Jump to content

poth_99

Stjärnflottan
 • Posts

  142
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by poth_99

 1. Azati Prime får 10/10 Denna episod har allt. Spänning, action, humor och känslor. Här visar Archer på ett mkt bra ledarskap och stort mod, när han själv påtar sig "självmordsuppdraget" att med ett xinidi-skepp attackera "supervapnet". Dessutom en bra cliffhanger med enterprise svårt skadat under pågående attack från flera xindi-skepp .... Det blir svårt att vänta på fortsättningen i slutet av april
 2. Nåväl vi kommer uppenbarligen inte längre ... En diskussion blir meningslös när den ena sidan hävdar att Ent har dåliga karaktärer och en ointressant story och slutar med sin argumentation där. Samt att den andra sidan är mer el mindre nöjd (som alltid i en serie) , men gärna tar en diskussion om ev förändringar som kanske skulle kunna göra Ent ännu bättre ;) Slutligen "anonym källa inom Paramount" , ange gärna var Du får dessa uppgifter från.
 3. Tja det var väl det jag trodde ... När man kommer med påståenden om att någonting inte fungerar el är "dåligt" så har man en skyldighet att förklara varför och därefter komma med förslag på hur det skall fungera bättre ... Detta börjar likna en proteströrelse mot Ent där Ni säger nej, usch och vi vill inte ... Javisst och det är Ni Er fulla rätt att göra , men jag köper inte sådana "Nej-argument" utan vidare. Jag får väl hjälpa Er lite då. Ent är en mkt bra serie med intressant story och bra karaktärer ... men det kan enl min mening utvecklas ytterligare med 1. Fler dubbelavsnitt 2. Använd fler samt utveckla karaktärer som tex Macos 3. Låt Shran och hans besättning bli en partner i kampen mot Xindis 4. Lite mer "kärlek" och relationer
 4. Det jag skrev var att i flera oberoende av varandra gjorda undersökningar visar att Tv-tittandet generellt sett minskat till förmån för Internet. Sen att vissa nyare serier har stigande tittarsiffror mm är självklart inte så konstigt. ST är en gammal serie som har hängt med i många decennier och självklart är det så då att vissa inte sas fortsätter att följa en serie. Sen läser jag här i forumet den ena efter den andra som argumenterar för hur dålig Ent är, dålig kontinuitet, tråkiga karaktärer, dåliga .... mm mm. Pust, varför ser Ni på Ent då? En slukläm är alltid: "smaken är som baken ... delad" En sak till. Jag har lärt mig att tycker jag att någonting är dåligt så kommer jag alltid med ett förslag till hur det kan bli bättre.
 5. Jag har sagt detta flera gånger tidigare, men det är tydligen dax att ta upp det igen. Det må vara så att tittarsiffrorna inte är de bästa. MEN detta betyder nödvändigtvis inte att Ent skulle vara bättre eller sämre än sina föregångare. Problemet idag som inte fanns på samma sätt under de tidigare serierna stavas; Konkurrens.... Just det, idag likväl här som i USA konkurrerar inte bara TV-kanalerna mot varandra och med olika serier mm, utan har även en ny "motståndare" som kommit starkt de senaste åren. Det är den Du just nu tittar på .... Internet! ....och när Du läser detta så ser Du inte på TV, eller hur ;) Detta med att TV-tittandet har minskat till förmån för Internet har tagits fram i flera olika undersökningar och torde vara statistiskt ganska säkerställt. Så ENT har en betydligt tuffare situation än sina föregångare, tänk på detta när Ni relaterar till låga tittarsiffror. Sen så är det givetvis ytterligare faktorer som påverkar tittarsiffrorna: kvalitèn på serien, sändningstider mm mm Men, efter att sett alla avsnitt av ENT (tom 3.13) TOS, TNG, DS9 samt VOY så finner jag inte att; som vissa anser, att ENT generellt sätt kvalitativt skulle vara sämre. Visst det finns bättre och sämre avsnitt, men handen på hjärtat, de hade alla de andra föregångarna oxå. De hade dock en annan fördel, inte lika mkt konkurrens om tittarna .................
