Jump to content

B'Elanna

Stjärnflottan
 • Posts

  692
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by B'Elanna

 1. New Year , new treks to the stars Fristående En grupp kadetter har nyårsfest. Det går allt för vilt till eftersom de har fått tag på riktig alkohol. Mike Hustler och Tim Picard som är brorson till Jean Luc Picard ingår ett vad med R'Arfo och T'Whasso som är två klingoner som nyss har genomgått akademin. De slår vad om att de ska kunna stjäla det nya skeppet Enterprise NCC 2008 och resa fram och tillbaka till Jupiter utan att någon märker det. Deras vänner Rita Andersson som är från Sverige och Jim Brown från England går motvilligt med på att vara med som besättning. Sharo som är nyutexaminerad andorian går ivrigt med på förslaget. Två kadetter som är vulcaner hotar först att anmäla tilltaget. Fast när Tim påpekar att det är logiskt att de följer med som observatörer och säkerhetsansvariga följer Sorok och Metok med på resan. Klockan är exakt 02:47 lokal tid 2008. Akademin sover sött. Gruppen aktiverar osynlighetsskölden och utrustningen som gör att skeppet inte kan ses på övervakningen. De ger sig i väg i högsta warp-hastighet och allt går bra. Jim påpekar att om skeppet bara vore mindre kunde de försöka sig på Titans sväng. Deras vulcan vänner förstår naturligtvis inte skämtet. Festresan avbryts av att de ser en borgkub på väg mot jorden. Med Enterprise NCC 2008 nya vapen som är ett speciellt försvar mot borger lyckas de förstöra Borgkuben. Deras tilltag blir avslöjat. De skulle egentligen bli utkastade ur stjärnflottan som straff. Men eftersom de räddat jorden så slipper de i från det ödet. De blir placerade på det nya Enterprise NCC 2008 på en långfärd till Deltakvaderanten. De är ganska nöjda till de förstår att de också har blivit dömda till ett år utan replikator och holodeck. Det visar sig att det är Nelix som lagar mat på det nya skeppet. Sorok och Metok är emellertid nöjda eftersom de får chans att meditera mera. Ny: The day the earth stood still.
 2. Data åker ensam till en planet där det härjar en mycket farlig pest. Innan han åker dit har han med hjälp av Geordi installerat några program som gör honom till en sofistikerad läkare. När han åker till planeten kallar han sig SAM. Invånarna på planeten hatar androider eftersom sjukdomen har orsakats av androider. Allt går enligt planerna och Data kommer på ett botemedel. Innan han ska delta ut botemedlet till folket blir han dock avslöjad. De vägrar att låta sig botas av en android. De håller dessutom Data som gisslan och hotar att sprida sjukdomen till Enterprise. Med hjälp av en liten flicka som Data har blivit vän med och hennes mormor måste han övertyga planetens invånare om att han inte vill dem något ont. Data får lära sig om hur det är att vara människa. Han blir tvungen att uppdatera sig och lära sig religion och psykologi. Ny: A matter of honor, greed and logic.
 3. Ooops! Var den titeln så svår! :rodna: Jag får väl skriva den själv! Så här kommer Hallowenspecial något för sent! Star Trek Hallowen-special The Star ship of horror del 1 Voyager Naomi Wildman har upptäckt ett nytt holodeckprogram nämligen Simpsons. Hon har redan spelat flera avsnitt och haft jätte kul! Nu är det dags för skräck tema. För säkerhets skull följer Nelix med. Nelix och Naomi tar sig an spökhuset. Samtidigt börjar det hända konstiga saker på Voyager. Folk börjar känna sig förföljda och får konstiga gula färgskiftningar i ansiktet. Till slut ser alla ut som Simpsons figurer. Kapten Janeway får blått hår. Harry Kim upptäcker att fenomenet beror på att en livsform som lever i subspace försöker kommunicera via Holodecket. Harry Kim kommer på en genialiska plan för att rädda skeppet och livsformerna. Enda problemet är bara att alla måste möta sina värsta rädslor. Janeway är dessutom tvungen att ge upp kaffe en månad eftersom livformerna är högst allergiska mot koffein. Harry Kim räddar Voyager och blir (äntligen) befordrad. Glöm det här med Hallowen special. Vi kör en helt ny titel nu. "The magic of the hollydays"
 4. Romulaner associerar jag helt klart med grönt. Klingoner med rött, blodrött. När det gäller övriga humanoider kan jag inte komma på en snabb association. Får väl vänta tills jag har sett något nytt avsnitt. Det är väldigt intressant just det där med att associera med färger. Till exempel när ljuset är grönt rör det sig ofta om en ras som har onda avsikter.
