Jump to content

Nina Janeway

Stjärnflottan
 • Posts

  432
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nina Janeway

 1. Jodå, men det är också ett smeknamn för norra Florida. Om du tittar på denna kartan över Florida så ser du att statens norra del ser ut som ett handtag (= "handle" på engelska). Därav namnet The Panhandle! Hela Florida, däremot, ser ut som en upp-och-nervänd lågklackad stövel. :P
 2. Haha, vad kul att snubbla över den här tråden! Får väl uppdatera den utifall någon skulle vara fortsatt intresserad av att följa min livskrönika. :lol: Men, jag frågade ju ursprungligen om er andras liv också... Jösses vad tiden har gått fort, va? Hawaii känns nästan fjärran... (bor ju i Florida nu) Golfkrogen tänker jag faktiskt på ibland, det var en bra och kul erfarenhet. Flygvärdinneplanerna lade jag ned, och Hawaii återvände jag till redan samma år. Så går det när man råkar ut för något som kallas kärlek. Tro mig, det var en enorm lättnad att få slut på det lidande som innebar det dåvarande långdistansförhållandet mellan mig och min man. Det är något jag aldrig mer kommer att ge mig in på. Ångesten, oron, den hjärtskärande längtan, telefonkortskostnaderna, väntan, svårighet att tänka på någonting annat... Curious, som Tuvok brukade säga. Är det någon här som har erfarenhet av långdistansförhållanden? Berätta gärna!
 3. Supreme Commander JAF: Tja, Orlando ligger ca 15 mil härifrån, så jag skulle nog inte påstå att det är nära. :P Med amerikanska mått kanske! Nästa gång jag åker dit blir när IKEA öppnar i höst. Nej, jag har faktiskt inte besökt Kennedy Space Center. Funderade på det inför uppskjutningen av Christer Fuglesangs raket i december förra året, men eftersom det oförutsägbara vädret medförde att de fick skjuta upp uppskjutningen (haha!) flera gånger tänkte vi att det inte skulle vara värt att chansa den långa bilturen på att överhuvudtaget få se något. Dessutom skedde det på kvällstid och då ser man inte lika mycket som på dagtid, tycker jag. Jag vill gärna utforska Florida mer än vad jag har gjort, det är en stor stat och jag har hört att det är fint uppe i norr (Panhandle). Förra året körde vi ända ner till Key West när min mamma kom på besök, det var kul! På vägen åkte vi luftbåt i Everglades, vilket tyvärr visade sig vara slöseri med både tid och pengar.. vi fick nämligen inte mycket valuta för pengarna. Argh. Så om du är intresserad av Everglades, åk inte till Everglades City. Men men, Key West var mysigt och pittoreskt, där badade vi i havet för första gången sedan Hawaii (det hade gått fem månader) och åt en riktigt god amerikansk hamburgare på Sloppy Joe's.
 4. Not anymore! Jag bor numera i Tampa, Florida, USA. Oj vad tiden går.
 5. Jag har en mycket bred musiksmak som sträcker sig från The Beatles och Creedence Clearwater Revival till trance/techno. Därimellan är mitt absoluta favoritband U2, följt av Elton John, Enigma, Madonna, Kent, Dream Theater, Metallica, mfl.
 6. Mrs Rikers inlägg stämmer mycket bra överens med mina åsikter om DS9. Inte så konstigt att vissa bajoranska kvinnor är aggressiva, de har anledning till det! En viss Cardassisk ockupation... Det är svårt att välja vem som är bäst, men jag röstade ändå på Garak. De allra flesta karaktärer utvecklas på ett intressant sätt i serien. Nog, javisst, men mest Odo tycker jag. Odo tror jag är DS9s svar på Data, EMH och Seven of Nine. Vad de har gemensamt är att de som gelémassa/robot/fotonkraftfält/cyborg i början är lite utanför gemenskapen/smått mobbade, men med tiden får ökad respekt av de andra i besättningen. De strävar efter att bli så mänskliga som möjligt. Förutom det som ni andra redan har sagt i den här tråden, så får jag väl lägga till Odos romans med Kira. Scenen med deras första kyss är obetalbar. Det jag ändå gillar mest med DS9 är att handlingen utspelas på en rymdstation, vilket skiljer DS9 från de andra ST-serierna. Upptäcksresande ombord på ett skepp får vi ju i form av USS Defiant och skyttlarna, som kompletterar stationen utmärkt. Det är spännande intriger med allt möjligt folk som kommer och går på stationen, och Dominionkriget är en av de bästa story arcs (svenskt ord?) jag någonsin har bevittnat på TV. Det faktum att så många avsnitt ägnas åt kriget, och det crescendo/klimax som utgör finalavsnittet (What You Leave Behind), är otroligt spännande och välgjort.
