Jump to content

Expendable Ensign

Stjärnflottan
 • Posts

  1,009
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Expendable Ensign

 1. En sorglig nyhet. Döden är oundviklig, men lyckligtvis har Nimoy lämnat kvar sin katra för oss att uppleva i form av filmer och serier av ypperlig standard. :vulcan:
 2. Helt klart den mest humoristiska filmen i serien och ett välkommet avbrott från den allvarliga tonen i föregångarna. Jag gillar att man drar nytta av det faktum att mycket av bakgrundshistorien redan etablerats i de tidigare filmerna och att man direkt hoppar in i handlingen istället för att behöva dedikera en stor del av filmen till att bygga upp förutsättningarna. Det lämnar mer tid till våra hjältars strapatser i den främmande värld som 80-talets San Francisco erbjuder. Visserligen kan hela historien med sonden och de problem den orsakar kännas lite påskyndad men filmens komiska atmosfär ger i mitt tycke utrymme för den något svagt underbyggda premissen. Jag har helt enkelt för roligt för att hänga upp mig på detaljer. En av de stora behållningarna med The Voyage Home är utan tvekan besättningens interaktion med dagens samhälle. Förvisso är filmen 26 år gammal men mycket är sig likt och det är intressant att se deras reaktioner på vardagliga ting. Om det är något Star Trek är bra på så är det som bekant att sätta vår verklighet i perspektiv och här gör man det på ett uppenbart men underhållande sätt. Det råder ingen tvekan om vad budskapet är och vilka ämnen som berörs. Miljöpåverkan, djurs rättigheter, girighet och paranoia får sig alla en känga men kritiken framförs med en humoristisk charm och logisk naivitet som gör att det inte känns som att man matas moralkakor. Något annat som jag uppskattar är hur alla rollfigurerna får utrymme att visa sig och tillföra något utöver det gamla vanliga. Trots att Kirk och Spock fortfarande är huvudpersonerna är de inte ensamma att driva handlingen framåt. Det finns något att göra för alla. Förutom dessa mer övergripande aspekter är filmen fylld till bredden med individuella scener och repliker som får mig att skratta gott. Min signatur skvallrar om en av mina favoriter av dessa men det finns många fler som är minst lika roliga. McCoy, exempelvis, är verkligen i sitt esse och att bevittna den gode doktorn gå lös verbalt på sjukvårdens primitiva barbari är en höjdpunkt i sig. Han får också ett av de få tillfällena att gå vinnande ur en diskussion med Spock när han påpekar att ingen är perfekt som svar på Spocks svårigheter att gissa. Aldrig ha jag sett Bones så nöjd som då. Musiken är också något som håller hög kvalité. Huvudtemat går rakt på sakt och är stort, livligt och förmedlar känslan av ett stundande äventyr. Övriga stycken passar in mycket bra och fyller sin funktion med råge. För att sammanfatta det hela så kan jag säga att den fjärde Star Trek-filmen inte är den bästa sett till sin helhet men den hamnar ändå högt på min lista. Som jag ser det är The Voyage Home filmernas motsvarighet till Tribble-avsnitten. Allvaret får stå tillbaka för humorn och är jag ute efter att se något rakt igenom underhållande så ligger den nära till hands.
 3. Jag har alltid tyckt att Voyager vore det mest logiska att bygga en ny film på och seriens avslut lämnades tillräckligt öppet för det. Tyvärr lär det aldrig hända då de verkar fast beslutna att ändra Star Trek från grunden istället för att expandera den.
 4. Verkar som att fler och fler onlinespel går den vägen och låter själva huvudspelet vara gratis och istället finansierar det med mikrotransaktioner.
 5. Jag kan tänka mig hur alla läkare där går runt och säger "I'm a doctor, not a..."
 6. Man låter två AI:n prata med varandra och det första de gör är att gräla om småsaker och diskutera religion. Kan det bli mer mänskligt?
 7. Nja, det är väl en sanning med modifikation. WCW var trots allt fast i en nedåtgående spiral vid den tidpunkten och dessutom på väg att köpas upp av WWF/WWE.
 8. Video som är länkad till i nyheten är en animerad hastighetsjämförelse mellan HTV-2 och två andra flygplan (en C-5 Galaxy och en F-18 Hornet). Det är alltså inte en video tagen på det riktiga planet. På källsidan finns däremot en andra video som visar den riktiga HTV-2 i aktion. Denna är dock inte tagen från ett spårande flygplan utan från ett spårande fartyg.
