Jump to content

Jocke

Stjärnflottans högkvarter
 • Posts

  3,564
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Reputation Activity

 1. Like
  Jocke reacted to loghaD in Diskussionstråd: Avsnitt 14 - "The War Without, The War Within"   
  Bra avsnitt! Jag diggade fokuset på karaktärsinteraktioner; det blev ett spännande avsnitt, trots att inte ett enda skott avfyrades.
  Allt fokus på action och avslöjanden i de senaste avsnitten hade gjort mig ganska besviken, så jag är glad att de tog ett litet steg tillbaka för att reflektera över sin situation.
   
  Kul att se amiral Cornwell igen, och detta var även första gången jag kände att Sarek verkligen passade in i serien.
   
  Jag har varit besviken över hela Ash/Voq-grejen, då jag tycker att en riktig person med PTSD vore mer intressant, men det verkar som att de använder hans omvandling som en metafor för PTSD, vilket är intressant (även om jag nog fortfarande hade föredragit om de skippar det inslaget).
   
  Jag tyckte att hela terraformningsbiten gock lite för hastigt för att kännas tillfredsställande, men det gav oss några riktigt snygga rymdscener (och mågra mindre snygga markscener). Jag har inte alltid varit helt förtjust i den grafiska stilen i Discovery (den känns lite mjuk och färgsprudlande för min smak), men både scenen vid rymdbasen och den ovanför planeten var riktigt snygga här, tycker jag.
   
  Det kändes lite fånigt att bryggofficererna inte informerades om att kejsare Georgiou skulle ta över som befälhavare innan Cornwell avslöjade det, men samtidigt så skapade det ett väldigt dramatiskt (och nästan lite kusligt) ögonblick för mig som tittare.
  Vad gäller spegelkejsaren's plan:


 2. Like
  Jocke reacted to loghaD in Diskussionstråd: Avsnitt 15 - "Will You Take My Hand?"   
  Så har vi kommit till säsongens sista diskussionstråd! Det har gått dryga 4½ månader sedan resan började i The Vulcan Hello, och nu är vi framme vid säsongens femtonde och sista avsnitt, Will You Take My Hand?
  När vi senast träffade våra hjältar hade de fått en ny befälhavare i formen av en kejsare från ett annat universum, som vill använda spordrift för att teleportera in stjärnskeppet Discovery i den klingonska hemvärldens innandöme, i hopp om att finna ett sätt att stoppa de 24 klingonska ättehusen från att tävla i vem som kan döda flest federationsinvånare. Vad kan möjligtvis gå snett?
  Observera att i den här tråden är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika SPOILERS så bör du träda fram försiktigt.
  Har ni dock information om senare delar av serien så uppmuntrar vi er dock att använda er av spoiler-taggen, som ser ut så här:
  Rösta gärna i opinionsundersökningen, så att vi får en bild av tittarnas åsikter medan de ännu är färska! Undersökningen här på forumet stängs efter en vecka, men det går alltid bra att lämna ett omdöme eller en recension på avsnittets avsnittets databassida!
 3. Like
  Jocke got a reaction from Pjotr'k in Uppgraderat forumet till v4.2   
  En av dom nya funktionerna i denna version är reaktioner, liknande det som används av Facebook. Då aktiviteten ökar lite i forumet så har vi nu aktiverat denna funktion.
  Vid varje inlägg finns en tumme upp som man kan lägga markören över för att välja en reaktion eller direkt klicka på den för att ge inlägget en tumme upp.
 4. Like
  Jocke reacted to loghaD in Diskussionstråd: Avsnitt 3 - "Context is For Kings"   
  Så var det äntligen måndag igen! Idag har Context is For Kings, det tredje avsnittet av Star Trek: Discovery, premiär på Netflix.
  Här är det fritt fram att diskutera allt som hänt i detta (och föregående) avsnitt, så om du inte har sett avsnittet än och vill undvika spoilers så bör du träda fram försiktigt.
  Gå gärna in på databassidan för detta avsnitt och lämna ett betyg eller en recension. Det ska bli spännande att följa hur vår bild av serien utvecklas från avsnitt till avsnitt
   
×
×
 • Create New...