Jump to content

polarbear

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

polarbear's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Data var ju verkligen en fantastisk karaktär och Brent Spiner var en grym skådis, men jag gillade inte när manusgubbarna ville göra löjliga saker med honom, gillade mer när han var som han var tänkt. Också angående mask avsnittet så har jag hört många som tycker det är ett rikigt kasst avsnitt men jag har aldrig förstått kritikten rikigt det är ju inte direkt ett superavsnitt men det finns ju betydligt s??mre.
 2. Star Trek är ändå alltid Star Trek... Ja jag hinner inte kolla på avsnitten under veckan men jag brukar försöka se till att köra ett hårdträningspass på fredagar och då är det skönt att slappa framför tv:n på lördagarna.
 3. Det absolut sämsta är ju helt klart Shades of gray om man ens kan kalla det ett avsnitt, jag hörde nånstans ett rykte att de bränt sin budget den säsongen och var då tvunga att klippa ihop avsnitt av gammalt material. Annars så har jag alltid hafft svårt för holodecks avsnitten där dom klär ut sig till fåniga karaktärer och leker runt, ett jobbigt avsnitt som kommer upp var när Worf och han fjantiga son fastnade i vilda västern med massa Data:s som försökte döda dom.
 4. Ja det känns ju inte direkt otroligt att religionens inflytande ständigt minskar, bara hur vi ser på hur den utvecklats här i väst på 100 år, samma sak kommer troligtvis hända i de muslimska länderna i framtiden, folk vill ju trots allt vara fria och ha egna åsikter och i och med dessa extremistiska ledare dör bort en efter en så är det ganska troligt att de ligger nära där vi är idag om c.a 100 år. Angående Chakotay så kan du väll ha en poäng men det tror jag snarare är skådespelartalang fråga, karaktären skulle i alla fall verka ha en stark religös tro.
 5. Såg voyager scorpion del 1 på tv4 sci fi igår, har sett allt förut men jag kolar på serierna där ändå, det känns ändå bättre än allt annat skräp som visas på tv.
 6. Alla personer är ju dock olika individer och det där med "coola" har nog till stor del att göra med vilker ålder man är i, men vad jag upplevt så känns det som hela sciende fiction konceptet är något mer anpassat till killar då vi i pricip lek rymdkrig och sånna saker från väldigt låg ålder.
 7. Ser inte något problem att en muslim och kristen inte skulle fungera på ett skepp då religionen inte skulle vara central i deras vardag, det skulle nog på höjd leda till debatter a´la Spock och Mcoy.
 8. Som andra tagit upp så är väll just hatar ett starkt ord, undrar vad för konstiga typer som går runt och hatar star trek. Men jag känner dock de som är ointresserade av serien, nu kanske jag säger nått känsligt men jag har fått intrycket att tjejer rent allämnt är mindre intresserade av star trek då som jag känner verkar mer intresserad av program som idol och bigbrother och annat skräp, jag "tvingade" en tjej bekant för några år sedan att kolla på TNG när den gick på 6:an, tror dock inte hon uppskattade den som den bör uppskattas. Star Trek är ju en väldigt speciell serie det är ju inte bara en ren science fiction serie utan det är mycket tanke och filosofi bakom den vilket kan vara svårt för vissa att gilla.
 9. Vi har väll inte direkt sett någon säker källa på att religionen på jorden har dött ut? Vi har ju dessutom många kulturer som värnar om sin religion som Klingon och Bajorans. Just på jorden så är väll det snarare en logisk utveckling att religionen puttats undan lite, om man jämför bara hur det ser ut idag och på 20 talet då det var husförhör och prällen kom och förhörde om biblen och kunde man inte fick man stryk, medans idag så är många icke-troende men dock inte ateister. Om 200-300 år så är det troligt att människor blivit ännu mer avvanda med religion och jag tror dock att religionen finns kvar i Star Trek vi har tex Chakotay som är en ganska religös snubbe jag tror också jag vill minnas att någon annan människa bett nån gång, men jag tror det är mer en personlig sak en något på samhälls nivå. Att det inte finns någon "präst" eller liknande på federations skepp kan ju förklaras med antalet olika religioner det måste finnas på ett skepp, även om man mest ser människor på tv:n så får man ju tänka att det finns dussintals olika raser på skeppen, så vilka religioner ska man prioritera? Då löser man det snarare med en kurator som mer fokuserar på personens känslor.
 10. Jag skulle nog välja en Andorian de är som Klingon en stark krigarras men dom känns mer civiliserade en Klingon stil är barbarisk och dom vill typ käka upp hjärtat på sin fiende medan Andorianer har en mer utvecklad filosofi bakom sitt kampsätt. Jag skulle dock vara orolig för att bli av med antennerna skulle gömma dom under nått pannband eller nått. ps ni som snackar om Vulcans och Romuluaner de har ju m??nga fysiska likheter men hur ser Roumulaners livslängde ut Vulcans lever ju i typ 300 år men hur länge lever en Romulan?
×
×
 • Create New...