 9. Hur troligt är det egentligen att man lägger ner en lönsam serie bara för att "fel" personer tittar på den? Verkar som han griper efter halmstrån.
 10. Jag är nog en av få trekkers som är tveksam till något nytt Star Trek överhuvudtaget, återupplivat eller ej. Det sätt på vilket Star Trek har använts den senaste tiden har i mina ögon varit allt annat än gott och därför ser jag hellre att man låter konceptet vila istället för att besudla det ytterligare. Jag vet att många (jag själv inkluderad) suktar efter mer av det goda men problemet är att en produkt inte automatiskt blir bra bara för att man slänger på ett välrenommerat varumärke. Med anledning av detta och det faktum att de senaste inkarnationerna av min favoritserie inte levt upp till vad jag håller som god och givande underhållning anser jag det bättre att låta Star Trek bestå i sin existerande form och därigenom behålla sin värdighet istället för att förminska namnet genom undermålig dussinproduktion.
 11. En fråga till er som sett den nya filmen; hur är musiken? Som jag nämnde äger jag soundtracket till den första Conan och musiken i den filmen är helt fenomenal.
 12. Jag har också svårt att tro att något kan slå Arnolds tolkning från 1982. Rollen, så som den var skriven, känns som något Arnold var född att spela. Jag gillar att man valde att porträttera Conan som en fåordig person. Det passar så bra in med atmosfären i filmen. Har också postern på väggen, i biorummet. Film och OST fins också här hemma. En Conan-poster förhöjer stämningen i vilken biosalong som helst.
 13. Jag skulle inte säga att The Royale saknar humor (skrattar gott när Worf svarar i telefonen t.ex.) men smaken är som kroppsdelen man sitter på. Avsnittet ger mig dessutom TOS-vibbar vilket är ett stort plus i min bok.
 14. För många eller inte tillräckligt många beroende på hur man ser det.
 15. Utmärkt lista! Är själv stor fantast av denna typ av filmer. Har sett en hel del av de listade medan andra ligger på min "ska se"-lista. Fick en del bra tips också vilket jag tackar för. Det var trevligt att se att The Prodigal Son fick en plats på listan då Yuen Biao är en av mina favoritskådisar i genren. Förutom redan nämnda film måste jag slå ett slag (he he he) för Knockabout / Za jia xiao zi där Biao verkligen får visa vad han kan. En bra tribut jag hittade på Youtube:
 16. Jag kommer säkert att se den men väntar nog tills den kommer på dvd. Vet inte riktigt vad man kan förvänta sig av den. Jag har dålig koll på originalmaterialet. Den första Conanfilmen med Arnold gillar jag dock skarpt. Det är en av mina absoluta favoriter (filmen och soundtracket står i hyllan och på väggen hänger postern).
 17. Tack så mycket! Har haft fullt upp det senast men kommer förhoppningsvis ha tid att vara mer aktiv här på forumet framöver.
 18. Tack så mycket commander ricochet! Har haft en paus från allting Star Trek men nu har det börjat klia i fingrarna igen så förhoppningsvis blir det lite mer frekventa besök här på forumet. Idag ska jag dock förkovra mig i minsta-möjliga-ismen.
 19. Nu måste de också göra vaxdockor av Spock och Bones annars är ju inte scenen komplett. Det stämmer. I artikeln står det att läsa: "They went with Wrath of Khan Admiral Kirk, which a source tells TrekMovie was the preference of CBS Paramount."
 20. Jag hade gärna gått på vardagar om jag hade orkat och hunnit men tyvärr finns det som sagt ingen SF-bio i min stad utan jag är tvungen att åka några mil.
 21. Samma som jag har sett. Det blir sällan bio. Dels för att det är dyrt och dels för att det är bökigt att ta sig till bion (finns ingen bra biograf i min stad så jag får åka utomsocknes). Dessutom kan man få en fin filmupplevelse hemma nu för tiden, med bra bild och ljud och utan störande element som godispåseprasslande och mobiltelefonringande. Fast när jag såg District 9 var det riktigt trevligt för då var jag i stort sett själv i salongen.
 22. Hur fungerar 3D-bio nu för tiden? Känner att jag inte är så uppdaterad på detta. Senast jag såg något i 3D var när TV-piraterna visades under jullovet 83. Oj, där fick man en plupp till på axeln.
 23. Finns det något att vinna på det? I så fall kanske det är en bra idé, annars bryr jag mig inte så mycket.
 24. När de går över till nattskift har jag för mig att ljuset på bryggan brukar dämpas.
×
×
 • Create New...