 6. 3.13 Proving ground Ger jag 9/10 Samspelet mellan Archer & Shran samt mellan Reed & Talas var i sanning fascinerande. Shran slits mellan en respekt och beundran för Archer samt direkta order från sina överordnade. Detta är säkert inte det sista vi ser från Shran och hans besättning ;)
 7. hmm, tja det finns tex här Starbase 34 eller här Softwaremiser OBS!!! inga program som jag provat. Mao det är på egen risk man gör en installation.
 8. hm här finns den hela fyra minuter långa versione av Ent themat Starbase 34 Mkt nöje ;)
 9. Tja, då måste jag i såfall vara lättengagerad ;) Sen vet jag inte varför det måste finnas en emotionell koppling till fanatikerna. Jag behöver ingen sådan, utan tycker snarare att det är bra att en sådan inte finns när det gäller "virrhuvuden" som dessa. Sedan utmanövreras dessa fanatiker inte enbart av Archer, utan med god hjälp av både T´Pol, Phlox, säkerhetsvakter samt MACOs. Budskapet; javisst se vad religiös fanatism kan ställa till med och hur vansinnigt små "skillnader" de påverkas av i grunden. Ev kunde detta avsnitt varit ett dubbelavsnitt istället. Visst, det går bra att se vilken nyhetssändning som helst för att förstå detta, men det skadar aldrig att upprepa detta budskap gång på gång. "Falnande tittarskara", om det nu stämmer vilket jag förutsätter att Du har belägg för. Så betänk att i dagens mediasamhälle så konkurrerar ST mot fler kanaler, mer individ- och gruppanpassade specialprogram, internet mm, vilket inte var fallet på 70,80 & 90-talet. ----------------------------------------- I övrigt så varför skulle Archer & co stanna kvar på denna förstörda värld, vad skulle de kunna göra??? Nej, detta var ett bra avsnitt med ett mkt tänkvärt budskap.
 10. Chosen Realm får 7/10 Nåväl, lättpåverkade var de knappast. Två personer var det pga tidigare tvivel och det kan knappast betecknas som ovanligt. Däremot belyses här konsekvenserna av både vad religiös fanatism kan vara samt vad konsekvenserna (i slutscenen) kan bli om allt går fel. I scenen där Archer frågar vad som skiljer de stridande åt i trosuppfattningen får han förklaringen: "vi tror på att skapelsen ägde rum på 9 dagar, de andra tror på 10 dagar" Så lite som skiljer och ändå .... Ett tänkvärt och bra avsnitt.
 11. Mycket enkelt Skulle jag ha ett holodeckprogram så skulle det att vara med i ett bra ST-avsnitt ... Den ultimata ST upplevelsen
 12. hm det är väl jag som är orsaken till denna utvidgning av diskussionen. Tanken var att relatera dagens snabba utveckling till den möjliga framtida i ST. Eftersom mycket lite finns i ST gällande denna fråga så tror jag att underhållningen i ST är precis som jag sagt tidigare: med kombinerade möjligheter via vanliga skärmar (TV), holodeck osv. Men även mkt "retro" med vanliga biovisningar. Det som jag stöder detta på är från ENT där de verkar ha en stor förkärlek till att klämma ihop sig på en vanlig biovisning och se gamla svartvita filmer. Likväl som vi idag ibland gillar att lägga på en vinylskiva eller ta fram projekorn och se en super8 film el ve och fasa se på några diabilder
 13. well ta bara och läs tex denna artikel Internetworld Detta är iof enbart en form av inspelning, men steget är inte långt från mer och mer webbaserade sändningar. Så vad skulle hindra tex microsoft el svenskbaserade företag att köpa rättigheter att sända via bredbandsnätet? Denna form kommer med all sannolikhet att innebära betydligt fler möjligheter till egna val av program och tider. Läs även denna artikel Internetworld 2
