Jump to content

Emher

Stjärnflottan
 • Posts

  300
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Emher

 1. Oj, oj, oj! Ingen har ju nämnt Equilibrium, eller Cubic som den döpts till på video och DVD i Sverige (onda video-bolag :arg: ), en ruggigt välgjord, smart film med bland de ballaste action-scenerna i manna-minne! I och med den här filmen så ser man verkligen hur pass bra skådis Christian Bale är och om de gör en ny Batman-film så ska hoppas jag att han får rollen!

  En sak till bara: Gun-Kata regerar! :D

 2. På lördag visas Skjut för att döda (Shoot to kill) på TV4 med Kirstie Alley (Saavik, ST2:TWOK) och Andrew Robinson (Garak, DS9)

  Du missade mördaren som spelas av Clancy Brown (Zobral i Enterpriseavsnittet Desert crossing).

  Såg den filmen, den var helt okej. Dock upptäckte jag inte att det var "plain simple" Garak föränn i efttertexterna. Jag sat dock och funderade som attans på varifrån jag kände igen honom ifrån... Det var lite synd att Robinson och Sidney Poiter inte agerade mot varandra i filmen, för det vore något historiskt: Garak och Mr Tibbs! :D Clancy Brown är dock också en bra skådis som tyvärr har fått göra alldeles för lite.

 3. Q: "What must I do to convince you?"

  Worf: "Die."

  Q: "Oh, very clever Worf, eaten any good books lately?"

  Den är riktigt bra! Hela det avsnittet är bland de roligaste någonsin :D På citat så har jag den här favoriten, från DS9-avsnittet "In the pale moonlight":

  Garak: "You seem angry."

  Sisko: "Who's watching Tolar?"

  Garak: "I've locked him in his quarters. I've also left him with the distinct impression that if he attempts to force open the door, it may... explode."

  Sisko: "I hope that's just an impression."

  Garak: "It's best not to dwell on such minutiae."

  Klassiskt :D Dock är Neelix teori om vad Tuvoks mardröm kan vara väldigt kul:

  "Alone, exiled, on a planet where the only form of communication is laughter!"

  Och så har man ju förstås, från episoden "Message in a bottle", denna klassiska konversation:

  EMH: "Stop breathing down my neck!"

  EMH-2: "My breath is merely a simulation."

  EMH: "So is my neck, stop it anyway!"

 4. Måste nog ändra min röst för bästa serie. Senaste gången jag skrev i detta ämne så tyckte jag att TNG var bäst, och att jag förmodligen alltid skulle gilla den bäst. Så fel jag kunde ha.

  Efter att ha sett de tre första säsongerna av Deep Space Nine måste jag säga att den är den serie som är överlägset bäst! Den e ju ruggigt bra! :w00t: :cardassian: :jemhadar: :ferengi: :klingon:

 5. Ehehe, sorry...vi vek liksom av från ämnet lite där... :rodna: Det hade att göra med vad jag hade varit upptagen med eftersom jag inte hade svarat på ett tag.

  Rehvall: Iofs gillade jag tonen i den andra filmen, och det var helt okej action, men 3:an och 5:an är thrillers, och så ska det va! :D

 6. Nja, det var att jag tyckte om det så mycket mer på Japanska :D

  Harry Potter 5 är inte någe barnbok! Den är mörk och hemsk så det lär nog skrämma stackars små-ungar när de läser den! Förut var trean min favvo att se som film, men 5:an hade så mycket bra miljöer och action så man kan bara hoppas att den görs rättvisa på vita duken. Läs den!

 7. Den här acosiationen har inget med Star Trek att göra i själva serien men "Alexander Enberg" som spelar "Vorik" i ST: Voyager är svensk.Fast i serien är han ju långt ifrån svensk,han spelar Vulcan :)

  Vänta ett tag, helsvensk? I sådant fall är det ********** coolt B) :vulcan:

 8. Ehehe, har sett klart den för över en månad sedan, hehe... :oskyldig: Till mitt försvar har jag vart upptagen med att läsa (HP5 = sträckläsning!) arbeta och riva badrum. Men nuuuu, kan jag skriva kommentarer om Macross.

  ASBRA SERIE! (men det visst jag ju redan)

  Överlägsen Robotech, och en hel del andra serier. jag gillade det faktum att den var väldigt vuxen och även om Robotech hade ett något mer episkt "stora striden"-avsnitt så är det ändå episkt så det räcker och blir över!

  Bra att man faktiskt förstod Hikaru's förtjusning i Minmay, när hon i Robotech var en gnälligt liten *CENSUR*! Och nog tyckte jag att Roy's öde var mer rörande på japanska :gråter:

 9. Den 25:e, alltså nästa Onsdag släpps 3:e säsongen. Och jag längtar jag med. Måste ju älska Defiant ;)

  Den 4:e säsongen den 27:e Augusti. Längtar nog mer efter den, för då får de den nya titel-låten, och så har jag för mig att det är då som Sisko skaffar skägg. Plus att man får det underbara dubbel-avsnittet "The Way of the Warrior" i 5.1 ljud! :w00t:

  Någon annan som köpt "Star Trek IV: The Voyage Home" - Special Edition?

