Jump to content

zebmac

Stjärnflotteakademin år 2
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

About zebmac

 • Birthday 02/09/1971

Kontaktmetoder

 • Website URL
  http://starbase-prime.tk/

Profilinformation

 • Plats
  Markaryd
 • Intressen
  Star Trek, Babylon 5, Stargate, Sci-Fi, Datorgrafik, rollspel, film och främst min flickvän & Sambo!

zebmac's Achievements

Kadett 4:e året

Kadett 4:e året (4/15)

0

Reputation

 1. Jag kan med glädje bekräfta att Starbase Prime kommer att återuppstå, kanske lite småskaligt till en början, då det tar lite tid att dra i hop nya deltagare och återvinna de tidigare spelarnas förtroende igen. Alla som är nyfikna kan självklart titta in på hemsidan som kommer att uppdateras med nya regler och bakgrund framöver. Själva spelets upplägg kommer att ändras från epost till forum, men detta ska inte påverka grundtanken om Starbase Prime som är ett svenskspråkigt (med vissa engelska benämningar) rollspel i en lite mörkare del av Star Treks universum. Frågor kan ställas i forumet eller skickas till epostadressen starbase_prime@hotmail.com. Det är något tekniskt problem med mönstra-på-formuläret, som genererar ett felmeddelande om man använder Mozilla Firefox. Formuläret går dock i väg som det ska och använder man Opera eller Internet Explorer fungerar det utan felmeddelanden. Alla deltagare såväl gamla och nya är hur som helst varmt välkomna ombord. Mvh/Mikael Karlsson, aka Captain Harold Bixby CO, Starbase Prime
 2. Ok... lite bakgrundsinformation till det inträffade! Forumdeltagaren som går under namnet Darthmortar mönstrade på till vårt Starbase Prime rollspel i söndags kväll. Jag ägnade måndagskvällen till att bearbeta de uppgifter som krävs när en ny deltagare vill vara med. Detta är ganska tidskrävande, men nödvändigt för att den nye deltagaren snabbt ska ha möjlighet att komma in i handlingen. När jag i morse av nyfikenhet undrade om han kanske blivit tipsad om vår existens från detta forum, hittar detta ämne (Inlägget skrivet efter att han i går kväll fått mitt välkomstmail till rollspelet) där personen ifråga dömer ut oss innan han ens skrivit eller tagit emot ett endaste mail och kunnat bildat sig en egen uppfattning. Säg den som inte skulle ha ilsknat till av sådant omoget beteende? Så till er här som kanske går i tankar att börja ägna sig åt mailbaserade rollspel. Tänk er för både en och två gånger innan ni mönstrar på ombord på Starbase Prime. Vår mönstra-på-sida är inte någon allmän lekplats.
 3. Hej igen, är tilbaka tillfällig här åtminstone... Jag är medveten om att detta kanske inte hör hemma i detta forum, men för dem som eventuellt kan vara intresserade av delta i ett mailbaserat rollspel kan detta vara intressant information. På Starbase Prime fungerar det så att det finns en övergripande huvudhandling som mer eller mindre involverar alla deltagare som är ombord, främst starfleetpersonalen. Civila karaktärer har i regel en egen sidohandling, men berörs oftast av huvudhandlingen i något avseende. Om man som deltagare vill dra igång en mindre sidohandling; kanske främst småskaliga personliga intriger går det också bra; man får då skriva så man lockar till sig andra deltagares intresse för att hålla denna sidohandling vid liv. Många nybörjare klarar inte av dessa enkla regler och tappar sugen när just deras egna idéer inte inte slår igenom så stort som de hade hoppats. Action är mycket riktigt inte den främsta framtoning vårt rollspel vill ha, dels för att man i Star Treks universum i första hand inte löser problem med våld, och dels för att mailbaserad action sällan blir speciellt dynamisk då det kan ta viss tid mellan skicken. Är du medveten om att i och med att du mönstrade på till vårt rollspel förband du dig till att skicka ett mail i veckan? Tänker du nu bara strunta i det? Jag satt personligen i går kväll och lade samman alla uppgifter för din rollperson så det kunde läggas upp på sidan och i besättningslistan, skrev ett välkomstmail med tillhörade sammanfattning av handlingen, fixade med din epostadress till vår mailinglista. Allt som allt tog detta mig ett par timmar, till absolut ingen nytta alltså? ************ Nåja, din "långa" personlighetsbeskrivning skvallrade ju ganska mycket om hur väl genomtänkt karaktären var; "William är skulle man kunna kalla normal. Han gör inte mycket väsen av sig och har avstått två befordringar..." Nåja... jag kan ju bara säga att chanserna att någon lyckas starta upp ett nytt eget framgångsrikt mailbaserat svenskspråkigt rollspel i Star Trek-miljö är i det närmaste obefintliga, eftersom det inte finns tillräckligt med personer i sverige som innehar de egenskaper som krävs för att kombinera organiserandet, skrivandet, administrerandet av en hemsida, det brinnande Star Trek-intresset, rollspelsintresset och den enorma tid det hela faktiskt tar i anspråk för både deltagare och arrangörer. Förslagsvis startar du istället en ny FPS-klan i nåt star Trek-moddat dataspel så får du nog utlopp för ditt actionsug... Ödsla inte mer med min dyrbara tid i fortsättningen åtminstone!