 5. Mitt skepp skulle vara ett diplomatskepp. I besättningen finns diplomater och jurister som arbetar med konfliktlösnig på ett fredligt sätt. Skeppet heter USS Federation. Och är det första skeppet i federation-klassen. Som är skepp för diplomatiska uppdrag. Skeppet som är ute på fredsuppdrag saknar givetvis inte förmågan att försvara sig. Skeppet är designad för att vara en miljö som främjar till möten mellan olika kulturer. Både Jean Luc Picard och Janeway var intresserade av att vara kapten på skeppet. Men uppdraget gick i stället till Deanna Riker eftersom det är en stor fördel att vara empat i jobbet som kapten på ett fredsuppdrag. Kapten: Deanna Riker. Första officer: amiral Jean Luc Picard som formellt har högre rang än Deanna fast hon leder skeppet. Säkerhet: Will Riker. Försvar och takik: Amiral Janeway. Ingenjör: Miles O'Brian. Klingon Ambassadör: Worf. Vulcan ambassadör: V'lar. En vulcan med stor erfaranhet av diplomati. Romulan ambassadör med ansvar för relationer med Dominion: S'Alra. Romulan som är utbildad inom federationen. Hon är uppvuxen på jorden där hon adopterades av människor. Hittills den enda Romulan i Star Fleet. Chefsjurist: Thomas Andersson som har ansvar för att acceptera nya medlemmar i federationen. Biträdande jurist: Lani Mare. En ung trill men erfarenhet från flera livstider. Moralofficer och Delta-ambassadör: Nelix Läkare: EMH mark 47 en förbättrad version av vår gamla vän doktorn. Doktorn från Voyager driver holodecken medan Quark ansvarar för baren.
 6. När jag var i Washington DC 2002 såg vi en byggnad som kalls för "The borg cube". Det är en kontorsbyggnad som ligger nära Dulles flygplats. Byggnaden har egentligen inget med Star Trek att göra. Fast den är väldigt lik en borgkub som har landat. Grå och fyrkantig. Häftigt! Är det någon som har varit där och sett byggnaden. Jag har för mig att Star Trek har spelats in på Kanarieöarna. Närmare bestämd uppe på Taide som är en vulkan (inte vulcan) på Teneriffa. Mamma och pappa var där på utflykt och då berättade guiden om inspelningarna. Landskapet där uppe är väldigt kalt och ser ganska "alian" ut!
