Jump to content

everybodyknows

Stjärnflottan
 • Posts

  377
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by everybodyknows

 1. har en fråga angående ordningen på avsnitten när man kommer upp mot säsong åtta. som jag har förstått det började sg: atlantis visas parallellt med sg-1 då. det är fine & dandy när det gäller de andra halvorna av sg-1:s åttonde säsong och sg: atlantis första men i vilken ordning visades avsnitten 8.3. - 8.9. respektive 1.3. - 1.9.? de visades på samma dag och utan att ha sett något av sg: atlantis har jag fått så mycket klart för mig att händelserna i de två serierna knyts ihop med varandra. gäller detta även de första avsnitten av sg: atlantis? jag vill helt enkelt inte lyckas med konststycket att spoila mig själv...;)
 2. huga, tycker att denna film på ett effektivt sätt lyckades undergräva allt som de två tidigare hade byggt upp. personlig recension finns på http://autopsi.livejournal.com om någon känner sig tillräckligt intresserad...;)
 3. konsumerar också stora mängder asiatisk film, men i min erfarenhet har bolagen blivit mycket, mycket bättre på att låta originalversionerna ta sig till europa de senaste fem - sju åren. förr var det, som du säger, väldigt ofta man fick en totalt nedbantad och tunn film istället för originalet. speciellt inom den animerade genren. skräckexemplet utan dess like i min samling är en amerikansk kopia av nausicaä (kaze no tani no nashika) som är nedkortad omkring 45 minuter. en av tidernas bästa animefilmer totalt söndermanglad... :arg:
 4. cyborg 009? självklart! har de flesta delarna på urgamla vhs-band. mest för kitschvärdet för dubben är som sagt totalt värdelös. kommer inte ihåg vad han heter nu, men killen som dubbat den (och ja, han gör alla rösterna) kommer från ungern och är stor animefantast. han dubbade serien på eget bevåg och lyckades få rättigheter att släppa den på den svenska marknaden. han har dock inte särskilt bra kontroll över det svenska språket, vilket tillsammans med det faktum att han gör alla rösterna bidrar till en hel del ofrivillig komik. ett smakprov: "åh nej! vilket missilen!" "hoppa över staketetet!" "och så [ohörbart mummel] så kommer vargarna och [ohörbart mummel] sprutar ELD!" men mitt favoritexempel måste ändå vara den här konversationen. den är mellan fyra karaktärer. tänk på att det är samma röst och tonläge till alla också: "*****r!" "ja, *****r!" "ja, *****r i det!" "*****r, han är sannerligen jesus kristus från fjärran östern!" "ja, *****r!" det värsta är att serien tydligen är riktigt bra om man ser den textad och textningen är gjord av en kompetent översättare...;)
 5. tja, hur som helst vore det intressant att veta hur förhandlingarna gick till. det här är det enda exemplet (finns säkert fler dock) jag känner till i trek där federationen har gett bort en av sina kolonier till en ond regim. finns det någon icke-kanonsak om förhandlingarna tro?
 6. tror att du missuppfattade mig. vad jag menade var att man inte kan "ge bort" något som inte ingår i ens rike. det är klart att det finns olika folkgrupper inom ett och samma land/rymdimperium men jämförelsen haltade eftersom federationen hade kontroll över maquiskolonierna från början. sen kan man argumentera för hur patriotiska eller inte befolkningen på dessa planeter var, men den större frågan i sammanhanget torde väl vara det moraliska i att ge bort planeter där folk skapat sig ett liv. det är ganka anti-federationen i min mening... <_<
 7. mja, ditt tankeexperiment haltar lite där. eftersom maquiskolonierna från början tillhörde federationen är ditt tankeexperiment som att säga att de hade fått romulus istället för en del av dem de stred emot - alltså en suverän planet som inte har med federationen eller cardassia att göra. mer "korrekt" tankeexperiment torde vara om säg sverige och danmark hamnade i krig av någon outgrundlig anledning och södra sverige blev danskt vid krigsslutet. nåja, jag förstod vart du ville komma med ditt resonemang i alla fall och jag vet ärligt talat inte vad jag hade gjort. om regimen som tog över var lika vidrig som cardassia skulle jag gjort motstånd ja, men om det var en ockupation där jag åtnjutit demokratiska friheter och inte diskriminerades för mitt sätt att tänka, nationalitet, religion etc så hade det väl egentligen varit strunt samma? nationalism är ett förlegat koncept som bara ställer till med problem enligt mig. jämförelsen haltar kanske lite ändå eftersom jag just nu håller på att skriva en d-uppsats om the war on terror kontrasterat med "1984" och big brotherproblematiken och har lärt mig en hel del hemska saker om usa:s utrikespolitik...
