Jump to content

Kellin

Stjärnflottan
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kellin

 1. Är mänskligheten redo att hantera tanken på utomjordingar då? Vad skulle hända om vi helt plötsligt fick kontakt med långväga besökare? Skulle det ena oss i glädje över svaret på frågan om vi är ensamma i universum, och med intresse och öppenhet söka kontakt och utbyte med dem? Eller skulle vi splittras av olika ställningstaganden och en stor misstänksamhet hos vissa?
 2. Håller med RoLaren.. Har inte heller haft någon svaghet för Kirk, utan föredrar nog Spock. Både gamla och nya. Nya McCoy och John Harrison är inte heller fel att titta på. Och jag måste säga RoLaren, din dotter är verkligen duktig! Vore inte fel att ha den talangen... men tyvärr saknar jag också den. =(
 3. Ja... Men hon lämnar inte så många spår efter sig... ;-)
 4. Ja... film nummer två. Kort recension av mig. Även här kom en hel del av filmens handling tillbaka när jag väl började titta på den. Vet att jag har sett den vid två tillfällen innan nu. Första gången var jag ganska liten, andra gången var ett antal år sen. Vet att jag tyckte scenen med det läskiga djuret i örat var väldigt obehagligt när jag var liten. En film med mycket känslor och tankar hos huvudpersonerna. Livet, döden, vänskap, familj. Känslomässigt är det en resa tycker jag. När blir man gammal? Vad vill man ha uppnått i sitt liv och vad är viktigt? Det är en hel del saker som jag tycker berör och väcker egna funderingar. En hel del känslor också när Spock dör. Men det har jag väl redan avslöjat förut, att jag är lättgråten. Så självklart blev det en del tårar av hans död och begravning, som jag tycker var väldigt gripande. Handlingen i stort är väl rätt klassisk. En superskurk som har en personlig vendetta. Som vanligt innebär ju det att de begår misstaget att inte släppa när de borde och därför själva bidrar till sitt nederlag. Men jag har inget emot klassiska händelser eller skurkar, om det funkar. Även tanken med att skapa en ny värld kan ju ses i ett filosofiskt ljus. Vad kan vi skapa, och är det värt det om samma sak som kan ge liv också kan förstöra det? Det kommer alltid finnas någon som kan tänka sig att utnyttja det som skapas för gott, för att göra ont. Känner mig lite osammanhängande, men sammanfattning i alla fall. Jag gillar filmen, tycker den är klassisk, men ändå fylld av en hel del känsla och värme. Kanske är den mer riktad till redan invigda, men för mig funkar den alldeles utmärkt. Gillar att den väcker så mycket tankar och känslor, i alla fall hos mig... Jag ger den en 4/5.
 5. Eftersom det var så länge sen ni andra tittade tänkte jag först inte att jag skulle blanda mig i den här omtittstråden även fast jag själv börjat se om alla filmerna. Jag tyckte det gått för lång tid sedan ni började, men så övertygades jag om att det inte spelade någon roll, och hoppas att det är okej för er andra att jag kastar mig in i det här nu(?). Ett påpekande bara, jag har valt att inte läsa igenom alla andras kommentarer innan jag skriver mina egna, bara trådstarten. Och jag kommer hålla mig kort. Bakgrund Jag hade sett filmen förut, längre tillbaka, när jag var mycket yngre. Men innan jag började titta mindes jag inte mycket. När jag väl kom igång kände jag igen det mesta. Minns att jag tyckte filmen var spännande, nästan lite läskig med sin ibland ödesmättade ton och V'gers starka ljud. Omtitt Tycker fortfarande att det är en spännande film. På ett ganska långsamt, eftertänksamt sätt. Den väcker en hel del frågor och filosofiska funderingar. Vad är liv? Var kommer vi ifrån? ..osv.. Man börjar också fundera lite över huvudpersonernas tankar och beteenden. Till exempel Kirks längtan efter att återvända till Enterprise, och hur han går tillväga för att få sin vilja igenom. Vad är viktigt, rätt och fel? I filmen finns också en del riktigt vackra och mäktiga partier, både bild och ljudmässigt. Däremot så är det vissa saker jag har svårare att passa in i resterande. Transportörolyckan till exempel. Den hade jag lite svårt för. Även om den fyller ett syfte så tycker jag inte att den följer tempo och ton i filmen. Men som sagt, det är lätt att se bortom detta och annat när känslan i filmen är så bra. Jag upplevde inte heller filmen som självklar. Med det menar jag att även om man utan problem kan räkna ut att de kommer att fixa problemet och rädda jorden, och att Lila och Decker kommer att betyda något viktigt för varandra och storyn, så vet man inte riktigt hur. Dessutom hade jag nog inte förväntat mig att Decker skulle bli kvar hos V'ger. Sammanfattning då på mina korta kommentarer. Jag gillar filmen, den är vacker och stämningsfull, och de brister som finns i den uppvägs av det som är bra. Skulle jag betygsätta filmen baserat på mina känslor för den så hamnar den på en stark 4/5.
 6. Lite TNG och choklad borde väl bättra på humöret?

