Jump to content

AlmostHuman

Ej aktiv
 • Posts

  233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by AlmostHuman

 1. Verkligen illa att det är så. Sådant som får mig att dra mig för att köpa boxen den närmsta tiden. Har som tur är aldrig råkat ut för sådant tidigare, och är glad för det. Trist att inte få bra produkter från början och ännu mer trist att behöva sitta och skicka tillbaka en massa saker för att få det fixat.
 2. Det har jag inte hört någonting om. Var läste du om det?
 3. Behöver vi en speciell tråd för det? Finns ju redan en bra samlingstråd att ta sådant i. Även några speciellt riktade till Blu-ray släppet av TNG. I den ena av dessa trådar länkar Aike till ett gäng recensioner. Medan RoLaren i den andra tråden skriver att ljudet är osynkat till en del avsnitt.
 4. Nja, han har varit med i lite filmer även innan Rob Zombies dito. ;) Tror även att dom flesta betraktade honom som kultskådis innan dessa. Men han hamnade väl lite mer i blickfånget tack vare just dom. Första filmen med honom som jag såg var Spider Baby. Skulle vara kul att ha hans autograf. Och jag minns att Isberg har gjort så tidigare. Kan vara att det är första gången som jag har hört ett uttalande från honom där han verkar helt likgiltig inför om det skall bli fler gäster eller ej. Men vi får väl se om det tillkommer gäster.
 5. Han har ju gjort mer är bara dom filmerna. Han är ju lite av en kultskådis för oss skräckaficionados. Kul att det blir lite nya gäster ibland trots allt. Nu är hemsidan uppdaterad. Ser ut som att det kanske bara blir tre gäster i år. I sådant fall lär det inte bli en resa för mig.
 6. Trevligt att det inte bara jag som är en "gnällspik" när det gäller detta projekt, utan att det finns andra som delar min skepsism. Jag håller med dig kring Micke Persbrandt. Har sett en del filmer med honom och aldrig fastnat eller insett vad det är som så många andra verkar gillar med honom. Enformig är ordet. Och även om det kan tyckas lite kul med en svensk skådespelare i en sådan här stor produktion så känns det inte som att han på långa vägar kan göra Beorn rättvisa. Ett Över huvud taget udda val av skådespelare till den rollen.
 7. Grattis Commander Michels! Hoppas att du får en fin födelsedag tillsammans med nära och kära.
 8. Ny gäst presenterades igår på facebook-sidan. Sid Haig - IMDb Honom har jag sett i många filmer. Gillar speciellt hans insats i filmerna House of 1000 Corpses samt The Devil's Rejects. Två riktigt bra filmer. Skulle gärna ta autograf av honom, men behöver nog en eller ett par till intressanta gäster för att resa ned. Har ju den stundande Star Trek London att ladda upp inför.
 9. Dom där punkterna i slutet ställer jag mig frågande till. På den första så instämmer jag helt i det som skrivs. Givetvis borde man främja att man mer ingående berättar varför man tycker om/inte tycker om den filmen som man nyss har sett. Inte bara nöja sig med "den här filmen var bra/dålig". Den andra punkten bör vara frivillig. Den tredje känns inte alls nödvändig enligt mig och personligen så tänker jag inte göra så utan skriver mitt omdöme som jag själv vill. Eller inte alls. Att ställa krav på hur någon skall göra känns inte alls som något bra som inte heller, i min mening, kommer främja diskussion. Det viktiga är att vi gör något gemensamt och att man följer forumets regler. Inte att kräva hur någon gör när dom ser film, förbereder sitt omdöme eller sättet som man skriver på. Och den fjärde är väl inte ens nödvändig. Alla som är intresserade av att se filmerna borde hålla lite koll på när det börjar dra ihop sig, samt att vi faktiskt bara skall se en film per månad vilket ger gott om tid att upptäcka vilken film som ses just då och när. För det där med när man ser filmen är ju valfritt och tiden man har på sig är lång, vilket gör att en del kanske ser filmen i början av en månad, några i mitten och några andra i slutet. Då känns det lite överflödigt att sitta vid trådstart och spendera tid på att skicka PM till höger och vänster till alla som anmält intresse. Dessutom är vi ju olika aktiva här på forumet vilket gör att vi alla har olika mycket tid att lägga ner på sådant. Tycker inte det är trådstartarens skyldighet att meddela alla andra personligen när man skall se en film. Det syns enligt schemat som fastslås samt att man ser när varje enskild tråd startas. Lite koll själv tycker jag allt att man får ha.
