Jump to content

Gonk

Stjärnflotteakademin år 2
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

 1. Såg det mäktiga bygget idag på Swebrick eventet i Norrköping. Finns även att titta på i morgon på arbetets museum, översta planet. Rekommenderas för alla, finns mycket annat fint att titta på också. Fick inte tillfälle att prata med Nyberg, men du fick min röst på bästa bygge.
 2. Kärt barn har många namn, är man bland elektronikfolk kallas de för 150-Ohmare. För de som inte har koll så är det så man tolkar färgkombinationen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Resistor#M.C3.A4rkningsschema_f.C3.B6r_resistorer Är helt övertygad om att det är så Spock och Scotty kallar dom.
 3. Men typiskt alltså. Skrev på för annan operatör i förra veckan, ny box på väg, och en liten anledning var just denna kanal... Där ser man...
 4. Oj, nyhet för mig. Konstigt att TNG/DVD utgåvorna då är så otroligt suddiga bara. Men det kanske är så enkelt att det är riktigt dåligt gjorda transfers. Kanske fel tråd för den diskussionen, såg att det fanns en tråd om TNG på BD.
 5. Jahaja hej allihopa. Är väl fast i träsket ett bra tag och på senare tid börjat läsa lite här på forat, trots lite dåligt ös för närvarande. När jag till slut fick möjlighet att bygga biorum hemma var det ganska naturligt att det skulle heta Holodeck 2. Även om inredningen inte är särskilt ST-isch. I hyllorna står nog allt som finns vad gäller ST, förutom TAS då vilket jag aldrig orkat se igenom ett helt avsnitt utan att somna. Dessutom har jag inte orkat igenom hela DS9 då jag har arbetat upp en allergisk reaktion mot en viss Sisko. Hoppas kunna komma över det vid tillfälle. F.n är det TOS på BD som gäller, det är en njutning att se de gamla 60-tals avsnitten med en oftast knivskarp bild, rekommenderas stort till de som inte tagit steget. Vi hörs! PS. Nicket kommer som ni säkert vet från Gonk-droiden i SW, soptunnan med ben som går runt i sandcrawlern på Tatooine, men tyckte det funkade här oxå.
 6. Ehh... Alla filmerna är väl filmade just med film. Denna scannas sedan in som HD eller SD, precis som är fallet med TOS. Övriga serier däremot är inspelade, förutom ENT, med sunkig SD videoteknik. Har alla filmer på BD och de ser mycket bra ut.
×
×
 • Create New...