  1. Show previous comments  2 more
  2. RoLaren

   RoLaren

   Bra idé. Choklad är alltid rätt :)

  3. RoLaren

   RoLaren

   Givetvis är TNG alltid rätt också. Eller annan Star Trek

  4. Kellin

   Kellin

   Så sant RoLaren =)

 7. Jag har inte sett alla dessa.. Men tycker nog att det är lite väl hårt betygsatt Aike.. =) Så vad tycker då jag...? Hmm... 1.Captain America 4/5 Den har sina riktigt bra stunder och jag gillar honom som superhjälte. 2.The Avengers 3+/5 Såg de här filmerna i fel ordning, så jag var lite småförvirrad i början men det ordnade sig rätt snart. Inte den bästa, men bra! 3.Thor...har jag inte sett 4.Ironman 4/5 Jag gillar den här filmen! Tycker inte den är överskattad, och det finns visst en kärlekshistoria. =) Han är ju en annan sorts superhjälte, men det tycker inte jag gör något. Han är ju inte typen som håller sig i bakgrunden och låter någon annan ta äran och det kan väl vara uppfriskande ibland. 5. The Hulk 3/5 Inte favoriten, men ändå bra. 6. Ironman 2 hmm...2/5 får det bli. Inte alls som ettan...
 8. Varför titta på melodifestivalen när det finns så många otittade TNG avsnitt kvar? :-)

  1. Show previous comments  3 more
  2. RoLaren

   RoLaren

   Stirrar hellre in i en betongvägg. Den är mer intressant och så slipper man höra skitmusik.