 10. Jag ser Peter Jackson som en av mina favoriter bland regissörer. Har gillat honom ända sedan jag såg Braindead och Bad Taste som nattbio för en herrans massa år sedan. Har inte blivit besviken på någon av hans filmer tidigare. MEN. Jag måste säga att jag är skeptisk till hela det här projektet. Jag tycker att det har kantats av så många bakslag att jag undrar om det inte kommer att återspeglas i slutreslutatet. Allt från problem med att få ihop finansieringen, till att PJ själv sade att han inte ville regissera. Då anlitade man del Toro som förvisso har gjort flera bra filmer, men som inte kändes som rätt man till att regissera filmerna. Och så kastade han in handduken när allt drog ut på tiden och PJ fick själv kliva in i rollen som regissör igen. Mer för att rädda hela skutan från att sjunka, än för att han verkligen såg ut att vilja regissera filmerna. Sedan kom nyheterna om vilka skådespelare som skulle medverka och man fick återigen anledning att rynka på ögonbrynen. En del var bra, andra bara konstiga. Dessutom att det blir i 3D. Fullständigt ointressant för mig, men med lite tur så kan man se filmerna på vanligt sätt på bio, annars lär jag vänta till dom finns för hemmabruk. När så den första trailern dök upp så fick man det hela bekräftat. Det var långt ifrån så intressant och bra som jag hade hoppats på. Och så detta, att inte nöja sig med två filmer, utan göra tre filmer. Jag menar, The Hobbit hade man kunnat göra som en film på runt 3 timmar om man hade velat. Kanske förlängt den sedan när det är dags för släpp på DVD/Blu-ray. Visst, jag förstår att man vill skapa en helhet så att allt hänger ihop. En brygga mellan dessa filmer och LotR-trilogin. Men för mig räcker det gott med att just The Hobbit blir filmatiserad, allt annat känns inte nödvändigt. Som fan av Peter Jacksons filmer och som ett fan till Tolkiens underbara verk, så vill man ju att allt ska bli bra. Men, det finns flera varningssignaler som blinkar för mig. Jag hoppas fortfarande att man lyckas ro det här projektet i hamn, men jag är fortsatt skaptisk till det hela tills motsatsen har bevisats.
 11. Det går väl framåt antar jag. Såg den där "trailern" som läckte ut på nätet i slutet av mars och gillade det jag såg. Det har hela tiden pratats om att det skall bli en exklusiv webbserie, även om man till och från också har hört rykten om att det kanske blir en fullskalig tv-serie trots allt. Men det är inte mycket officiell information som har släppts kring det hela. Bara att avvakta och se vad som händer. Och blir det en webbserie kan vi väl vara säkra på att den också får en geoblock på sig så att inga andra än dom i USA kan se den. Visst finns det sätt att kringgå det på, men ändå. Skall man satsa så skall man göra det ordentligt. Och trots att jag verkligen gillar BSG (nytolkningen) så tycker jag det är lite trist att SyFy mjölkar ur det mesta som går ur konceptet istället för att komma på något nytt och unikt.
 12. Carnage (4/5) Roman Polanskis senaste film är en riktigt bra och underhållande film som mest kan liknas vid ett kammarspel. Filmen baseras på en pjäs och det är lätt att förstå varför. Karaktärer och handling är väldigt välutvecklade och dialogen är mästerlig. Saker och ting börjar relativt lågmält för att sedan utvecklas och sättas på sin spets. Man blandar riktigt bra mellan riktigt dråpliga scener som inbjuder till skratt, medan en del andra mer inbjuder till eftertanke. Skådespelarna är mycket bra och väl valda. Trots den relativt korta speltiden (runt 75 minuter) så lyckas man leverera en film som man inte glömmer i första taget.
