Jump to content

qroll

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

qroll's Achievements

Kadett 2:a året

Kadett 2:a året (2/15)

0

Reputation

 1. Ja, det gjorde de. Jag undrar vad de är för något. Läste en bra bok där det fanns varelser som levde av/i mörk materia, kunde ju också vara något. Oh ja! Tin Man är det ju förstås. Av någon anledning gillar jag tanken på att det ska finnas varelser i rymden (inte på planeter alltså). Som om man tänker sig rymden som hav, vilket är lite underligt eftersom jag är rädd för havet. Tack för länken!
 2. En sak jag har tänkt på med Star Trek är att trots att de träffar så många olika raser, verkar alla av en ras tillhöra en och samma kultur. Ser man tillbaks på jorden har vi här x antal olika kulturer, och det stämmer ju även för människorna i Star Trek. De finns av olika former och färger, med olika uppfattningar om vad som är vad. Visst kan man säga att de flesta verkar sälla sig till "den rätta vägen", och strävar efter att möta nya kulturer och samla kunskap, även bland människorna, men tar man O'brien och Keikos relation till exempel så finns det ju kulturskillnad där. (Även om det jag tänker på mest nu är hur de ser på varandras matvanor.. ) Givetvis är det så att man inte kan skildra olika kulturer för varenda ras de möter, men tar man de som förekommer ofta, som ferengis, klingons och så vidare, så borde man kanske kunna få in någon kulturskillnad där..? Hm, jag försöker komma på om det finns några större skillnader i kulturen än just etniska skillnader och exempelvis matpreferenser för människorna, men.. Äsch, jag är väl inte så bra på mina formuleringar, men så här då: _alla_ ferengis man möter vill komma till The Great Vault och strävar bara efter vinst, _alla_ klingons är krigare som strävar efter ära och tror på samma gudar. Jorden har ju en uppsjö av olika religioner, varför skulle inte andra planeter ha det? Bajorans kan man möjligtvis säga har the wraiths också (kommer inte ihåg vad de kallades just nu :S), men det är ju mer som en ond och en god sida av samma mynt, som satanism och kristendom. Några tankar kring det? (Tror inte det fanns någon liknande tråd sen innan, men en fråga på det är hur det är med trådar ingen skrivit i på år och da'r, ska man liva upp dem eller starta ny om man har något som berör? Vad är vett och etikett på forum? /forumnewb )
 3. Hm, några som är intressanta är ju the prophets i DS9. Vad ska man kalla dem egentligen? Och hur ser de ut i sig själva? Minns inte nu, men får man någonsin se dem som något annat än människor? En av mina favoriter var den fiskliknande varelsen som simmade runt i rymden. Kommer inte ihåg om den kallades något nu, men det borde ju också gå att göra varianter på. ... Eller var det ett skepp? Åh, jag behöver se om. :rodna: På samma tema: pratade inte shapeshiftern som dök upp hos Odo om att han varit något som flög genom rymden? Eller var det önsketänkande från min sida. Det skulle i alla fall vara kul att se fler såna. Vilka olika planetklasser finns det, och vad för liv kan tänkas finnas på dem? Skulle vara kul med något på längden istället för höjden. Det skulle kunna bli svårt att få in i de vanliga miljöerna som är anpassade för upprätta varelser.
 4. Jajo, jag greppar att man inte är ute och knatar på riktigt så. Och att rummet verkar större, som en illusion, men just när det involverar två personers uppfattning av det. Jag förstår inte riktigt vad som menas med att man bara tror att man går dock, eller får känslan av det, om man egentligen står stilla. Skapar fotonerna ens egna kroppsrörelser då också, och hur bär de sig åt för att man ska uppleva det som att man gör det på riktigt? Eller menas att man står och trampar på ett och samma ställe? Hm, det där med maten hade jag inte tänkt på.. Hoho! Det är så roligt att jag kan fråga er som vet, istället för att det bara fastnar som en tanke i huvudet som ingen i närheten skulle vara intresserad av.
