Jump to content

Nina Janeway

Stjärnflottan
 • Posts

  432
 • Joined

 • Last visited

About Nina Janeway

 • Birthday 10/24/1985

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna

Recent Profile Visitors

3,808 profile views

Nina Janeway's Achievements

Örlogskapten

Örlogskapten (8/15)

0

Reputation

 1. Jodå, men det är också ett smeknamn för norra Florida. Om du tittar på denna kartan över Florida så ser du att statens norra del ser ut som ett handtag (= "handle" på engelska). Därav namnet The Panhandle! Hela Florida, däremot, ser ut som en upp-och-nervänd lågklackad stövel. :P
 2. Haha, vad kul att snubbla över den här tråden! Får väl uppdatera den utifall någon skulle vara fortsatt intresserad av att följa min livskrönika. :lol: Men, jag frågade ju ursprungligen om er andras liv också... Jösses vad tiden har gått fort, va? Hawaii känns nästan fjärran... (bor ju i Florida nu) Golfkrogen tänker jag faktiskt på ibland, det var en bra och kul erfarenhet. Flygvärdinneplanerna lade jag ned, och Hawaii återvände jag till redan samma år. Så går det när man råkar ut för något som kallas kärlek. Tro mig, det var en enorm lättnad att få slut på det lidande som innebar det dåvarande långdistansförhållandet mellan mig och min man. Det är något jag aldrig mer kommer att ge mig in på. Ångesten, oron, den hjärtskärande längtan, telefonkortskostnaderna, väntan, svårighet att tänka på någonting annat... Curious, som Tuvok brukade säga. Är det någon här som har erfarenhet av långdistansförhållanden? Berätta gärna!
 3. Supreme Commander JAF: Tja, Orlando ligger ca 15 mil härifrån, så jag skulle nog inte påstå att det är nära. :P Med amerikanska mått kanske! Nästa gång jag åker dit blir när IKEA öppnar i höst. Nej, jag har faktiskt inte besökt Kennedy Space Center. Funderade på det inför uppskjutningen av Christer Fuglesangs raket i december förra året, men eftersom det oförutsägbara vädret medförde att de fick skjuta upp uppskjutningen (haha!) flera gånger tänkte vi att det inte skulle vara värt att chansa den långa bilturen på att överhuvudtaget få se något. Dessutom skedde det på kvällstid och då ser man inte lika mycket som på dagtid, tycker jag. Jag vill gärna utforska Florida mer än vad jag har gjort, det är en stor stat och jag har hört att det är fint uppe i norr (Panhandle). Förra året körde vi ända ner till Key West när min mamma kom på besök, det var kul! På vägen åkte vi luftbåt i Everglades, vilket tyvärr visade sig vara slöseri med både tid och pengar.. vi fick nämligen inte mycket valuta för pengarna. Argh. Så om du är intresserad av Everglades, åk inte till Everglades City. Men men, Key West var mysigt och pittoreskt, där badade vi i havet för första gången sedan Hawaii (det hade gått fem månader) och åt en riktigt god amerikansk hamburgare på Sloppy Joe's.
 4. Not anymore! Jag bor numera i Tampa, Florida, USA. Oj vad tiden går.
 5. Jag har en mycket bred musiksmak som sträcker sig från The Beatles och Creedence Clearwater Revival till trance/techno. Därimellan är mitt absoluta favoritband U2, följt av Elton John, Enigma, Madonna, Kent, Dream Theater, Metallica, mfl.