 4. Det är synnerligen förvånande att ni i detta nitiskt regelbundna forum indirekt uppmuntrar till brott mot upphovsrättslagen och därmed också bidrar till att skaparna av serien inte får den ekonomiska uppskattning som också finansierar framtida produktioner. Jag kan inte tillförlika mig med denna typ av hyckleri och väljer sålunda att lämna detta forum. Till er som fortfarande besitter någon form av moraliska betygelser och tålamod kan jag bara gratulera; DVD-utgåvorna och svt-sändningarna är väl värda att äga och vänta på!
 5. En liten kommentar till detta ämne... bor alla ni deltagare som kommenterar första avsnittet i säsong 3 i USA? Det är mig veteligen den enda möjlighten att kunna se avsniitet ifråga på laglig väg... jag citerar regelverket till detta forum: Personligen tycker jag att disskusioner om upphovsrättsskyddat material som laddats ner och/eller kopierats faller inom ramen för denna regel, och tycker det är ännu mer förvånande att en av forumledarna startat ämnet ifråga! Nu är jag ingen förbudsivrare men anser att regler som uppenbarligen inte efterlevs bör tas bort. Tycker det dessutom det är tråkigt att "ärliga" forumdeltagare kanske uppmuntras att tillskansa sig Star Trek-avsnitt på oärliga sätt, då de annars skulle ha sett avsnitten när de sänts på svensk TV i framtiden, vilket i sin tur bidrar till lägre tittarsiffror. Förslagsvis raderas detta ämne, eller också bör disskusioner om nerladdning av spel och annat suspekt tillåtas, eftersom det ju faktiskt också rör sig om upphovsrättsskyddat material...
 6. Trevligt att du valde att mönstra på... vi var verkligen i behov av lite nytt (grönt) blod... Lycka till med SIMandet!
 7. Du missade mördaren som spelas av Clancy Brown (Zobral i Enterpriseavsnittet Desert crossing).
 8. ...och i detta forum har vi ingen humor och måste alltid hålla oss till ämnet för att inte drabbas av forumledarnas vrede! (talet 47 är förövrigt säkerligen en gimick som skaparna av Star Trek försöker smyga in lite här och var) ;)
 9. Betvivlar fortfarande stark att du gjort planeterna själv... ;) De får nämligen ett välbekant utseende i Lunarcell! Men strunt i det... testa de plug-ins jag nämnde (de funkar nog i PSP också) så slipper du handrita lagren... Vad jag menade var att man inte ska ta åt sig äran för saker som duktiga programmerare åstadkommit med hjälp av specialskrivna program som gör grovjobbet åt dig! <_< Exempel: Figur från Poser, planet från Lunar Cell, stjärnor och nebulosor från Glitterato, linseffekt med Knoll Lens flare pro. Allt sammanlagt i Photoshop på en dryg halvtimme av mig.
 10. Tja, målning och målning... Photoshop med ett par plug-ins (Flaming pear Glitterato och Lunar Cell) är väl inte riktigt detsamma som konst! Tro mig, sådana bilder kan vem som helst göra... ladda ner trialversionerna här.
 11. Hittade detta på skrattnet, men vet inte hur det är med sanningshalten... ville dock dela med mig av det! "Jonathan Frakes vägrade raka sin rygg i sin kärleksscen med Martina Sirtis i filmen "Star Trek: Nemesis". Rygghåren fick därför tas bort på digital väg. "
 12. Jag håller med poth_99! Enterprise var på god väg att förvandlas till en blek Voyagerkopia. Till och med den grå saggiga massan som är de amerikanska tittarna, verkar ju ha tröttnat på det rejält uttjatade konceptet "go there no one has gone before"... Visst är grundtanken god, men skaparna har tappat all form av nytänkande, det är inte längre spännande att se gamla omarbetade TNG-avsnitt i ny kostym! Jag tror absolut på idéerna att ge serien mer kontunitet likt DS9, och så länge actiondelen är befogad av handlingen finner jag inget negativt i det heller! Om nya sexigare kläder på T'Pol räddar serien från nedläggning, får väl vi inte fullt så hormonstinna tittare försöka acceptera det också.
 13. Det finns upp och nedgångar inom det mesta... Jag och ett par andra deltagare höll ett annat Internetbaserat rollspel igång under en längre tid sedan arrangörerna övergivit det. Det är upp till deltagarna att ta sitt ansvar och göra det bästa utifrån förutsättningarna. Ge upp klarar vem som helst av att göra...
 14. zebmac

  Farscape

  Undrar just om ditt forum bli någon succé... nerlagda serier finns väl tyvärr inte så mycket nytt att disskutera om tyvärr, speciellt om alla forumdeltagare redan sett alla avsnitt som spelades in? Ett bra exempel är ju att voyagerdisskusionerna på det här forumet ebbat ut betänkligt sedan SVT slutade sända serien! Även om jag avgudar Babylon 5 skulle jag inte komma på tanken att starta ett forum om serien, inbördes beundran är inte tillräckligt för att hålla ett forum aktivt någon längre tid!
 15. Jag kommer också från Vagnhärad, är dock numera bosatt nere i Småland, Markaryd, men hjärtat lämnar aldrig metropolen, Vagnhärad alltså!
×
×
 • Create New...