 7. The USS Saratoga Voyager Voyager stöter på USS Saratoga i deltakvaderanten. USS Saratoga tros ha förstörts under Dominionkriget. De går om bord på skeppet i hopp om att hitta en ledtråd till hur skeppet hamnade i deltakvaderanten och kanske förkorta sin egen väg hem. På skeppet finner de cirka 10 döda besättningsmedlemmar. Det är konstigt eftersom skeppet hade cirka 100 personer i besättningen. Konstiga saker börjar hända ombord på USS Saratoga. Den spöklika stämningen sprider sig även till Voyager. Besättningsmedlemmarna får mardrömmar och känner sig förföljda. Harry Kim lyckas återskapa kaptenens logg. När det förstår de fruktansvärda som har hänt vill de bara kapa traktorstrålen och fly i högsta warp-hastighet. De kan dock inte stänga av traktorstrålen. B'Elanna lyckas stänga av traktorstrålen genom att sända en inverterad energipuls genom strålen. Voyager lyckas fly men Nelix har allt jämt mardrömmar och lagar sämre mat än vanligt. Nästa: Star Trek Hallowen-special The Star ship of horror del 1. Detta har jag inte tänkt som en följetong utan en serie med flera avsnitt med skräcktema på de olika serierna. (Simpsons "The trehouse of horror")
 8. a traitors redemption En ärrad klingon krigare söker skydd på DS9. Han är efterlyst i imperiet för att har förrått ett skepp med klingons till romulanerna. Det visar sig dessutom att han är Worfs halvbror. Worf utmanar Nah'Togh son av Mogh på duell. Efter att ha kämpat ett tag förstår Worf att Nah'Togh talar sanning. Han är oskyldig. Under tiden får de allt mer problem med säkerheten eftersom det är många som försöker döda Nah'Togh. Worf lyckas övertala klingonernas högsta råd att de ska ta upp händelsen igen. Worf ställer upp som försvarare åt sin bror. Nah'Togh får upprättelse då det visar sig att det var kaptenen på skeppet som förstördes som var den verkliga förrädaren. Nah'Togh blir dock mördad på promenaden av en klingonsk krigare. Worf skriker för att välkomna hans skäl till Sto Vo Kor. Nästa: Songs, legends and blood wine
 9. The enemy DS 9 En ny formskiftare dyker oväntat upp på DS9. Alla undersökningar visar att han är av samma art som Odo. Den nya formskiftaren är trevlig och social. Han är även bättre på att lösa brott än Odo. Odo tycker dock inte om den nya formskiftaren utan är övertygad om att han är en bedragare. Odo märker att den nya formskiftaren har planer på att ta över stationen. Ingen tror honom utom Quark. Odo räddar stationen tillsammans med Quark. Ny: Klingon opera lessons.
 10. TNG "Ship in a bottle" är jätte bra! Det var det Star Trek avsnitt som gjorde att jag "fastnade". Det avsnittet har verkligen allt. Härliga karaktärer, humor och spänning. Det behandlar frågan om vad är verklighet och vad som är verkligt på ett toppenbra sätt! Mystik av första klass!!!
 11. Den skulle jag också rekommendera. Det är nog min favorit och den är lättsam och spännande! Ska nog försöka få min star trek-motsträviga tjej att se den! Det här är inte klokt! Jag också! Det var min första Star Trek film. First contact rules! :lol:
 12. Hmm högstadiet det var länge sedan. Det var i slutet av 80-talet. Världen såg lite annorlunda ut då. Det var ingen som visste vad Internet vara för något. Vi började få dataundervisning i källaren. Jätte modernt. När vi startade datorn hade läraren lagt in en text där det stod "Hav tålamod det kan ta några minuter" För att skriva ut något var man tvungen att stänga datorn. På skolan fanns en kafeteria där man kunde köpa smörgåsar, läsk och negerbollar. Japp, det var när de bruna bollarna fortfarande kallades så. Man kunde även köpa gräddbullar. Detta var långt före tiden som socker är så himla farligt. Godsakerna fick man bara äta i cafeterian, men vi brukade allt som ofta smuggla dem till vår korridor. Det hände dock att man blev upptäckt och vackert fick gå tillbaka till cafeterian. En gång blev jag upptäckt men inte mina kompisar - då skvallrade jag att den minsann också hade handlat! :rodna: På musiken hade vi en lite "halvgalen" musiklärare som heter Pelle. Vi fick göra gymnastiska övningar samtidigt som vi gjorde röstövningar. Jag råkade snubbla och slog omkull min stol så att killen som satt bredvid mig också trillade. Sedan var vi på lägerskola i Tåssjö. Det var jätte mysigt och de ryktas om att det spökar där. De vuxna sa dock att det bara var knackningar i rören - fast jag vet inte. Jag hörde knackningar när jag var ensam uppe på toa. Jag blev inte så värst rädd men, jag berättade för min kompis. Hon var den typen så var tuff och cool i vanliga fall. Hon blev livrädd! :o En annan episod hände när vi skulle fiska efter smådjur i sjön vid lägerskolan. Min kompis hade lagt beslag på hoven fast jag ville ha hoven. Jag sa till henne att ta ett steg till ut i sjön. Då sjönk hon ner och blev jätte lerig. Det lustiga är när jag läste den här rubriken så tänkte jag att jag kommer inte på någonting. Fast när jag tänker efter kommer jag på en hel massa. Det är lustigt hur minnet fungerade. När jag gick på högstadiet var Ebba Grön favorit. Vad är favoriten i dag? Till alla som går i skolan (och alla andra). Tänk på att vara rädda om varandra!