 6. Mrs Rikers inlägg stämmer mycket bra överens med mina åsikter om DS9. Inte så konstigt att vissa bajoranska kvinnor är aggressiva, de har anledning till det! En viss Cardassisk ockupation... Det är svårt att välja vem som är bäst, men jag röstade ändå på Garak. De allra flesta karaktärer utvecklas på ett intressant sätt i serien. Nog, javisst, men mest Odo tycker jag. Odo tror jag är DS9s svar på Data, EMH och Seven of Nine. Vad de har gemensamt är att de som gelémassa/robot/fotonkraftfält/cyborg i början är lite utanför gemenskapen/smått mobbade, men med tiden får ökad respekt av de andra i besättningen. De strävar efter att bli så mänskliga som möjligt. Förutom det som ni andra redan har sagt i den här tråden, så får jag väl lägga till Odos romans med Kira. Scenen med deras första kyss är obetalbar. Det jag ändå gillar mest med DS9 är att handlingen utspelas på en rymdstation, vilket skiljer DS9 från de andra ST-serierna. Upptäcksresande ombord på ett skepp får vi ju i form av USS Defiant och skyttlarna, som kompletterar stationen utmärkt. Det är spännande intriger med allt möjligt folk som kommer och går på stationen, och Dominionkriget är en av de bästa story arcs (svenskt ord?) jag någonsin har bevittnat på TV. Det faktum att så många avsnitt ägnas åt kriget, och det crescendo/klimax som utgör finalavsnittet (What You Leave Behind), är otroligt spännande och välgjort.
 7. The Voyage Home är min favoritfilm just p.g.a att den är så himla rolig. Favoritscenen är helt klart när Spock tar hand om punkaren. *skrattar fortfarande* :lol:
 8. Ja, det var någon i den här tråden som frågade om ST någonsin har tagit upp homosexualitet. *tänker efter* ..... Jag har sett merparten av alla avsnitt som har gjorts, och det närmaste jag kan komma är DS9-avsnittet när Jadzia Dax kysser Lenara. Egentligen kysser hon ju det manliga "medvetande" eller "själ" som för tillfället råkar befinna sig i en kvinnas kropp... iaf, visst borde Star Treks framtidsvision även inkludera homosexualitet. Det var ju Gene Roddenberry som "uppfann" ST, och i det avseendet skulle det vara intressant att få reda på vad han ansåg om homosexualitet. Fråga Majel Barrett kanske? Visst är det upp till andra begåvade filmfolk att hålla Star Trek vid liv då Gene är död, och i dagens moderna samhälle torde det finnas plats för homosexualitet även i ST. Å andra sidan handlar ST huvudsakligen om utforskning av rymden och förbindelser med utomjordingar, inte kärlek och sex (vilket borde förbli en minoritet). Såpoperor finns det gott om! Jag antar att du med 'naturliga orsaker' avser det sätt som en man och kvinna oftast får barn på; gammal hederligt sex som förutsätter att båda parter är fertila och någorlunda friska. Det är klart att ett samkönat par inte kan få barn med varandra på naturlig väg, vilket då medför att de antingen får hitta en spermadonator/surrogatmamma, eller adoptera. Det där med kärnfamiljen är det gamla klassiska (kristna) synsättet som i mina ögon inte ska förhindra homosexuella från att skaffa barn. Jag anser att de har lika mycket rätt att vara föräldrar som heterosexuella, och argumentet att barnet till ett homosexuellt par kommer att bli mobbat håller inte. Vilket barn som helst kan bli mobbat, av alla möjliga orsaker. För att återvända till ämnet så hoppas jag att vårt samhälle fortsätter att öka toleransen och respekten för homosexuella, och att George Takei inte blir nekad roller p.g.a sin sexuella läggning.
