Jump to content

Lars Muul

Stjärnflottan
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

About Lars Muul

 • Birthday 01/08/1980

Lars Muul's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Nja, inte pga kontinuitetsproblem, men man kan väl säga att dialogen mellan Vader och Kejsaren i EpV har aktualiserats och nu faktiskt knyter an till EpIV, vilket den inte gjorde förut. Istället för "Luke Skywalker" pratar Kejsaren om "the young rebel who destroyed the Death Star". Sen har namnet "Anakin Skywalker" klämts in ocksa. Jag kan tänka mig att detta är ändringar som Lucas har velat göra ända sen han gav Anakin sitt namn i EpVI, för att liksom binda ihop scenerna om honom lite mer. En intressant effekt som den nya dialogen dock har är att den hintar om att Vader försöker ga bakom ryggen pa Kejsaren. När Kejsaren säger "I have no doubt this boy is the offspring of Anakin Skywalker", säger Vader "How is that possible?", trots att han tidigare i filmen har gjort klart att han vet mycket väl vem han jagar. Folk har tidigare trott att Vader försöker lura Luke när han säger att han vill störta Kejsaren, men den här dialogen, där han mer eller mindre ljuger för sin Mästare, visar att han är fullkomligt ärlig i slutet av filmen.
 2. Ja, AOTC känns onekligen spännande, med tanke på att vi inte sett fortsättningen än. EpIII tror jag dock kommer bli min favorit, för den delen av sagan känns mest spännande.
 3. Man kan ju se avsnitten som separata filmer i det avseendet att de faktiskt har lite olika stilar, iom att storyn är på olika stadier och att det i vissa fall är olika regissörer och producenter. Man kan tycka att vissa delar av storyn är roligare och snyggare berättade om man bara vill Storymässigt är de dock en helhet.
 4. Bra, för vi har rätt Alien rules!
 5. Jämför själv och upptäck att dialogen och skådespeleriet är precis likadana. Du har nog bara vuxit ifrån Star Wars. Självklart uppskattar du fortfarande de gamla episoderna, för du har bara glada minnen av dem från yngre dagar och har ingen anledning att se annorlunda på dem, men nu när du vuxit upp förväntar du dig att de nya filmerna ska ha vuxit upp med dig. Det har de inte gjort. Målgruppen är fortfarande 12-åringar och det är just den åldersgruppen som idag älskar de nya episoderna. Och vi som inte växer upp, förstås ;) Alien-serien har förresten ballat ur lite i den senaste delen, så det ska bli fantastiskt skönt att få se ettan på bio!
 6. Egentligen känns det ju dumt att diskutera SW i en Alien-tråd, men jag måste påpeka att denna debatt inte bara genomsyras av skilda åsikter, utan även av faktafel: Episod VII-IX kommer inte göras därför att Lucas valde att avsluta sagan i ROTJ. Inte pga att vissa skådisar inte ville vara med(hade det blivit som först tänkt skulle Han ha dött i ROTJ), utan för att Star Wars-skapandet hade tagit knäcken på honom och han kände att han behövde ett avbrott. Sen är det ingen som förnekar att specialeffekter är viktiga i SW. Det har de alltid varit. Men det är alltid storyn som kommer i första rummet och för att berätta denna story används bilder, musik, dialog och specialeffekter. Vill ni veta mer är det bara att fråga ;)
 7. Typ vad Mr Borg sa Det ryktas dock att SW EpIV-VI kommer släppas på DVD nästa höst, men det är ett mycket svagt rykte. Efter boxen -06/07 blir det inget mer. Alien - Director´s Cut ska man se. Så är det bara. En legend som Ridley Scott borde ha gjort detta för längesen!
 8. Jag håller med om att Star Wars är en rymdopera. För den som inte vet det så bygger konstformen film faktiskt på just opera, så på sätt och vis är alla filmer en form av opera. SW är dock av det lite mer opera-inspirerade slaget i jämförelse med den genomsnittliga filmen. Det märks på handling, bildspråk, användandet av ledmotiv i musiken osv. Fr a det sistnämnda är vad som får många att klassa SW som en rymdopera. Sen spelar det ingen roll om berättelsen är en saga, en myt, fantasy eller ens sci-fi; Alla dessa ingredienser står att finna i klassiska operor.
 9. Ooh, vad bra! Men nu propsade jag ju inte på att det skulle ändras, jag bara undrade ;) Om 2 år har man sett TSRA.... Härliga tanke! Sen, om 3-4 år, har man den slutgiltiga versionen av hela sagan på DVD. Ännu bättre tanke! Då kommer alla inse vilken betydelse var och en av episoderna har i det stora sammanhanget.
 10. Vet ni vad? Det slog mig just att jag aldrig sett nån film som heter The Return of the Jedi! Varför är inte Return of the Jedi med i omröstningen? Mark Hamill är f ö i första hand teater- och röstskådis, men gör ibland små cameos i diverse komedier. Alltid lika skoj att se honom eller Carrie Fisher dyka upp från ingenstans och göra nån kul grej!
 11. Nej, vid det här laget kan de ju ha gått tillbaks till medeltiden, det vet man ju aldrig. Förresten, är inte Q lite fusk?
 12. Fast med tanke på att Star Trek utspelas många tusen år efter Star Wars(om vi nu ska utgå från att SW faktiskt har hänt), så är en sådan hypotes onödig. Kom ihåg att Luke bildade en ny Jedi-orden och att den vid det här laget bör ha tusentals medlemmar(däribland E.T. ;) ).
 13. Kom på en sak angående Millennium Falcons hyperdrift: Han Solo säger att den gör "point-five past lightspeed", men det behöver förstås inte nödvändigtvis innebära 1.5 gånger ljushastigheten, bara för att översättaren av filmen tolkar det så. Enligt den officiella Star Wars-siten klassificeras hyperdrifter så att ju lägre nummer de har, desto snabbare är de. Så MF´s 0.5-hyperdrift är mao extremt snabb!
 14. Han Solo säger: "She makes point five past lightspeed", mao 1.5 gånger ljushastigheten. Fast då kanske han menar utan hyperdrive....
 15. Och i de nya, precis lika riktiga Star Wars-filmerna ser vi tydligt hur effektiva Republikens/Imperiets marktrupper kan vara. Deras problem i original-trilogin är att Master Sidious och alla hans undersåtar lider av "over-confidence".
×
×
 • Create New...