 8. nu är vi tillbaka i frågan om vem det är som bestämmer igen. majoritetsbeslutet som sagt. sansad diskussion och där vi nya forumledare lutar oss mot erfarenheten från de äldre. fler intervjufrågor?
 9. korta och koncisa svar: 1. bara bra 2. inte nämnvärt 3. eftersom jag inte använt mig av dem vid något tillfälle så har jag ingen särskild åsikt om saken. och magiska och magiska - det är ju knappast så att en forumledare kan uppträda hursomhelst bara för att man har den teoretiska möjligheten att göra så. vi står inte över forumreglerna och om vi skulle börja missbruka vår extra lilla makt skulle vi nog inte bli långlivade på våra poster.
 10. tråden har väl inte spårat ur enligt mig. mitt inlägg om panflöjtister gick in under samma synpunkt, dvs "inlevelselösa gatumusikanter". men, för att återgå till frågan. personligen skulle jag inte gått fram till personen i fråga. jag vet inte riktigt hur det är där ni bor men i lund med omnejd (där jag mestadels rör mig till vardags) är de flesta gatumusiker ganska så märkliga. inte sällan aggressiva. alltså, inte märkliga på ett intressant eller positivt vis utan snarare väldigt obehagliga. om jag gått fram till nån av dem och frågat om jag fick köra en låt på vilket instrument det nu kan röra sig om skulle det vara lika stor chans/risk att jag fick det som att jag skulle få instrumentet i huvudet...;)
 11. heh, hade kanske funkat om det inte vore för tystnadslöftet. ingenting går att hålla hemligt om man berättar det för mer än en person. i synnerhet inte på nätet...;)...men, det där med en manustävling var ju annars en kul idé. något att skicka in till databas och forum kanske? kan rekomendera http://www.voodoofilm.org/ för den som känner sig hågad att börja skriva filmmanus. lärde mig grunderna där innan jag började gå kurser...
 12. ack! panflöjt! :sjuk: ...nej, men skämt o sido, som gammal gatumusiker kunde jag bli fullständigt förtvivlad över alla grupper med en baslåda och panflöjter som spelade "autentisk" peruansk musik eller vad det nu var för dagen. bara det att de mestadels spelade panflöjtifierade versioner av ledmotiv till filmer...
 13. mja, det är just det som jag kanske lite krasst inte tror på. från en rent kommersiell synvinkel var både enterprise och nemesis floppar och det var även dessa installationer som försökte med nya grepp. personligen skulle jag välkomna mer nytänkande men jag tror helt enkelt inte det slår. inte om man ser tillbaka på nyss nämnda serie och film.
 14. producenterna gjorde ju ett försök med att kasta in mer action i förra filmen för att locka tittare. det funkade inte. personligen tror jag att star trek är så pass "inkört" i det kollektiva medvetandet att det blir svårt att locka nya tittare. dvs, antingen gillar man trek så pass att man går och ser filmen vad den än handlar om eller så har man redan avfärdat trek som något man inte gillar. den senaste trekfilmen som gick riktigt bra på biograferna var väl "first contact" så kanske en vidareutveckling på vad som hände i de sista avsnitten av voyager? hur ser kollektivet ut nu? är de fortfarande ett hot? kanske en idé.
 15. intressant fråga. med tanke på att jag är känslig för all form av transport skulle nog starfleet vara uteslutet. om inte läkaren hade haft ett gigantiskt förråd med injektioner mot rymdsjuka eller ännu bättre, en replikator helt ämnad för det syftet...;)...men, rymdsjuka till trots hade en karriär som xenoantropolog lockat. leva med klingons i några år...;)
 16. jisses, du får det att låta som ett amerikanskt rättegångsdrama...;)...nej, men jag kan väl anta att om man känner sig "bedragen" så har man rätt till en ursäkt. å andra sidan bör man väl ha värre saker i livet att bli stött över?
 17. jag antar att vi helt enkelt för en lugn och saklig diskussion om saken, lägger fram våra argument, rådfrågar de andra forumledarna och låter majoriteten bestämma. så löser man vanligtvis konflikter.