 13. Japp, det kan väl vara lite jobbigt med dubbelavsnitt ibland. Men ibland är det kul. Det kan ju vara valfritt att fortsätta på tidigare avsnitt - eller hur? Om man inte vill måste man men om man vill får man. Nästa avsnitt är alltså Twisted (inte fortsättning om man absolut inte vill).
 14. Jag har flugit segelflygplan. Det var inte så kul för jag mådde så illa! Det snurrade runt runt när vi skulle lyfta med termiken (precis som fåglar). Jag var inte direkt rädd men illamåendet gjorde det till en obehaglig upplevelse. Jag blir åksjuk ibland i bussar särskilt om man inte kan se framåt. Jag blir även sjösjuk på båtar ibland. Historian med Dash planen gör det säkert inte roligare för de som är flygrädda. Jag tror som sagt att det är bra att man pratar med flygvärdinnorna. De borde ha utbildning att ta hand om nervösa passagerare. Att man får överdriven uppmärksamhet - det får man väl stå ut med. De menar säkert bara väl!
 15. Klicka på bilden.......hmm ......... vilken bild funkar inte för mig i alla fall? Funkar det för övriga? Nyheten är helt klart jätte kul! Ett stycke Star Trek historia!
 16. Beskrivning om Klingon som vanligt folk kommer lite fram i Enterprise-avsnittet Judgement. Jag minns inte om det har gått på tV eller inte så för säkerhets skulle använder jag Spolier.
 17. beyond the barrier Nästa morgon håller Picard möte för befälen. Situationen har blivit allvarlig. Små fel uppträder hela tiden på olika ställen på skeppet. Warphärden har dock inte blivit drabbad igen sedan Barcly lyckades avhjälpa ett allvarligt fel. Geordi påpekar att de var riktigt illa om inte Barcly hade kommit med den kreativa idéen att kalibrera om warpplasman som visade sig vara ur balans med rumstiden med 0,47 nanosekunder. Geordi förklarar att de har byggt upp tidssköldar runt waprhärden som håller tills vidare. Worf kommer in i rummet försenad. Han är blodig i ansiktet för han har blivit riven av Spot. Han förklarar att hon plötsligt dök upp på hans databord. När han skulle fånga henne rev hon honom. Data påpekar att Spot gärna sitter på hans bord men att hon aldrig rivs när han lyfter ned henne. Beverly anropar Picard och förklarar att hennes sköterska Ogawa är försvunnen. Hon kom aldrig till jobbet i morse. Hon är inte på skeppet. Situationen blir allt allvarligare när personer börjar försvinna och dyka upp. Skyddet kring warphärden försvagas dessutom. Plötsligt dyker Spot upp framför Picard. Data säger till alla att låta henne vara. Data, Worf och Riker följer efter Spot. De upptäcker någon häpnadsväckande, vacker, underbart och farligt! Nästa: Twisted (Fortsättning på beyond the barrier)