 7. The Voyage Home är min favoritfilm just p.g.a att den är så himla rolig. Favoritscenen är helt klart när Spock tar hand om punkaren. *skrattar fortfarande* :lol:
 8. Ja, det var någon i den här tråden som frågade om ST någonsin har tagit upp homosexualitet. *tänker efter* ..... Jag har sett merparten av alla avsnitt som har gjorts, och det närmaste jag kan komma är DS9-avsnittet när Jadzia Dax kysser Lenara. Egentligen kysser hon ju det manliga "medvetande" eller "själ" som för tillfället råkar befinna sig i en kvinnas kropp... iaf, visst borde Star Treks framtidsvision även inkludera homosexualitet. Det var ju Gene Roddenberry som "uppfann" ST, och i det avseendet skulle det vara intressant att få reda på vad han ansåg om homosexualitet. Fråga Majel Barrett kanske? Visst är det upp till andra begåvade filmfolk att hålla Star Trek vid liv då Gene är död, och i dagens moderna samhälle torde det finnas plats för homosexualitet även i ST. Å andra sidan handlar ST huvudsakligen om utforskning av rymden och förbindelser med utomjordingar, inte kärlek och sex (vilket borde förbli en minoritet). Såpoperor finns det gott om! Jag antar att du med 'naturliga orsaker' avser det sätt som en man och kvinna oftast får barn på; gammal hederligt sex som förutsätter att båda parter är fertila och någorlunda friska. Det är klart att ett samkönat par inte kan få barn med varandra på naturlig väg, vilket då medför att de antingen får hitta en spermadonator/surrogatmamma, eller adoptera. Det där med kärnfamiljen är det gamla klassiska (kristna) synsättet som i mina ögon inte ska förhindra homosexuella från att skaffa barn. Jag anser att de har lika mycket rätt att vara föräldrar som heterosexuella, och argumentet att barnet till ett homosexuellt par kommer att bli mobbat håller inte. Vilket barn som helst kan bli mobbat, av alla möjliga orsaker. För att återvända till ämnet så hoppas jag att vårt samhälle fortsätter att öka toleransen och respekten för homosexuella, och att George Takei inte blir nekad roller p.g.a sin sexuella läggning.
 9. Whoa! Snyggare biosalong får man leta efter! *impad* Jag tittar ofta på HGTV och Look What I Did, men det avsnittet har jag ännu inte sett... Men ja, tänk om man vore snuskigt rik så man kunde slänga pengar på sådana onödiga saker. :P Min man kan mycket om byggbranschen, samtidigt som han har väldigt bestämda åsikter, så jag tvivlar starkt på att han skulle tillåta såpass omfattande Star Trek-inredning i vårt hem. Han gillar nämligen inte Star Trek lika mycket som jag gör. <_< :P Det jag tycker mest om angående Star Trek-inredningsdesign är de rundade formerna på dörr- och fönsterkarmer m.m. Jag skulle gärna vilja bo i ett hus med fönster i ett sluttande tak, precis som hytterna i Star Trek. Det skulle släppa in mycket ljus (i kontrast till Tony Alleynes något mörklagda hem) och öppna upp utrymmet en hel del. Jag älskar träbågen på Enterprise D-bryggan. Genial och vacker design som går hand i hand med de jordnära beigefärgade väggarna. De annars gråa väggarna blir enformiga i längden, speciellt på Enterprise NX-01, därför är LCARS-skärmar sköna färgklickar. Både Federation- och Cardassian-skärmar (DS9) är snygga tycker jag!
 10. Vad heter den? Det finns flera böcker av Christie Golden som just handlar om Voyager-besättningens liv efter Endgame, varav den första heter Homecoming. Jag antar att det är den som Herman syftade på. Kolla in Star Trek Store, eller för all del SF-Bokhandeln. Om du är ute efter gratis fan fiction kan jag rekommendera Voyager Virtual Season Project. Trevlig läsning! Jag skrev på petition-listan för länge sedan, men jag tvivlar på att en Voyager-film någonsin kommer att göras. Precis som Unkas sa, så var Endgame ett mycket bra avslutningsavsnitt. Miral Paris föds i samma ögonblick som Voyager taxar tillbaka mot Jorden. Mirakel i dubbel bemärkelse.