 9. Whoa! Snyggare biosalong får man leta efter! *impad* Jag tittar ofta på HGTV och Look What I Did, men det avsnittet har jag ännu inte sett... Men ja, tänk om man vore snuskigt rik så man kunde slänga pengar på sådana onödiga saker. :P Min man kan mycket om byggbranschen, samtidigt som han har väldigt bestämda åsikter, så jag tvivlar starkt på att han skulle tillåta såpass omfattande Star Trek-inredning i vårt hem. Han gillar nämligen inte Star Trek lika mycket som jag gör. <_< :P Det jag tycker mest om angående Star Trek-inredningsdesign är de rundade formerna på dörr- och fönsterkarmer m.m. Jag skulle gärna vilja bo i ett hus med fönster i ett sluttande tak, precis som hytterna i Star Trek. Det skulle släppa in mycket ljus (i kontrast till Tony Alleynes något mörklagda hem) och öppna upp utrymmet en hel del. Jag älskar träbågen på Enterprise D-bryggan. Genial och vacker design som går hand i hand med de jordnära beigefärgade väggarna. De annars gråa väggarna blir enformiga i längden, speciellt på Enterprise NX-01, därför är LCARS-skärmar sköna färgklickar. Både Federation- och Cardassian-skärmar (DS9) är snygga tycker jag!
 10. Vad heter den? Det finns flera böcker av Christie Golden som just handlar om Voyager-besättningens liv efter Endgame, varav den första heter Homecoming. Jag antar att det är den som Herman syftade på. Kolla in Star Trek Store, eller för all del SF-Bokhandeln. Om du är ute efter gratis fan fiction kan jag rekommendera Voyager Virtual Season Project. Trevlig läsning! Jag skrev på petition-listan för länge sedan, men jag tvivlar på att en Voyager-film någonsin kommer att göras. Precis som Unkas sa, så var Endgame ett mycket bra avslutningsavsnitt. Miral Paris föds i samma ögonblick som Voyager taxar tillbaka mot Jorden. Mirakel i dubbel bemärkelse.
 11. Hmm, på sätt och vis kanske vi väljer vår sexuella läggning, men mest av allt tror jag att det är en slumpmässig uppenbarelse som kan ske närsomhelst i livet. Läggningen tror jag inte vi bestämmer bara sådär, det är något som växer fram. Sedan utifrån det väljer vi vilket kön vi dras till. Självklart är det som Mr Tuvok sa, att George Takeis avslöjande inte förändrar någonting. TOS-avsnitten och -filmerna är ju redan inspelade sedan många år tillbaka. Nu har jag inte läst artikeln, så jag vet inte när George "blev" gay. Sen vad T'Pol sa om att alla hånglar med alla, håller jag med om då människan är nyfiken till naturen och ofta utforskar båda könen, oavsett ursprunglig sexuell läggning. Dock verkar det som att sex mellan två kvinnor är mer socialt accepterat än sex mellan två män, åtminstone i den moderna västvärlden; min man t.ex anser att det förstnämnda är mer naturligt, men det sistnämnda är äckligt. Jag är mer liberal, jag anser att båda "former" är fullt naturliga och grundläggande mänskliga behov och beteenden. Go George! Känner ni till någon annan homosexuell Star Trek-skådis?
 12. T'Pol är 66 år gammal. Det avslöjas i ett avsnitt i början av säsong fyra.
 13. Yay! Jag gillar också Dean Koontz! Phantoms var sååå bra. Just nu läser jag The Door to December. Någon som har läst den? Den hemskaste filmen jag någonsin har sett är den franska Irreversible. Den klassificeras inte som skräckfilm, utan snarare som extremt våldsam thriller/kriminaldrama, men det finns ingen skräckfilm som har påverkat mig som Irreversible har gjort. Se till att läs recensioner runtom på nätet innan du ser den, please. Det är en stark varning... Som mainstream-skräckfilmer tycker jag att The Hills Have Eyes och The Ring (amerikanska versionen) var bra. Ringu var okej, men Ju-On verkar vara bättre än The Grudge.
 14. Ey, b00t3r, var fick du din bakgrundsbild ifrån? Skulle du kunna posta den här, fast inte som en skärmdump (förstås)? :P Den är jättesnygg! *vill ha* Min bakgrundsbild är ett snyggt foto på en palm nere i Key West, där jag var på besök för en månad sen.
×
×
 • Create New...