 18. Fin tanke! Fast det är nog inte bara att skänka bort replikatorer eftersom de kräver en hel del energi. Dessutom måste man veta hur de ska skötas. När Kazon försöker installera en replikator som blir det ju katastrof. Det är väl som med all teknik att den är både farlig och användbar. Innan man skänker bort en replikator måste man spärra den på något sätt så att man inte kan göra vapen! Att replikera emh tycker jag däremot är en bra idé. Han kan bota alla farliga sjukdomar. Han är trevlig och rolig. Och om han blir dryg har han ju en avstängningsknapp. <_< energiproblemet löser man genom att replikera ett gäng M/ara-reaktorer, och hur de ska skötas löser man genom att replikera en replikatormanual. och sen det där med vapen, jag ska se till att det bara kommer ut "modifierade" vapen :P "ha, dö din fuling!" "va, men du har ju bara ett gummigevär!" "haha, men själv då, ditt skjuter ju bara rök..." "nämen ser man på... nä nu drar vi hem till mig och tittar på Star Trek, det är bättre än att döda varandra!" *Skrattar* Det hade varit bra om man hade kunnat lösa konflikterna på det sättet. Problemet tror jag är antimateria. Replikatorer drivs med någon slags energi. Det är någon form antimateria om jag inte har helt fel (Delitium). Det kan man nog inte replikera så man har nog ett energiproblem ändå. I Voyager kan de inte replikera bränsle till skeppet. De har bara en viss ranson att replikera. Nelix lagar ju mat till besättningen eftersom de inte kan replikera allt. Tanken är dock fortfarande fin! Tänk att ha en replikator som bara gör gummivapen! Det värsta är att vad ska de göra när Star Trek avsnitten är slut. Gå över till Star Gate? Jag har varit förkyld och har fortfarande hosta så emh skulle få börja med att bota min hosta! Sedan skulle han få bota cancer, hiv, hjärtsjukdomar mm. Han skulle nog ha mycket att göra i vår värld. Undrar om man skulle kunna replikera Data förresten. Det skulle nog inte gå!
 19. Japp, där sa du ett sant ord! När jag skulle på anställningsintervju i går blev jag 50 minuter försenad på grund av ett rälsbrott! Jätte frustrerande. Eftersom detta forum med all rätta förbjuder svärord får jag nöja mig med en ilsken smily. :arg:
 20. Fin tanke! Fast det är nog inte bara att skänka bort replikatorer eftersom de kräver en hel del energi. Dessutom måste man veta hur de ska skötas. När Kazon försöker installera en replikator som blir det ju katastrof. Det är väl som med all teknik att den är både farlig och användbar. Innan man skänker bort en replikator måste man spärra den på något sätt så att man inte kan göra vapen! Att replikera emh tycker jag däremot är en bra idé. Han kan bota alla farliga sjukdomar. Han är trevlig och rolig. Och om han blir dryg har han ju en avstängningsknapp. <_<
 21. Det här ser lovande ut! Det är alltid kul med en ny serie! Jag ska skriva senare när jag har tid! K´hogh (kan jag kalla dig så?) - Kan du inte skriva det första avsnittet? Det vore jätte kul att läsa. Vad som främst behövs är lite mer bakgrund på karaktärerna! Detta tror jag absolut man kan få med i ett avsnitt!
