Jump to content

rehnvall

Stjärnflottan
 • Posts

  647
 • Joined

 • Last visited

rehnvall's Achievements

Kommendörkapten

Kommendörkapten (9/15)

0

Reputation

 1. Har bara sätt de två första avsnitten, gillade det inte alls, varför använda en IP om du ska ändra så mycket. Svor ganska mycket innan jag ställde om hjärnan och sa till mig själv detta är inte Star Trek detta är inte Klingons utan något helt annat, då blev det plötsligt spännande och intressant. Det jag egentligen sörjer är att "grim dark" slukar en av de sista "optimistiska" serierna. Star Trek har sina mörka stunder men det är mörker på en ljus bakgrund. Ett problem är att Klingon talen lät så krystade och inte naturligt.... så som skådespelarna bara kunde läste innantill och inte memorera sina repliker. Som en annan påpekade säg den första repliken på Kligonska och byt sedan till engelska..... En annan sak jag tycker är tråkigt vi som publiken matas ständigt med att Michael hade rätt. Det är inte som Demolition Man där huvudkaraktären sänds till fängelse för att indirekt dödat gisslan, både publiken och han tror att det är sant (men i slutet av filmen det visar sig att skurken hade redan dödad dem) Det råder inga tvivel att Michael är "moraliskt" oskyldig, Klingonerna planerade att starta ett krig oavsett Michaels "hjälp" myteriet var befogat för fredlig diplomati var lönlöst och "skjuta först" faktiskt skulle kunna avstyra kriget. Så kan du förklara vad Star Trek känslan var? Intresserad hur du tolkar vad Star Trek känsla är i Discovery.
 2. Ja hur ska man ha respekt för Kylo Ren när Rey redan har besegrat honom två gånger, tankeläsningsduellen och den "riktiga" duellen, kvittar om han var skadad eller inte, han blev besegrad. Sedan måste Rey gå igenom en extrem "Break the Haughty" senario i nästa film annars kommer hon var mer ostopbar (och tråkigare) än stålmanen i en värd utan kryptonit.
 3. Nu har jag sätt den ny Star wars filmen, tyvär känns det som en remake av a New Hope, i försig inte dåligt i sig, varför ändra på ett vinnande koncept, men lite tråkigt, Han Solo var Ben för Ray (som var Luke) så det var ingen överraskning när Han blev dödad av Kylo (Dart Vader wannabe) Ja jag gillar filmen men tråkigt att det känns som en remake..... Nu kommer det jag fullkomligt spyr över. Kapten Phasma (den silvriga stomtruppern) framställs som en badass i bästa Boba Fet stil. Men hon blir en fullkomlig mes när hon blir tillfångatagen (ja kanske hon bara var en bluff och fegis hela tiden men inte troligt) sedan har hon några magiska datakoder som sänker sköldarna över ett kritiskt viktigt system och inget annat högre befäl kan upphäva och höja sköldarna. Sedan blir hon nedkastad i avfallskossen för att bli mosad, så det var inte "samarbeta så får du leva" överenskommelse vilket gör hennes samarbete ännu konstigare, skulle det bara vara den vanliga sköld tekniker som gjorde det skulle det vara förståeligt. Uppenbarligen ska hon vara med i nästa film, hoppas de gör någon scene som kan rädda karaktärens personlighet, jag blev så rädd då men jag svär att det aldrig ska hända igen och jag ska ha min hämnd på Fin.
 4. Ogillar trenden med mörkare star trek, fick dåliga intryck av trailern, mörkt och urvattnade färger. Sätt det i perspektiv till TOS och TNG med ordentlig belysning och varma färger. Känner att jag behöver en "feel-good" serie, där den utopiska visonen genomsyrar även om de goda snubbarna inte kan vinna hela tiden. Vet inte hur handlingen är efter trailern, men det känns redan som en dystopi eftersom hjältarna är "avfällingar/förädare" Detta behöver inte betyda att serien är dålig i sig själv, bara att jag personligen känner att den inte levervener vad jag hoppades på star trek gerneration, the new next generation. Dock är jag imponerad över hur bra det har lyckats med tanke på hur lite pengar de har haft. EDIT: det vekar finnas en nyare trailer jag inte har sätt...
 5. Missade det också, men jag kan gissa, någon dator med skynet på överlevde? Min gissning är nu skriven med SPOILER färg eftersom jag uppenbarligen gissade rätt
 6. JRR Tolkien kommer alltid vara den största eftersom han var först och formade den "moderna" fantasy. George Martin må skriva intressanta böcker men han är inte först om att skriva om släkter som intriger i Machiavelli stil.
 7. Själv blev jag positivt överraskad av Terminator Genisys. Det är en alternativ tidslinje så de har tagit de bästa delarna ur 1 och 2:an och fyllt i lite mellanrum, de har med en sekvens då motståndsrörelsen stormar platsen där Skynet har tidsmaskinen och sänder tillbaka Kyle. De flörtar hej vilt med 1 och 2:an action sekvenserna är många varierande och framför allt inte för långa, ett vanligt misstag i moderna action filmer. Tyvärr försvinner lite av spänningen eftersom vi redan har sätt något liknade förut. De löser Arnolds riktiga ålder på ett genialt sätt, en Terminators organiska hud/kött åldras. Kul humor på sina ställen och intressanta plot tvistar, ett tag är det Sarah som skyddar Kyle eftersom bägge behöver överleva om John Connor ska födas..... Som en Terminator film med Arnold är den en klockren 5 utav 5 Terminators, även om vi har sätt det förut. Nu det negativa, varför har Skynet förintelseläger, Nazisterna behövde dem för att sjukdomar inte skulle slå ut den egna befolkningen, det är väl bara en bonus om det ligger ruttnande kroppar överallt och sprider sjukdomar. De olika tidsresorna blir aldrig riktigt utredda. Som sagt man behöver vara naken för att färdas i tiden. Med "lagom" generösa kameravinklar ser man en del manligt nakenhet, inget extremt eller utmanande. Men man tar till extrema kameravinklar för att visa så lite kvinnlig nakenhet som möjligt och nu pratar vi om en skådespelare som visat "allt" i games of thrones, det påverkar inte filmen i helhet, men man undrar mer varför?
 8. Undrar om de kan lägga upp de olika sommarlovs programmen eller det går åt pipan eftersom det fans utländska program med, skulle vilja se Hajk och goliat ;)
 9. Tror det är kostnad, SF miljöer och strålpistoler kostar pengar, gemfört med normala stadsmiljöer och M-16.
 10. SVT har gjort något rätt och lagt upp Vägen till Gyllenblå http://www.oppetarkiv.se/video/2341363/vagen-till-gyllenbla-avsnitt-1-av-5 För er som inte vet, detta är en (barn) TV serie ifrån mtten av 80 talet i 5 delar, En man förvandlar sig till ett rymdskepp och tar med 2 barn till Gyllenblå där det är förbjudet att skratta och befolkningen glömt hur man gjorde. Efekter i bästa TOS still delat på 2 akompierat med elektronisk 80 tals musik. Fortfrande lite imponerad när rymdskeppen skjuter ner på stan och datorskärmarna med ljuspennor. Riktigt nostalgi tripp. Men ack vilket långsamt tempo med dagens standard.
 11. rehnvall