 14. nja TV i den form vi har nu tror jag snart är borta. 1. inom en 5-års period väljer vi själva vilka program vi vill se och när ur ett dagligt utbud. Vi kan ju redan nu se valda avsnitt gm internet när vi vill se tex nyheterna genom en mediaspelare. Jag själv brukar gå in och se ex TV4 nyheterna via nätet den tid jag själv väljer. Mao TV:n och datorn blir samma sak; en skärm för all möjlig information, kommunikation mm. 2. Böcker jovisst. Formatet möjligtvis, men det finns redan nu "digitala-böcker" en form av "papper" men som du kan ladda ner ex morrontidningen till och "bläddra" i. Något tjockare blad men ända på det "gamla" sättet. Så detta med TV i dagens bemärkelse är snart borta ... gråt el glädjs ;)
 15. tja en skärm där man kan se nyheter är knappast en TV. Det Janeway tittar på är troligtvis en kombinerad skärm för allt möjligt, nyheter, kommunikation mm ;)
 16. tja, vi har ju DABO-spelet på DS9 mm :ferengi: Däremot är med all säkerhet Dokusåpor mm försvunnet och länge sedan glömt Någon form av "reality" i 3d el liknande; innan holodeck, förekommer nog med all sannolikhet. :!!!: Första inlägget för Serierna för 2004 :!!!:
 17. well, underhållningen på 2100-talet torde vara ett mellanting mellan holodeck samt en ordinär tvskärm. Troligtvis gm en sk "vägg-tv" i 3d ;)
 18. Jag tänkte även komma En "gammal" man som jag hoppas jag Ni tar emot oxå Dock undrar jag det är ok att slinka in just före 11:00?
 19. Carpenter Street, ger jag 5/10 och då är jag snäll. Tyvärr, jag som kanske är den som mest håller Ent-fanan högst får kapitulera i detta avsnitt Plötsligt dyker Daniels upp Självklart så åker Archer & T´Pol iväg gm att bara byta från ett rum till ett annat. <_< Det visar sig att det är några "onda" Xindis som behöver alla blodtyper av människor för att utveckla ett slags vapen som genom luftspridning skall ta kål på hela mänsklighteten. Varför bryter de sig inte bara in i en blodbank istället? Och som vanligt så springer Archer omkring och skjuter ner alla Xindis och så blir allt bra igen. ***suck*** Nej, detta var en besvikelse Lite mer tanke bakom och inte så erbarmligt lätt skall det vara ...
 20. hmm, ett annorlunda avsnitt. Similitude får 8/10 Det som var mest intressant var Archers roll i det hela. Att förklara för ett barn en besvärlig sanning, är inte lätt. Samt hur Archer tacklade Simtrips känsloutbrott inför operationen. Well, Tr3kk i nästa avsnit få Du se Xindis igen ;)
 21. hm, det är en god idé till handling Du verkar ha många bra förslag
 22. North Star 9/10 Mkt bra avsnitt med en härlig "western-touch", action och lite moralkakor. Skönt med lite avbrott i detta Xindiletande ;) Hade gärna sett North Star som ett dubbelavsnitt, nu blev upplösningen lite väl enkel; men ... man kan inte få allt
 23. nåväl, som sagt Twilight får 9/10 ett mkt välgjort och spännande avsnitt. Att "tidsparasiterna" helt skulle vara borta vet vi inte än ;) Tydligen låg det någon slags rest kvar hos Archer från hans "framtida minne" Vad det kommer att innebära får vi se ...
 24. Håller med helt och fullt. För att citera mig själv från ämnet "strider": "Hur man i TOS, TNG och i DS9 tycker det räcker med en sk vaktstyrka springande med små handeldvapen, är för mig obegripligt. Manusförfattarna måste haft en smärre "härdsmälta" när de tex för det mesta alltid låter Kaptenen och de övriga av officerarna gå in i de mest vansinniga räddnings/angreppssituationer på olika platser. Vem som helst fattar att man alltid skickar en väl tränad förtrupp som först "säkrar" området och sedan sänder dit övriga enheter .... Suck... men i Ent verkar det bli; som sagt, mer begåvat i det avseendet" ...och det uttalandet fick jag sannerligen "äta upp" i the shipment <_< Nåväl, Archer måtte väl inse snart vad MACO har för uppgifter; eller ....?
×
×
 • Create New...