Jump to content

B'Elanna

Stjärnflottan
 • Posts

  692
 • Joined

 • Last visited

About B'Elanna

 • Birthday 10/14/1976

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Plats
  Ängelholm
 • Intressen
  Jag gillar givetvis att titta på Star Trek. Jag gillar även övrig Science Fiction. Gillar att läsa böcker. Jag gillar att baka gott och laga god mat.

  Jag kommer från Ängelholm och har precis flyttat tillbaka hit.

  Jag brukar simma för att få avkoppling ocg hålla mig i form.

Recent Profile Visitors

4,509 profile views

B'Elanna's Achievements

Kommendörkapten

Kommendörkapten (9/15)

0

Reputation

 1. New Year , new treks to the stars Fristående En grupp kadetter har nyårsfest. Det går allt för vilt till eftersom de har fått tag på riktig alkohol. Mike Hustler och Tim Picard som är brorson till Jean Luc Picard ingår ett vad med R'Arfo och T'Whasso som är två klingoner som nyss har genomgått akademin. De slår vad om att de ska kunna stjäla det nya skeppet Enterprise NCC 2008 och resa fram och tillbaka till Jupiter utan att någon märker det. Deras vänner Rita Andersson som är från Sverige och Jim Brown från England går motvilligt med på att vara med som besättning. Sharo som är nyutexaminerad andorian går ivrigt med på förslaget. Två kadetter som är vulcaner hotar först att anmäla tilltaget. Fast när Tim påpekar att det är logiskt att de följer med som observatörer och säkerhetsansvariga följer Sorok och Metok med på resan. Klockan är exakt 02:47 lokal tid 2008. Akademin sover sött. Gruppen aktiverar osynlighetsskölden och utrustningen som gör att skeppet inte kan ses på övervakningen. De ger sig i väg i högsta warp-hastighet och allt går bra. Jim påpekar att om skeppet bara vore mindre kunde de försöka sig på Titans sväng. Deras vulcan vänner förstår naturligtvis inte skämtet. Festresan avbryts av att de ser en borgkub på väg mot jorden. Med Enterprise NCC 2008 nya vapen som är ett speciellt försvar mot borger lyckas de förstöra Borgkuben. Deras tilltag blir avslöjat. De skulle egentligen bli utkastade ur stjärnflottan som straff. Men eftersom de räddat jorden så slipper de i från det ödet. De blir placerade på det nya Enterprise NCC 2008 på en långfärd till Deltakvaderanten. De är ganska nöjda till de förstår att de också har blivit dömda till ett år utan replikator och holodeck. Det visar sig att det är Nelix som lagar mat på det nya skeppet. Sorok och Metok är emellertid nöjda eftersom de får chans att meditera mera. Ny: The day the earth stood still.
 2. Data åker ensam till en planet där det härjar en mycket farlig pest. Innan han åker dit har han med hjälp av Geordi installerat några program som gör honom till en sofistikerad läkare. När han åker till planeten kallar han sig SAM. Invånarna på planeten hatar androider eftersom sjukdomen har orsakats av androider. Allt går enligt planerna och Data kommer på ett botemedel. Innan han ska delta ut botemedlet till folket blir han dock avslöjad. De vägrar att låta sig botas av en android. De håller dessutom Data som gisslan och hotar att sprida sjukdomen till Enterprise. Med hjälp av en liten flicka som Data har blivit vän med och hennes mormor måste han övertyga planetens invånare om att han inte vill dem något ont. Data får lära sig om hur det är att vara människa. Han blir tvungen att uppdatera sig och lära sig religion och psykologi. Ny: A matter of honor, greed and logic.
 3. Ooops! Var den titeln så svår! :rodna: Jag får väl skriva den själv! Så här kommer Hallowenspecial något för sent! Star Trek Hallowen-special The Star ship of horror del 1 Voyager Naomi Wildman har upptäckt ett nytt holodeckprogram nämligen Simpsons. Hon har redan spelat flera avsnitt och haft jätte kul! Nu är det dags för skräck tema. För säkerhets skull följer Nelix med. Nelix och Naomi tar sig an spökhuset. Samtidigt börjar det hända konstiga saker på Voyager. Folk börjar känna sig förföljda och får konstiga gula färgskiftningar i ansiktet. Till slut ser alla ut som Simpsons figurer. Kapten Janeway får blått hår. Harry Kim upptäcker att fenomenet beror på att en livsform som lever i subspace försöker kommunicera via Holodecket. Harry Kim kommer på en genialiska plan för att rädda skeppet och livsformerna. Enda problemet är bara att alla måste möta sina värsta rädslor. Janeway är dessutom tvungen att ge upp kaffe en månad eftersom livformerna är högst allergiska mot koffein. Harry Kim räddar Voyager och blir (äntligen) befordrad. Glöm det här med Hallowen special. Vi kör en helt ny titel nu. "The magic of the hollydays"