 13. Klippet börjar precis när han pratar om just det. Du får prova att klicka lite på länkarna innan du säger att du inte orkar se. ;)
 14. J. Edgar (4/5) Bra biopic över J. Edgar Hoovers liv och leverne. Filmen har ett starkt manus och för regi står Clint Eastwood. Rollistan är full av bra skådepselare som t.ex. Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Judi Dench, mfl. Den är dessutom mycket snygg, med ett perfekt foto, underbara återskapande av den periodens interiör/exteriör, osv. Jag hade hört lite delade uppfattningar om hurvida den här filmen är bra eller ej, men för egen del så var den en positiv överraskning. Man blir sugen på att ta reda på mer om vem denna man var och det är ett av flera tecken på att den har gjort sitt jobb.
 15. Tyrannosaur (5/5) En oerhört bra film signerad Paddy Considine som jag tidigare har sett framför kameran. Här står han istället för filmens manus och regi. Och på vilket sätt som han gör det. Det här är tveklöst den bästa filmen jag har sett dom senaste åren, jag kanske över huvud taget. Oerhört gripande handling och karaktärer. Allt i filmen är på topp. En film som dröjer sig kvar länge efter att man har sett den.
 16. Samma för mig. Det finns vissa gånger då jag inom arbetet behöver befatta mig med facebook, men utöver det försöker jag undvika det som pesten. Den här gången var det en tillfällighet att jag halkade in på mässans facebook-sida. Tur att det inte händer i större utsträckning. ;)
 17. Då kanske du kan ge lite feedback om hur TNG gör sig på Blu-ray som t.ex. bild och ljudkvalité osv.?
 18. 1) Dom som är nya kanske helt enkelt känner att dom inte kommer in i "gänget" och känner att dom har svårt att hitta en plats på forumet. Vet att det händer på nästan alla andra forum som jag regelbundet frekventerar. Vet även att det finns många förklaringar till varför nyanlända inte trivs på forum dom registrerar sig på. Och/eller inte är så aktiva. Ser man på detta forum är det en hel del som registrerar sig, gör några inlägg för att sedan bli mindre och mindre aktiva. Svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör att det blir så, men för en del kan jag tänka mig att det är just så, att dom känner att dom inte får respon på det dom skriver, vare sig det är nya trådar som dom skapat eller svar i redan befintliga trådar. Man borde i vilket fall som helst försöka hitta ett sätt att främja hur nya tas emot så att dom stannar kvar längre. Det kan ju bara vara bra för det här forumet, inte sant? 2) Andra sociala medier stjäl nog en hel del, både personer som annars skulle vara aktiva på ett forum som detta, men även tillfällen att diskutera. Vet att det är så på flera andra ställen där jag hänger, att många har flyttat över sina diskussioner till andra medier och är mycket mindre aktiva på forum, och ibland lämnar dessa helt. Det kan mycket väl vara en förklaring. Har faktiskt själv tänkt det ett par gånger under tiden som jag har varit aktiv här. Kanske att det skulle startas fler diskussioner i nya trådar på forumet om det skrevs om färre nyheter från redaktionen. Kanske. Men ser man till nya som registrerar sig på det här forumet så är det svårt för dessa att på kort tid bilda sig en uppfattning om hur många som är aktiva eller ej. Visst, en registrering kan ha föregåtts av att man har lurkat lite under en tid och sett att det är väldigt låg aktivitet och att man då känner att det är meningslöst att starta en ny diskussion. Men jag tycker inte att få aktiva medlemmar