Jump to content

1stJemHadar

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

1stJemHadar's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Var det ingen som såg "A christmas carol" med Patrick Stewart. Jag har glömt när den gick, kanske dagen före julafton. Hur som helst, den var väldigt bra. Rekomenderas skarpt!! Var Moby Dick bra? Jag missade den, men den finns tydligen att hyra, vilket jag har funderingar på att göra.
 2. Vad jag verkligen finner irriterande med översättningen, är att vissa meningar helt enkelt inte översätts. Jag har inga Star Trek exempel att hänvisa till för ögonblicket, men i filmen "The Hunt for Red October" säger Jack Ryan (Alec Baldwin) "This thing is still on London time" om sin klocka. Detta översätter de till "", alltså de struntar helt och hållet i att översätta vad han säger. Sådant är irriterande. Några allvarliga fel jag upptäckt är bland anat i Star Trek: TNG "The Naked Now" (tror jag att episoden heter). Riker, eller om det är Data, nämner vid ett tillfälle "James T. Kirk". Översättarna där emot skriver "James T. Kurt". Ett annat fel av samma klass är i Star Trek: DS9 "The Way of the Warrior" där de 'översätter' "constable Odo" till "Konstapel Oro" Jaja, mest irriterande är i alla fall när översättarna helt enkelt inte översätter vissa meningar. //1st :jemhadar:
 3. Intressant, ingen har nämnt Innerlight. Det är en mycket bra episod, kanske till och med min favorit. Det är dock lite svårt att avgöra vilken TNG episod som är bäst då det är så många som är extremt bra. Darmok är också mycket bra, liksom Sarek. Min favorit skådespelare är förstås Patrick Stewart ;) //1st :jemhadar:
 4. Visst är Masterminds en ungdomsfilm, och visst är Safe House en vuxen film... jag håller med på båda punkterna. Men för det behöver inte alla ungdomar (jag själv) och vuxna (mamma) tycka om filmen (Safe House). Det var roligt att höra att så många tyckte om den i alla fall:) Jag vill minnas att jag såg reklam för Con Air härom dagen. Emedan jag kommer ihåg att reklamen gav ett sändningsdatum inom ramen av den nuvarande veckan, kan jag tyvärr inte komma ihåg vilken kanal reklamen sändes på. Så håll ett öga i tidningen. Colm Meaney (Chief Miles O'Brien TNG/DS9) spelar med i filmen. Den är väl blot ännu en actionfilm bland alla de millioner actionfilmer som skapats, kan jag tänka mig. Jag tänker dock se den, ge den en chans. Vem vet, kanske kommer det visa sig att den sticker ut framför mångfalden av filmer skapade, ehuru jag betvivlar det. Någon som sett den? Jag l??ste någonstans att det skulle vara en uppföljare till en film vid namn "The Rock", stämmer detta verkligen? Förresten, medan vi är inne på området "actionfilmer". Är det inte förskräckligt mycket svordomar i moderna actionfilmer? Redan i vardagen stöter man på enorma mängder svordomar, att de sedan skall användas så brett och livligt i filmer är minst sagt hemskt. På det sättet tycker jag att film ändrats på senare tid. Tack och lov att Star Trek inte är sådan //1st :jemhadar:
 5. Såg Safe House med Patrick Stewart idag. Mr. Stewart spelade liksom alltid väldigt, väldigt bra. Han är verkligen en mycket skicklig skådespelar. Men manuset som Safe House följde var väl ingen direkt höjdare. Personligen tyckte jag att det var en dålig film, som dock kunde varit mycket sämre. Visst, skådespelarna var bra, särskillt Patrick Stewart som jag anser vara en av världens bästa skådespelare. Det är helt enkelt så att manuset inte tilltalade mig. Visst var filmen spännande, men den var mycket sorglig och hemsk. Mannen Patrick Stewart spelade höll på att förlora sin tankeförmåge, sitt minne. Det var hemskt att se, och jag kommer nog aldrig att vilja se om filmen, även fast jag sparar den, det är ju trots allt Patrick Stewart i huvudrollen. Nej, då var Masterminds helt klart mycket bättre. Men jag minns att jag läste ett svar här på forumet som sade raka motsatsen; att Safe House i stället var mycket bättra, så det hele är ju en fråga om smak. Min rekommendation är alltså att ni skall strunta i alla resensioner, mig och alla andra. Se filmerna, båda två, och skapa er en egen personlig åsikt om de bägge filmerna. Lycka till:) //1st :jemhadar:
 6. Han spelade bra, väldigt bra!! Filmen var ganska bra den också, jag spelade in den och tänker spara den tills vidare. Det var riktigt roligt att se Patrick Stewart i en annan roll än Picard. Rollen han hade i denna filmen var dessutom så annorlunda från Picard. Sannerligen, han spelade enormt bra //1st :jemhadar:
 7. I kväll (22/10-2002) kl.20:00 på kanal ZTV visas "Masterminds". I rollistan finner vi ingen mindre en självaste Patrick Stewart (Jean-Luc Picard)!! //1st :jemhadar:
 8. hrm, jo jag hoppades liksom slippa alla språkliga problem genom att gå med i en redan befintlig RPG grupp, istället för att skapa en ny och då behöva finna lösningar till problemen. ;) Men om det inte finns någon, ja, kanske man skulle starta en. Jag skall tänka på saken och se hur jag har det med fritiden och så vidare. //1st :jemhadar:
 9. Som frågan antyder söker jag efter ett Svenskt Forum/E-mail baserat Star Trek RPG. Jag är redan med i ett Engelskt ST RPG, men skulle även vilja deltaga i ett som hålls i mitt eget modersmål. Så, vet någon om det finns något sådant RPG? Tack. //1st :jemhadar:
 10. Jo visst, böckerna är väldigt bra. Särskilt måste jag rekommendera en bok som reser sig över alla andra ST böcker. Boken i fråga är DS9 "A Stitch in Time" skriven av ingen mindre än Andrew J. Robinson (Garak)!! Boken är extremt väl skriven, och mycket spännande. Den handlar om Garaks liv, bland annat om hans dagar som agent i the Obsidian Order!! Andrew J. Robinson skriver mycket bra, och trevligt. Sedan så är även DS9s säsong åtta böcker bra. Paramount har givit sitt tillstånda till ett gäng författare att fortsätta skriva där "What you Leave Behind" tog slut. Dessa böckerna är mycket bra. "Avatar" bok ett och två inleder den åttonde säsongen, följd av; "Section 31: Abyss" "DS9: Gateways" "Mission Gamma" böckerna 1-4. Sedan kommer det fler böcker nästa år.
×
×
 • Create New...