Jump to content

Captain Proton

Stjärnflottan
 • Posts

  605
 • Joined

 • Last visited

About Captain Proton

 • Birthday 01/23/1985

Captain Proton's Achievements

Kommendörkapten

Kommendörkapten (9/15)

0

Reputation

 1. ÅÅ vad roligt att höra att det ska komma en ny star trek film...har nog inte varit här på forumet nu i kanske några år men när jag fick höra att det kommer en ny film blev jag helt galen och var hittar man inte bäst information än här på startrekdb Själv e jag i andra sidan galaxen Delta-kvadranten (Kina) nu och pluggar. Kan man tänka sig att se på OS i Beijing 2008 samtidigt som man kan se den nya st-filmen...dubbat <_< Ähh jag går väl och köper en st-film på DVD för 5 kronor...sålänge Captain Proton i Beijing
 2. På BBC kan man läsa att William Shatner sålde sin njursten som han opererade bort för ett tag sedan. Njurstenen som Shatner beskriver som "så stor så att man kan bära den på sitt finger" såldes för ca 200000 kronor av GoldenPalace.com. Shatner sa också att om man utsatte njurstenen för extrem hetta så skulle den kanske bli en diamant. Läs hela artikeln på BBC.
 3. Sedan Enterprise-serien lades ner finns det inte någon star trek serie som produceras. I BBC kan man dock läsa att star trek är den mest "saknade" serien. Bland listan av mest saknade serier finns: 1. Star Trek 2. Buffy the Vampire Slayer 3. Friends 4. Fawlty Towers 5. Blake's 7 6. The X-Files 7. Babylon 5 8. Stargate 9. Seinfeld 10. The A-Team Intressant att se att många serier på listan är sci-fi.
 4. Lifesign är ett av de första avsnittet där doktorns känslor utvecklas, då främst hans förhållande till kärlek. Och detta är det avsnittet i stor del handlar om, det känns som om det är för mycket fokus på doktorn och för lite på Paris-Chakotay och Seska. Doktorns och den Vidiianska kvinnans diskussioner kan ibland kännas långtråkiga. Detta var ju en period då det fanns en kontinuitet i Voyager, man tycker nog att kunde vara lite mer innhåll i kontinuiteten. Men som sagt detta är bara ett avsnitt byggt för de senare avsnitten som kommer. Det är en slags "utfyllnadsavnitt". Betyg: G
 5. Jag håller med dig om att den värsta ändingen i filmen jämfört med böckerna är ändring av personligheter som har gjorts av vissa karaktärer. Detta är rent av onödigt och gör många läsare av boken kanske lite besvikna när de ser filmen. Men de flesta skildringar av karaktärerna är mycket bra som t.ex. Aragorn, Gimli-Legolas, Sam-Frodo även om vissa är mindre lyckade som t.ex. Galadriel. Själv är jag lite besviken av det visuella i vissa delar. Ibland känns det som om hela Midgård är en öde plats där ingen lever. (Om det inte bor några Midgård varför skall Mordor ens bry sig om det ) Var finns alla byar, städer och folk? I böckerna är det också mycket ödsligt i Midgård men Gondor beskrivs ju i alla fall som folkrikt. Men Jag håller inte med om att Aragorn och Arwen relationen får för mycket tid, det är faktiskt lite skönt att få inte det i filmerna.
 6. Min röst lägger jag på Caretaker. Den är verkligen välgjord och man har lagt ner tid och möda på att göra den bra vilket märks. Att resten av säsongerna 1-2 inte håller samma klass som de senare säsongerna av Voyager (särskilt 4-7) gör att Caretaker står ut som de bästa avsnitten under de förstå säsongerna av Voyager. I Caretaker får man även det bästa av två världar vilket bara upprepas i vissa avsnitt i Voyager. Alltså att man får se både livet Voyager hade i A-kvadranten innan de kom till D-kvadranten och när de sedan hamnar i d-kvadranten. Caretaker är även ett avsnitt som man kan gå tillbaka till och se flera gånger om, särskilt bra är att se den efter ett tag in i serien och påminnas om varför och hur Voyager hamnade i d-kvadranten.
 7. Håller absolut med! Jag har varit på de tidigare två mässorna i Sollentuna och Årets mässa är den bästa hittills. Både i förhållande till de gästerna som kom och allt annat, både butiker och andra små avangemang runt omkring. Köpte bl.a. DVD "Trekkies 2" och en och lite annat smått och gått.
 8. Håller faktiskt med dig. "the needs of the many outweigh the needs of the few". Men att säga att Bak'uerna är egoistiska tycker jag är att ta i. Egentligen så har de inte fått säga till om något, de skulle ju bli flyttade utan någon medverkan i beslutsprocessen. Det bästa vore att försöka göra en kompromiss med Ba'kuerna. Men själva grejen i filmen är ju att det handlar om en blodfejd mellan en och samma ras - det är ju hämnd från the Sona's som kasnke är huvudorsaken till deras vilja att förstöra ringsystemet. Sanningen är att vi inte vet helt säker att Bakuerna är odödliga. De har bara kanske ett väldigt liv. Men även om odödlighet (mot åldrande) skulle vara möjligt så skulle en människa ändå vara utsatt för risker för olyckor och därigenom kunna dö.
