Jump to content

Nettan

Stjärnflottan
 • Posts

  300
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nettan

 1. Behöver ställa en mycket dum fråga.. Vilket textstorlek brukar det ha i det här inlägget? Eftersom jag upptäckte tydligt att jag har problem med att redigera texten i vissa inlägg eftersom det ofta blir för små eller stor ibland? Hur ska jag "nollställa" de små/stora texten? :rodna:
 2. *Beam down* Hjärtliga välkommen till detta första omtittsdiskussionstrådet Star Trek The Motion Picture på Star Trek Databas forumet. För er som inte följer/känner till de två tidiga diskussionstråden som skapades av forummedlem Aike. Trådet 1: Se om alla Star Trek-filmerna inför Star Trek 12 premiär: Trådet 2: Planerings- och feddbackstråd för omtittar av Star Trek-filmerna : Eftersom det redan finns en stor intresse att se om filmerna bland forummedlemmarna på forumet. Under den här månaden (augusti 2012) kommer jag och eventuella medlemmar diskutera kring filmen Star Trek The Motion Picture (TMP). Ni, läsare och forummedlemmarna får gärna hänga med i detta trådet. Ni är även hjärtligt välkomna att skriva några enkla rader om åsikt/reflektion kring filmen TMP. En minfakta om Star Trek The Motion Picture: Den första långfilmen om Star trek visas för första gången i en amerikansk biografi år 1979 efter när tv-serie Star Trek (The Original Serie, TOS) har "nedlagts" 1969 på tv:nEnligt hemsidan IMDb har filmen TMP visas för första gången i Sverige 1980. (Men jag kan ha läst fel) Ni kan läsa om filmens handling: http://www.startrekd...lmer.php?film=1 på kunskapsbanken på Star Trek Databas. Rykte: Det är oftast vanligt att de flesta biofilmerna har övergått till tv-serie, men tv-serie Star Trek är en av de första tv-serie var först med att gå från tv-serie-format till biofilm-format. (Jag kommer att fylla med nya minifakta i den här inäggen när jag först har kollat på DVD TMP - The Director's Edition. Jag tror att DVD har säker intresstanta fakta.) Jag kommer även att skriva om min reflektion och relation kring filmen TMP i nästa inläggen. // Nette :rodna: som ber om ursäkt för dålig svenska. Och ska själv titta på filmen på fredag. *beam up* (Orsak till rederingsändring; felstavat, fel grammtik i svenska och m.fl.)
 3. @Aike. En massor fantatsika förslag och idéer du kom med i detta här diskussionstrådet. Jag instämmer med de första båda punkterma. Det gäller den fjärde punkten om mass-pm. Jag avskyr själv att skicka mass-pm. Jag anser att mass-pm är opersonligt och "skrikigt". Jag tror att de flesta kanske föredrar att läsa aktuellt information i denna aktuella omtittstråderna. Det gäller punkten 3 om fakta/ information kring filmens produktion. Jag tycker att det är själv upp till sig själv om man vill skaffa kunskap kring området eftersom jag tänkte på att det är stor varierade åldersgruppen bland forumläsarna och gästerna. Jag skulle aldrig använda youtube eftersom jag inte är så duktiga på detta. Hmm, jag har en dum fråga.... Kan jag möjligt använda spoilervaring på ett annorlunda sätt? Eftersom jag är väldig dålig på att förklara. Jag tar till exempel: "Bonus", det vill säga att man berätta guldkorn/bonus/påskägg om filmen men man inte vill förstöra aha-upplevelse för somliga. Man kan dölja "bonus"information genom att använda spoilervarning. Jag tänker mig att ta bort spoilervarning och "offentliggöra" bonusinformation när detta här aktuella diskussionstrådet passerar "utgångsdatum". Det är viktigt att alla får uttrycka sina funderingar/upplevels på eget sätt och det ska vara frivilligt invit. Får jag ta ansvar för det här omtittstrådet Filmen "The Motion Picture" (TMP)? Trots att jag verkliogt avskyr att starta ny tråd. // Ber om ursäkt för dålig svenska för att inte orka kolla om svenska är korrekt. (Skrev direkt från min hjärta)
 4. @Lord Di Lego: Rätt. Din tur att ställa en ny fråga @O'Brien: Jag föredrar också titta på avsnitt under halvåren men brukar också titta på avsnitt under sport evenemang till exempel EM-fotboll.
 5. :knäpp: Ojsan, var det en supersvår fråga?? Det var mening att "stoppa" den här diskussionstrådet. Det kan vara mitt eget fel för att jag inte är så bra på att uttrycka mig på att formulera frågor. Svaret på frågan I avsnitt Scientic Method led Voyagers besättning av en rad sjukdomar som doktorn inte kunde råda bot på. När Doktorn höll på att upptäcka något som orsakade alla konstiga sjukdomar försökte någon plötsligt radera doktorn. Vem? Vilka? är Utomjordingar som utförde medicinska experimenterna på Voyagers besättning. Nu provar jag med en superlätt fråga som alla trekkers bör kunna. Vad heter Datas katt ?
 6. I avsnitt Scientic Method led Voyagers besättning av en rad sjukdomar som doktorn inte kunde råda bot på. När Doktorn höll på att upptäcka något som orsakade alla konstiga sjukdomar försökte någon plötsligt radera doktorn. Vem?
 7. Ähumm, jag :rodna: måste erkänna att jag var tvungen att titta igenom hela avsnitt för kunna svara på denna frågan. Doktorn har lyckat på något sätt att gömma sin position i musik/sången.
 8. Har testat mobil version på min surfplatta (padd). Jag tycker att det funkar mycket bättre och det är lätt att läsa på padd. Gillar mycket den nya design på den mobila sidan. Good works!!!
 9. Bravo . Nu är din tur att ställa en ny fråga.
 10. I VOY-avsnitt Good Shepherd har Janeway ansvar för tre st. besättningsmän på en uppdrag. Namn på alla besättningsmän och varför?
 11. Wow , vad roligt att ni redan funderar på att åka dit till london. Jag tror att ni kommer att mycket roligt på star trek- event... Jag är själv lite småsugen på att resa till london men jag har aldrig varit på en mega star trek mässa i mitt liv. Men jag ;) vill gärna göra en upplevelse någon gång i mitt liv.Det är tråkigt att jag inte har råd.. Men jag tänker följa den här diskussion med spännande och gläjde
 12. Är galen i frågesport men tycker att frågan är otroligt supersvårt den här gången. Först tänkte jag inte besvara den här frågan Men jag kom genast på att alla avsnitt har spelat in på samma plats många gånger ... Det vill säga inspelningsplats men j ag kunde inte namnet på platsen. Den här gången var jag :rodna: tvungen att fuska och tog hjälp från Memory Alpha. När RoLaren gav flera nya ledtråden, då är jag mycket säker på inspelningsplatsen. Svar: Vasquez Rocks , döpt efter en bandit vid namn Tiburcio Vàsquez (1835-1875).
 13. Ro Laren, det stämmer. Det är din tur att ställa en ny fråga.
 14. Dr Jeremy Lucas var personalchef på stationen. Ny fråga: Vad är det för någonting som Reginald Barclay var rädd i TNG-avnsitt "Realm of Fear"?
 15. Happy First Contact Day och Glad Påsk, trekkier/trekker