borde vara ett hinder för att prova och starta en ny diskussion/tråd. Visst kan det vara så, men det finns ju så många fler medlemmar på detta forum som skulle kunna vara aktiva, att det inte kan stå och falla helt på er som arbetar i redaktionen. Men visst är det så att just ni kanske får mindre tid att vara aktiva på forumet för att ni lägger mycket tid på det andra. Där kanske det då kan vara på sin plats att antingen flytta fokus lite från just det arbetet till att vara mer aktiva på forumet, alternativ att försöka hitta ännu fler som kan hjälpa till med arbetet till hemsidan, databasen osv. Nyrekretering helt enkelt. Då borde det ge mindre arbetsbörda för alla inblandade och mer tid för alla att göra vad dom vill. Kanske att delta i fler diskussioner här på forumet. Arkivet finns ju. Ser man till vad dess mål är ("I arkivet lägger vi ämnen som det inte har diskuterats i på väldigt länge (5 år eller mer). Dessa ämnen går enbart att läsa. Är det så att du vill diskutera ämnet på nytt, så går det bra att starta ett nytt ämne i den relevanta forumdelen.") så kanske man borde arkivera mera och se om detta kan främja att fler nya trådar skapas. Även om jag personligen inte ser något fel med att äldre trådar används. Det finns ju två delar på detta forum där man kan diskutera annat än just Trek. T.ex. SF eller Fantasy. Att det inte görs i större utsträckning är svårt att svara på. Kanske att det inte är så många här som är intresserade av det, eller att det finns en annan förklaring. Men det finns ju all möjlighet till att diskutera sådant i befintliga delar. Vet inte om det finns möjlighet att öppna upp fler avdelningar på forumet för att kunna diskutera annat. Hänger på en del andra forum och dom flesta har en rätt bra blandning av avdelningar man kan använda sig av. Kanske att det skulle vara bra för detta forum att erbjuda fler avdelningar än dom som finns. Då kanske man kan locka till sig flera att registrera sig och bli aktiva. Men då får man vara medveten om att fokus kan flyttas ännu mer från Star Trek, till att bli ett bredare forum där det kanske i framtiden diskuteras mer om annat än just Star Trek. Då det finns flera för och nackdelar med att göra forumet öppet för mer diskussioner utanför Star Trek. En ny Star Trek-serie skulle nog kunna göra forumet mer livligt. En ny film ger nog inte samma resultat. Det är mer ett tag innan filmen har premiär och efter som diskussioner är som mest livliga. En ny tv-serie skulle kunna spänna över flera år och på så sätt kunna bidra till nya medlemmar och med det diskussioner. Så jag håller med om att det mesta befintliga redan har diskuterats och att en sak som t.ex. en ny tv-serie skulle kunna var något positivt för detta forum. Där tycker jag att ännu fler på detta forum skulle kunna bjuda till och diskutera det som nyanlända skriver om. Om det inte rör sig om inlägg i stil som "Data är bäst" och liknande, som inte direkt ger mycket att svara på. Just nu tycker jag att det är en ganska så liten tapper skara medlemmar som svarar på inlägg som nya medlemmar gör. Fler av dom gamla rävarna borde ta chansen. Kanske att det skulle kunna bidra till en ökad trivsel och mer livliga diskussioner.
 19. Och här hos oss verkar den första säsongen släppas på Blu-ray i början av augusti. Discshop, CDON & Ginza anger alla att release är den 1/8. Får se om det blir ett inköp för mig. Är inte något stort fan av TNG, men troligtvis kan jag inte låta bli. :P Avvaktar nog tills den sjunker lite i pris.
