Jump to content

Sotunk

Stjärnflottan
 • Posts

  617
 • Joined

 • Last visited

About Sotunk

 • Birthday 04/23/1981

Sotunk's Achievements

Kommendörkapten

Kommendörkapten (9/15)

0

Reputation

 1. Sotunk kommer ja. Håll utkik efter en jätte på 2,09 meter. :P
 2. Nej, Tim Russ har inte varit med i någon av TOS-filmerna. Anledningen till varför du tror att han varit med i The Undiscovered Country, är förmodligen för att händelserna i Voyagers Flashbacks utspelar sig samtidigt som en del av händelserna i The Undiscovered Country (där vi ser några scener med Captain Sulu på Excelsior). Allt material med Tuvok på USS Excelsior är dock inspelat för Flashbacks (några år efter TUC gjordes), och finns alltså inte med i The Undiscovered Country.
 3. Va!? nej du har fått det fel det var i USS Excelsior som Tim Russ medverkade i en scen. För att få ovanstående utrett: Tim Russ spelar en anomym besättningsmedlem (alltså inte Tuvok) ombord Enterprise-B i Generations, och han spelar också en ung Tuvok ombord USS Excelsior i Voyager-avsnittet Flashbacks, säsong 3. Ni har alltså rätt båda två. ;)
 4. Den finns med i listan som Lieutenet Lind tydligen hann posta medan jag skrev mitt eget inlägg. :P 100th Rule of Acquisition: "If they take your first offer, you either asked too little or offered too much."
 5. Här är en lista: Rules of Acquisition. Hur många av dem som räknas som kanon, vet jag inte. Jag tror dock att alla som är kanon (dvs. har varit med i något avsnitt) finns med i den.
 6. Vilka avsnitt som är mina favoriter, har en tendens att variera, men just idag säger jag: * The Doomsday Machine: det här avsnitter har mycket som talar för sig, däribland den spännande scenen när Kirk flyger the Constitution in i domedagsmonstrousitetens gap. Den chockade Kapten Deckers något irrationella beteende, gör ju inte det hela mindre intressant. * Journey to Babel: Ger oss en intressant inblick i hur Vulcans fungerar, och introducerar Sarek. Detta kombinerat med fler aliens av olika typer på en och samma gång, än någon annan gång i TOS (tror jag i alla fall), gör avsnittet till en riktig godbit. Den humoristiska slutscenen är också den ett stort plus. * Balance of Terror: Mark Lenard som rommulansk befälhavare! Lite kritik angående röstningen, speck: När det finns 76 alternativ att välja mellan, så är det kanske bäst att undvika röstningsfunktionen, tycker du inte? Det enda din röstning avslöjar, är vilket av dina favoritavsnitt som är mest populärt (om alternativen i röstningen är dina absoluta favoriter det vill säga), och detta är kanske inte så värst intressant för oss andra. Jag föreslår att du undviker sådant här i framtiden.
 7. Det första avsnittet med klingonerna är TOS-avsnittet Errand of mercy (säsong 1), vilket introducerade Kor, en karaktär som senare dök upp i tre olika DS9-avsnitt. Läs mer om avsnittet här.
 8. Själv gillar jag Archers nya drivna, frustrerade jag. Det ger honom en auktoritativ utstrålning som jag tycker har saknats hos honom tidigare, och vilket också varit orsaken att jag hittills inte gillat honom särskilt mycket i kaptensrollen. En kapten måste framstå som självsäker och kompetent, och kan, i min mening, inte vara så lättsinnig som Archer för det mesta varit.
 9. Återigen: den här diskussionen handlar om produkten - ett avsnitt av Enterprise - inte om sättet varje enskild deltagare väljer att ta till sig den. Vi uppmuntrar inte till tillskansning av olagligt material på något sätt. Det här forat kan inte ta ansvar för (eller påverka) vad dess medlemmar gör i sitt privatliv, utanför forats ramar. Att det här ämnet på något nämnvärt sätt skulle påverka Paramounts finansiella situation eller SVT:s tittarsiffor - både i negativ och positiv bemärkelse -, finner jag personligen grundlöst. Men jag och resten av forumledarna ska ändå ta och beakta vad du har sagt. Tråkigt att du väljer att lämna oss zebmac.
 10. Personligen tycker jag att disskusioner om upphovsr??ttsskyddat material som laddats ner och/eller kopierats faller inom ramen för denna regel, och tycker det är ännu mer förvånande att en av forumledarna startat ämnet ifråga! Nu är jag ingen förbudsivrare men anser att regler som uppenbarligen inte efterlevs bör tas bort. Tycker det dessutom det är tråkigt att "ärliga" forumdeltagare kanske uppmuntras att tillskansa sig Star Trek-avsnitt på oärliga sätt, då de annars skulle ha sett avsnitten när de sänts på svensk TV i framtiden, vilket i sin tur bidrar till lägre tittarsiffror. Förslagsvis raderas detta ämne, eller också bör disskusioner om nerladdning av spel och annat suspekt tillåtas, eftersom det ju faktiskt också rör sig om upphovsrättsskyddat material... Det här ämnet handlar på intet sätt om hur deltagarna har haft möjligheten att se på avsnitten ifråga, och eftersom regeln du citerar handlar om diskussion om själva tillskansningen av olagligt kopierat material, så är den inte aktuell i det här sammanhanget. Dina övriga synpunkter lämnar jag åt var och en att själv ta i åtanke. Diskussionen om detta är härmed avslutad, åtminstone i det här ämnet.