 4. Romulaner associerar jag helt klart med grönt. Klingoner med rött, blodrött. När det gäller övriga humanoider kan jag inte komma på en snabb association. Får väl vänta tills jag har sett något nytt avsnitt. Det är väldigt intressant just det där med att associera med färger. Till exempel när ljuset är grönt rör det sig ofta om en ras som har onda avsikter.
 5. Mitt skepp skulle vara ett diplomatskepp. I besättningen finns diplomater och jurister som arbetar med konfliktlösnig på ett fredligt sätt. Skeppet heter USS Federation. Och är det första skeppet i federation-klassen. Som är skepp för diplomatiska uppdrag. Skeppet som är ute på fredsuppdrag saknar givetvis inte förmågan att försvara sig. Skeppet är designad för att vara en miljö som främjar till möten mellan olika kulturer. Både Jean Luc Picard och Janeway var intresserade av att vara kapten på skeppet. Men uppdraget gick i stället till Deanna Riker eftersom det är en stor fördel att vara empat i jobbet som kapten på ett fredsuppdrag. Kapten: Deanna Riker. Första officer: amiral Jean Luc Picard som formellt har högre rang än Deanna fast hon leder skeppet. Säkerhet: Will Riker. Försvar och takik: Amiral Janeway. Ingenjör: Miles O'Brian. Klingon Ambassadör: Worf. Vulcan ambassadör: V'lar. En vulcan med stor erfaranhet av diplomati. Romulan ambassadör med ansvar för relationer med Dominion: S'Alra. Romulan som är utbildad inom federationen. Hon är uppvuxen på jorden där hon adopterades av människor. Hittills den enda Romulan i Star Fleet. Chefsjurist: Thomas Andersson som har ansvar för att acceptera nya medlemmar i federationen. Biträdande jurist: Lani Mare. En ung trill men erfarenhet från flera livstider. Moralofficer och Delta-ambassadör: Nelix Läkare: EMH mark 47 en förbättrad version av vår gamla vän doktorn. Doktorn från Voyager driver holodecken medan Quark ansvarar för baren.
 6. När jag var i Washington DC 2002 såg vi en byggnad som kalls för "The borg cube". Det är en kontorsbyggnad som ligger nära Dulles flygplats. Byggnaden har egentligen inget med Star Trek att göra. Fast den är väldigt lik en borgkub som har landat. Grå och fyrkantig. Häftigt! Är det någon som har varit där och sett byggnaden. Jag har för mig att Star Trek har spelats in på Kanarieöarna. Närmare bestämd uppe på Taide som är en vulkan (inte vulcan) på Teneriffa. Mamma och pappa var där på utflykt och då berättade guiden om inspelningarna. Landskapet där uppe är väldigt kalt och ser ganska "alian" ut!
 7. The USS Saratoga Voyager Voyager stöter på USS Saratoga i deltakvaderanten. USS Saratoga tros ha förstörts under Dominionkriget. De går om bord på skeppet i hopp om att hitta en ledtråd till hur skeppet hamnade i deltakvaderanten och kanske förkorta sin egen väg hem. På skeppet finner de cirka 10 döda besättningsmedlemmar. Det är konstigt eftersom skeppet hade cirka 100 personer i besättningen. Konstiga saker börjar hända ombord på USS Saratoga. Den spöklika stämningen sprider sig även till Voyager. Besättningsmedlemmarna får mardrömmar och känner sig förföljda. Harry Kim lyckas återskapa kaptenens logg. När det förstår de fruktansvärda som har hänt vill de bara kapa traktorstrålen och fly i högsta warp-hastighet. De kan dock inte stänga av traktorstrålen. B'Elanna lyckas stänga av traktorstrålen genom att sända en inverterad energipuls genom strålen. Voyager lyckas fly men Nelix har allt jämt mardrömmar och lagar sämre mat än vanligt. Nästa: Star Trek Hallowen-special The Star ship of horror del 1. Detta har jag inte tänkt som en följetong utan en serie med flera avsnitt med skräcktema på de olika serierna. (Simpsons "The trehouse of horror")
 8. a traitors redemption En ärrad klingon krigare söker skydd på DS9. Han är efterlyst i imperiet för att har förrått ett skepp med klingons till romulanerna. Det visar sig dessutom att han är Worfs halvbror. Worf utmanar Nah'Togh son av Mogh på duell. Efter att ha kämpat ett tag förstår Worf att Nah'Togh talar sanning. Han är oskyldig. Under tiden får de allt mer problem med säkerheten eftersom det är många som försöker döda Nah'Togh. Worf lyckas övertala klingonernas högsta råd att de ska ta upp händelsen igen. Worf ställer upp som försvarare åt sin bror. Nah'Togh får upprättelse då det visar sig att det var kaptenen på skeppet som förstördes som var den verkliga förrädaren. Nah'Togh blir dock mördad på promenaden av en klingonsk krigare. Worf skriker för att välkomna hans skäl till Sto Vo Kor. Nästa: Songs, legends and blood wine
