Jump to content

Jocke

Stjärnflottans högkvarter
 • Posts

  3,564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Jocke

 1. Detta ligger väl i en gråzon, men tycker ändå att om man gillar Star Trek så ska man titta på det på ett sätt som garanterat är helt lagligt. Läs forumets regler, paragraf 6. Stänger detta och tar bort länken.
 2. En av dom nya funktionerna i denna version är reaktioner, liknande det som används av Facebook. Då aktiviteten ökar lite i forumet så har vi nu aktiverat denna funktion. Vid varje inlägg finns en tumme upp som man kan lägga markören över för att välja en reaktion eller direkt klicka på den för att ge inlägget en tumme upp.
 3. De två första avsnitten var verkligen spännande och väldigt bra för att vara början på en ny serie. Tycker nog att det andra var bättre än det första. Ska bli intressant att se hur handlingen och karaktärerna utvecklas. Håller med @loghaD om att det kommer bli jobbigt att vänta en vecka...
 4. Forumet har uppgraderats till version 4.2. Till denna version så har det tema som skickas med forumet som standard gjorts om en hel del, så därför har även det tema som vi använder gjorts om. Som vanligt så är det bara att kontakta mig om ni har problem med något nu efter uppgraderingen.
 5. Detta är nu fixat. Tack för att du säger till RydLKPG och välkommen till forumet
 6. Vi har ännu inte bestämt hur Star Trek Databas ska förkorta den nya serien Discovery. Tänkte det kunde vara intressant att se hur ni som besöker sidan tycker vi ska förkorta den. Det finns egentligen bara två vettiga alternativ, vilka är DIS eller DSC. Välj det som ni tycker är bäst i omröstningen så kan vi sen kanske välja det bästa alternativet efter det. (redaktörer och moderatorer bör även rösta här)
 7. Som med många såna här tidiga teasers för en tv-serie så tror inte jag heller det är speciellt representativt för serien. Möjligt att loggan och typsnittet är något liknande det som kommer användas till serien. Men det är helt klart spännande att det har släppts en teaser. Hoppas verkligen detta blir bra
 8. Har nu ändrat så att det visas "1.1/1.2" för dom avsnitt det gäller, så blir det inga oklarheter
 9. Underbart! Äntligen får vi en ny Star Trek-serie. Det närmaste året kommer att bli spännande med en ny film och förhoppningsvis massa ny info om den nya serien
 10. Har nyligen uppgraderat forumet till version 4.1. - Största nyheten i denna version är aktivitetsflöden: Under fliken "Aktivitet" så kan man se all aktivitet på forumet. Vill man bara se nya inlägg sedan man senast besökte forumet så klickar man på "Oläst innehåll". Under menyn "Mina aktivitetsflöden" så finns det även möjlighet att skapa egna flöden. - Det finns även möjlighet att direkt citera text i inlägg genom att markera texten och klicka på "Citera detta". - Sökfunktionen har fått ett annat utseende och förbättrats - Editorn som används när man tex skriver inlägg har förbättrats Om någon har problem med att forumet inte visas som det ska eller något inte fungerar som det ska så brukar det lösas genom att ladda om forumet utan cachen. I dom flesta webbläsarna så gör man det genom att trycka CTRL + F5. Skulle det ändå inte fungera så går det bra att skicka mig ett meddelande så hjälper jag till med att lösa det.
 11. Ser verkligen inte ut som den Jennifer Lien som var med i Voyager. Tråkigt att det går så illa för en del i livet.
 12. I denna version så finns det tyvärr bara RSS feeds för varje individuellt forum. I föregående version så kunde jag skapa egna RSS feeds, men den funktionen har tagits bort i denna version. I nästa större version, som antagligen släpps inom 2 månader, så finns det fler RSS feeds. Kommer antagligen uppgradera till den versionen ganska snabbt efter att den har släppts, så då finns det förhoppningsvis en RSS feed som du kan använda...
 13. Ja, den försvann väl under uppgraderingen av någon anledning. Lägg du upp en ny. Det tar inte lång tid. Har inte hunnit få detta helt färdigt ännu, men ska fixa till det så fort jag kan...