 5. Försöker greppa hur det där fungerar egentligen. Ett holodeck är ju ett avgränsat rum, eller hur? Men ändå kan man röra sig fritt i det. Hur skulle det fungera på riktigt? Det går ju även att vara fler i ett rum, men ha avstånd mellan varandra, så att den ene till exempel måste gå säg 100 meter i programmet för att komma fram till den andra. Är det så att personer som går in där omsluts av en holo-bubbla som kan merga med en annan persons bubbla, så att de ser varandra? För övrigt undrar jag när det ska komma virtual reality-spel. Tänk om man kunde kliva in i spelet, vad roligt det skulle vara!
 6. FY! Haha, kan vi inte säga att det används som bränsle istället? Till skeppet alltså. (För skeppet? Vad säger man egentligen? :P )
 7. Huvva, var hamnar allt som blir över? Annars tycker jag att det låter rätt trevligt, ordentligt rent och så. Så slipper man ha blött hår också. Å andra sidan är det ju skönt med en varm dusch, å andra sidan igen kanske jag inte skulle frysa så mycket om jag bodde i något annat än en dragig lägenhet och slutade snusa. Jag skulle inte ha något emot att prova en sonic shower i alla fall! Undrar om man skulle känna sig ren, eller om man måste vänja sig vid det.
 8. Okej, jag gör så att jag postar frågorna här bara så får ni avgöra själva. (Hade jag ju kunnat göra från början, vetja.) Hur kommer det sig att du började titta på Star Trek? Varför tror du att just ST blivit så populärt? Är det något särskilt du uppskattar särskilt mycket med ST? Finns intresset för science fiction i allmänhet, eller är det enbart för ST? Hur upplever du fankulturen kring ST? Är du själv delaktig i aktiviteter kring ST utöver att se på filmerna/serierna,i så fall vilka? Inte mer än så. Svara så utförligt som ni vill. Det kommer inte bli en väldigt djupgående uppsats, men för min del är det ju mer, desto bättre. Så länge det inte bara blir utfyllnad. ^^ Antingen här eller via mail! ( sorque@gmail.com )
 9. Jag såg att det redan fanns en tråd som denna, men jag ska skriva min uppsats i Svenska C. Faktiskt en av anledningarna att jag gav mig ut på jakt efter Star Trek-forum! Nu har jag redan bestämt vad jag ska skriva om, så ämnet är klart. Min ursprungsidé var att det skulle vara inriktat på samhäll, men det satte min lärare P för. Istället ska det handla om fankulturen kring ST, vad det är som gör Star Trek så bra, typ. Min fråga är om några av er skulle kunna tänkas svara på några frågor kring det? Frågorna är klara, det är inte så många, inte så avancerat och man får svara hur man vill. Kanske inte så ingående frågor så, men min lärare tyckte att det kanske skulle vara mer intressant för de som inte var så insatta, och det kan det ju ligga en poäng i. Skulle vara roligt för mig att läsa också för den delen.
 10. Tack och tack! Stockholm Trekkers låter spännande, finns hemsida?
 11. Hejhej! Jag blev precis medlem, hittade hit genom google. Jag heter Ulrika, är 23 år, bor i Enköping (en timme med tåg från Stockholm) där jag för tillfället läser på komvux. Utbildad bagare/konditor, jobbat som sen gymnasiet men nu läser jag in natur och planerar plugga vidare inom det, för jag vill bli terraformer när jag blir stor. ^^ Jag såg TNG och Voyager på SVT och föll som en fura, sett sporadiskt under perioder men de senaste åren har det varit mer intensivt. Kan inte säga vilken serie som är min favorit på rak arm, alla är ju bra på olika sätt (förstås), får nog återkomma om det. En av mina favoritkaraktärer är i alla fall Garak. Och Quark. Och Janeway. Och så vidare. Har få i min bekantskapskrets som delar mitt intresse, utöver familjen, så det ska bli roligt!
×
×
 • Create New...