 11. Nja, hon lämnade den vulcanska flottan, men gick aldrig med i Starfleet. Detta får mig ju faktiskt att undra vad för titel hon har nu. Var det någon som hörde om hon kallades för "sub-commander", eller någon annan titel? Eller sa de bara "T'Pol"? Jag tänkte inte på att höra efter när jag såg på avsnittet.
 12. 3x01 The Xindi får 8 nya T'Pol-kostymer av tio möjliga i betyg av mig. Först och främst lite småsaker: * T'Pols nya uniformer och hennes nya frisyr, är definitivt en förbättring. * När det gäller den nya introlåten så kan jag bara säga att TPTB har lyckats göra det omöjliga - en ännu sämre version av 'Faith of the heart'. <_< Avsnittet lyckades bra som en säsongpremiär genom att den introducerade alla serien nya element på ett hyfsat effektivt sätt. Däremot så var storyn i sig inte mycket att hurra för, och jag misstänker att jag kommer att tycka att det här är ett ganska tråkigt avsnitt sedan när vi kommit en bit in på säsongen och lärt känna alla nya raser samt MACOs. Det som var bra, var, som sagt, det som (förhoppningsvis) mer tillhör arcet än avsnittet: Archers och Trips frustration, den interna konflikten mellan de fem Xindi-raserna, MACOs och deras konflikt med Malcolm, samt förstås att Enterprise nu har ett mål i sikte, att finna Xindi-rasernas hemplanet (om de nu har en sådan dvs). Jag gillade också - till min förvåning, då jag inte brukar gilla datoranimerade livsformer - insekts-Xindi och vi-låter-som-valar-Xindi (i brist på bättre namn :P), framför allt därför att de inte pratade engelska, vilket ju hjälper att förmedla en känsla av att de faktiskt är främmande och utomjordiska arter. Veckans går förstås till scenen med T'Pol och Trip i slutet av avsnittet. Återigen försöker B&B göra Enterprise mer sexigt, och återigen misslyckas de kapitalt. Den var rentav pinsam.
 13. The Voyage Home var min första kontakt med Star Trek-universumet utöver Voyager, och jag minns att jag praktiskt taget hoppade upp och ner i TV-fåtöljen av förtjusningen första gången jag såg den. :P Den är inte min favorit bland Star Trek-filmerna, men det faktum att det var min första Star Trek-film samt att den är så rolig som den är, ger den ändå en alldeles särskild plats i mitt trekker-hjärta. ;) Jag tycker inte att man ska koncentrera sig alltför mycket på huruvida storyn i den här filmen är välkonstruerad eller ens logisk, med tanke på att den är menad att vara en komedi. Den är trots allt full med dumheter som får Kirk & Co att framstå som om de vore förstaårskadetter, och inte officerare med åtminstone 30 års erfarenhet bakom sig. Parkeringen i parken, Scotty och informationen om transparent aluminium, att de utan eftertanke tar med sig Gillian till framtiden - bara för att ta några exempel. Den här filmen kräver helt enkelt att man kopplar bort förnuftet, och hänger sig åt humorn.
 14. Det stämmer, Galaxy Quest går lördagen den 12:e kl. 21:00 på kanal 5.
 15. Det här kan förstås vara en fråga om att Hoshi tilldelas ett uppdrag som enligt traditionellt synsätt har en kvinnlig stämpel över sig. Enterprise är trots allt, om man bortser från T'Pol, ganska värdelös på jämlikhet-mellan-könen-biten. Jag tror dock snarare att det i det här fallet handlar om rent ekonomiska skäl: Att Archer satte Hoshi på jobbet kan man ju starkt ifrågasätta, särskilt under det rådande hotet från en namnlös och till synes osårbar fiende, men för manusförfattarna är hon, enligt mig, det logiska valet. Uppdraget Hoshi får är inte i sig historiens fokus, utan tjänar bara som ursäkt för att vi ska kunna lära känna Malcolm bättre. I ett sådant fall vore det bara dumt att att introducera en helt ny karaktär, som t.ex. skeppskocken, när det finns en grupp av fast anställda skådespelare att välja från. Eftersom Trip är upptagen med att installera kanonerna, så han är automatiskt utesluten. T'Pol har för hög rang och Phlox likaså. Kvar finns alltså Hoshi och Travis. Av dessa två passar Hoshi bäst för uppdraget, eftersom hon är kommunikationsofficern, och uppdraget handlar just om kommunikation. För övrigt så ger jag avsnittet betyget 7/10. Storyn i sig är inte särskilt intressant. Jag tycker inte om fiender som man inte vet något om, och eftersom det inte är särskilt sannoliket att den här fienden kommer tillbaka i framtida avsnitt, så lär vi inte heller få veta något mer om dem. Detta sänker avsnittet, och det gör även det faktum att TPTB tar Enterprise ännu ett steg närmare de tidigare serierna genom att introducera phase cannons i serien. Återigen förvånas jag över logiken i att införa överanvända och uttjatade element i en serie som enligt dess skapare ska skilja sig från de tidigare fyra. Det må så vara att Enterprise behövde ett nytt vapen, men kunde de inte ha valt ett annat vapen än phasers? Det som höjer avsnittet något är förstås just det att vi får stifta en närmare bekantskap med Malcolm.
×
×
 • Create New...