Jump to content

Unkas

Stjärnflottstaben
 • Posts

  2,428
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Unkas

 1. Undrar om han kommer att hålla sig till en timme om dagen eller kör ST-maraton emellanåt.
 2. R.I.P Leonard Nimoy He Lived Long And Prosper
 3. Pacific Rim är också i stor sett en kopia på vad man gjorde i Japan för 10-20 år sedan. Men inte säger Hollywood att man kopierat inte. Jag är faktiskt irriterad över att de tar asiatiska ideer och presenterar det som sina egna. Samma med Hunger Games, samma med Matrix. Om amerikanarna gör något kan man vara säker på att det gjorts någon annan stans för minst 10 år sedan.
 4. Är man lite elak kan man anta att en slice oftast inte är nog för en amerikan. Jag åt Pizza i Chicago och den var tjock och mättande. Låg bland annat små små köttbullar på. Mummsig var den. Skulle gärna se att Chicago-pizzan introducerades i Sverige.
 5. Och om du tittar på moln kommer du känna igen många former. Kanske ser du en tårta, med det betyder inte att molnet är gjort av gräde och sockerkaka.
 6. De har visserligen inte känslor som hämndlystnad och fruktan, men inte heller känslor som respekt och empati. Visserligen inget som militären byr sig när de vill ha en mördarrobbot, men det gör argumenen väldigt svaga.
 7. Slutet på Flykten från LA är enligt mig bästa filmslutet i historien. Man bråkar inte med Plisken utan konsekvenser.
 8. Tycker Fast and Furious fick en nytändning med förra filmen. Men det är nog väldigt mycket en grabbfilm. Jag är grabb och gillade filmen och hoppas på nästa. Iron Man kan blir lite irriterande då han är så ENORMT egotrippad, men jag tycker han är underhållande. Sammspelet med de andra hjältarna i Avengers funkade också bra (även om manuset ofta verkade ogenomtänkt) och således ser jag fram emot den tredje filmen.
 9. Spänande klipp, är inte så överförtjust i deras kostymer dock. Tanken går till "Men in Tights".
 10. Kul klipp med lite humor. Kan tänka mig se mer.
 11. Håller med. Definitivt bästa hittills. Hoppas på liknande aktion eftersom de ska föra ihop samma personer igen. Trailern till Iron Man verkar väldigt mörk, påminner lite om Batman. Allt verkar gå åt pipan. Frågan är om det fungerar? Vet inte riktigt vad jag ska tro.
 12. Nyheter som denna gör min nyfiken till tusen, och så vet jag att vi under min livstid inte kommer kunna göra annat än att spekulera om det fins liv där eller inte.
 13. Fräckaste trappan jag sett på länge, och den bilden gjorde sig väldigt bra där också.
 14. Lite nyfiken blir man. Även om jag är skeptisk till Nytt Star Wars. Men kanske dessa skådespelare kan hjälpa till med att göra övergången från de gammla filmerna trovärdig.
 15. Sjukt engagerat! Måste tagit lång tid att bygga och får till detta klippet.
 16. Definitivt ett av minna favoritavsnitt ur alla Star Trek serier. Troligen det appsolut mest komiska också. Ska hedra 45 års jubileét med att se avsnittet i kväll, följt av Trials and Tribble-actions.
 17. Välkommen Exterus! Hoppas du ska trivas.
 18. Kapa en gammal Bird of Pray så är du redo att resa i tiden. Visst verkar det aningen enkelt. Jag tänkte när jag såg om filmen att om det är så enkelt för Kirk och gänget, vad hindrar andra samvetslösa individer från att tidsresa. Längre än så kom jag dock inte. När man har Spock med sig blir även det svåra enkelt, och det är få som har en besättningsmedlem av Spocks kaliber. -Extremt primitiv och paranoid kultur! Det är vad Kirk kallar 1986, Jag frågar mig om vi i dag år 2012 egentligen skilljer oss så mycket från den beskrivningen.
 19. Finns ingen film som innehåller mer humor än "The Voyage Home". Hela tiden blir jag pepprad med klassiska repliker. Bones får mer utrymme än vanligt med sinna åsikter, och det älskar jag. -What is this, the Dark Ages? Underbart! Klämtjäckare Star Trek finns väll inte. Förutom Chekov som råkar "snubbla", och att det är lite väl blött på Jorden, så är det ingen drama eller död i hela filmen. Alla filmer behöver inte innehålla ond bråd död, massförsörelsevapen och hot om galaktiskt krig, vilket måste övervinnas. Dock finns en nackdel, en stor sådan. Vi befinner oss inte ute i rymden, vi befinner oss inte i Star Trek-universumet, utan här och nu i vår tid. Detta är något som för mig tar bort mycket av den riktigt ST-känslan. Men jag kan ha överseende med detta och njuter ändå till fullo. Något som är väldigt skrämmande är den fokus filmen sätter på hur vi behandlar vår jord. Vad som är änn mer tragiskt är att ämnet i dag är minst lika aktuellt och viktigt att belysa, som det var för 26 år sedan. Situationen för valarna i dag är bättre, även om det pågår för mycket jakt i "forskningssyfte", vilket bara är ett svepskäl för att kunna fortsätta fånga valar. Kärnkraften är ständigt på tapeten, och efter katastrofen i Japan har debatten blivit änn hetare. Föroreningen av vår atmosfär fortsätter, och trotts allt tal om att dra ner på utsläpp visar ingen statestik att vi i dag är på väg i rätt riktning. Våra bilars utsläpp kommer knappast att minska, utan troligen öka då allt fler bilar rullar på jordens gator. Allt som allt är filmen toppen och precis lika relevant i dag som 1986. På grund av att den är så lättsam och full av humor är det för mig en favoritfilm, och en av de ST-filmer jag sett flest gånger. Som ST är det så bra det kan bli och jag ger den toppbetyg.
 20. Röst laggd på TOS. Heja Kirk!! Han kan droppkicka sig till seger.
 21. Jag följer Hans inlägg på Facebook. Skulle vara tråkigt om jag inte kunde fortsätta med det. Hans inlägg har ofta en twist av Takai-humor. Underhållande och lättsamt, även när det är allvar.
 22. Är tung lika med att den har större dragningskraft? I så fall, och förutsatt att det fins liv där, blir min omedelbara fråga hur livet har anpassats till följd. Plattare mäniskor kanske :P
 23. Intresant att Klingons och Klingoni fortfarande är så populärt med tanke på att vi inte sett något nytt med Klingon på många långa år. Kan tycka att något som inte är aktuellt i dag skulle försvinna. Kanske är det för att språket i sig är olikt andra språk i uttryck och agrisivitet.
 24. Green Lantern 3/5 http://www.imdb.com/title/tt1133985/ Fans egentligen inget jag ogillade med filmen. Kanske lite lång till innan han bestämde sig för att vara Green Lantern, men i övrigt underhållande. Skulle gärna se en uppföljare. Ryan Reynolds är underhållande som vanligt, och är på ett ungefär som i alla sina filmer. Men det funkar och han är trovärdig. Filmen är ingen fullträff och har inte det där lilla extra, men helt klart sevärd.
 25. Kan inte hålla med om det. Tycker att romansen är en parentes till huvudberättelsen. Om det är något jag tycker är ur karaktär i filmen är det hela ideén att Federationens ledare skulle gå med på att göra något sådant som att flytta ett helt folk. Tur Picard kom dit så det kommer på bättre tankar. PS. Den lilla joysticken som Riker styr Enterprise med är kanske kul, men inte helt trekkig känner jag.
×
×
 • Create New...