Jump to content

Captain Proton

Stjärnflottan
 • Posts

  605
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Captain Proton

 1. ÅÅ vad roligt att höra att det ska komma en ny star trek film...har nog inte varit här på forumet nu i kanske några år men när jag fick höra att det kommer en ny film blev jag helt galen och var hittar man inte bäst information än här på startrekdb Själv e jag i andra sidan galaxen Delta-kvadranten (Kina) nu och pluggar. Kan man tänka sig att se på OS i Beijing 2008 samtidigt som man kan se den nya st-filmen...dubbat <_< Ähh jag går väl och köper en st-film på DVD för 5 kronor...sålänge Captain Proton i Beijing
 2. På BBC kan man läsa att William Shatner sålde sin njursten som han opererade bort för ett tag sedan. Njurstenen som Shatner beskriver som "så stor så att man kan bära den på sitt finger" såldes för ca 200000 kronor av GoldenPalace.com. Shatner sa också att om man utsatte njurstenen för extrem hetta så skulle den kanske bli en diamant. Läs hela artikeln på BBC.
 3. Sedan Enterprise-serien lades ner finns det inte någon star trek serie som produceras. I BBC kan man dock läsa att star trek är den mest "saknade" serien. Bland listan av mest saknade serier finns: 1. Star Trek 2. Buffy the Vampire Slayer 3. Friends 4. Fawlty Towers 5. Blake's 7 6. The X-Files 7. Babylon 5 8. Stargate 9. Seinfeld 10. The A-Team Intressant att se att många serier på listan är sci-fi.
 4. Lifesign är ett av de första avsnittet där doktorns känslor utvecklas, då främst hans förhållande till kärlek. Och detta är det avsnittet i stor del handlar om, det känns som om det är för mycket fokus på doktorn och för lite på Paris-Chakotay och Seska. Doktorns och den Vidiianska kvinnans diskussioner kan ibland kännas långtråkiga. Detta var ju en period då det fanns en kontinuitet i Voyager, man tycker nog att kunde vara lite mer innhåll i kontinuiteten. Men som sagt detta är bara ett avsnitt byggt för de senare avsnitten som kommer. Det är en slags "utfyllnadsavnitt". Betyg: G
 5. Jag håller med dig om att den värsta ändingen i filmen jämfört med böckerna är ändring av personligheter som har gjorts av vissa karaktärer. Detta är rent av onödigt och gör många läsare av boken kanske lite besvikna när de ser filmen. Men de flesta skildringar av karaktärerna är mycket bra som t.ex. Aragorn, Gimli-Legolas, Sam-Frodo även om vissa är mindre lyckade som t.ex. Galadriel. Själv är jag lite besviken av det visuella i vissa delar. Ibland känns det som om hela Midgård är en öde plats där ingen lever. (Om det inte bor några Midgård varför skall Mordor ens bry sig om det ) Var finns alla byar, städer och folk? I böckerna är det också mycket ödsligt i Midgård men Gondor beskrivs ju i alla fall som folkrikt. Men Jag håller inte med om att Aragorn och Arwen relationen får för mycket tid, det är faktiskt lite skönt att få inte det i filmerna.
 6. Min röst lägger jag på Caretaker. Den är verkligen välgjord och man har lagt ner tid och möda på att göra den bra vilket märks. Att resten av säsongerna 1-2 inte håller samma klass som de senare säsongerna av Voyager (särskilt 4-7) gör att Caretaker står ut som de bästa avsnitten under de förstå säsongerna av Voyager. I Caretaker får man även det bästa av två världar vilket bara upprepas i vissa avsnitt i Voyager. Alltså att man får se både livet Voyager hade i A-kvadranten innan de kom till D-kvadranten och när de sedan hamnar i d-kvadranten. Caretaker är även ett avsnitt som man kan gå tillbaka till och se flera gånger om, särskilt bra är att se den efter ett tag in i serien och påminnas om varför och hur Voyager hamnade i d-kvadranten.
 7. Håller absolut med! Jag har varit på de tidigare två mässorna i Sollentuna och Årets mässa är den bästa hittills. Både i förhållande till de gästerna som kom och allt annat, både butiker och andra små avangemang runt omkring. Köpte bl.a. DVD "Trekkies 2" och en och lite annat smått och gått.
 8. Håller faktiskt med dig. "the needs of the many outweigh the needs of the few". Men att säga att Bak'uerna är egoistiska tycker jag är att ta i. Egentligen så har de inte fått säga till om något, de skulle ju bli flyttade utan någon medverkan i beslutsprocessen. Det bästa vore att försöka göra en kompromiss med Ba'kuerna. Men själva grejen i filmen är ju att det handlar om en blodfejd mellan en och samma ras - det är ju hämnd från the Sona's som kasnke är huvudorsaken till deras vilja att förstöra ringsystemet. Sanningen är att vi inte vet helt säker att Bakuerna är odödliga. De har bara kanske ett väldigt liv. Men även om odödlighet (mot åldrande) skulle vara möjligt så skulle en människa ändå vara utsatt för risker för olyckor och därigenom kunna dö.