 18. hej och välkommen till forumet! teknikfrågor tas i första hand i ten forwards friare diskussioner men ett snabbt svar är att jag tror att en repack helt enkelt är en billigare utgåva i billigare box, ibland utan extramaterial. dina problem med tv och dvd kan bero på en väldig massa andra saker och om skivorna går igång dristar jag mig till att säga att det inte beror på repacks.
 19. ah, tack för förtydligandet. det var inspelningsfunktionen som ställde till det i min förvirrade hjärna när jag skulle förklara. geforce3 gjordes för att hålla. sitter också och trycker på ett sånt.
 20. en idé är ju annars att göra en koppling från datorn till tv:n om datorn har tv-kort dvs. det bör bli bra mycket billigare än en regionsfri dvd-spelare med alla de finesser du eftersöker. eller för den sakens skull en playstation 3. vet inte riktigt hur det är med film där men eftersom de flesta spel till den är regionsfria bör det gå att köra reg-1 på den med. å andra sidan hade du fått punga ut med drygt 6500 för en sån i dagsläget. huga. allt är dyrt...
 21. kan det månne vara den gamla kultklassikern airwolf från 80 - talet? den var ju helskön! helikoptern som hade lika många användningsområden som adam wests bälte hade i batman från 60 - talet...;)
 22. 1. battlestar galactica (2003): bättre än så här blir det inte. manus i toppkvalité, skådespelare som lyser, kontinutet, specialeffekter, musik, dramaturgi. jisses. allt. 2. babylon 5: fram tills att bsg kom i sin nyversion den sci-fiserie med starkast genomgående storytelling och manus, dvs imo det viktigaste för en serie överhuvudtaget. 3. ds9: babylon 5 i star trekmiljö till en början men utvecklas mer och mer till något unikt ju längre serien går. de sista tre säsongerna är helt fantastiska. 4. tng: även om jag ibland kan önska mig lite tyngre storyarcs i tng är det en serie som håller ett skyhögt snitt på sina avsnitt. 5. heroes: även om den fortfarande är på första säsongen har den trollbundit mig totalt och har potential till att bli något riktigt stort om den får fortsätta i några år. 6. ent: känns som jag hela tiden måste försvara ent, men i min mening är det en mycket bra serie som gjorde ansatser till att ta star trek till nya betesmarker istället för att harva i samma spår som de äldre serierna. sista säsongen är i min mening den bästa treksäsong som gjorts. 7. v (1985): miniserien och inte den efterföljande ensäsongaren som var vedervärdig. en så klassisk historia det kan bli i sci-fisammanhang men berättad på ett mycket bra och övertygande sätt. 8. neon genesis evangelion: animerat om mänsklighetens potentiella framtida utveckling. symbolik och action i en underbar kombination. 9. the vision of escaflowne: animerad sci-fi/fantasy med underbar storytelling. 10. voy: har knappt en röd tråd annat än att ta sig hem till alfakvadranten men trots detta en del riktigt bra avsnitt. 11. tos: blandar högt med lågt. vissa avsnitt är underbara och andra bara pinsamma. serier som ska ses snarast möjligast och antagligen kommer slå sig in på listan: firefly, stargate, farscape, lexx
 23. tja, vintergatan är drygt 1000 ljusår "tjock" så det finns nog plats för ett och annat på höjden också...;). var hittar jag star charts? de enda kartor jag hittat är områdesindelningar av med färgade områden för var de olika imperierna har sina besittningar. och kvadrantkartorna, men de har samtliga varit "tvådimensionella". visserligen är en bild alltid tvådimensionell (inte medräknat fula 3d-bilder i veckotidningar) men en bild på förhållandet i djup mellan säg jorden och vulcan vore väldigt intressant...
 24. har funderat över rymddjup ett tag nu. någon som vet hur det förhåller sig med den saken? alltså, navigation i rymden måste ju bestå av upp och ner samtidigt som den består av fram och tillbaka. rent logiskt borde då planeter och andra himlakroppar kunna befinna sig på ett vansinnigt långt djup under jorden men ändå på samma longitud. eller? har försökt få fram lite information men får nu sätta mitt tillit till någon kunnig person här på forumet. i diverse spel baserade på star trek har ju navigationen bestått av upp och ner också. men de nämner sällan eller aldrig (kan inte komma på något exempel) i serierna/filmerna. det är klart att man ibland ser ett skepp ligga över eller under ett annat, men det rör sig inte om några ljusår nedåt.
×
×
 • Create New...