Jump to content

Mr Borg

Stjärnflottan
 • Posts

  720
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mr Borg

 1. Ja då vill det till att de har en budget också eftersom Tom Hanks gage numera ligger omkring 400 miljoner svenska kronor (han får ju inte svensk valör då, utan dollar) Men det kanske behövs en kändis för att dra folk till ST igen!
 2. Då får jag också hälsa dig välkommen! Jag blev nog senast av alla! Har inte läst den här tråden på ett tag, men ett välkomnande (även om du numera är van forumanvändare) är väl alltid trevligt!
 3. Jo det är sant att det bör vara en känd besättning. Dock blir det ändå en film för fansen, man måste ju ha sett vederbörande serie om man ska kunna förstå vad filmen går ut på. Annars kommer folk som inte är vana Trekkers tro att besättningen är på det sättet vanligtvis. Men det kanske kan fungera ändå, då kanske folk som inte sett serien börjar se den för att se hur dom är på "riktigt".
 4. Om de får för sig att göra en film med ett spegeluniversum kommer det att bli mer en film för fansen. Jag tycker visserligen att många av de spegelavsnitt som gjorts har varit ganska bra, men det känns inte som det fungerar i en långfilm. Det jag hört är att det ska vara en rätt så okänd besättning i den elfte filmen? Finns det någon bra länk där man kan läsa lite om den kommande filmen? Är det 100% säkert att den ska göras?
 5. Jag måste ju säga att Kai Dukat har en väldigt intressant synvinkel. Jag tror också ST har en djupare innebörd än att bara vara en verklighetsflykt in i framtiden. Visst kan det vara såpavarning på vissa avsnitt, men många avsnitt behandlar samhällsproblem och etiskt tänkande. Det är synd dock att så många serier numera ska få lida av dåliga tittarsiffror och läggs ner i tidigt stadie. Sci-Fi genren verkar ju ha det tungt just nu med serier som Firefly, Threshold, Dark Angel med flera som tvingats få lägga ner.
 6. Det är ju en ytterst intressant idé. Dock tror jag inte Star Trek som serie/film skulle må bra av att blanda in andra redan befintliga raser. Jag tror det skulle bli lite fel fokus. Alf kommer från en serie som är ren komik. Star Trek är ju mer Drama Sci-Fi med inslag av såpa i vissa fall. Personligen tycker jag att Neelix var en av dom bättre skådespelarna i Voy (finns ju andra bra också, men vissa mindre bra också ja..).
 7. Själv skulle jag och en vän se den på bio i fredags, och dagen innan var sista visningen. Typiskt sådant alltså! Men men, får väl hyra den på DVD istället då, den gick bara ca 3 veckor i Sverige på bio.
 8. Star Trek first contact på DVD till salu. 50 kronor el. högsbjudande (ej s.e utgåva). Finns i Göteborg, men kan skickas för 30 spänn.
 9. Mr Borg