 9. Ett skepp kan förstöras på fem sekunder i star trek så jag tycker inte Voyagers förlust på typ 20 besättningsmedlemmar är mycket. Jag har inget minne om att star fleet skulle skicka skepp för att möta Voyager, vilket avsnitt sägs det i ?
 10. Jag röstade inte på frågan om vem som är den bästa kvinnliga karaktären i ST eftersom jag tycket de va så svårt att välja. Star Trek har från allra första början haft en tradition starka självständiga kvinnliga karaktärer som många gillat, från TOS med Uhura till Enterprise med T'Pol och Hoshi. Sedan har man så många kvinnor som är unika som t.ex. Bellana med sin bakgrund som många tjejer och kvinnor känner igen sig i. Sedan finns Troi med sin stora "kvinnlighet" som är den mest känslosamma karaktären kanske, något som behövs i den lite torra rymden. Vi har Seven of Nine som haft en stor utveckling av sin karaktär, kanske mest i av de kvinnliga karaktärerna, men även B'ellana har haft en stor utveckling. Janeway får man heller inte glömma, en av de mest omtyckta kaptenerna i ST. Hon är en envis, stark och lite unik person som gör lite som hon vill. och så finns flera...
 11. Det va roligt att höra att star trek kommer på besök i mitt egna Sollentuna, hade ingen aning om det. Det ska bli riktigt kul att träffa Marina Sirtis, hon är en av mina favoriter i TNG. Och sen måste man shoppa lite
 12. Jag har sett filmen och tycker att den var välgjord. Troget boken så följer den huvudpersonens upplevelser vilket jag tycker är bra eftersom vi har sett tillräckligt med stora stridscener och "Vita Hus" sprängda i luften. Lite tråkigt nog har Spielberg gjort Världarnas krig från civilisationskritik och gjort den till ett familjedrama- för det är vad filmen är. Familjedramat alltså far-son-dotter relationen är i sig inte dålig men jag tycker att man med den värld vi lever idag kunde i större mån följa Wells kritik mot de verkliga problem som existerar fortfarande idag. Jag irriterade mig på den lilla flickan som är Cruises dotter men annars har jag inget emot någon av karaktärerna. Cruise spelade riktigt bra vilket han oftast gör i filmer han medverkar i. Om man inte läst Världarnas Krig av H.G. Wells så ska man göra det. Det är både en bra, lättl??st och spännande bok samtidigt som det är en historielektion. Kritiken riktas mot det imperialistiska koloniiväldet England i sent 1800-tal. I boken/filmen får det "oövervinnerliga" England en riktig smäll på käften då den verkligen förnedrades, det handlar alltså om en ockupation, ett utnyttjande av männskligheten av utomjordningarna. Men det är egentligen samma okupation, samma förnedring, död och förstörelse som England och andra kolonialmakter fört över andra folk i världen, i Afrika, Sydamerika, Asien etc. Om man ska förstå slutet så måste man då förstå att det inte handlar om bakterier och virus i dess bokstavliga bemärkelese utan att "en ockuoation aldrig lyckas". Det finns inga kolonier mer och redan nu så ser vi fortfarande konsekvenserna i t.ex. Gaza i Palestina, där Israel i det närmaste tvingas dra sig tillbaka. H.G. Wells hade rätt.
 13. Det är tråkigt att ännu en av våra star trek pionjärer gått ur tiden. Det känns lite sorgset och vemodigt att tänka att star trek är så gammalt och att de karaktärerna från TOS nu är i sina äldre dagar.
 14. Detta är det största problemet med holodeck som jag ser det. Problemet ligger i om det finns flera personer i en holodeck: Eftersom de kan röra sig i olika riktningar så måste även perspektiven ändra sig för varje person. Om låt sig det finns två personer som rör sig åt motsatt håll så kommer de någon gång att "slå mot väggen". Lösningen, som jag ser det, ligger i att de två personerna kan tro att de är 100 meter i från varandra medan de egentligen är bara 10 meter i från den andra. Bilden av den andra person är egentligen en illusion. Men det finns nog även en begränsad mängd fysiska personer som kan vistas i ett holodeck det är nog därför t.ex. Hirogin utökar storleken på holodeck i "The Killing game" på Voyager eller jättekomplexet (holodeck) i "Flesh and Blood".
 15. Av allt snackande så har jag förstått att det finns mycket bitterhet mot Braga. Jag har aldrig riktigt förstått vad den går ut på. Av det som jag hört talas om honom verkar han ju faktiskt helt okej. Han har varit med länge och verkar gilla star trek då han gjort så mycket både st-filmer och avsnitt. Kan man inte säga att Braga står för den moderna star treken? Kanske har vi haft tur som någon som varit så engagerad i star trek som Braga? Om ni andra har motsatta åsikter skulle det vara kul att höra dem.