 14. Som ni märker när ni nu besöker forumet så har det uppgraderats till den senaste versionen. Det finns många nyheter i denna version, men jag tror ni kommer känna igen er ändå. Håller fortfarande på att göra färdigt temat och språket är ännu inte helt översatt, så det kommer ta ett tag till innan allt är helt färdigt. Det körs även konverteringar av inlägg och annan info i bakgrunden, så under de närmaste timmarna så kommer forumet vara lite långsammare än normalt. Om ni undrar över något så är bara att kontakta mig direkt, så ska jag försöka svara på era frågor. Det går även bra att ta det i detta ämne.
 15. Ta alla frågor, problem eller kommentarer om uppgraderingen till IP.Board i detta ämne, så ska vi försöka hjälpa er :)
 16. Helt klart den tråkigaste nyheten jag läst på länge Vila i frid Nimoy...
 17. Vet inte vad som har hänt, men det var troligtvis något tillfälligt problem. Tagit bort dubbletterna. Tack för att du säger till
 18. Voyager var den serie som gjorde att jag fastnade för Star Trek och senare skapade sidan "Star Trek: Voyager Databas". Såg dom första avsnitten på SVT, men kommer ihåg att jag sen inte kunde vänta på att det skulle fortsätta så jag började köpa serien på VHS från England. Var alltid lika spännande att vänta på att nya avsnitt skulle finnas i brevlådan. Helt otroligt att det redan har gått 20 år sedan dess...
 19. Ulf har gjort mycket för Star Trek Databas genom åren och han kommer verkligen bli saknad. "raka-ja ut shala morala... ema bo roo kana... uranak... ralanon Ulf... propeh va nara ehsuk shala-kan vunek ..."
 20. Tack för alla gratulationer Helt otroligt att det har gått 15 år sedan jag började med sidan. Sidan skulle helt klart aldrig varit kvar så här länge utan Pjotr'k och dom andra i redaktionen.
 21. Måste också hålla med om att Christer Fuglesang helt klart är en värdig vinnare
 22. Redaktörerna har nu fått sina medaljer för det flitiga arbete man utförde under 2013. Aike får en till silver-medalj Under 2013 har Aike skrivit många intressanta nyheter om den nya Star Trek-filmen Into Darkness som släpptes på bio den 10:e maj. Det har även blivit flera nyheter om den kommande 13:e filmen och såklart även om annat. Under 2013 skrev Aike totalt 243 nyheter! Fleetadmiral får en till guld-medalj Under 2013 har Fleetadmiral fortsatt med att skriva flera intressanta teman, se tex Arkeologi och Temporal mekanik. Även Astronomi-avdelningen har fått en del ny information om tex kometer och månar. Ordförklaringar har även utökats med nästan 70 st nya ordförklaringar. Fleetadmiral har även under detta år skrivit flera intressanta teknik- och vetenskap-relaterade nyheter. Vilket jag skulle tro vi alla uppskattar. Vid slutet av 2013 hade Fleetadmiral skrivit 93 nyheter. loghaD får en silver-medalj Som ny redaktör under 2013 så har loghaD redan lyckats få en medalj! Har under året skrivit många nyheter inom flera områden. Många har handlat om Into Darkness eller om klingoner på något sätt. Totalt blev det 139 nyheter under 2013. O'Brien får en brons-medalj O'Brien har under 2012 lagt in information om flera nya karaktärer, skepp och personer. Rekommenderar att ni tex läser om Rain Robinson eller USS Enterprise NCC-1701 (alternativ verklighet). Pjotr'k får en silver-medalj Pjotr'k har fortsatt med att uppdatera både litteratur- och aktivitets-avdelningarna. Han har även haft tid med att lägga in information om flera nya personer. Under året har han även skrivit några nyheter. Han har som vanligt även hjälpt till lite överallt för att förbättra sidan The Holy Three får en brons-medalj Får för sina insatser under 2013 sin första medalj, då han har lagt in mycket information om arterna i Originalserien Om ni är intresserade av att veta lite mer exakt vad redaktörerna gör så kan ni se det på sidan om redaktionen.
 23. Just nu så är det tyvärr inte möjligt att logga in med ett Google-konto. Kan kolla på om det går att göra med en modifiering, men lovar inget då nästa större version av forumet år på gång med denna funktion inbyggd.
 24. Köpte Limited Steelbook från Discshop. Ville ha en den på 3D och fick lite rabatt (köper mycket film från Discshop) så den kostade för mig lika mycket som den vanliga 3D-utgåvan. Blev också lite förvånad då jag fick den redan den 10:e. Har även köpt "Starfleet Phaser Limited Edition" från Amazon, vilken jag ännu inte fått men den är på väg. Var bara tvungen att se hur phasern ser ut
 25. Röstar? Menar du kanske betyg? Har precis ändrat så att man nu kan betygsätta och recensera Into Darkness. Hittas under "Recensioner & betyg"-fliken.
×
×
 • Create New...