Jump to content

Levir

Stjärnflottan
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

About Levir

 • Birthday 04/17/1993

Profilinformation

 • Kön
  Man

Levir's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Norrköping är ju relativt nära och bra... Är gärna med någon gång i framtiden
 2. 1: Favorit Star Trek serie? DS9 2: Favorit-Star Trek-film? Wrath of Khan 3: Favorit karaktär i Star Trek? Gul Dukat/The Doctor 4: Favorit Science fiction-författare? H.G. Wells 5: Favorit Fantasy-författare? Tolkien 6: Favoritintresse utanför Science Fiction och Fantasy? Kommunismens genomförande 7: Favoritdjur? Katt 8: Favoritmusiker? Knutna Nävar 9: Favoritägodel? DDR-flagga 10: Roligaste resa du varit med om? Utbytesresa till Pretoria, Sydafrika!
 3. Horribelt. Varför göra allt ännu mörkare än vad det redan är? Usch.
 4. Jag har nu sett TMP för andra gången. Första gången var väl inte under de bästa av förutsättningar, jag var sjuk och spred således ut tittandet över tre dagar. Men liksom då tycker jag att den är långrandig, det händer i princip ingenting som för historien framåt. Hade jag försökt introducera Star Trek igen hade jag nog kört på TWOK-stuket, med ett lite snabbare tempo och lite action. Striden i nebulosen är den mest episka någonsin, men det lär vi väl återkomma till nästa månad ;) I allmänhet är filmen, som ovan nämnts, väldigt TOS-ig. Inga eller meningslösa sidohistorier och lite långsam, men med en stabil huvudhistoria som gör att man inte riktigt vill slita sig från TV:n. Tycker att TMP är rätt medioker. Jag vill dessutom påpeka att det känns lite slött att Vulcans pratar engelska baklänges. Scotty har dessutom en ytterst ful mustasch. Och McCoys skägg ska vi inte bara tala om...
 5. Jag har någorlunda andra erfarenheter än er andra när det gäller den här frågan. Först vill jag dock påpeka att jag inte tycker att akademiker och intelligent automatiskt hänger ihop; jag har genom mitt politiska och fackliga engagemang träffat metallarbetare som är betydligt "intelligentare" än personer som har pluggat på KTH, Göteborgs Universitet och så vidare. Man kanske inte kan det där extra språket eller inte har den där svåra matematiska formeln i bakhuvudet, men det som jag räknar till intelligens handlar om kritiskt tänkande, att se sammanhang och kunna analysera och lösa problem. Så, mer till saken. I min breda umgängeskrets (alltså folk jag snackar med kontinuerligt, begreppet har fått en helt annan innebörd i och med facebook) så finns det väl ett dussintal personer som hyser samma entusiasm för Star Trek som jag gör. Nästan alla, med kanske ett eller två undantag, kommer från vanliga arbetarfamiljer, pluggar yrkesprogram på gymnasiet eller jobbar i industri, handel, omsorg. Bland de jag känner som pluggat vidare är det väldigt få som tycker om Star Trek. Star Trek, och science fiction i allmänhet, är en verklighetsflykt. Jobbar du som nationalekonom och har 40 000 i månaden så har du kanske råd med en villa eller en fin bostadsrätt, en fin bil eller båt. Om du däremot är visstidsanställd som undersköterska får du kanske ut 7-8 000, kanske inte har råd att bo själv utan får dela lägenhet eller slagga på någon polares soffa. Då är det mycket lättare att slinka in i en fantasi om något bättre, något mer äventyrligt, för att slippa fokusera på en krass verklighet. Det här gäller ju inte bara Star Trek, utan kan även ta sig uttryck i TV-spel, böcker eller andra serier. Har man sedan ett intresse för något av de ämnen Star Trek berör, exempelvis filosofi, naturkunskap (och samhällskunskap för den delen), psykologi och konfliktlösning, så är det kanske lättare att hamna i ST-träsket. Som sagts tidigare tror jag också att man behöver vara öppensinnad för att kunna ta till sig historierna och kunna dra paralleller till vår värld, idag. Just my cup of tea.
 6. STO har blivit fantastiskt mycket bättre sedan det släpptes, tog upp spelandet igår igen när jag äntligen fick en dator man kan spela på. Större variation bland uppdragen, snyggare, fräckare skeppsklasser. Dock har det ekonomiska tyvärr tagit en vändning till det sämre, med införandet av Perfect Worlds intergamevaluta Zen.
 7. Jag var i Malmö! Aldrig varit på någon sci-fimässa eller något sådant tidigare, så det var trevligt. Åkte dit från Karlskrona, stod i kö till bankomaten på Coop, stod i kö för att komma in, tittade runt, tog en autograf av Tim Rose, köpte två dussin Star Trek-böcker och ett par julgransprydnader i form av Voyager, Defiant och Enterprise-E. Kul att träffa många kamrater där också. Sedan är ju Malmö en rätt fin stad också. Kul första upplevelse Dessutom stort + till den V-grupp som var där, en mycket underskattad serie! //David
 8. Skulle aldrig få för mig att kalla mig troende på något sätt. Jobbar som barnledare och konfirmandledare inom kyrkan och är därmed väl bevandrad i de bibliska texterna, men dess grundvärderingar är inget jag kan bekänna mig till om jag samtidigt vill kunna kalla mig vänster och tolerant. "Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män. Därmed drog de själva på sig det rätta straffet för sin villfarelse." -Romarbrevet 1; 26-27 "Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt." -3 Mos 18; 22
 9. Kul avsnitt, trots den ständigt felaktiga användningen av ordet "Qapla'". Qapla' betyder seger och bör ej användas i samband med matlagning. Såvida han inte vunnit tävlingen förstås.
 10. Är det inte snarare så, att det man tror sig se i rummet flyttar på sig i förhållande till personen? Edit: Unkas hann visst först.
 11. Du har helt rätt, RoLaren. Painstiks användes aldrig. Din fråga!
×
×
 • Create New...