 16. En viktigare sak är nog säkerhetsbälte till alla stolar, det skulle nog rädda många liv och lemmar.
 17. Jag håller med om att makt korrumperar men detta är inte politik. Här handlar detta om en viss arts egenskaper, dvs Q. Skulle vi kalla lejonet på savannen korrumperad av makt för att den är starkare och mäktigare än gasellerna? Allt är relativt och att dra slutsatsen att Q är korrumperad är helt fel, bara för att vi människor verkar tro att vi är den mest mäktiga varelsen och alltid vill vara i kontroll så ger det oss inte rätten att kalla en annan varelse för korrumperad då hon är mer mäktigare än oss. Kanske missbrukar Q lite av sin makt i vissa situationer men det är allt.
 18. Q har många egenskaper som verkar gudalika, men det är svårt att definera vad en gud är. För en myra måste vi likna gud, (även om de inte kan tänka så). Du har rätt i att Q säger att Q alltid har funnits även innan Big Bang men det verkar lite motsägelsefullt. Jag tror han sa det i The Q and the gray . Anledningen varför det verkar motsägelsefulltär är vad Q (quinn) sa i Death Wish. Han sa något typ att i början av universums födelse så var allting nytt för Q och att de utforskade allt men att de nu inte hade något att utforska då allting hade setts och gjorts. Detta betyder ju att Q någon gång måste ha uppstått, eller så kan man dra slutsatsen att det var de som startade big bang... vem vet,
 19. Learning Curve Ett av de bättre avsnitten i säsong 1. Jag gillar avsnitt där man koncentrerar sig på besättningen och då menar jag utanför huvudpersonerna. Jag gillar det här med Maquis besättningens intergrering med resten av star fleet folket. Tråkigt att man inte tog upp det mer i de sista säsongerna men det dyker ju upp ibland. Jag håller med om att Maquis-karaktärerna känns platta och stereotypa men jag gillar att Tuvok fick vara deras lärare med tanke på hans bakgrund och sätt att vara. Betyg: VG+
 20. Jag läste på ‎‎startrek.com att ‎BBC ska göra göra om TOS i ny skepnad, med en viss brittisk touch. Lite ändring ska visst göras, man vill helst inte att ‎kaptenen ska hoppa i säng med alla utomjordiska kvinnor han möter. :P Som kapten ser man ‎gärna att det blir Jude Law och man vill också gärna ha ‎en kvinnlig vulcan istället för Spock. idag är det första april... :lol:
 21. 1.12 - Heroes and Demons Håller med OnO att detta inte var det bästa avsnittet. Tråkigt att man inte utnyttjade holodäcket bättre under de första säsongerna fram till The Killing Game. Jag förstår inte hur Kes kan stå ut med doktorn, de har helt annourlunda personlighet. Av någon anledning känns avsnittet som TNG-aktig.
 22. Till det vill jag tillägga att de också har likheter med Sovjet. Främst p.g.a den slutna styrande gruppen, de ideologiska spionerna, avhoppare, strikt kontrollerat samhälle, säkerhetstjänsten som drar ur folk ur sina hem mitt i natten och utveklade spritvanor ;) <{POST_SNAPBACK}> Jag ser inte likheterna mellan Romulans och Sovjet. För det första så styrdes Sovjet av ett "parti" och genom en stark ideologi som drivkraften för hela samhällsstrukturen (kommunismen). Romulans verkar inte ha någon ideologi som är allmängiltig och de har heller inget parti som alltid styr. Romulans har istället en senat och den verkar ju bytas ut regelbundet. Visst har både Sovjet och Romulus auktoritära styrelsesätt men det kan man hitta i de flesta icke-demokratier. Mest påminner det Romulanska imperiet om Romarriket, en stark senat med makt, en stark och självständig militärmakt. Dessutom kan man undra om det bor romulaner i hela imperiet, det kan det väl inte göra eftersom imperiet är så stort? Så precis som Romarriket (som styrdes från Rom) borde det alltså Romulaner endast bo på Romulus och kanske några andra planeter medan imperiet i stort sett bestå av erövrade raser och planeter.
 23. Jag skulle tro att vulcans är starkare än romulaner. Fysiskt sätt är det troligtvis mycket lite som skiljer dom åt eftersom evolutionärt sätt så ändras inte mycket på 2000-3000 år. Vulcans har ju ett starkt psyke och det är väl därför de är "starka", bra kontroll över kropp och själ.
 24. Jag tänkte inte på det sätt som du beskriver när jag såg avsnittet men nu när du säger det så kan man faktiskt undra om det var rätt att återuppliva människor som var döda. Om nu handlingen stred mot Prime directive vet jag nu inte, då måste man ju läsa vad som står i stadgarna.
 25. Jag svarade ScienceBridge som om jag har rätt ska omfatta typ Tuvok-Spock-T'Pol tjänsten, även om de också har andra uppgifter att sköta. I alla fall skulle jag mest vilja hålla på med nåt vetenskapligt, undersöka stjärnor, kometer och sensorer och sånt. Är rädd att vara i för mycket command-funktion, tänk vad mycket trubbel Voyager råkar ut för hela tiden, vem vill vara ansvarig för att skeppet sprängs i bitar. :blink:
×
×
 • Create New...