 16. :rodna: Oooops, det är en av mina favoritavsnitt !!! Hon var duktigt på att dölja sin funktionshinder och ingen i besättning utom Doktor McCoy kände till hennes funktionsnhinder, det vill säga blindhet. Ny fråga: I VOY-avsnitt "The 37's " har bestättning hittat en märklig sak i rymden. Vad är det ?
 17. Joooo, du har rätt, RoLaren. Din tur!
 18. Svar: Cirka fem- sex dagar per år. Ny fråga: Vad gav Dr McCoy födelsedagspresent till Kirk i filmen The Wrath of Khan ?
 19. Rätt svar! Nu är det din tur att ställa en ny fråga
 20. Svaret på denna fråga: Sarah Silverman. Ny fråga: Vilka avsnitt har Braxton förkommit i utom dubbelavsnitt Future's End ?
 21. Idag har jag läst på deras hemsida och såg att en biljett för vuxna kostar 120 kr och 80 kr för barn.
 22. :knäpp: :knäpp: :knäpp: Jag minns inte faktiskt att karaktär William Riker har varit med i någon avnsitt av Enterprise.. Jag blir faktiskt nyfiken och funderar på att titta om alla ENT-avsnitt igen trots att jag har sett dom i våras. :blink: Edit: Fel grammatik i svenska
 23. Riktig svår fråga, Ro Laren, Jag var tvungen att "fuska" och googlat på nätet och fann svaret på frågan: I filmen Star Trek: Generations har Dr Tolian Soran sagt till La Forge. Ny fråga: I vilket avsnitt bar Uhura denna "guldfärgad" uniform (den enda gången) ?
×
×
 • Create New...