Jump to content

O'Brien

ST Databas-redaktörer
 • Posts

  538
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by O'Brien

 1. Tog mig i kragen och såg färdigt Enterprise härom helgen i och med These Are the Voyages... Har några avsnitt kvar på DS9 och efter det blir det TNG.
 2. Jodå, jag har sett den, det blev i 3D versionen. Jag tyckte det var alldeles för mycket återvinning av både scener och karaktärer så jag ger betyget "I mitten". Det här är nog en film som tjänar på att man ser den flera gånger tror jag.
 3. Ja, nu rullar ENT runt runt, det skulle varit skoj om dom tog någon av dom andra serierna någon gång.
 4. Välkommen Kim! Min favvo är också Voyager men jag gillar allt annat inom ST också.
 5. TV6 visar Star Trek varje lördag, idag var det Generations och snart är man framme vid Nemesis och förhoppningsvis visas även Star Trek och Into Darkness av bara farten.
 6. Jo, jag såg den också. Faktiskt första gången sedan den gick på bio fast jag har dvd:n.
 7. Ja, jag skulle också vilja se lite bilder. Jag behöver inspiration att slutföra min modell.
 8. Jag har planerat att ha belysning i min modell av Voyager så jag har borrat alla fönster som är "vita" i byggbskrivningen. Först hittade jag ett diod-pack på modellaffärn här i stan men sedan slog jag till på ett fiberoptik-set som jag hittade till ett vettigt pris på internetet. Jag tycker också att passformen är sisådär, det blir en hel del spackel för att täta alla springor så att inte ljuset läcker ut. Jag har för säkerhetsskull lackat insidan på skrovet med en svart grundfärg och sedan en vit blank täckfärg eftersom den ursprungliga planen var dioder inne i skrovet. För tillfället ligger dock alla byggplaner nerpackade i en kartong i stugan i väntan på att ett hus i lämplig storlek dyker upp.
 9. O'Brien

  The Hobbit 3

  Jo, jag tycker också att sista delen var den bästa av dom. Jag var tveksam till att det skulle gå att göra tre filmer av Bilbo i och med att den berättelsen är relativt kort och det visade sig ju i tvåan som var olidligt långt utdragen. Jag ger sista delen 5/5 jag med.
 10. RIP Mr Spock! Det är tungt att höra om Leonards frånfälle, helt plötsligt blev universumet lite mindre.
 11. Sedan vi tillfälligt har flytat hem till min gamla mor (sålt huset och inte hittat något nytt ännu) blir det Star Trek varje dag i och med att FOX sänder Enterprise. Det roliga är att mor har blivit lite biten också och är med och tittar. Det kan ibland gå så långt att hon kommer, lite sen och med andan i halsen: "har det börjat än"?
 12. Typiskt, saknar den kanalen bland alla hundra jag har tillgång till. :knapp:
 13. Till helgen blir det äntligen båtåka när vi ska köra upp räddningsbåten från Öregrun till Holmsund. :-)

 14. Kul, då måste vi uppdatera temat med Star Trek-skådespelare på TV, tidigare har Rick Worthy, Scott Lawrence, Josh Clark, Zoe McLellan och Don stark medverkat i The Mentalist. Vi försöker hålla ett tema hyggligt uppdaterat på var våra favoriter håller hus.
 15. Battleship 4/5 Av en händelse gick Battleship på en av Viasats kanaler igår och den är ju klart sevärd.
 16. Bra förslag tycker jag, det är nog på tiden att justera reglerna en smula (och inte kan jag stava heller...).
 17. I did! Fast det var mest tack vare min bättre hälft som satt och zappade runt och råkade fastna på 6:an.
 18. Vad underbart nördigt! Vi har lite sådant för oss också här hemma. Maken kallar mig "Flame of Udun" för att retas och "Light of Aerendil" när jag då blir sur på honom haha! Nästa katt vi skaffar kommer förmodligen heta Bilbo, och nämnde jag att jag håller på att skriva en C-uppsats om Gandalf? ;) Faast, en C-uppsats är väl egentligen inte nörderi ändå, det är ju mycket och seriöst arbete bakom! Allt det andra kvalar definitivt in. Glömde nämna att kära hustruns laptop heter Arwen... ;) Visst var det Peter Jackson som flimrade förbi alldeles i början av filmen i Bri? Jag hojtade till men sällskapet jag var på bio med har liksom ingen koll.
 19. Såg filmen i lördags och kan väl konstatera att den var väl lång, det hade räckt med max två filmer i och med att underlaget som sådant inte är speciellt omfattande. Att dra ut det hela till en trilogi tycker jag känns överdrivet. Persbrant var bra i rollen som Beorn, vad jag läst tidigare så skulle ju hans roll vara väldigt liten. På det hela taget tycker jag att filmen var helt ok även om jag kan tycka att vissa scener var väl långa, bland andra flykten med tunnorna och sekvensen med Smaug. Det var ett bra tag sedan jag läste boken men nu blir jag tvungen att läsa om den. Betyget får nog bli 3/5. På tal om Tolkiennörderi, gamla laptopen heter Morgoth, skrivaren Tolkien, ena dotterns pc Tinuviel, den andras Galadriel och nätverkets SSID är Angband...
 20. Jag hade också på filmen i bakgrunden, tittade lite då och då. I kväll får man ta nya tag.
 21. Fast ju fler desto bättre kan jag tycka.
 22. Jag hade tänkt, om jag någonsin blir klar med modellen, ha med ljudsnutten som hörs när Voyager vinklar warpgondolerna men än har jag inte hittat någon med bra kvalitet. Beroende på hur avancerad du har tänkt vara så går det ju att blanda färgen enligt proportionerna och applicera med en air brush. Finns ingen beteckning för nyansen?
 23. Har du nr och fabrikat på färgen så kan det kanske gå att hitta en nyans som är någorlunda lika. Jag grundade mitt skrov med en vit färg på insidan och svart på utsidan (ville försäkra mig om att det inte skiner igenom gjutningen) och hittade en skrovfärg på Biltema som stämmer någorlunda mot orginal. Som belysning började jag montera dioder men har nu skaffat fiberoptik som jag ska byta till, bland annat blir det mindre mängd med kabel att dra. Fiberoptiken köpte jag på eBay för en överkomlig slant. Fördelen med den är att där man borrat hål för gluggarna limmar man fast fibern och sedan klipper ner den med en tång. Jag har lite länkar till diverse siter med tips och tricks jag kan PM:a till dig.
 24. Absolut, det har blivit väldigt lite Star Trek för mig senaste tiden och jag känner definitivt ett sug. Har dock med mig några Enterprise-DVD:s på tjänsteresan.
 25. Google hyllar Doctor Who på sin startsida idag, rätt fyndigt och en smula underhållande.
×
×
 • Create New...