 11. Hmm, på sätt och vis kanske vi väljer vår sexuella läggning, men mest av allt tror jag att det är en slumpmässig uppenbarelse som kan ske närsomhelst i livet. Läggningen tror jag inte vi bestämmer bara sådär, det är något som växer fram. Sedan utifrån det väljer vi vilket kön vi dras till. Självklart är det som Mr Tuvok sa, att George Takeis avslöjande inte förändrar någonting. TOS-avsnitten och -filmerna är ju redan inspelade sedan många år tillbaka. Nu har jag inte läst artikeln, så jag vet inte när George "blev" gay. Sen vad T'Pol sa om att alla hånglar med alla, håller jag med om då människan är nyfiken till naturen och ofta utforskar båda könen, oavsett ursprunglig sexuell läggning. Dock verkar det som att sex mellan två kvinnor är mer socialt accepterat än sex mellan två män, åtminstone i den moderna västvärlden; min man t.ex anser att det förstnämnda är mer naturligt, men det sistnämnda är äckligt. Jag är mer liberal, jag anser att båda "former" är fullt naturliga och grundläggande mänskliga behov och beteenden. Go George! Känner ni till någon annan homosexuell Star Trek-skådis?
 12. T'Pol är 66 år gammal. Det avslöjas i ett avsnitt i början av säsong fyra.
 13. Yay! Jag gillar också Dean Koontz! Phantoms var sååå bra. Just nu läser jag The Door to December. Någon som har läst den? Den hemskaste filmen jag någonsin har sett är den franska Irreversible. Den klassificeras inte som skräckfilm, utan snarare som extremt våldsam thriller/kriminaldrama, men det finns ingen skräckfilm som har påverkat mig som Irreversible har gjort. Se till att läs recensioner runtom på nätet innan du ser den, please. Det är en stark varning... Som mainstream-skräckfilmer tycker jag att The Hills Have Eyes och The Ring (amerikanska versionen) var bra. Ringu var okej, men Ju-On verkar vara bättre än The Grudge.
 14. Ey, b00t3r, var fick du din bakgrundsbild ifrån? Skulle du kunna posta den här, fast inte som en skärmdump (förstås)? :P Den är jättesnygg! *vill ha* Min bakgrundsbild är ett snyggt foto på en palm nere i Key West, där jag var på besök för en månad sen.
 15. Jag håller med B'Elanna. Vulcan-öron står inte ut lika mycket som alvers. Fast å andra sidan är Arwens öron speciellt utmärkande på bilden i denna tråds första inlägg, det finns säkert andra alvöronvarianter. DÅ kan man säga att det kanske inte finns nån skillnad mellan dem afterall. :vulcan:
 16. Belated Happy New Year from Tampa Säger jag som tillbringade tolvslaget med att sitta på min veranda och smutta på en öl tillsammans med Keith. Sen fortsatte vi att kolla på DS9. Vad gjorde ni andra på nyår?
 17. (Whoa, har inte postat i forumet på drygt ett år nu) Åh vad jag är glad över att jag äntligen började titta på DS9! Jag har i skrivande stund kommit till säsong fyra, vilket innebär att jag har en bit kvar tills jag får uppleva utbytet Jadzia-Ezri (vad dum man är som läser spoilers :P). Efter att ha läst igenom denna tråd, verkar det som att karaktärsbytet är något att se fram emot. Det bästa Jadzia-avsnittet hittills anser jag vara 3x25 Facets. Visst finns det andra avsnitt där hon har utvecklats, men det är i detta avsnittet så roligt att se hur Dax-symbiontens tidigare värdar var och en återigen får komma till liv i utvalda värdkroppar. Man får en bättre insikt i rasen Trill's kultur och levnadssätt. Skönast var ju Odo's gestaltning som the Old Man, haha! Jadzia är en väldigt ödmjuk, mångsidig (!) och modig karaktär. Hon kan både ruinera Ferengis vid Tongo-bordet samt sparka Klingon-karate. Som Unkas säger så vill man för det mesta att de goda ska överleva, men å andra sidan, fiction måste ha inslag av realism för att kunna bli en bra och populär serie, bok eller vad det nu kan vara. Död måste förekomma, men det beror förstås helt och hållet på vilken genre det är. Kriminaldeckare har väl uppenbarligen ganska många inslag av död, medan en tecknad barnfilm borde vara färgglad, oskyldig och söt! :P Faktum är att Star Trek kanske borde ha haft mer inslag av realism på sina ställen. Även om jag inte har kommit till säsong sju, tror jag att det är en bra förändring för serien att Jadzia dör. Hon är en sedvanligt mer framstående karaktär än Tasha Yar, tycker jag. I'm all for it.
 18. Det är ju bra. Själv skulle jag gärna hitta någon tack vare Star Trek, eller någon annan TV-serie/musikgrupp jag älskar. Vad sägs om att gifta sig i lämplig Star Trek-uniform på en strand i Hawaii? Det är en dröm jag har!