 22. Finding home Voyager Voyager färdas i en mörk del av Deltakvadenranten som nästan är helt tom på planeter och stjärnor. De blir därför väldigt glada när de hittar en planet som är väldigt lik jorden. Invånarna är vänliga och besättningen besättningen blir väldigt väl mottagna. Planeten blir allt mer lik jorden ju längre de stannar. Permissionen varar längre och längre och ingen tycks vilja bryta upp. De känns som de har hittat hem. Naiomi Wildman och Seven trivs dock inte på planeten och de märker att det är något mystiskt på gång. Ingen vill dock tro dem. Inte ens när de strålar tillbaka B'Elanna och Paris mot deras vilja och de är mycket sjuka när de kommer tillbaka till Voyager blir de trodda. Demons Voyager (fortsättning). Doktorn analyserar vad de lider av och hittar inget fysiskt fel. De har dock blivit berövade en stor del av sin livskraft. B'Elanna och Paris repar sig fast de vill fortfarande tillbaka till planeten. Doktorn hittar förklaringen. De har en drog i sitt system som han först inte upptäckte för att den är lik kroppens egna lyckohormoner. Om de inte ger sig av snart är alla hotade. De kan dock inte stråla upp någon mer eftersom de har höjt sköldarna på planeten. Doktorn hittar ett motgift till drogen och nu vill de definitivt inte tillbaka. Planeten bebos av väsen utan kropp som lever av andra varelsers energi. Doktorn och Seven går ned på planeten och slår ut sköldarna medan Naiomi, B'Elanna och Paris strålar tillbaka besättningen. När de är klara lämnar Voyager i högsta Warp hastighet. Ny: Lost again
 23. buisness as usual DS9 Garak blir allvarligt sjuk och till allas förvåning ber han Quark ta över hans Skrädderi. Quark tackar ja. Det visar sig dock lite svårt att sköta Garak's affärer eftersom hans kunder har minst sagt speciella behov. Garak's kunder får Quark's smugglarvänner att verka fromma som lamm. Garak blir sämre och han tror att han ska dö. Han testamenterar sin butik till Quark och Odo med krav på att de driver butiken tillsammans. Vår eminenta doktor Bahsir lyckas dock hitta ett botemedel och Garak blir frisk och kan driva sin butik igen. Han går tillbaka till "buisness as usual" och konstaterar nöjt att vinsten har gått upp med 10 % och säger att Quark gärna kan vikariera för honom i framtiden. Ny: Songs of the profets
 24. Friend's Data kommer över sin rädsla och räddar Geordi ur den brinnande skytteln. Skytteln är dock obrukbar och dessvärre är nödsändaren skadad. Data och Geordi är tvungna att överleva på en primitiv planet. Geordi har dessutom ett brutet ben som Data bara lyckas reparera hjälpligt med medicinlådan han räddat från skytteln. De bygger ett skydd och Data hittar vatten och några svampar som är säkra att äta. Annars har de inte så mycket mer att äta av på skytteln. Enterprise lyckas till slut hitta skytteln. Under tiden har Data lärt sig mycket om känslor och han vill inte länge avlägsna känslochipset. Nästa: Love and lonliness.
 25. Ok här är en lite fredligare version. 2376 Picard blir utnämnd till amiral. Samma år gifter han sig med amiral Janeway och de undervisar både på akademin. 2378 Efter ett antal orolig år får Cardassia sin första fredliga regering. Garak är utrikesminister och relationerna med den forna fienden Bajor är goda. 2380 Försök med slipstream teknik misslyckas och skeppet Delta Explorer skadas allvarligt. Alla blir dock räddade av ett klingonskt frakstkepp som passerar i närheten av olyckan. 2381 De första stabila maskhålet till Deltakvaderanten upptäcks. Samma år tar Jean Luc Picard och Janeway det nya skeppet Delta Voyager till Deltakvaderanten. Med i besättningen är bland annat Deanna och Will Riker samt B'Elanna och Tom Paris. 2382 Satbila handelsrelationer upprättas med Deltakvadenranten. 2383 - 2390 En tid av fred och stabilitet i federationen. Bajor går med i Federationen 2386. Utveckling på det tekniska planet sker. Av störst betydelse är dock de sociala och ekonomiska utvecklingen. 2390 Kommer Odo tillbaka från den stora länken. Dominion utgör inte längre något hot så länge inga federationskepp passerar genom maskhålet till gammakvaderanten. Samma år kommer Sisko tillbaka från profeterna. Han har en fantastisk historia att berätta.
×
×
 • Create New...