 20. Jag har ett enormt filmintresse som väcktes till liv redan som barn. Så mitt intresse kan gå i vågor. Ibland ser jag uteslutande bara på film och då blir det svårt att kombinera det med att se tv-serier, även om intresset finns där. Och sedan kan det vara precis omvänt. En annan sak jag har märkt med åren är att jag har blivit rätt svårflirtad när det gäller specifikt tv-serier. Griper den inte tag i mig rätt snabbt så sjunker intresset. Kanske inte så konstigt egentligen, men det är både bra och mindre bra. Bra på så sätt att man lätt kan sålla bland dem mindre bra tv-serierna och slippa ödsla tid på dessa. Men mindre bra eftersom man kan missa sådant som blir bra en bit in i serien. En tredje sak som kan påverka mitt tittande på tv-serier är dagens. Oftas yxas dom redan efter en säsong vilket gör att man drar sig från att börja se något innan man vet att den får en eller ett par säsonger till. Jag tror det var så att förra gången jag skulle se B5 så kom det i samma veva när jag förmodligen var mer intresserad av att se film eller någon annan tv-serie. Hade samma problem när jag skulle se om VOY och bara kom en bit in i säsong 3 innan jag tappade intresset. Så för egen del tror jag att jag bör planera in en omtitt på B5, eller vad det nu än må vara och ta det när man är, mer eller mindre, 100%-igt sugen på det. Annars blir det bara halvdant och man tappar fokus. Jag hoppas att ditt intresse hålls upp nu när du har mer tid att fokusera på serien. Jag håller med dig helt där. En klart intressant karaktär som WK gör på ett bra sätt. Jag minns att jag också blev positivt överraskad av att han var så bra. Där sätter du huvudet på spiken. Dem flesta som jag har pratat med, inklusive mig själv, har alltid upplevt början av serien på det sättet. Kanske det på sätt och vis återspeglar hur det var att göra tv-serier förr. Man hade mycket som stod på spel, men samtidigt hade man ju mer svängrum än vad man har i dag. Det kunde ta lite tid på sig förr, medans det är fullt ös från start nu, annars verkar tv-serierna dödsdömda. Var merparten av svaren, att den blev bra runt det avsnittet? Intressant. Har aldrig haft någon vidare koll på det. Själv minns jag ej exakt när jag började gilla B5, mer än att det tog ett tag. Jag kan nog personligen tacka att mitt intresse hölls upp för att jag såg B5 när den visades på tv. Då hade man något fast en gång i veckan att se fram emot. Det var på den tiden när man inte tyckte att det gjorde något att man fick vänta på att se ett avsnitt och inte heller att den visades i en reklamkanal. Nu vill jag helst följa något när den finns tillgänglig på DVD, så att man kan se det i eget tempo och när man vill. Vet inte om jag skulle följa en serie som B5 om den visats i dagsläget. Troligtvis inte, eftersom det jag tittar på bör fånga mig rätt omgående innan jag tappar intresset och börjar se mig om efter annat. Jag kan hålla med dig där. Det är både en styrka och svaghet hos B5. Jag både håller med dig, och inte. Jag gillar effekter från den äldre skolan och kan tycka att dom många gånger slår dagens effektstinna filmer och tv-serier. Samtidigt har man ju blivit mer kräsen med åren och kan tycka att effekterna i B5 skaver en del, här och där.
 21. Många åsiker kring detta och flera av dom bra och intressanta. Precis som det skall vara. Kul! Jag är som sagt med, oavsett vad vi än beslutar.
 22. För egen del känns det som att jag skulle kunna ro det hela i land rent ekonomiskt, men jag kan inte ge några garantier. Jag har inte pengar nu, men skulle kunna få ihop det som behövs med att jobba lite extra och spara. Tyvärr kan ju saker hända på vägen som gör att det inte går, så därför känns det som att jag inte kan boka något nu. Så om du hittar någon annan som vill dela med dig Pjotr'k så ta den. Annars så vet du att mitt intresse finns kvar och att jag kan slå till, bara att jag måste vänta ett tag för att se så att allt rullar på med inkomster och besparingar. Om inte annat kanske man kan mötas upp på FedCon om vi är fler från detta forum som åker? Skulle vara trevligt tycker jag.
 23. Det där med att "alla" besöker facebook först är en sanning med modifikation. Själv bojkottar jag facebook in i det sista och vet att många andra gör det med. Och saken med Isberg och hans mässor är att han verkar ha glömt bort hur han gjorde innan facebook uppstod. Det är ju inte mycket extra jobb med att uppdatera sin hemsida i samma veva som han gör enn uppdatering på facebook och även andra sociala medier om han skulle ha sådana. Som THT säger så är han nog bara lat.
 24. Jaså. Okej, då hoppas jag för din skull att han dyker upp. Vore lite synd om du missar det hela eller inte har lust att åka om han inte dyker upp.
×
×
 • Create New...