Jump to content

Kellin

Stjärnflottan
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

About Kellin

 • Birthday 03/30/1980

Profilinformation

 • Kön
  Kvinna
 • Plats
  Fagersta
 • Intressen
  Star Trek.. (självklart..), läsa, skriva, skriva, skriva, försöker träna ibland, titta på bra film och tv-serier och odla.

Recent Profile Visitors

5,339 profile views

Kellin's Achievements

Fänrik

Fänrik (5/15)

0

Reputation

 1. Är mänskligheten redo att hantera tanken på utomjordingar då? Vad skulle hända om vi helt plötsligt fick kontakt med långväga besökare? Skulle det ena oss i glädje över svaret på frågan om vi är ensamma i universum, och med intresse och öppenhet söka kontakt och utbyte med dem? Eller skulle vi splittras av olika ställningstaganden och en stor misstänksamhet hos vissa?
 2. Håller med RoLaren.. Har inte heller haft någon svaghet för Kirk, utan föredrar nog Spock. Både gamla och nya. Nya McCoy och John Harrison är inte heller fel att titta på. Och jag måste säga RoLaren, din dotter är verkligen duktig! Vore inte fel att ha den talangen... men tyvärr saknar jag också den. =(
 3. Ja... Men hon lämnar inte så många spår efter sig... ;-)
 4. Ja... film nummer två. Kort recension av mig. Även här kom en hel del av filmens handling tillbaka när jag väl började titta på den. Vet att jag har sett den vid två tillfällen innan nu. Första gången var jag ganska liten, andra gången var ett antal år sen. Vet att jag tyckte scenen med det läskiga djuret i örat var väldigt obehagligt när jag var liten. En film med mycket känslor och tankar hos huvudpersonerna. Livet, döden, vänskap, familj. Känslomässigt är det en resa tycker jag. När blir man gammal? Vad vill man ha uppnått i sitt liv och vad är viktigt? Det är en hel del saker som jag tycker berör och väcker egna funderingar. En hel del känslor också när Spock dör. Men det har jag väl redan avslöjat förut, att jag är lättgråten. Så självklart blev det en del tårar av hans död och begravning, som jag tycker var väldigt gripande. Handlingen i stort är väl rätt klassisk. En superskurk som har en personlig vendetta. Som vanligt innebär ju det att de begår misstaget att inte släppa när de borde och därför själva bidrar till sitt nederlag. Men jag har inget emot klassiska händelser eller skurkar, om det funkar. Även tanken med att skapa en ny värld kan ju ses i ett filosofiskt ljus. Vad kan vi skapa, och är det värt det om samma sak som kan ge liv också kan förstöra det? Det kommer alltid finnas någon som kan tänka sig att utnyttja det som skapas för gott, för att göra ont. Känner mig lite osammanhängande, men sammanfattning i alla fall. Jag gillar filmen, tycker den är klassisk, men ändå fylld av en hel del känsla och värme. Kanske är den mer riktad till redan invigda, men för mig funkar den alldeles utmärkt. Gillar att den väcker så mycket tankar och känslor, i alla fall hos mig... Jag ger den en 4/5.
 5. Eftersom det var så länge sen ni andra tittade tänkte jag först inte att jag skulle blanda mig i den här omtittstråden även fast jag själv börjat se om alla filmerna. Jag tyckte det gått för lång tid sedan ni började, men så övertygades jag om att det inte spelade någon roll, och hoppas att det är okej för er andra att jag kastar mig in i det här nu(?). Ett påpekande bara, jag har valt att inte läsa igenom alla andras kommentarer innan jag skriver mina egna, bara trådstarten. Och jag kommer hålla mig kort. Bakgrund Jag hade sett filmen förut, längre tillbaka, när jag var mycket yngre. Men innan jag började titta mindes jag inte mycket. När jag väl kom igång kände jag igen det mesta. Minns att jag tyckte filmen var spännande, nästan lite läskig med sin ibland ödesmättade ton och V'gers starka ljud. Omtitt Tycker fortfarande att det är en spännande film. På ett ganska långsamt, eftertänksamt sätt. Den väcker en hel del frågor och filosofiska funderingar. Vad är liv? Var kommer vi ifrån? ..osv.. Man börjar också fundera lite över huvudpersonernas tankar och beteenden. Till exempel Kirks längtan efter att återvända till Enterprise, och hur han går tillväga för att få sin vilja igenom. Vad är viktigt, rätt och fel? I filmen finns också en del riktigt vackra och mäktiga partier, både bild och ljudmässigt. Däremot så är det vissa saker jag har svårare att passa in i resterande. Transportörolyckan till exempel. Den hade jag lite svårt för. Även om den fyller ett syfte så tycker jag inte att den följer tempo och ton i filmen. Men som sagt, det är lätt att se bortom detta och annat när känslan i filmen är så bra. Jag upplevde inte heller filmen som självklar. Med det menar jag att även om man utan problem kan räkna ut att de kommer att fixa problemet och rädda jorden, och att Lila och Decker kommer att betyda något viktigt för varandra och storyn, så vet man inte riktigt hur. Dessutom hade jag nog inte förväntat mig att Decker skulle bli kvar hos V'ger. Sammanfattning då på mina korta kommentarer. Jag gillar filmen, den är vacker och stämningsfull, och de brister som finns i den uppvägs av det som är bra. Skulle jag betygsätta filmen baserat på mina känslor för den så hamnar den på en stark 4/5.
 6. Lite TNG och choklad borde väl bättra på humöret?