  Gravity

  vad du frågar efter är http://en.wikipedia.org/wiki/Kessler_syndrome Filmen överdriver det något enormt (det är trots allt en film som ska vara underhållande) rymden är stor så sanoliken för kolliton är minimal, och rymstationer har en massiv mssa gemfört med "skrotet" vilket gör att "skrotet" måste ha en löjligt hög hastighet för att påverka rymdstationens banan så mycket att den "de-orbit" Men om vi leker med tanken att det blev en gigantisk Kessler efekt av någon anledning, då skulle man nog slutat med bemanande rymdfärder tills skrotet i låg omloppsbana "de-orbit" sig själva, och man skulle behövt skjuta upp en mängd nya GPS, Komunikation, väder satelliter etc som förlorats och tvingats plassera dem i icke optimalla banor för att undviaka skrot.
 12. Naturligtvis den är en brittisk serie och för kort för amerkansk syndication, ganksa fantastiska efekter med tanke på att den är bara 4 år yngre än star trek.....
 13. rehnvall

  Dredd

  2000 AD(s) Judge Dredd är en mörk framtids satir/dystopia på de amerkanska samhället. Där polisen är både dommare nämdeman och bödel. Judge Dredd kom även ut som tidning i Sverige på 80-talet både som egen tidning och i Magnum. Man har gjort ett tidigare försök att filmatisera Dreed med Sylvester Stallone vilket inte funkade så bra. Nu har man gjort ett nytt försök att filmatisera Judge Dredd. Man har valt att att försöka göra en mer "realisitisk" Judge Dredd, tex de stora örnaxelplåtarna är borttagna, och skurkarna är vanliga människor istället för övernaturliga varelser eller super mutanter. Det börjar med att Judge Dredd tar ut nybörjar PSI Judge Anderson på hennes slutgiltiga examens prov (I tidnigen är hon lika kompetent som Dredd, och så populär att hon fick sin egen tidning) De två bestämmer sig för att undersöka ett rutinmord i ett av stans slum höghus, 70 000 invånare och 97% arbetslöshet, där råkar de snubbla över en av stans största knarkfabriker och gagster bossen Mama bestämmer sig för att döda dem och få allt avskrivet som ett "rutin" mord. Sedan följer den värsa våldsorgie som visats på "normal" film, folk blir skjutna i huvudet i slow motion, får halsen krossad och kvävd till döds utslängd från balkogen på 100:de? våningen etc Men samtidigt är filmen väldigt samhällskritisk med användning av våld tex Dredd vägrar att avrätta en person eftersom de bara är 99% säkra på att han är skyldig. Anderson avrättar en "skurk" bara för att träffa hans fru och barn senare i filmen. De konstateras att de flesta "skurkar" som jobbar för Mama gör det för att de inte har möjligheten till något annat jobb. Överlag tyckte jag Dredd är mycket bra och genomtänkt och håller sig mycket nära tidningsorginalet och dryper av referenser till tidningen, även om jag skulle viljat se fler bilar och mer höghus mer folk, nu käns Mega city 1 "tom" gemfört med det överbefokade tidningsorginalet. En sak som förundrar mig är hur hårt klipt, eller hur lite naket de visar, av Anderson "sex" (eller "vådtäckt" beroende på din tolkning hur friviligt Anderson deltagande var) Tyvär så var filmen nog för smal, och fick inte den uppbakning som den behövde, visades bara 2? veckor i Sverige och hadde en liknande sitvation i USA och spelade bara in halva sin budget i US. Men gick väldigt bra I England. Kommer nog bli en Kult-klassiker och förhoppningsvis kommer DVD försäljningen tillåta en uppföljare. Oj kollade wiki, Nu har filmen nästan spelat in sina pengar. 36 av 45 million dollar.
 14. vad är detta Tripoderna i USA?
 15. Du ska bara veta vilken gigantisk påverkan och vilka enorma kedjereaktioner som Triluminary/chrysalis (amuleten/kristalmaskinen som förvandlar Delenne) startar. Det bästa av allt det är inte särskilt "mäktiga" artefakter utan de gör inte mycket mer än vad du har sätt. När du väl har sätt allt och pusslet kommit på plats kommer du bara att mysa av förtjusning
×
×
 • Create New...