 9. The enemy DS 9 En ny formskiftare dyker oväntat upp på DS9. Alla undersökningar visar att han är av samma art som Odo. Den nya formskiftaren är trevlig och social. Han är även bättre på att lösa brott än Odo. Odo tycker dock inte om den nya formskiftaren utan är övertygad om att han är en bedragare. Odo märker att den nya formskiftaren har planer på att ta över stationen. Ingen tror honom utom Quark. Odo räddar stationen tillsammans med Quark. Ny: Klingon opera lessons.
 10. TNG "Ship in a bottle" är jätte bra! Det var det Star Trek avsnitt som gjorde att jag "fastnade". Det avsnittet har verkligen allt. Härliga karaktärer, humor och spänning. Det behandlar frågan om vad är verklighet och vad som är verkligt på ett toppenbra sätt! Mystik av första klass!!!
 11. Den skulle jag också rekommendera. Det är nog min favorit och den är lättsam och spännande! Ska nog försöka få min star trek-motsträviga tjej att se den! Det här är inte klokt! Jag också! Det var min första Star Trek film. First contact rules! :lol:
 12. Hmm högstadiet det var länge sedan. Det var i slutet av 80-talet. Världen såg lite annorlunda ut då. Det var ingen som visste vad Internet vara för något. Vi började få dataundervisning i källaren. Jätte modernt. När vi startade datorn hade läraren lagt in en text där det stod "Hav tålamod det kan ta några minuter" För att skriva ut något var man tvungen att stänga datorn. På skolan fanns en kafeteria där man kunde köpa smörgåsar, läsk och negerbollar. Japp, det var när de bruna bollarna fortfarande kallades så. Man kunde även köpa gräddbullar. Detta var långt före tiden som socker är så himla farligt. Godsakerna fick man bara äta i cafeterian, men vi brukade allt som ofta smuggla dem till vår korridor. Det hände dock att man blev upptäckt och vackert fick gå tillbaka till cafeterian. En gång blev jag upptäckt men inte mina kompisar - då skvallrade jag att den minsann också hade handlat! :rodna: På musiken hade vi en lite "halvgalen" musiklärare som heter Pelle. Vi fick göra gymnastiska övningar samtidigt som vi gjorde röstövningar. Jag råkade snubbla och slog omkull min stol så att killen som satt bredvid mig också trillade. Sedan var vi på lägerskola i Tåssjö. Det var jätte mysigt och de ryktas om att det spökar där. De vuxna sa dock att det bara var knackningar i rören - fast jag vet inte. Jag hörde knackningar när jag var ensam uppe på toa. Jag blev inte så värst rädd men, jag berättade för min kompis. Hon var den typen så var tuff och cool i vanliga fall. Hon blev livrädd! :o En annan episod hände när vi skulle fiska efter smådjur i sjön vid lägerskolan. Min kompis hade lagt beslag på hoven fast jag ville ha hoven. Jag sa till henne att ta ett steg till ut i sjön. Då sjönk hon ner och blev jätte lerig. Det lustiga är när jag läste den här rubriken så tänkte jag att jag kommer inte på någonting. Fast när jag tänker efter kommer jag på en hel massa. Det är lustigt hur minnet fungerade. När jag gick på högstadiet var Ebba Grön favorit. Vad är favoriten i dag? Till alla som går i skolan (och alla andra). Tänk på att vara rädda om varandra!
 13. Japp, det kan väl vara lite jobbigt med dubbelavsnitt ibland. Men ibland är det kul. Det kan ju vara valfritt att fortsätta på tidigare avsnitt - eller hur? Om man inte vill måste man men om man vill får man. Nästa avsnitt är alltså Twisted (inte fortsättning om man absolut inte vill).
 14. Jag har flugit segelflygplan. Det var inte så kul för jag mådde så illa! Det snurrade runt runt när vi skulle lyfta med termiken (precis som fåglar). Jag var inte direkt rädd men illamåendet gjorde det till en obehaglig upplevelse. Jag blir åksjuk ibland i bussar särskilt om man inte kan se framåt. Jag blir även sjösjuk på båtar ibland. Historian med Dash planen gör det säkert inte roligare för de som är flygrädda. Jag tror som sagt att det är bra att man pratar med flygvärdinnorna. De borde ha utbildning att ta hand om nervösa passagerare. Att man får överdriven uppmärksamhet - det får man väl stå ut med. De menar säkert bara väl!
 15. Klicka på bilden.......hmm ......... vilken bild funkar inte för mig i alla fall? Funkar det för övriga? Nyheten är helt klart jätte kul! Ett stycke Star Trek historia!
×
×
 • Create New...