  1. Show previous comments  2 more
  2. RoLaren

   RoLaren

   Bra idé. Choklad är alltid rätt :)

  3. RoLaren

   RoLaren

   Givetvis är TNG alltid rätt också. Eller annan Star Trek

  4. Kellin

   Kellin

   Så sant RoLaren =)

 7. Jag har inte sett alla dessa.. Men tycker nog att det är lite väl hårt betygsatt Aike.. =) Så vad tycker då jag...? Hmm... 1.Captain America 4/5 Den har sina riktigt bra stunder och jag gillar honom som superhjälte. 2.The Avengers 3+/5 Såg de här filmerna i fel ordning, så jag var lite småförvirrad i början men det ordnade sig rätt snart. Inte den bästa, men bra! 3.Thor...har jag inte sett 4.Ironman 4/5 Jag gillar den här filmen! Tycker inte den är överskattad, och det finns visst en kärlekshistoria. =) Han är ju en annan sorts superhjälte, men det tycker inte jag gör något. Han är ju inte typen som håller sig i bakgrunden och låter någon annan ta äran och det kan väl vara uppfriskande ibland. 5. The Hulk 3/5 Inte favoriten, men ändå bra. 6. Ironman 2 hmm...2/5 får det bli. Inte alls som ettan...
 8. Varför titta på melodifestivalen när det finns så många otittade TNG avsnitt kvar? :-)

  1. Show previous comments  3 more
  2. RoLaren

   RoLaren

   Stirrar hellre in i en betongvägg. Den är mer intressant och så slipper man höra skitmusik.

  3. Commander Michels
  4. orville

   orville

   Ja Kellin det kan man fundera

 9. Nedladdad! Ska bli intressant att se om den är bra...
 10. Håller med Commander M och Fleetadmiral, båda dessa avsnitt är väldigt gripande. Såg just The Offspring. Där vet jag inte om det mest sorgliga är att Datas barn dör, eller att han är oförmögen att älska henne...
 11. Minns inte riktigt hur gammal jag kan ha varit. Någonstans mellan 8-10 år skulle jag gissa, och då såg jag TNG.
 12. Grattis Commander R. Hoppas du haft/har en bra dag!
 13. Det lät ju rätt spännande orville. Det skulle ju vara att gå till något helt okänt. Tror att det är lättare att tänka i välkända banor, att hålla sig till något närmare människa. Troligen för att man då vet vad man kan jämföra med. Och att man utgår från de tankar och behov man har som människa. Skulle man bli något annat så skulle ju tankar, behov och önskningar ändras också. Skulle vara intressant att uppleva. Traveler vore också ett alternativ. Tänk att kunna få se och uppleva allt. Oavsett tid eller rum. Frågan är ju bara om jag skulle klara att bara observera. ..
 14. Så var det! Men tv serien som det handlade om hette Astro Quest.. Visste att jag sett det. =)
 15. Det finns ju i alla fall ett CSI avsnitt som anspelar på Star Trek, även om tv-serien som omnämns är en fiktiv skapelse med ett annat namn. Minns just nu inte vad... Astro Quest kanske..? Där sker i alla fall ett mord på ett konvent där två csi:are deltar. Skulle ju kunna vara det(?)
×
×
 • Create New...