 9. Ett skepp kan förstöras på fem sekunder i star trek så jag tycker inte Voyagers förlust på typ 20 besättningsmedlemmar är mycket. Jag har inget minne om att star fleet skulle skicka skepp för att möta Voyager, vilket avsnitt sägs det i ?
 10. Jag röstade inte på frågan om vem som är den bästa kvinnliga karaktären i ST eftersom jag tycket de va så svårt att välja. Star Trek har från allra första början haft en tradition starka självständiga kvinnliga karaktärer som många gillat, från TOS med Uhura till Enterprise med T'Pol och Hoshi. Sedan har man så många kvinnor som är unika som t.ex. Bellana med sin bakgrund som många tjejer och kvinnor känner igen sig i. Sedan finns Troi med sin stora "kvinnlighet" som är den mest känslosamma karaktären kanske, något som behövs i den lite torra rymden. Vi har Seven of Nine som haft en stor utveckling av sin karaktär, kanske mest i av de kvinnliga karaktärerna, men även B'ellana har haft en stor utveckling. Janeway får man heller inte glömma, en av de mest omtyckta kaptenerna i ST. Hon är en envis, stark och lite unik person som gör lite som hon vill. och så finns flera...
 11. Det va roligt att höra att star trek kommer på besök i mitt egna Sollentuna, hade ingen aning om det. Det ska bli riktigt kul att träffa Marina Sirtis, hon är en av mina favoriter i TNG. Och sen måste man shoppa lite
 12. Jag har sett filmen och tycker att den var välgjord. Troget boken så följer den huvudpersonens upplevelser vilket jag tycker är bra eftersom vi har sett tillräckligt med stora stridscener och "Vita Hus" sprängda i luften. Lite tråkigt nog har Spielberg gjort Världarnas krig från civilisationskritik och gjort den till ett familjedrama- för det är vad filmen är. Familjedramat alltså far-son-dotter relationen är i sig inte dålig men jag tycker att man med den värld vi lever idag kunde i större mån följa Wells kritik mot de verkliga problem som existerar fortfarande idag. Jag irriterade mig på den lilla flickan som är Cruises dotter men annars har jag inget emot någon av karaktärerna. Cruise spelade riktigt bra vilket han oftast gör i filmer han medverkar i. Om man inte läst Världarnas Krig av H.G. Wells så ska man göra det. Det är både en bra, lättl??st och spännande bok samtidigt som det är en historielektion. Kritiken riktas mot det imperialistiska koloniiväldet England i sent 1800-tal. I boken/filmen får det "oövervinnerliga" England en riktig smäll på käften då den verkligen förnedrades, det handlar alltså om en ockupation, ett utnyttjande av männskligheten av utomjordningarna. Men det är egentligen samma okupation, samma förnedring, död och förstörelse som England och andra kolonialmakter fört över andra folk i världen, i Afrika, Sydamerika, Asien etc. Om man ska förstå slutet så måste man då förstå att det inte handlar om bakterier och virus i dess bokstavliga bemärkelese utan att "en ockuoation aldrig lyckas". Det finns inga kolonier mer och redan nu så ser vi fortfarande konsekvenserna i t.ex. Gaza i Palestina, där Israel i det närmaste tvingas dra sig tillbaka. H.G. Wells hade rätt.
 13. Det är tråkigt att ännu en av våra star trek pionjärer gått ur tiden. Det känns lite sorgset och vemodigt att tänka att star trek är så gammalt och att de karaktärerna från TOS nu är i sina äldre dagar.
 14. Detta är det största problemet med holodeck som jag ser det. Problemet ligger i om det finns flera personer i en holodeck: Eftersom de kan röra sig i olika riktningar så måste även perspektiven ändra sig för varje person. Om låt sig det finns två personer som rör sig åt motsatt håll så kommer de någon gång att "slå mot väggen". Lösningen, som jag ser det, ligger i att de två personerna kan tro att de är 100 meter i från varandra medan de egentligen är bara 10 meter i från den andra. Bilden av den andra person är egentligen en illusion. Men det finns nog även en begränsad mängd fysiska personer som kan vistas i ett holodeck det är nog därför t.ex. Hirogin utökar storleken på holodeck i "The Killing game" på Voyager eller jättekomplexet (holodeck) i "Flesh and Blood".
 15. Av allt snackande så har jag förstått att det finns mycket bitterhet mot Braga. Jag har aldrig riktigt förstått vad den går ut på. Av det som jag hört talas om honom verkar han ju faktiskt helt okej. Han har varit med länge och verkar gilla star trek då han gjort så mycket både st-filmer och avsnitt. Kan man inte säga att Braga står för den moderna star treken? Kanske har vi haft tur som någon som varit så engagerad i star trek som Braga? Om ni andra har motsatta åsikter skulle det vara kul att höra dem.
×
×
 • Create New...