  Härskarringen

  Man kan ju undra varför detta fenomen alltid kvarstår när en bok blir filmatiserad. I nästan alla fall skiljer sig filmen en hel del från orginalet. Jag kan tänka mig att det är någon slags konstnärlig frihet man tar sig, och många gillar filmerna också även om de har sina brister. Men det är klart, skiljer det sig för mycket kanske det är bättre att skriva: Baserad på, eller inspirerad av..
 10. Vad tycker ni om denna serie? Jag tycker den är ganska underhållande, men påminner lite om ett gäng andra serier. Supermänniskor finns det gott om! Lite handling: Amerikansk sciencefictionserie från 2002 i 16 delar. Jake Foley är en helt vanlig datatekniker på NSA som drömmer om att bli hemlig agent. Han får chansen när han av misstag får i sig mikroskopiska datorer som tar sig in i hans blodomlopp och förvandlar honom till en veritabel superhjälte. Han får övermänskliga krafter som oerhörd styrka, snabbhet och förmågan att på telepatisk väg kommunicera med datorer vilket gör att NSA genast inser hans kapacitet som agent. På ett område är han dock fortfarande lika osäker, när det gäller hans obesvarade kärlek till Sarah. Tv400 måndagar klockan 20.00
 11. Jag tycker serien är rätt så underhållande! Skön avkoppling efter en hård dags arbete! Mer Sci-Fi serier år folket! Det är ju en ganska häftig idé med, just att skeppet är ganska snyggt och övriga miljöer är skitiga. Mycket öken etcetera! Western Sci-Fi är kanske en bra benämning ja som nån sa.
 12. Njae vet inte det. Han levde ju ut mycket mer som skådespelare i American Psycho än Batman, hade varit kul o se han lite galnare i Batman med. Wayne tampas ju ändå med sina inre demoner också! Equilibrium och The Machinist är också hyfsade filmer med C.Bale
 13. Alien är gjutet den bästa i mitt tycke. Den är mest skräck när man inte vet riktigt vad som kommer att hända (eller ja när man sett den många gånger vet man ju:). De andra är för mig mer action än skräck.
 14. Det är sant att amerikanerna (stavas så) inte har någon vidare utländsk historia. De har ju ingen koll på andra länder och vart de ligger t.ex. *spoiler* Jag är mycket tveksam till att maskinerna också skulle bli sjuka. Men man vet ju aldrig, hehe!
 15. Jag har också funderat på det med konsten inom ST. Det man hör och ser är väldigt bakåtsträvande och tekniken väldigt modern och framåtriktad. Med det menar jag att den klassiska musiken som framförs av diverse besättningsmedlemmar är från barocken till romantiken och jazzen runt 1930-60 tal. Det finns inte så mycket nyskapande musik i ST, det enda jag kommer på nu är när Worf sjunger en klingonopera med en dam på en bar som har 4 armar eller var det är. Hon sjunger och ackompanjerar på någon slags orgel.
 16. Filmen var bättre än trailern i varje fall! Trailern var bara en lång reklamspot för Tom Cruise. Klart att han var ju med mestadels av filmen också. Den hade ett underhållningsvärde, men slutet var väl sådär kanske. En sak som förbryllar mig var detta: *SPOLIER* När rymdvarelserna blev sjuka genom vårt blod, varför fick de för sig att stänga av skölden till sitt rymdskepp då?
 17. Nä, det måste jag medge att jag heller aldrig hört eller läst om tidigare. Dock vet jag inte hur seriös artikeln kändes, bara ett intryck jag fick.
 18. Rent kaptensmässigt skulle jag nog lita på henne faktiskt! Då finns det andra kaptener i de olika serierna jag skulle lita mindre på. Hon har det ju inte lätt direkt heller med tanke på att skeppet har hamnat där det har...Så visst sköter hon det bra!
 19. Måste hålla med om att en del holo-deck avsnitt är väldigt bra, bättre än vissa andra "vanliga" avsnitt. Håller också med om att Worf är stel i det avsnittet, ja det är han ju i alla avsnitt. Tur att det är mest Data ändå!
 20. Jo, de filmerna är ju inte direkt bra heller, brist på fantasi i hela manuset!
 21. Sant som det är sagt att de avsnitten är väldigt bra, men 6:an vinner nog i längden. Beror ju lite på vilket humör man är på, eller ja jag är på.
 22. Som det stod i rubriken för diskussionen: Mänsklig eller robot? Ja, robot är han då inte, mer android. Jag tycker han är en mänsklig android, speciellt när han får *spoiler* känslochipet insatt.
 23. Stod mellan 6 och 7 för min del med. Men det blev 6:an, genomgående är ju den bäst tycker jag.
 24. Best of both worlds och All good things är mina favoriter förtillfället. Picard (Stewart) är ju helt klart best och därefter kommer Data (Spiner) på en stark andraplats.
 25. Mr Borg

  Harry Potter

  Det du nämner om tragisk historia gällande föräldrarna. Det känns som det är ett ganska vanligt tema på något sätt i Barnboksmiljö eller fantasy. Bruce Wayne, Lemony Snickets, och Pippi långstrump är ju liknande fall. Var bara tvungen att flika in det, kanske kan bli en ny diskusion. Barn som förlorat sina föräldrar och hur det kan påverka situationen! Jag ser fram emot nya Potter filmen som snart kommer på bio, vet att många bokmalar inte gillar det, men jag har alltid tyckt om film, även som görs på böcker med undantagsfall!
×
×
 • Create New...