 19. Hej på er! Jag har inte varit inloggad på ett halvår eller nåt... Vad lustigt att denna tråden handlar om just relationer, då jag just är i färd med att komma över diverse bekymmer relaterat till just sådant. *suck* Mannen ifråga tycker inte om Star Trek lika mycket som jag, och jag vet inte om det hade blivit några eventuella TV-tittande-konflikter. Visserligen finns det väl inga enkla, "perfekta" relationer utan smågnabbande, men den dag då jag får en kille, hoppas jag att vi två kan titta på Star Trek tillsammans, och diskutera och reflektera såsom jag älskar att göra. Jag har haft ett långt uppehåll i mitt Star Trek-intresse nu, för allting går ju i faser här i livet, men nu känner jag att jag vill börja ha avsnitts-maraton igen. De serierna är så bra, och de blir ju ännu bättre om jag har en kille att dela det med? Så visst är det viktigt att man delar varandras intressen - men inte så att man är tvillingar. :P Visar det sig att han inte gillar Star Trek men är underbar på alla andra sätt, så funkar ju det med. Man får väl vara flexibel. Så ja, det går att leva ihop med en trekkie om det finns en bra balans. Och ja, jag är en singeltjej i mina bästa år, med en gammal härlig kärlek till Star Trek. Nån utopi är jag då inte. ;) Vägen till mitt hjärta går via 20 000 kronors-samlingen som nu finns på amazon.com! Haha! *skratt*
 20. Tänk att få vara flygvärdinna ombord på det planet! Jag har flugit mellan Frankfurt och San Francisco två gånger (till och från Hawaii :P), och det tog 11 timmar vardera. Undrar hur det skulle vara att flyga med Airbus A380 under samma rutt
 21. Jag tror nog att jag kommer att praktisera på Chalmers Golfkrog & Konferens i Landvetter Annars så vill jag ju sola och bada som annars. Sedan ska jag gosa med hunden, lyssna på Kent och Elton John (och en massa annan musik), se på Stargate-serierna, med mera med mera.
 22. *flinar* Tycker inte du att det vore roligt att se om de filmatiserade Bilbo - En hobbits äventyr också? Då skulle de återigen få anlita Ian och Ian (Gandalf och Bilbo förstås) Samt Andy Serkis antar jag väl. Eller när Gollum fångar den där gnagaren och börjar äta den rå, och Sam tar den ifrån honom: "Det finns bara ett sätt att äta (kolliklar?) på." (har glömt vad den hette)
 23. Oj! Här var den ju, den tråd jag hade letat efter, där jag skrev om Hawaii. (Jag skrev nämligen i Kommunikationscentrat - Var finns ni alla?, men nu skriver jag alltså vidare här) Vad blev det av mej då? Jo, idag har jag varit på jobbet. Ja, kors i taket, jag har ett jobb! MEN, det är "bara" en praktikplats. Jag praktiserar på Chalmers Golfkrog & Konferens i Landvetter (har någon västgötare här på forumet varit där kanske?), vilket innebär att jag för det mesta står i köket och diskar, skär grönsaker, panerar fisk, bär kartonger samt andra bestyr som behövs göras i ett kök. Jag tjôtar mkt med mina medarbetare också (två praoelever från åttan, kocken, chefen samt en annan som jobbar som servitör). Jag trivs jättebra för dels är det en bra sysselsättning där jag får erfarenhet, och dels för att jag får jättegod gratis mat Det är min förhoppning att jag ska bli kvalificerad för att få en riktig anställning nån gång, med riktig lön. Så jag kommer nog att vara på golfkrogen under sommaren, om inte annat som praktikant med ett par veckors ledigt. Till hösten vill jag plugga igen (språkkurser eller en KY-utbildning som heter Informationsproduktion - Prepress), men inte i Hawaii! :P Hawaii, ja. Därifrån återvände jag till kalla Sverige den 18:e februari i år, och jag saknar det nåt förfärligt. Tänk att jag har varit där TVÅ gånger nu! Jag är jätteglad och det har hänt så mycket. Även om flygbiljetten går på 10 papp så ska jag självklart åka tillbaka nån dag. Lämpligtvis om ett par år, som avslutning på en utbildning! Jag har väl ett par drömyrken i tankarna. Något jag för tillfället tänker på, är att bli flygvärdinna - är det någon på forumet som känner någon sådan kanske? - men som jag säger om allt: Vi får se vad som händer. Det skulle vara spännande att få åka flygplan hela tiden, och gå fint klädd i mörkblå kostym... Wow. Det är inte Voyager eller Enterprise-D, men i brist på det så får vi la nöja oss med vad vi har idag! :lol: Ett flygplan som färdas i 950 km/tim är rätt ballt det med. Informationsproduktion-utbildningen jag nämnde nyss, sökte jag för att jag alltid dessutom har varit estetiskt lagt. Jag tycker det är roligt att designa egna tshirts, webbsidor och annat kul, så det skulle väl vara roligt att få betalt för det. Jahapp, Computer, end log!
×
×
 • Create New...