  3. Commander Michels
  4. orville

   orville

   Ja Kellin det kan man fundera

 9. Nedladdad! Ska bli intressant att se om den är bra...
 10. Håller med Commander M och Fleetadmiral, båda dessa avsnitt är väldigt gripande. Såg just The Offspring. Där vet jag inte om det mest sorgliga är att Datas barn dör, eller att han är oförmögen att älska henne...
 11. Minns inte riktigt hur gammal jag kan ha varit. Någonstans mellan 8-10 år skulle jag gissa, och då såg jag TNG.
 12. Grattis Commander R. Hoppas du haft/har en bra dag!
 13. Det lät ju rätt spännande orville. Det skulle ju vara att gå till något helt okänt. Tror att det är lättare att tänka i välkända banor, att hålla sig till något närmare människa. Troligen för att man då vet vad man kan jämföra med. Och att man utgår från de tankar och behov man har som människa. Skulle man bli något annat så skulle ju tankar, behov och önskningar ändras också. Skulle vara intressant att uppleva. Traveler vore också ett alternativ. Tänk att kunna få se och uppleva allt. Oavsett tid eller rum. Frågan är ju bara om jag skulle klara att bara observera. ..
 14. Så var det! Men tv serien som det handlade om hette Astro Quest.. Visste att jag sett det. =)
 15. Det finns ju i alla fall ett CSI avsnitt som anspelar på Star Trek, även om tv-serien som omnämns är en fiktiv skapelse med ett annat namn. Minns just nu inte vad... Astro Quest kanske..? Där sker i alla fall ett mord på ett konvent där två csi:are deltar. Skulle ju kunna vara det(?)
 16. Svår fråga eftersom alla arter har sina bra och dåliga sidor.. precis som människor. Efter en del eftertanke tror jag skulle väga mot att välja Betazoid. Klassiskt, jag vet.. =) men det jag lockas av är nog inte att kunna läsa tankar, utan mer att kunna läsa av känslor. Att bättre kunna förstå andra genom att veta vad vad de känner tycker jag skulle vara både praktiskt och betryggande. Tycker också om deras öppenhet mot känslor och frigjordhet. Vulcan kan väl kännas som ett intressant val ibland. Att kunna koppla bort alla känslor och bara agera enligt logik. Tror det skulle göra en del saker enklare, men jag tror att det skulle kännas tomt utan känslor.
 17. Tittade på Shades of Gray från TNG igår. Titeln får mig bara att tänka på boken 50 Shades of Grey, och helst då George Takeis helt underbara läsning av denna... =)
 18. Tur att det finns fler orville :-) Någon mer än jag måste ju stå för tårarna.
 19. Då får väl jag stå för tårarna då.. Har väl alldeles för lätt för att gråta istället, både Star Trek och annat. Så det kanske jämnar ut sig..=)
 20. Hoppas den här jobbiga kvällen kan bli bättre av Star Trek the motion picture...

  1. Fleetadmiral

   Fleetadmiral

   "Star Trek: The Motion Picture" är kanske den bästa filmen med TOS-skådespelarna (tycker jag). Riktigt bra handling.

  2. Kellin

   Kellin

   Ja, kvällen blev onekligen bättre!

  3. orville

   orville

   låter bra Kellin

 21. För ett tag sedan tittade jag på avsnittet Elementary dear Data (TNG säs 2) Började fundera på det här med Visor och holodeck. Att La Forge uppfattar allting annorlunda vet jag, men hur fungerar det egentligen med holografiska bilder? Ser han det precis som han ser allt annat? Fast det är ju bara projektioner så det borde ju fungera på något annat sätt. Är det någon som har ett bra svar? Eller är jag dum som undrar? =)
 22. Synd att du tycker det är segt CordonB. Jag har nyligen köpt tng boxen och börjat titta igenom från början till slut. Eftersom tng var det första jag såg inom star trek när jag var liten, märker jag att jag känner igen mycket och kommer tillbaka till samma känsla jag hade då. Håller med orville om att första säsongen kan kännas lite omodern, men för mig gör inte det något. Det är ju så mycket mer än effekter och filmkvalité. Är nu på säsong 2 och det kan nog krävas att man tittar lite mer än 5 avsnitt för att hitta 'hem' till karaktärerna. Helst om man verkligen blivit fäst vid en annan besättning. Hoppas du ger det lite mer chans! Ge gärna lite feedback på hur det går och vad du tycker längre fram!
 23. Orville - du vet väl att landstinget Västmanland har en sådan funktion..? http://demokratikanalen.ltv.se/ Lite off topic, och inte så Star Trek kanske... men i alla fall. Möjligheten finns. Om inte annat kan du väl lägga fram ett förslag att du vill att sjukvårdens forskning ska fokusera på att ta fram en medicinsk tricorder eller något annat trekkigt. ;-)
 24. Varför är det så att när man får sova på morgonen så går det inte, och när man inte får så skulle man kunna sova hur länge som helst?

  1. Fleetadmiral

   Fleetadmiral

   Det var ngn sömnforskare som sa att det är mycket enklare att somna om man inte vill somna än det är att somna om man vill somna. Det är väl för att det sällan fungerar om man anstränger sig för att somna.

  2. commander ricochet

   commander ricochet

   Låter tyvärr logiskt ;)

  3. Kellin

   Kellin

   Ja, logiskt. Men inte så praktiskt ;-)

×
×
 • Create New...