  PS. Det här är inget Star Trek, men ändå bra filmer: Indiana Jones Trilogin släpps den 5:e November. DS.

 10. Det finns en hel del star trek anknytning i den serien t.ex Noel i serien är ett star trek fan, som inte får gå närmare än 100 m ?? från William Shatner.

  Det beror nog mycket på att Kelsey Grammer, Frasier själv, är en STOR Trekker! Och nog tycker jag det är härligt att en Trekker har huvudrollen i en av de bästa komediserierna på TV just nu :D

 11. Läst artiklen men blev inte klok på om det var ett amrekanskt bolag som ska göra filmen eller det var ett japanskt bolag som anlitat WETA.

  Om det är ett amrekanskt bolag <_<  så blir nog evangelion historien starkt "mainstreamad".... Tror inte att amrekanarna vågar göra en film då karaktärerna blir så mentalt störda av upplevelserna.

  Emher: tycker verkligen du ska se Evangelion, det är en upplevelse, antingen hatar man den eller älskar man den. Men den är väldigt "tung" då huvudpersonen kan sitta på en spårvagn? i ett halft avsnitt och bara dividera med sig själv, man måste även se filmen the end of evangelion då blir slutet nästan begripligt.

  Har du sätt klart Macross?  :)  Dina komenterer?

  .

  Det kommer vara en produktion där WETA gör specialeffekterna, där Hideki Akanno (tror jag regisörren till NG:E heter) och Gainax (som ger ut NG:E, har jag för mig) är inblandade. Så det lär bli hyfsat trogen serien.

  Faktum är att jag nu har sett t.om. avsnitt 7 utav NG:E, och ta mig f-n om den inte börjar göra mig riktigt intresserad! Ska nog se allt som kan ses med NG:E, och om jag gillar serien när jag sett klart den så köpes den till samlingen snarast!

  (Kultfakta: Skådespelerskan som gör Shinji's röst är samma som gör rösten till Sailor Uranas, och skådespelerskan som gör rösten till Rei gör också rösten till Faye Valentine i Cowboy Bebop!)

  En serie som dock SKA, jag upprepar, SKA inkluderas i samlingen min är Cowboy Bebop. Har nu sett klart denna exceptionella serie där man älskar varje stund (även om jag mådde lite dåligt efter avsnittet med den extremt psykotiska mördarmaskinen... Ja, jag tyckte synd om den stackarn :( ). Slutet var ett klart värdigt och bra slut, även om det inte är för alla. Jag störde mig inte på CB:s slut, något som jag däremot gjorde med Escaflowne (i.e. jag såg ingen anledning för henne att åka!). Mången gott kan sägas av mig om Cowboy Bebop, men då blir detta inlägg väldigt långt! :D

  Nej, jag har tyvärr, tyvärr inte sett klart Macross än! Och jag lär inte göra det snart heller, eftersom min syster har åkt till Malta i en vecka och jag ahr lovat att inte se någon ny Anime utan henne. Dock har jag bara 2-3 skivor kvar att se.

  I övriga Macross-relaterade saker kan tilläggas att jag har Macross-leksakerna sedan några veckor tillbaks. Favoriten är VF-1A:n, modell Hikaru DYRL. Underbar detalj på den, samt det grymmast färg-schemat!

 12. Doktor. Jag kan dock tänka mig science officer, men jag känner att jag helst skulle vara doktor. Då kan man ju kläcka kommentarer som "I'm a Doctor, not a historian" :lol:

 13. First Contact-temat är av de bästa för filerna, och den filmen har nog överhuvudtaget den bästa musiken av filmerna.

  Mitt favorit-temat i hela Star Trek är dock Deep Space Nine-temat. Ett helt enkelt perfekt tema, som jag älskar i alla de versioner av det som finns. Det iofs bero på att DS9 snabbt har blivit min favorit-serie.

  Sedan är det nog TNG, ENT, VOY, TOS.

 14. De menade förmodligen att eftersom Neo var i Matrix när hela sked-scenen tog plats så betydde det att skeden bara var en simulation och fanns därför inte.

  Angående delen att den riktiga världen också skulle vara en del utav Matrix så hoppas jag att du har fel. Det skulle vara så dåligt och taskigt mot publiken om bröderna Wachoski gjorde så att det var på det viset.

  Hm...kom just på att jag inte har skrivit någon recension av filmen än....får göra det på lördag kväll, då jag kommer har sett den för andra gången :D

×
×
 • Create New...