägs mot solen så att även mindre solpaneler kan fokusera tillräckligt med energi på materialet för att smälta det. Med en laser kan spegeln mätas/slipas exakt av mängder av små lätta robotar som naturligt attraheras mot spegelns massa. Dessa robotar förflyttar sig längs spegelns massa med antingen komprimerad gas eller iondrift för att inte kontaminera spegeln med avgaser. När jobbet är klar kan de sitta på spegelns kant. Dessa kan senare reperara mindre skador som repor efter rymddamm om nödvändigt. Klart.. dags att rikta spegeln mot potentiella planeter vi redan hittat med konventionella metoder Fördel är ju också att jordens atmosfär inte stör resultatet.
 8. Det är extremt svårt att bygga stora speglar eftersom det krävs en oerhörd precision i slipningen, dessutom är spegelns egentyngd ett stort problem. För att kompensera har man tusentals detektorer på spegeln (som består av lika många spegeldelar där var och en är något böjlig) som känner av avvikelser. Alla avvikelser avhjälps m.h.a. datorer som styr varje spegeldel. Jo tack jag vet :-) Det var mer av ett önsketänkande.
 9. Bah, kan dem inte bygga en kilometer stor spegel så vi kan se utomjordingar och deras teknologi direkt
 10. Besöker bara stdb. Nä nu ska jag dricka lite norskt källvatten :knäpp:
 11. Ca 8200kr för en flygbiljett dit, var ju bara tvungen att kolla
 12. Haha vilken knasig idé.. jag gillar knasiga idéer Fick bilden av 10 trekkies i ett Skype konferenssamtal (gratis) som kollar på samma avsnitt, som en distanstreff. Det hade vart kul att se om Kes kanske blev en Q eller motsvarande. Att hon kunde pusha iväg skeppet på exakt samma sett som Q gjorde med Enterprise tyder ju på liknande krafter, fast mer begränsat. Annars hade hon väl pushat hela vägen till alfakvadranten och serien hade blivit 4 säsonger kortare :P
 13. Jo jag gillade Kes och det var rätt uppenbart första gången jag såg det när Seven kom ombord och Kes snabbt försvann. Kes transformering gick lite väl snabbt, hade gärna sett den utvecklas över en säsong och inte på 1 episod. TV4 Sci Fi visade nyligen Enterprise fram tills sista avsnittet och det verkar som TOS kanske hamnar på schemat. Synd att du inte har kanalen, även om dem visar många repriser. Men det är alltid trevligt att komma hem och slappna av till ett dagligt Star Trek avsnitt på kvällen Tyvärr känner jag bara en trekkie i Göteborg och han bor på andra sidan stan, annars hade det vart kul att titta med andra och inte bara i eget sällskap ;)
 14. Lexx

  Streama video?

  Jag har flera mailaddresser pga det, en som jag bara använder vid tillfällen då jag är tvingad att ange en email address som jag lätt kan radera utan att behöva bry sig om att meddela vänner om det.
 15. Lexx

  Streama video?

  Får kolla igen. Först sa den att det inte fungerade med Adblocker vilket var lite misstänkt. Säger till nästa gång jag gör ett försök.
 16. Lexx

  Streama video?

  Jo men gillade inte att jag skulle tvingas göra nån "survey" för att få titta :blink:
 17. Lexx

  Streama video?

  Aj då, det där är ju värsta kryphålet nu när film och musikbranchen jagar fildelare med blodad tand. Istället för torrents kan det ju bli streaming och då är allt lagligt Aj då, det där är ju värsta kryphålet nu när film och musikbranchen jagar fildelare med blodad tand. Istället för torrents kan det ju bli streaming och då är allt lagligt Fast då är ju frågan varför film/musikbranchen är på Youtube för att ta bort allt upphovsrättsskyddat material.
 18. Hur många här följer Star Trek: Voyager som nu visas på TV4 Sci-Fi? Jag har ju sett serien förut såklart men det känns lagom för en rewatch. Om tillräckligt många har tillgång till kanalen och följer VGR så kan vi ju diskutera serien. Nu finns det ju visserligen redan en rewatch tråd, men om intresse finns så varför inte? Här är kommande episoder om andra vill följa med även om de inte har kanalen (än): 19 Apr - 23 Apr Må 4.25 "One" - Seven of Nine tvingas sköta Voyager ensam med doktorn. Ti 4.26 "Hope and Fear" - Paris och Neelix återvänder från ett uppdrag med en passagerare som kan mer än 4000 språk. On 5.01 "Night" - Voyager förlorar kraft på grund av Theta-strålning när det färdas i en mörk del av rymden. To 5.02 "Drone" - En transporterolycka sammanfogar doktorns mobila emitter med Sevens nanobots och skapar en 2800-tals borg. Fr 5.03 "Extreme Risk" - B'Elanna försätter sig ständigt i fara. Besättningen bygger en ny farkost kallad Dela Flyer.
 19. Jo, den är väl sevärd (har iaf. sett alla avsnitt hittills), men den är långt från ursprungliga Stargate. Men jag ger det tid.. perfekta namnet på serien vore 'LOST in space' om det nu inte vore upptaget :P
 20. Gah, nu måste jag leta upp det avsnittet! Har nyligen sett alla avsnitt från säsong 3 då jag skaffade TV4 Sci-Fi, tyvärr missade jag de tidigare säsongerna <_<
 21. Haha va tjusigt Men jag är inte nöjd förrän det finns fungerande Combadges. Kanske ett projekt för den händige? en Walkie-Talkie i combadge format vore ju guld. En sådär 1-3km i öppen terräng borde väl räcka
×
×
 • Create New...